Detta är originalet! Ett enastående spektra av färger. En resa där naturen själv spelar huvudrollen. En upplevelse att njuta av länge. Hurtigruten har allt sedan 1893 stävat genom det norska kustlandskapet. Det är ingen slump att den kallas för världens vackraste sjöresa.

På den sydgående resan njuter vi av en midnattskonsert i Tromsös Ishavskatedral, vi får också uppleva Nidarosdomen i Trondheim och i Lofoten åker vi på en Havsörnssafari där vi på nära
håll får möta dessa fantastiska rovfåglar i dess rätta miljö.

I vår resa ingår det mesta såsom flyg, helpension ombord MS Richard With, utflykter och egen färdledning från Club Eriks.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 3 augusti 2017
Till 9 augusti 2017

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
Slutsåld

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Jesper Fästh
jesper.fasth@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks färdledare
 • Flyg t/r Stockholm – Kirkenes/ Bergen inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 5 nätters kryssning ombord MS Richard With, i vald hyttkategori
 • 1 natt på 4**** hotel i Kirkenäs inkl. frukost
 • Kvällsmåltid vid ankomst till hotellet i Kirkenes
 • Helpension ombord exkl. dryck
 • Utflykt 8C Midnatsskonsert
 • Utflykt 9C Havsörnssafari
 • Utflykt 11A Trondheim med Nidarosdomen
 • Transfer flygplats – kryssningshamn – flygplats

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg däck 5/6  15.500:-
 • Enkelhyttstillägg däck 3/5  11.500:-
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 366:- per person
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
Slutsåld
PROJEKTLEDARE
Jesper Fästh
jesper.fasth@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
03 aug
Arlanda – Oslo • SK 867
14.30 – 15.25
55 min
03 aug
Oslo - Kirkenes • SK4478
17.55 – 20.00
2 tim 5 min
09 aug
Bergen – Oslo • SK 278
17.00 – 17.50
50 min
09 aug
Oslo – Arlanda • SK 886
19.10 – 20.05
55 minDAGSPROGRAM

Dag 1 • 3 augusti
Kirkenes • Vi flyger till Kirkenes

På eftermiddagen flyger vi från Arlanda via Oslo till Kirkenes – på 30 grader ostlig longitud befinner vi oss längre österut än både Istanbul och St. Petersburg! Kirkenes är sedan år 1908 Hurtigrutens vändpunkt – känd som huvudstad i Barentsregionen och porten till öster. Regionens historia är spännande och stundtals väldigt dramatisk, här har den ryska tsartiden, ryska revolutionen, finsk invandring och andra världskriget satt djupa spår.

Kirkenes har idag cirka 3.500 invånare, varav de flesta lever på fiske och service. Även den stora järnmalmsgruvan i Bjørnevatn, öppnad 1906 och först nedlagd 1996, som åter togs i drift 2009 har öppnat upp för många arbetstillfällen. I Pasviksdalen hittar vi ett av Norges största kvarvarande urskogsområden med ett fantastiskt djurliv, och det är den enda plats i landet där brunbjörnsstammen växer stadigt. Om sommaren kan den som har tur se vitval i trakterna.

Vid ankomst till Kirkenes åker vi direkt till hotellet för att checka in och äta en enklare måltid.

Kirkenes Norge

Dag 2 • 4 augusti
Hamnar idag: Kirkenes, Vardø, Båtsfjord och Berlevåg

På morgen äter vi frukost på hotellet och strax innan lunch beger vi oss till Hurtigruteterminalen för att gå ombord på fartyget MS Richard With.
Njut av en god lunch och passa sedan på att bekanta dig med vårt vackra fartyg.

Richard With Tromsö

 

Dag 3 • 5 augusti
Nordkap, Hammerfest & Tromsø • Hamnar idag: Mehamn, Kjøllefjord, Honningsvåg, Havøysund, Hammerfest, Øksfjord, Skjervøy och Tromsø

Tidig morgon anländer vi idag till det lilla fiskesamhället Honningsvåg. Här bor cirka 2.500 invånare, och sedan Honningsvåg fick stadsstatus den 1 oktober 1996 så pågår en tävling mot Hammerfest om statusen som världens nordligaste stad.

Den som orkar bokar Hurtigrutens utflykt med frukost på Nordkapsplatån, som majestätiskt reser sig 307 m upp ur det kalla Norra Ishavet, här bjuds vi på en svindlande utsikt och en makalös känsla av att befinna sig på världens topp!

Vi gör även ett stopp i Hammerfest som har ett arktiskt klimat med fjordar, glaciärer och vita stränder.

Nordkap Norge

Nordkapsplatån Norge

Tromsø Hurtigruten Norge

Klockan 23.45 anländer vi till världens nordligaste metropol Tromsö, en liten storstad vid Norra Ishavets strand. Oemotståndliga Tromsø stoltserar med såväl världens nordligaste golfbana som världens nordligaste symfoniorkester och världens nordligaste universitet. Tromsø har genom det Norska polarinstitutet befäst sin status som ”Nord-Norges huvudstad”, och vi bjuds på en blandning av storstad och vildmark; snöklädda fjäll, glittrande blått hav, charmiga gamla trähus och moderna betongbyggnader.

Tillsammans gör vi här en utflykt: det finns ingen vackrare upplevelse av Ishavskatedralen än en midnattskonsert. Kyrkan är utsmyckad med Europas största glasmosaik, rik på färger och symboler. Medan stearinljusen brinner fylls den praktfulla kyrkan av norsk folkmusik, klassisk musik, psalmer och sakrala sånger. Akustiken i kyrkan skapar en fantastisk musikupplevelse. En stämningsfull och perfekt avslutning på dagen!

Tromsø Norge

Dag 4 • 6 aug
Harstad, Trollfjorden & Svolvär • Hamnar idag: Tromsø, Finnsnes, Harstad, Risøyhavn, Sortland, Stokmarknes, Svolvær och Stamsund

Idag står de spektakulära naturupplevelserna på kö. Lagom till frukost anlöper vi Harstad och vi fortsätter sedan ut i Vågfjorden mot Vesterålen och Lofoten.
Till kvällen ankommer vi till Svolvär, ”huvudstad” i Lofoten. Genom historien har Lofoten varit hem och arbetsplats för generationer av fiskare, och än idag är fisket avgörande för invånarna här. Många associerar Lofoten med stupbranta fjäll och pittoreska fiskelägen.

Men här finns mycket mer: lugna vikar, kritvita stränder, fjordar och stora, gröna jordbruksområden. Det sägs att ljuset i Lofoten inte finns maken till någon annanstans, något som har lockat många konstnärer till platsen.

I Lofoten är det dags för vår Örnsafari. Precis norr om Trollfjorden går vi över i en mindre båt för att uppleva fåglarnas konung på nära håll. Först åker vi tillsammans med Hurtigruten in i Trollfjorden. Längst in i den trånga fjorden vänder Hurtigruten, en imponerande syn i sig. Sedan lämnar vi Trollfjorden och vår örnsafari startar.
För att locka till oss fåglarna kastar vi ut fisk. Först kommer måsarna, som äter fisken direkt ur handen. Sedan kommer även havsörnarna flygande – de vill också vara med på festen. Örnarna cirklar några varv runt båten innan de dyker ner och tar den fisk som vi har kastat ut. Det är så nära, så vilt och så unikt att några ibland glömmer att fotografera skådespelet.

Havsörn Hurtigruten

Dag 5 • 7 aug
Polcirkeln • Hamnar idag: Bodø, Ørnes, Nesna, Sandnessjøen, Brønnøysund och Rørvik

På förmiddagen korsar vi idag polcirkeln mellan Nesna och Ørnes, markerad med en glob på en liten ö. Planeternas gravitation ändrar kontinuerligt jordbanans läge så att jordens lutning ändras, och polcirkeln förflyttas därmed norrut med ungefär15 meterper år. På ett århundrade förflyttar sig alltså polcirkeln1,5 km, och därför ligger inte heller polcirkeln på samma ställe på nya kartor som på äldre.  De passagerare som seglar i arktiska vatten för första gången får medverka i en ceremoni som hyllar Njord, härskaren över de sju haven.

Vi kryssar fram längs Helgelandskusten förbi de legendariska bergen De syv søstre, en bergskedja med sju toppar som alla ligger mer än 1.000 meter över havet. Det 160 m långa hålet/tunneln genom berget Torghatten skapades, enligt vetenskapen, av inlandsisen. Den norska legenden säger dock att det var trollet Hestmannen som vid kärleksolycka sköt en pil efter den unga flickan Lekamøya, men Trollkungen såg detta och kastade sin hatt emellan dem och hatten träffades av pilen, därav hålet. När solen gick upp förvandlades de alla till sten.

 

Dag 6 • 8 augusti
Trondheim, Kristiansund & Molde • Hamnar idag: Trondheim, Kristiansund, Molde, Ålesund

Tidig morgon ankommer vi till den gamla kungliga staden Trondheim och här har vi vår tredje utflykt där vi få se alla höjdpunkterna i Norges medeltida huvudstad inklusive Nidarosdomen.

Trondheim grundades av vikingkonungen Olav Tryggvason redan år 997, och trots att det idag är Norges tredje största stad har man lyckats behålla sin gemytliga charm. I det närbelägna Ärkebiskopsmuseet visas de norska riksregalierna (kronjuvelerna). De förrådshus som står på träpålar är lika vackra som kungabostaden Stiftsgården med sin rokokostil, den största träbyggnaden i Norge och bostad för kungafamiljen när de besöker Trondheim.

Nidarosdomen-Trondheim

Trondheim Norge

Dag 7 • 9 augusti
Bergen • Hamnar idag: Ålesund, Torvik, Måløy, Florø och Bergen

Under natten gör vi anlöp i Torvik, Måløy och Florø, landskapet blir alltmer frodigt ju närmare Bergen vi kommer.  Förtjusande Bergen var under medeltiden Skandinaviens största stad, och under 1100- och 1200-talet Norges huvudstad. Staden ligger omgiven av sju höga berg, en gammal stad med ungdomlig charm och varm atmosfär.

Den tidigare Hansakajen Bryggen finns med på UNESCO:s världsarvslista och de gamla vackra träbyggnaderna är väl värda ett besök. Trots att Bergen enligt norrmännen själva har 400 regndagar per år så möts vi av välkomnande leenden överallt – Bergen är en plats att trivas.

Efter att vi vinkat adjö till MS Richard With för denna gång så går turen med buss till flygplatsen. Rikare på både upplevelser och nya bekantskaper beger vi oss hemåt.

Bergen Norge

DELA MED DINA VÄNNER:

Ms Richard With

MS Richard With är uppkallad efter Hurtigrutens grundare.

När Kapten Richard With grundande den norska kustexpressen 1893 fick den enorm betydelse för livet längs den norska kusten.
Vacker konst av den berömda konstnärsfamiljen Harr bidrar till stämningen ombord.
I panoramasalongerna får du en oförglömlig utsikt över landskapet vi seglar förbi.

Vad som ingår

 • Soldäck
 • Stora panorama- och observationssalonger med härlig utsikt
 • Restaurang
 • Separat À la carte-restaurang
 • Kafé
 • Bar
 • Butik
 • Gym
 • Konferensutrymmen

Fakta

 • Byggd år 1993
 • Varv Volkswerft (D)
 • Passagerarkapacitet 623
 • Sängar 458
 • Bilkapacitet 12

 

Richard With Geiranger

Richard With Interior

Richard With Restaurant 2.jpg

Hytt Richard With

On board the M/S Orca for the Sea Eagle Safari, we watch the MS Richard With turning in the Trollfjord to motor on to Svolvaer, while we get to see a beautiful Sea Eagle.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Hurtigruten Sydgående – Kryssningsschema

 

4 aug Kirkenes – Berlevåg

12:30 Kirkenes

15:45 – 16:45 Vardø

19:45 – 20:15 Båtsfjord

22:00 – 22:15 Berlevåg

 

5 aug Meham – Skjervøy

00:45 – 01:00 Mehamn

02:45 – 03:00 Kjøllefjord

05:30 – 05:45 Honningsvåg

07:45 – 08:00 Havøysund

10:45 – 12:45 Hammerfest

15:30 – 15:45 Øksfjord

19:15 – 19:45 Skjervøy

 

6 aug Tromsø Stamsund

23:45 – 01:30 Tromsø

04:15 – 04:45 Finnsnes

08:00 – 08:30 Harstad

10:45 – 11:00 Risøyhamn

12:30 – 13:00 Sortland

14:15 – 15:15 Stokmarknes

18:30 – 20:30 Svolvær

22:00 – 22:30 Stamsund

 

7 aug Bodø Rørvik

02:30 – 04:15 Bodø

07:00 – 07:15 Ørnes

11:00 – 11:15 Nesna

12:30 – 13:00 Sandnessjøen

15:45 – 17:00 Brønnøysund

20:30 – 21:30 Rørvik

8 aug Trondheim – Molde

06:30 – 10:00 Trondheim

16:30 – 17:00 Kristiansund

21:00 – 21:30 Molde

 

9 aug Ålesund – Bergen

00:30 – 01:00 Ålesund

02:15 – 02:30 Torvik

05:15 – 05:45 Måløy

07:45 – 08:15 Florø

14:30              Bergen

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

3 augusti 2017 - 9 augusti 2017

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: Slutsåld
:

 • Enkelhyttstillägg däck 5/6  15.500:-
 • Enkelhyttstillägg däck 3/5  11.500:-
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 366:- per person
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*