Från historiska Rom till Amalfi – en av världens vackraste kuststräckor. Här andas atmosfären romantik och förnöjsamhet samt det ljuva goda livet: ”La dolce vita”. Detta kombineras med ett rikt kulturliv och en spännande historia. Vi fortsätter resan till Sicilien och Malta och avslutar med de grekiska pärlorna Chania och Santorini innan vi når Aten.

Azamara map AmalfiAzamara Journey är ett av de mest uppskattade kryssningsfartygen i världen. Med knappt 700 gäster och en mycket dedikerad besättning på 408 personer är vi garanterade bästa tänkbara service.Måltider, viner och bemötande har av flertalet av våra tidigare gäster fått betyget ”Världsklass” – och som vanligt ingår det mesta i våra priser.

Vår egen färdledare finns också med på resan.

Klicka på UTVÄRDERINGAR ovan så kan du läsa vad våra kunder tyckte om en liknande kryssning 2016.

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 1 oktober 2017
Till 11 oktober 2017

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Balkonghytt
34.900:-/på förfrågan
Utsideshytt
30.900:-

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Jesper Fästh
jesper.fasth@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm/Köpenhamn – Rom // Aten – Stockholm/Köpenhamn inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 1 natt på hotell i Rom inkl. frukost
 • 1 natt på hotell i Aten inkl. frukost
 • 8 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Azamara Journey
 • Helpension ombord
 • Öl, vin & sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te & läskedrycker
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning & aktiviteter ombord
 • AzAmazing Evening, en festkväll i land anordnad av rederiet
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • Sightseeingtur av Aten
 • 1 lunch, inkl dryck, i Aten
 • Alla transfers enligt program

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg: 17.000:- (Balkonghytt)
 • Enkelhyttstillägg: 12.500:- (Utsideshytt)
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 415:- per person

 

 

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Balkonghytt
34.900:-/på förfrågan
Utsideshytt
30.900:-
PROJEKTLEDARE
Jesper Fästh
jesper.fasth@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
1 okt
Stockholm – Rom
08.50 - 11.10
3h 20
11 okt
Aten – Stockholm
12.05 - 14.40
2h 35


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
02 okt
Rom. Italien
- Stig ombord
- 17.00
03 okt
Sorrento, Italien
- 07.30
- 23.00
04 okt
Amalfi, Italien
- 08.00
- 18.00
05 okt
Syracusa, Sicilien
- 12.00
- 21.00
06 okt
Valletta, Malta
- 08.30
- 23.00
07 okt
Till havs
-
-
08 okt
Chania, Kreta
- 09.00
- 22.00
09 okt
Santorini, Grekland
- 08.00
- 18.00
10 okt
Aten, Grekland
- 05.00
- Avstigning
DELA MED DINA VÄNNER:


KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 1 okt
Avresa

Vi flyger från Stockholm på morgonen. Vi möts av vår lokala guide i Rom för gemensam transfer till hotellet. Därefter har vi chansen att på egen hand uppleva kvällen i Rom och alla dess skatter.

Vatikanen med mäktiga Peterskyrkan, Forum Romanum – det antika Roms centrum och ett stenkast därifrån Colosseum är alla givna besöksmål. Andra vackra landmärken är Spanska trappan och Fontana di Trevi.

Självklart ska vi passa på att njuta av den italienska maten, vinet och den härliga atmosfären.

Vi upplever Colosseum i Rom Italien

Vi upplever Fontana di Trevi i Rom Italien

Dag 2 • 2 okt

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och tar oss till hamnen i Civitavecchia och vårt lyxiga hem den kommande veckan – Azamara Journey.

Njut av fartygets faciliteter och restauranger. Ta en drink vid poolen och ät en god lunch i lugn och ro. Välkomna ombord!

Kryssningar i världen med kryssningsfartyget Azamara

Dag 3 • 3 okt

Sorrento är en av skönheterna på Amalfikusten. Denna kuststräcka anses av många som Italiens vackraste och härifrån har man en hänförande utsikten över Medelhavet. Sorrento är vackert belägen på en bergsplatå med branta stup ned mot havet, och är sedan länge en känd badort som frekventerats av kungligheter, författare och andra celebriteter.

Det var under 1800-talet som denna plats blev ett måste för rika européer. Här andas atmosfären romantik och förnöjsamhet samt det ljuva goda livet: ”La dolce vita”. Detta kombineras med ett rikt kulturliv och en spännande historia.

Sorrento erbjuder mycket bra shopping och butikerna, med ett stort utbud, trängs på de charmiga gatorna. Regionen är känd för sin limoncello – avnjut denna likör på en skuggig terrass och smält resans alla intryck.

Vi upplever Sorrento i Italien

Dag 4 • 4 okt
Amalfi, Italien

”La vita e bella in Amalfi!” – Livet är underbart i Amalfi! Staden Amalfi har fått döpa hela den vackra kusten och är en av de största städerna i regionen väl värd att upptäcka. Den vackra bebyggelsen sträcker sig över klipporna ända ner till havet där stränderna breder ut sig längs det klarblå vattnet.

Vi upplever Sorrento i Italien

Dag 5 • 5 okt
Syracusa, Sicilien

Italiens största ö, Sicilien, har ett fantastiskt, milt klimat och en bitvis dramatisk natur med vulkanen Etna som blickpunkt från många delar av ön. En resa hit kan bestå enbart av strandliv, men ön har så oändligt mycket mer än sol & bad att erbjuda.

Passa på att riktigt bekanta er med Siciliens mat och traditioner. Sicilianarna har härliga råvaror att arbeta med; pinfärsk fisk och skaldjur från det azurblå havet, solmogna tomater, örter, citrusfrukter, färskpressad olivolja och mycket annat. Här är man också mycket förtjust i efterrätter – de sägs vara sötare och godare än någon annanstans i Italien.

Kryssning till Taormina Sicilien

Dag 6 • 6 okt
Valletta, Malta

Maltas huvudstad Valletta med sina 320 monument, alla inom ett område av 55 hektar, gör den till ett av de mest koncentrerade historiska områdena i världen. Trots sin litenhet så önskar du säkert att du skulle ha lite mer tid att se allting staden har att erbjuda

Det finns några lokala delikatesser som är värda att prova som pastizzi (filodeg med ricotta) och ftira (ett välsmakande tunnbröd).

Det finns också mycket att se om man går in på någon av de kullerstensbelagda sidogatorna såsom St. John´s Co-Cathedral som är en pärla i barock konst och arkitektur.

Kryssning till Valetta Malta

Dag 7 • 7 okt
Till havs

Vi tillbringar en härlig dag ombord på vår lyxkryssare Azamara Journey. Spendera tid med nya vänner, njut av den utmärkta servicen och ha det bara skönt.

Flera restauranger, barer, spa och pooler finns att tillgå. 

Pool på Azamaras kryssningsfartyg

Kryssningsfartyget Azamara

Soldäck på kryssningsfartyget Azamara

Dag 8 • 8 okt
Chania, Kreta

Under morgontimmarna anländer vi till Chania på ön Kreta, som är 260 km lång och 60 km bred och därmed störst av de grekiska öarna. Chania var stadssaten Venedigs huvudort på ön innan den osmanska erövringen och den gamla delen av staden är känd som en av de vackraste platserna på hela ön.

Taverna vid havet i Grekland

Dag 9 • 9 okt
Santorini, Grekland

Välkommen till pärlan Santorini. De vitkalkade husen med kontrasterande blå tak balanserar dramatiskt på de höga klipporna. Det är ingen tvekan om att det azurblå vattnet som omger ön har varit en inspirationskälla till rådande arkitektur. Detta är en fängslande grekisk ö med en karg och dramatisk natur formad av ett vulkanutbrott på 1400-talet. Många har spekulerat i om Santorini skulle vara platsen för den sjunkna ön Atlantis, som den grekiska filosofen Platon skrev om på 400-talet f.Kr.

Kryssning till Santorino i Grekland

Dag 10 • 10 okt
Aten, Grekland

Tidigt på morgonen denna dag seglar vi långsamt in i Piraeus hamn, som ligger ca 40 minuter utanför Greklands huvudstad Aten. Denna magiska stad, dyrkad av gudar och människor, där demokratin föddes och antiken blomstrade, vilket de många magnifika byggnaderna påminner om. Akropolis som kan ses ifrån stort sett alla platser i Aten, är ruinerna från Parthenon- templet och resterna av gudarnas 2400 år gamla stad.

Vi kliver av fartyget för den här gången och möts av vår grekiska representant som tar oss med på en tur i Aten med ett stopp för gemensam lunch innan vi åker vidare till vårt hotell.

Kryssningar till Aten i Grekland

Dag 11, 11 okt
Hemresa

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och åker till flygplatsen för hemfärd. Vi landar igen i Stockholm tidig eftermiddag.

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Journey

Azamaras två systerfartyg Quest och Journey är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Azamara är ett helägt dotterbolag till norsk-amerikanska Royal Caribbean och är deras 5-stjärniga premiumprodukt. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

Mat för alla smaker: Här finner du ett urval av sex olika matställen, och även rumsservice. Oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen.

Ombord Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2012

Kryssningsfartyget Azamara

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Vad tyckte våra kunder?

Här kan du läsa våra resenärers utvärderingar av den här upplevelsen.

amalfi-utvarderingar-azamara-29sep-2016PDF-ikon

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

1 oktober 2017 - 11 oktober 2017

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Balkonghytt: 34.900:-/på förfrågan
Utsideshytt: 30.900:-

 • Enkelhyttstillägg: 17.000:- (Balkonghytt)
 • Enkelhyttstillägg: 12.500:- (Utsideshytt)
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 415:- per person

 

 

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*