Flodkryssningar på världens mäktiga vattenvägar
– historiska huvudstäder, sagolika vyer och arkeologiska sevärdheter

Att flodkryssningar på kort tid har blivit så populärt är inte konstigt – ett bättre, bekvämare och mer rofyllt sätt att se och uppleva mycket på kort tid finns inte. Eller vad sägs om att glida fram på Rhen genom sagolandskap med frodiga vinrankor, eller att ta en tur längs mäktiga Mekong som är kantad med spännande upplevelser och historiska lämningar? Eller kanske en kryssning på Nilen lockar, som bjuder på antika gravskatter och oförglömliga tempel? Vi på Club Eriks väljer ut de bästa guldkornen.

Club Eriks värd finns med på våra populära flodkryssningar

Flodkryssning vid Basel i SchweizFör flodkryssningar handlar just om resmålen och landskapet man passerar. Varje dag vaknar du upp till nya vyer och nya sagolika strandhugg utmed fartygets rutt, och båtarna lägger oftast till mitt i staden så att du lätt kan upptäcka på egen hand – det är bara att hugga en karta och ge sig av till fots. Fartygen gör ofta flera stopp varje dag. Väljer du att följa med på en organiserad utflykt ger dessa dig en inblick i regionens historia, arkitektur, konst och kultur och kan inkludera allt från shopping, vinprovning, museum och konserter. Därtill ges kulinariska upplevelser och tillfällen att provsmaka lokala delikatesser. Club Eriks värd finns med på resan och delar dessutom gärna med sig av tips på att se och göra i land.

Ombord fartygen råder gemenskap och en familjär stämning. Båtarna tar normalt bara 125 – 150 gäster så atmosfären är stillsam och trevlig, och gästerna lär snabbt känna varandra. Före middagen samlas man ofta för en fördrink och efter middagen finns underhållning att njuta av. Om man vill kan man naturligtvis bara slappa, läsa, spela kort eller reflektera över dagens alla intryck.

 

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss.
Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella flodkryssningar: 

Upptäck Egyptens skatter & njut av en lyxig flodkryssning på Nilen


7 - 14 mars 2020 | Kairo – Giza – Luxor – Esna – Assuan

Följ med på denna lyxiga upplevelse med svensk värd, som går till Egypten och dess fantastiska, antika skatter. Vi besöker Sfinxen, pyramiderna, Tutankhamons gravskatter och de oförglömliga templen i Luxor. Den helt nybyggda flodkryssaren M/S Salima blir vårt hem under de fem dagar som vi färdas på Nilen. En resa för njutning och fascination!

Elegant flodkryssning på Rhen, med Lüftner Cruises


15 - 22 april 2020 | Nederländerna, Tyskland, Frankrike & Schweiz

Flodkryssning på "fader Rhen", från vackra Amsterdam till schweiziska Basel, i skön vårtid. Längs denna Västeuropas längsta flod besöks kulturstäder som Köln och Strasbourg, och vi gör en avstickare in i Moseldalen. Känn historiens vingslag i borgar och katedraler, och njut av vacker natur. Amadeus Silver III från Lüftner Cruises blir vårt hem under resan.

Flodkryssning på Seine med eleganta Lüftner Cruises
Njut av våren i norra Frankrike!


29 april - 6 maj 2020 | Seine – Paris – Rouen – Normandie – Le Havre

Härlig flodkryssning på Seine, med Lüftner Cruises fina fartyg Amadeus Diamond. En skön resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet. Från Paris till Le Havre, med kulturstaden Rouen, landsbygden i Normandie, Van Goghs grav i Auvers-sur-Oise och Monets vackra trädgård i Giverny.

Flodkryssning på Irrawaddy i Myanmar


15 - 29 oktober 2020 | Myanmar - Mandalay - Bagan - U Bein Bridge - Irrawaddyfloden

En härlig kryssning på floden Irrawaddy i Myanmar, med stopp i bl a den gamla kungliga huvudstaden Mandalay och UNESCO-skyddade Bagan med sina tusentals tempel och pagoder. Överallt möter vi vänliga och nyfikna människor, frestar smaklökarna med lokal kokkonst och njuter av fin service ombord.

Egyptens historiska skatter & flodkryssning på Nilen


24 - 31 oktober 2020 | Kairo – Giza – Luxor – Esna – Assuan

Förgyll hösten med denna lyxiga upplevelse till historiska Egypten. Vi besöker pyramiderna, Sfinxen och Tutankhamons gravskatter, och i Luxor ser vi de oförglömliga templen med Karnak och konungarnas dal. Flodkryssaren tar oss fram på Nilen under fem fantastiska dagar. Svensk guide är med på resan.

Flodkryssning på Mekong – med högklassiga Heritage Line


28 oktober - 10 november 2020 | Ho Chi Minh City – Mekongfloden – Phnom Penh – Tonle Lake – Siem Reap

Följ med till flytande marknader, Kambodjas charmiga huvudstad Phnom Penh och upplev lämningarna från Khmerernas gamla rike - Angkor. Denna flodkryssning på Mekong, med det majestätiska fartyget Jayavarman, tar oss från livliga Ho Chi Minh City i Vietnam till Siem Reap i Kambodja.

Flodkryssning på Rhône & Saône med högklassiga Lüftner Cruises


28 oktober - 5 november 2020 | Rhonedalen - Lyon - Bourgogne - Provence med Avignon & Arles

Härlig kryssning med Lüftner Cruises från Lyon, på floderna Rhône och Saône. Med spännande stopp i Macon i Bourgogne, samt de urgamla städerna Avignon och Arles i Provence, får vi se Frankrike i höstfärger. De vackra våtmarkerna i Camargue och "Europas Grand Canyon" kan också upplevas.