Alsace i nordöstra Frankrike är känt sedan hundratals år för sina fantastiska viner. Regionens matkultur hör också till världens mest spännande och särpräglade. Köket i Alsace har en del gemensamt med den tyska matkulturen på andra sidan Rhen – men är mer variationsrikt vad gäller råvaror och med fransk finess.
Club Eriks har komponerat en gastronomisk upplevelse med det bästa och läckraste som går att hitta i Strasbourg och Alsace. Det är vingårdar och byar i vacker natur, huvudstaden Strasbourg med sina korsvirkeshus och kanaler, historiska värdshus och moderna stjärnrestauranger – med den kulinariska höjdpunkten ”Auberge de l’Ill” i Illhaeusern med tre stjärnor i Guide Michelin sedan 1967!
Club Eriks Strasbourg & Alsace är fyra dagars mat-och vinupplevelser med två nätter i Strasbourg och en i Colmar på förstklassiga hotell och med kunnig svensk färdledning. Nästan allt ingår, även vinet till maten.

Vitt vin i Baskien


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 28 september 2017
Till 1 oktober 2017

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Dubbelrum
20.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Vår värd & ciceron Mikael Nilsson
 • Flyg Stockholm – Frankfurt // Zürich – Stockholm, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 2 nätter i Strasbourg (4*), inkl. frukost
 • 1 natt i Colmar (4*), inkl. frukost
 • 3 luncher, inkl. dryck
 • Middag, inkl. dryck på enstjärnga Buerehiesel
 • Sightseeing (promenad) i Strasbourg, engelskspråkig guidning
 • Båttur i Strasbourg
 • Hospice de Strasbourg och vinprovning
 • Middag, inkl. dryck på Maison des Tanneurs
 • Visning & vinprovning på Dopff & Irion
 • Middag inkl. dryck på trestjärniga Auberge de l’Ill
 • Sightseeing (promenad) i Colmar, engelskspråkig guidning
 • All transport/alla transfers i programmet

Tillägg

 • Tillägg Enkelrum: 3.000:- (Del i dubbelrum)
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 205:- per person
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Dubbelrum
20.900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
28 sep
Stockholm - Frankfurt
09.00 - 11.15
2 h 15 min
1 okt
Zürich - Stockholm
20.45 – 23.05
2 h 20 min

Vi flyger med SAS. Önskar ni flyga från annan ort, vänligen hör av er för tidtabell & prisuppgift.

 DAGSPROGRAM

Dag 1 - 28 sep
Avresa, Strasbourg

Vi reser med direktflyg på morgonen och landar i Frankfurt sen förmiddag. Fördelen med att flyga till Frankfurt, 22 mil norr om Strasbourg, är att vi slipper flygplansbyten och långa väntetider. Dessutom får vi en glimt av det vackra Rheinland Pfalz. Halvvägs till Strasbourg stannar vi till i vinorten Deidesheim för lunch på ”Gasthaus zur Kanne”. Det historiska värdshuset mitt i byn har varit restaurang och rastställe sedan 1160! Det blir genuin sydtysk mat tillsammans med gott Rhenvin från trakten.

Gasthaus zur Kanne

Färden fortsätter över gränsen till Frankrike och vi anländer vårt hotell, centralt beläget invid Strasbourgs historiska stadskärna, på sena eftermiddagen.

Strasbourg-900

Återsamling 19.30 för en kort transport till kvällens restaurang och matupplevelse. Mitt i grönskan i Parc de l’Orangerie ligger ”Buerehiesel”, en av Strasbourgs allra bästa restauranger – inrymd i ett vackert korsvirkeshus. Vi serveras en meny med tradition och nyskapande i kombination, grundat på utsökta råvaror och Eric Westermanns moderna kökskonst. ”Buerehiesel” har en stjärna i Guide Michelin och fick nyligen sin fjärde kockmössa (= toque) i den andra ansedda franska restaurangguiden Gault Millau – deras näst högsta utmärkelse.

Buerehiesel

Buerehiesel

Dag 2 - 29 sep
Strasbourg

Efter en god natts sömn och frukost går vi en guidad stadspromenad i historiska Strasbourg. Denna stad med sin rika historia är utan tvekan en av Europas pärlor med sin katedral – på medeltiden världens högsta byggnad – korsvirkeshusen i stadsdelen Petit France och sin blandning av fransk charm och gotisk arkitektur. Vi fortsätter med en båttur på kanalerna och den lilla floden Ill och får se EU-parlamentet och andra moderna byggnader i norra Strasbourg, liksom de historiska husen från en annan synvinkel.

Europaparlamentet Strasbourg

Lunchen och den tidiga eftermiddagen är på egen hand, vilket ger möjlighet till egna strövtåg i staden som vi just bekantat oss med. Vi återsamlas på sena eftermiddagen för ett besök på Hospice de Strasbourg, den historiska vinkällaren under stadens sjukhus som har en av världens mest unika vinsamlingar. Här blir det provsmakning och vi får höra berättelsen om varför ett sjukhus än idag har en central position i en fransk regions vinproduktion.

Hospices Strasbourg

Kvällens middag blir på historiska ”Maison des Tanneurs” i stadsdelen Petit France. Här får vi möjlighet att smaka deras berömda ”choucroute”, d.v.s. den klassiska grytan från Alsace med korv, kött, fläsk och surkål kokt i vitt vin – i en unik miljö från 1572. För den som inte lockas av denna regionala specialitet finns många andra vällagade rätter på menyn. Förrätt, varmrätt, dessert och gott vin från Alsace därtill. Efter middagen promenerar vi tillbaka till hotellet.

Maison Des Tanneurs

Dag 3 - 30 sep
Colmar

Efter frukost och utcheckning lämnar vi Strasbourg med vår buss och styr färden söderut – in i vindistriktet Alsace längs ”La Route des Vins”. Vi passerar byar och grönskande vinodlingar innan vi gör stopp i Riquewihr, en av de äldsta och mest pittoreska byarna med en historiskt viktig roll i Alsace vinproduktion. Här besöker vi vinhuset Dopff & Irion, får en visning av deras vinkällare och en inblick i produktionen men framför allt en intressant provsmakning av deras viner.

Vinodling

Vi fortsätter till fots i Riquewihr, som är avstängd för all biltrafik, och äter lunch på en av de bästa restaurangerna i denna krogtäta by. Efter lunchen finns tid att strosa bland butiker och i charmiga kvarter innan vi sätter oss på bussen för någon mils fortsatt färd söderut till Colmar, vindistriktet Alsace historiska huvudstad. Vi checkar in på vårt hotell på sena eftermiddagen.

Colmar

Återsamling 19.30 då vi tar bussen någon mil till byn Illhaeusern för middag på Auberge de l’Ill. Detta värdshus, mitt i en oansenlig by i den flacka delen av Alsace vid den lilla floden Ill – samma flod som rinner genom Strasbourg – har varit en av Frankrikes mest berömda restauranger i nästan 50 år. Först med pappa Paul Haeberlin vid rodret och nu med sonen Marc Haeberlin. Restaurangen har haft tre stjärnor i Guide Michelin, den högsta utmärkelsen, sedan 1967. Det är en prestation i sig. Ingen annan restaurang i världen, förutom Paul Bocuse i Lyon, har rankats så högt så länge. Här möter vi familj och yrkesskicklig personal i en miljö som är både lantlig och elegant – och mat och råvaror av yppersta kvalitet. Kokkonsten här baseras på tradition och erfarenhet men också en rejäl portion gastronomisk konstnärlighet. Club Eriks är glada och stolta över att kunna erbjuda denna upplevelse.

Auberg de L'Ill

Auberge de l'Ill

Dag 4 - 1 okt
Colmar, hemresa

Efter frukost och utcheckning går vi en promenad i den historiska delen av Colmar tillsammans med en kunnig lokal guide. Än en gång möter vi blandningen av gotisk byggnadsstil, korsvirke och vattendrag mitt i staden. ”Lilla Venedig” kallas några av kvarteren. Finns det intresse besöker vi kanske museet Unterlinden som är återöppnat efter en längre tids renovering och ett av Frankrikes intressantaste konstmuseer. Unterlinden hyser bl.a. de berömda altartavlorna av Matthias Grünewald från tidigt 1500-tal men även modern konst av yppersta kvalitet.

Colmar

Vi äter en avslutande lunch tillsammans på en av Colmars charmiga, enklare kvartersrestauranger innan vi beger oss till hotellet, hämtar ut våra väskor för att åka med bussen till flygplatsen. Vi flyger hem till Sverige från Zürich som ligger närmare Colmar än Frankfurt. Till Zürich är det bara 15 mil.

 

DELA MED DINA VÄNNER:

MS Polarlys

Polarlys är det norska ordet för norrsken, det speciella artiska fenomen som vi är på jakt efter i vårt vinterprogram “Hunting the Light”. MS Polarlys är ett elegant fartyg, inrett med mahognypaneler, polerad mässing och ett urval av norsk samtidskonst. Detta, tillsammans med det omfattande bruket av trä i de gemensamma utrymmena, skapar en unik maritim atmosfär.

 

Information om fartygetPolarlys

 • Byggd år 1996
 • Varv Ulstein Mek. Verk.
 • Passagerarkapacitet 619
 • Sängar 501
 • Bilkapacitet 16

 


Polarlys interiör

Fartygets faciliteter

 • Expeditionsteam
 • Renoverades år 2016
 • Tre restauranger
 • Bageriet och glassbaren Multe
 • Explorer-lounge med bar
 • Wi-Fi
 • Bastu
 • Gym
 • HissPolarlys Multe
 • Konferensrum
 • Bildäck
 • Jacuzzi

 

 

 

 

 

 

 

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:DELA MED DINA VÄNNER:

Les Haras Hotel, Strasbourg 4*

Adress

23 rue des Glacières
67000 Strasbourg, Frankrike

Telefon +33 3 90 20 50 00
Besök hotellets hemsida

Hotellet ligger inrymt i en historisk byggnad och var tidigare ett stuteri & ridskola (byggt på 1700-talet).
Byggnaden är K-märkt och varsamt förvandlad till ett modernt hotell.
Hotellets läge, väldigt nära den historiska stadsdelen ”Petit France” är perfekt.

Le Colombier, Colmar 4*

Adress

7 Rue Turenne
68000 Colmar, Frankrike

Telefon +33 3 89 23 96 00
Besök hotellets hemsida

Charmigt hotell i hjärtat av Colmar, i stadsdelen Petite Venice.

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

28 september 2017 - 1 oktober 2017

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Dubbelrum: 20.900:-

 • Tillägg Enkelrum: 3.000:- (Del i dubbelrum)
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 205:- per person
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*