Flodkryssningar i Asien

Asiens floder bjuder upp till fantastiska vyer och spännande upplevelser i land, som kombineras med härlig avkoppling ombord på fartyget. Att åka på en flodkryssning är ett mycket bekvämt och rofyllt resesätt, där man får uppleva mycket under kort tid.

Spännande destinationer

Följ med på en flodkryssning i mytomspunna Myanmar (Burma), på den över 2000 kilometer långa Irrawaddy River, där vi upplever religiösa sedvänjor, lokal kokkonst och en skiftande natur efter säsong. Eller följ Mekongfloden uppströms från Ho Chi Minh City (Saigon) i Vietnam till Siem Reap i Kambodja, där flytande marknader, imponerande risfält och buddistiska tempel är en fröjd för ögat.

Club Eriks noga utvalda kryssningar

På Club Eriks väljer vi ut de flodkryssningar som vi tycker är de mest intressanta, och självklart följer våra värdar med under resan. Båtarna tar normalt bara 125 – 150 gäster så atmosfären är stillsam och trevlig, och det råder en familjär stämning ombord där gästerna snabbt lär känna varandra. Före middagen samlas man ofta för en fördrink och efter middagen finns underhållning att njuta av.

Läs mer om de olika destinationerna.

Flodkryssningar på Mekong

Följ med Club Eriks på en flodkryssning uppströms från Ho Chi Minh City (Saigon) i Vietnam till Siem Reap i Kambodja och upptäck spännande platser i Sydostasien.

LÄS MER

Flodkryssningar på Irrawaddy

Floden Irrawaddy binder samman Myanmar och dess människor, med början nära gränsen till Tibet i norr och slut i Andamansjön längst i söder.

LÄS MER

Club Eriks lojalitetsbonus

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss. Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella flodkryssningar i Asien

Flodkryssning med Heritage Line på Irrawaddy i Myanmar


15 - 29 oktober 2020 | Myanmar - Mandalay - Bagan - U Bein Bridge - Irrawaddyfloden

En härlig kryssning på floden Irrawaddy i Myanmar, med stopp i bl.a. gamla kungliga huvudstaden Mandalay och UNESCO-skyddade Bagan, med sina tusentals tempel och pagoder. Vi möter vänliga och nyfikna människor, frestar smaklökarna med lokal kokkonst och njuter av fin service ombord.

Flodkryssning på Mekong – med högklassiga Heritage Line


28 oktober - 10 november 2020 | Ho Chi Minh City – Mekongfloden – Phnom Penh – Tonle Lake – Siem Reap

Följ med till flytande marknader, Kambodjas charmiga huvudstad Phnom Penh och upplev lämningarna från Khmerernas gamla rike - Angkor. Denna flodkryssning på Mekong, med det majestätiska fartyget Jayavarman, tar oss från livliga Ho Chi Minh City i Vietnam till Siem Reap i Kambodja.