Azamaras två systerfartyg Journey och Quest är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Azamara är ett helägt dotterbolag till norsk-amerikanska Royal Caribbean och är deras 5-stjärniga premiumprodukt.

Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger, pooler, pianobar caféer och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

Mat för alla smaker:  Här finner du ett urval av sex olika matställen, inklusive rumsservice. Oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost, kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna, och de olika menyvalen.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången.

Ombord Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina  middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2012

Kryssningsfartyget Azamara

Passagerkapacitet: 694
Tonnage: 30,277
Längd: 180