På världens största hav korsar kryssningen både datumlinjen och ekvatorn. Från Australien och Nya Zeeland seglar vi ut på Stilla havet, till Söderhavets paradisöar och vidare till Hawaii.
19 nätter ombord lyxfartyget Celebrity Solstice där maten, drycken, aktiviteterna och servicenivån håller absoluta världsklass.

Detta är en helt unik kryssning och en chans att uppleva de mest fantastiska platserna på andra sidan jorden – utan att behöva packa upp väskan om och om igen. Världsmetropolen Sydney och Nya Zeelands vackra nordö. Tre av Franska Polynesiens paradisöar – Tahiti, Moorea och Bora Bora. Vi avslutar kryssningen med tre stopp på Hawaii – Hilo, Maui och Honolulu. På vägen hem gör vi ett givande stopp i Los Angeles.

Kryssning Söderhaet Hawaii


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 6 april 2018
Till 4 maj 2018

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
63.000:-
Balkonghytt
65.000:-
Sky Suite
85.000:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Flyg jorden runt enligt program inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 3 nätter på hotell 4* i Sydney inkl. frukost
 • Guidad halvdagstur i Sydney
 • 19 nätters kryssning ombord Celebrity Solstice
 • Helpension ombord fartyget exkl. dryck
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • 2 nätter på hotell 4* i Honolulu inkl. frukost
 • 2 nätter på hotell 4* i Los Angeles inkl. frukost
 • Guidad halvdagstur i Los Angeles
 • Alla transfers mellan flygplats, hotell och hamn.

Observera att detta är en resa utan Club Eriks svenska färdledning. 

Tillägg

 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 1.250:- per person
 • Enkelhytt/rumstillägg: Utsideshytt 32.000:- /Balkonghytt 34.000:- /Sky Suite 49.000:-

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
63.000:-
Balkonghytt
65.000:-
Sky Suite
85.000:-
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
6 apr
Stockholm – London
18.05 - 19.50
2h 45
6 apr
London – Sydney
21.35 - 05.10+2
22h 35
1 maj
Honolulu – Los Angeles
13.05 - 21.35
5h 30
3 maj
Los Angeles – London
15.35 – 10.10 (+1)
10h 35
4 maj
London – Stockholm
11.20 – 14.55
2h 35


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
11 apr
Sydney, Australien
-
- 18.30
12 apr
Till havs
-
-
13 apr
Till havs
-
-
14 apr
Bay of Islands, Nya Zeeland
- 10.00
- 18.00
15 apr
Auckland, Nya Zeeland
- 07.00
- 16.00
16 apr
Korsar datumlinjen och "vinner" en dag
-
-
16 apr
Till havs
-
-
17 apr
Till havs
-
-
18 apr
Till havs
-
-
19 apr
Tahiti, Franska Polynesien
- 10.00
- 23.59
20 apr
Moorea, Franska Polynesien
- 07.00
- 18.00
21 apr
Bora Bora, Franska Polynesien
- 07.00
- 18.00
22 apr
Till havs
-
-
23 apr
Till havs
-
-
24 apr
Till havs
-
-
25 apr
Till havs
-
-
26 apr
Till havs
-
-
27 apr
Hilo, Hawaii
- 07.00
- 17.00
28 apr
Lahaina, Maui
- 07.00
- 22.00
29 apr
Honolulu, Oahu
- 07.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:


KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 2 • 6-7 apr
Avresa från Stockholm

Vi reser från Arlanda på eftermiddagen och via London flyger vi vidare till Sydney där vi landar två dagar senare lokal tid.

Dag 3 • 8 april
Ankomst Sydney på morgonen

Vi anländer Sydney och checkar in på vårt hotell. Efter en lång flygning kan det vara skönt att bara ta det lugnt så tid finns till uppackning, om man så vill, och vila.

Sydney grundades år 1788 och är den mest folkrika staden i Australien med en kosmopolitisk och internationell befolkning. Här finns shopping, stränder, kända parker och Sydney Harbor, som är den största naturliga hamnen i världen. Staden stoltserar med att ofta hamna högt i olika rankingar av världsstäder. Hela denna första dag spenderas på egen hand så upptäck staden precis som ni själva vill.

The Rocks i Sydney Australien

Dag 4 • 9 april
Sydney, Australien

Efter frukost på hotellet ägnar vi förmiddagen åt en stadsrundtur där vi får se Darling Harbor, The Rocks (som är de gamla hamnkvarteren), Sydney Harbor Bridge och även berömda Bondi Beach.

Eftermiddagen och kvällen är fri för egna strapatser.

Sydney Australien Skyline

Operahuset i Sydney Australien

Dag 5 • 10 april
Sydney, Australien

Idag har vi ytterligare tid att utforska den fantastiska staden Sydney. Besök operahuset, shoppa eller njut nere vid havet och någon av stränderna. Om vädret tillåter är en båttur till Manly norr om staden alltid trevlig.

Sydney Bondi

Dag 6 • 11 april
Sydney

Vi checkar ut från hotellet mitt på dagen och tar oss gemensamt till vårt fartyg Celebrity Solstice, som blir vårt hem de kommande 18 nätterna. Ombord serveras lunch och vi kan välja att stanna på fartyget för att i lugn och ro bekanta oss med alla faciliteter som erbjuds ombord. Då fartyget ligger i hamnen mitt i stan finns dock även chans att kliva av igen och spendera ytterligare några timmar i Sydney.

Senast vid 16-tiden behöver vi vara åter ombord Solstice, för avresa mot Nya Zeeland och nya äventyr.

Kryssningsfartyget Celebrity Solstice i Sydney

Dag  7 – 8 • 12 - 13 april
Till havs

Fartyget seglar nu två dagar innan vi når Nya Zeeland och det kan vara skönt att ta det lite lugnt ombord, för att samla intrycken från resans första vecka. För den som vill finns utmärkta möjligheter att bara njuta i solen vid någon av poolerna eller i de många utmärkta restaurangerna, men här finns även mängder med aktiviteter för alla. Missa inte att kika i det Onboard Magazine som levereras till hytten varje morgon, för information om vad som händer ombord under dagen.

Kryssningsfartyget Celebrity Solstice

Kryssningsfartyget Celebrity Solstice

Dag 9 • 14 april
Bay of Islands, Nya Zeeland

Natursköna Bay of Islands ligger nästan längst norrut på Nya Zeelands topp. Den stora bukten med sitt klara, delfinrika vatten påminner något om en söderhavsö och under sommarmånaderna kryllar stränderna av turister och glada seglare.

Bay of Islands Nya Zeeland

Dag 10 • 15 april
Auckland, Nya Zeeland

Idag anländer vi Auckland, som med sina 1,4 miljoner invånare är Nya Zeelands största metropol. Auckland är en stad med skyskrapor i city och Sky Tower, som med sina 328 meter sträcker sig ett bra stycke över staden, erbjuder en spektakulär panoramautsikt för den som vågar sig upp. Staden erbjuder ett varierat utbud av shopping och i hamnen finns möjlighet att beskåda vackra segelbåtar.

Auckland Nya Zeeland

Dag 11 – 13 • 16 – 18 april
Till havs – korsar datumlinjen

Under tre dagar ger vi oss ut på Söderhavet mot Franska Polynesien. Vi korsar den internationella datumlinjen och ”vinner” på så sätt ett helt dygn ombord! Luta er tillbaka och njut av fartygets alla faciliteter och aktiviteter, eller slappna av med en god bok på er egna balkong.

Pic nic på kryssningsfartyget Celebrity Solstice

Drink på kryssningsfartyget Celebrity Solstice

Dag 14 • 19 april
Papeete, Franska Polynesien

Idag är vi framme i Franska Polynesiens huvudstad Papeete, belägen på ön Tahiti. Celebrity Solstice lägger till här tidigt på morgonen, vilket ger tid för att utforska staden under hela dagen. Ta en promenad på stadens boulevarder och besök den lokala marknaden eller titta på surfare på longboards. Stränderna här består av mörk, finkornig lavasand.

Moorea Tahiti Söderhavet

Dag 15 • 20 april
Moorea, Franska Polynesien

Moorea är ett mycket omtyckt resmål bland tahitierna själva som gärna åker hit på lediga helger eller för semester. Ön beskrivs som en enorm exotisk trädgård och det är de vackra vita stränderna, tropiska dofterna, det fantastiska djurlivet och de vackra floderna och vattenfallen som lockar. Runt ön finns korallrev som gärna besöks av delfiner och Mooreas lagun är perfekt för olika typer av vattenaktiviteter såsom snorkling och dykning.

För den som föredrar vandring finns otroligt vackra vandringsleder att utforska. Upptäck då de inre delarna av ön, antingen genom en rundtur på ön, eller under en ritt över Mount Rotui. Afareaitus vattenfall är ett måste att uppleva.

Fartyget lämnar Moorea kl. 18 för vidare färd mot Bora Bora.

Cook Bay Moorea Söderhavet

Dag 16 • 21 april
Bora Bora, Franska Polynesien

Välkommen till Bora Bora, ön som anses vara en av världens vackraste. Här kombineras majestätiska berg skulpterade av utslocknade vulkaner, med förtrollande undervattensmiljöer och växtarter som bougainvillea, hibiskus och kokospalmer. Färgerna och det magiska ljuset som upplevs här är något exceptionellt och generationer av resenärer har tjusats av denna ö, som trots allt är relativt orörd av den moderna världen. I byarna Vaitape, Anau och Faanui bor tillsammans endast cirka 4 600 invånare och deras livsstil upplevs som lugn och idyllisk.

Bora Bora är även ett shoppingens paradis som bjuder på ett varierande utbud. Ön är världskänd för sina konstgallerier och fina restauranter som samsas med butiker av mer traditionell karaktär där man kan köpa tahitiska pärlor, parfymer, oljor och vackert snidade souvenirer i trä.

Bora Bora, Franska Polynesien

Dag 17 – 21 • 22 - 26 april
Till havs

Vi fortsätter nästan rakt norrut över stora Stilla havet mot Hawaii. Passa på och njut av en massage på Canyon Ranch SpaClub, delta i ett yogapass i fartygets fitnessavdelning, prova en drink i isbaren eller titta på någon av de shower som anordnas ombord.

Under dagarna krossar vi ytterligare en linje och nu är det ingen mindre än ekvatorn som korsas, då vi seglar upp på norra halvklotet. Missa inte den obligatoriska skålen då korsningen görs.

Kryssningsfartyget Celebrity Solstice

Kryssningsfartyget Celebrity Equinox

Dag 22 • 27 april
Hilo, Hawaii

Den största ön i ögruppen heter också Hawaii men kallas för Big Island. Här möts vi av ett dramatiskt landskap med snöpudrade vulkantoppar, tropisk regnskog, grönskande färgglada växter och ljusblått hav vid palmklädda stränder.

Det fullt aktiva vulkanområdet på södra delen av ön är en nationalpark med vulkanen Kilauea i centrum. Här kan man gå på vandring i de ökenliknande lavalandskapen – men det gäller att ta det försiktigt mellan de glödheta lavaströmmarna.

Den grönskande staden Hilo har flera välbevarade historiska byggnader och är ett vackert exempel på Hawaiis unika arkitektur.

Kauai Island Hawaii

Dag 23 • 28 april
Lahaina, Maui

Mauis världskända stränder lockar mängder med turister varje år för snorkling, surfing eller lata dagar vid vattenbrynet. Inland domineras öns södra del av den drygt 3000 meter höga vulkankratern Haleakala, som har bilväg hela vägen upp till toppen och som bjuder på vidunderlig utsikt och vandringsleder kors och tvärs genom månlandskapet. Här betar kor och hästar på sluttningarna och har man tur träffar man på en paniolo – en hawaiiansk cowboy.

Här ges hela dagen till att utforska staden. Shoppa, ät en god lunch och kanske njut en stund i skuggan under det stora Banjanträdet på stadens torg.

Nawiliwili Hawaii

Vulkanen Haleakala på ön Maui Hawaii

Dag 24 • 29 apr
Ankomst Honolulu

Vi lägger till i Honolulu på ön Oahu tidigt på morgonen och kliver av fartyget för den här gången. Vi möts och tar oss gemensamt till vårt hotell på kända Waikiki Beach. Idag har vi en härlig dag att upptäcka Honolulu, strosa på stränderna eller besöka den kända armébasen Pearl Harbor.

Honolulu Hawaii

Dag 25 • 30 april
Honolulu – Free time

Vi har en härlig dag att se fram emot, i huvudstaden som pulserar av folkliv.

Surfbrädor på Waikiki beach på Honolulu HAwaii

Dag 26 • 1 maj
Honolulu – Los Angeles

Idag efter frukost checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för vidare färd. Resan från Honolulu tar cirka 5 ½ timme och vi landar i Los Angeles på kvällen lokal tid. Vi möts av vår transfer som tar oss direkt till vårt hotell i Santa Monica. Njut av en god natts sömn.

Dag 27 • 2 maj
Los Angeles

Denna heldag i Los Angeles börjar med en härlig frukost på hotellet och sedan bär det av på en citytur med lokal guide. Eftermiddagen kan ägnas åt egna upptäckter i till exempel det glamourösa Beverly Hills, spännande Venice Beach eller kändistäta Hollywood.

LosAngeels - gata - palmer

Resor till Hollywood Los Angeles

Dag 28 • 3 maj
Los Angeles - hemfärd

Idag är det dags att åka tillbaka till Sverige så efter en god frukost på hotellet checkar vi ut och beger oss mot flygplatsen.

Dag 29 • 4 maj

Efter en månads äventyr, upplevelser och nya goda bekantskaper landar vi utvilade och fulla av nya erfarenheter. Stort tack för denna gång!

DELA MED DINA VÄNNER:

Celebrity – Solstice, Eclipse, Equinox, Silhouette & Reflection

Celebritys senaste fartyg är i den trendiga Solsticeklassen. Speciellt för denna är till exempel den stora gräsmattan på övre däck, ett modernt SPA samt den höga klassen på restaurangerna och servicen ombord.

På gräsmattan på översta däck kan ni spela bocchia, crocket eller bara njuta av en picnic i solnedgången. Fartyget erbjuder många restauranger. Flertalet ingår i kryssningspriset och vid vissa specialrestauranger bokar man bord för en mindre summa. För Aquaclass exklusivt ingår restaurang Blu.

Flera pooler, både inom- och utomhus samt gym med klasser och stor SPA-avdelning förenar nytta med nöje. Har ni Aquaclass har ni fri tillgång till SPA-avdleningen hela kryssningen.

Balkonghytt på kryssningsfartyget Celebrity Solstice

Hytterna är ca 18 kvm stora. Balkonghytterna har en balkong mot havet på ca 4 kvm med ett bord och två stolar. I vissa hytter kan balkongerna och fönstren ha viss skymd sikt.

Sängen kan sättas ihop till en stor eller tas isär till två enkelsängar. Det finns en sitthörna med soffa, skrivbord och stol i hytten. Dusch, toalett, garderober, tv och kassaskåp finns i alla hytter.

Insideshytterna ombord är normalt något mindre, ca 16 kvm. Större sviter finns i storlekarna 23 – 133 kvm.

 

Se en video från kryssningsfartyget Celebrity Eclipse:

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

6 april 2018 - 4 maj 2018

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 63.000:-
Balkonghytt: 65.000:-
Sky Suite: 85.000:-

 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 1.250:- per person
 • Enkelhytt/rumstillägg: Utsideshytt 32.000:- /Balkonghytt 34.000:- /Sky Suite 49.000:-

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*