Storslagna kryssningsupplevelser på Antarktis
– spektakulär natur, spännande djurliv & unika väderfenomen 

Antarktis, som i genomsnitt är världens blåsigaste plats, har sällan en temperatur som är varmare än -18 grader. Här råder totalt mörker under vintersäsongen då solen inte går upp alls mellan vårdagjämningen och höstdagjämningen. Denna nästan helt istäckta kontinent är så annorlunda från alla andra ställen på jorden att det nästan känns som att det ligger på en annan planet. Djuren som bor i detta islandskap är väl anpassade för att klara de svåra väderförhållandena.

Kryssningar av olika slag

Vissa upplevelser är ensamma i sitt slag och kryssningar till Antarktis tillhör definitivt dessa upplevelser. Här är det naturen och djurlivet som styr villkoren, vi är blott ödmjuka besökare, och förutsättningarna är de bästa för storslaget unika upplevelser. Med Hurtigrutens expeditionsfartyg kommer vi tätt inpå på både djur och natur genom spännande landstigningar. Vi ser frustande valar i vattnen, hoppande pingviner på land och glidflygande albatrosser i mängd i luften. Med en mer traditionell kryssning med något av Celebrity Cruises fartyg kryssar vi istället i vattnen utanför Antarktis och upplever alla härligheter som naturen bjuder på från däck.

Club Eriks lojalitetsbonus

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss.
Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella resor till Antarktis

Kryssning med Hurtigruten till Antarktis – upplev den frusna kontinentens höjdpunkter


INSTÄLLD | Argentina & Antarktis

Flyttad till vintern 2022. Ta chansen och följ med på en kryssning till Antarktis - denna isolerade och storslagna kontinent som är helt annorlunda än andra delar av världen. Expeditionskryssningen med Hurtigrutens MS Fridtjof Nansen utgår från Ushuaia i Eldslandet, som är världens sydligaste stad. Det blir också en smakbit av Buenos Aires - "Sydamerikas Paris".

Spektakulär kryssning från Argentina till Antarktis med Celebrity Silhouette vintern 2021


INSTÄLLD | Argentina - Antarktis - Falklandsöarna - Uruguay

Flyttad till vintern 2022. Följ med till världens ände! Ombord på det fantastiska kryssningsfartyget Celebrity Silhouette gör vi en njutbar och spektakulär kryssning ner till spektakulära Antarktis. Vår resa inleds och avslutas i argentinska Buenos Aires, "Sydamerikas Paris", och vi får även uppleva Falklandsöarna och Uruguay.