St. John den minsta av Jungfruöarna i Karibien

Karta över KAribien – St. JohnSt. John är den minsta av Jungfruöarna i östra Karibiska havet, precis öster om St. Thomas. Ön är bara 14 km lång och 8 km bred med en oregelbunden kust med pittoreska hamnar och vikar.

Den bäst rankade stranden ligger i viken Trunk Bay, utmärkt också för snorkling. Här kan man också uppleva ön från en hästrygg. eller vandra längs Cinnamon Bay Beach.

Medeltemperaturen från januari till december är behagliga 21 grader som kallast och 31 grader som varmast.

Karibisk ö som är täckt med tropisk vegetation

Ön har ingen flygplats och man lever mest av boskapsuppfödning och lagerblad som man hämtar från en mycket gammal skog och som sen skeppas till St. Thomas. Större delen av ön är täckt med tropisk vegetation och cirka 75 procent tillhör Nationalparken som instiftades på 50-talet.

På St. John hittar vi långa vita stränder och en fantastisk blå färg på vattnet. Det här är en mycket bördig ö och skogarna i Nationalparken är ett skydd för många av de flyttfåglar som finns här, vi kan exempelvis hitta kolibri och gök. Här finns också delfiner och gröna sköldpaddor.

Mer om Karibien

Allt om Karibien

Upptäck Karibiens pärlband av soldränkta paradisöar med palmer och vita stränder. På Club Eriks väljer vi ut de kryssningar som vi tycker är de mest intressanta, som är sju till 14 dagar långa.

LÄS MER

Barbados

Barbados, denna vackra ö är precis som sina grannar en grön pärla i det ljusblå havet. Här finns massor av lyxiga varor till skattefria priser och intressanta turer till öns alla delar.

LÄS MER

St. Croix

St. Croix är en paradisö och den största av Jungfruöarna i östra Karibien. Ön har en rik historia och här finns upplevelser för både stora och små.

LÄS MER

St. Kitts

St. Kitts i Karibien domineras av en över tusen meter hög slocknad vulkan, och stränderna, havet och fortet Brimstone Hill hör till sevärdheterna.

LÄS MER

St. Lucia

På den karibiska vulkaniska paradisön St. Lucia möts vi av en frodig regnskog med vackra vattenfall, perfekt för vandring och fågelskådning.

LÄS MER

Kuba

Det är svårt att inte bli både nyfiken och fascinerad av den nästan mytiskt charmiga bilden av Kuba i Karibien.

LÄS MER

 

På Club Eriks väljer vi ut de kryssningsrutter som vi tycker är de mest intressanta, vi har kryssningar i Karibien från 7 till 14 dagar. Ofta erbjuder de en kombination av sol och bad på vita paradisstränder och med fina möjligheter till kultur, historia och intressanta utflykter i Centralamerika.

Vi erbjuder alla våra kunder
en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss. Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella resor och kryssningar till Centralamerika, Karibien/Västindien och Kuba:

Kryssning från San Diego genom Panamakanalen till Centralamerika & Florida


12 – 29 november 2020 | San Diego – Mexiko – Guatemala – Costa Rica – Panamakanalen – Colombia – Florida

Karibisk värme, spännande regnskog, vita stränder och svalkande blått hav. Denna kryssning genom Panamakanalen har ett paradis för alla smaker och ombord Celebrity Summit njuter vi av fartygets bekvämligheter och fantastiska service.

Fira jul & nyår Karibien & Centralamerika – kryssning med Celebrity Cruises


22 dec 2020 - 5 jan 2021 | Fort Lauderdale – Mexiko - Grand Cayman - Colombia - Panama - Costa Rica - Honduras

Fira jul & skåla in det nya året i Karibisk värme på en njutningsfull kryssning med Celebrity Reflection. Vi besöker paradis i Karibien & Centralamerika. Upplev härliga stränder på Grand Cayman, frodig regnskog i Costa Rica & spännande mayakultur i Mexiko.

Kryssning med Princess Cruises genom Panamakanalen
Fort Lauderdale – Los Angeles


2 jan - 18 jan 2021 | Fort Lauderdale - Colombia - Panama - Costa Rica - Nicaragua - Mexiko - Los Angeles

Följ med på kryssningen med Island Princess genom Panamakanalen, som har något för alla. Vi får se pastellfärgad kolonialarkitektur i Colombia, fascineras av fantastisk regnskog i Costa Rica och njuta av härliga stränder i södra Mexiko.

Kryssning i södra Karibien med Celebrity Equinox – en resa bland exotiska paradisöar


16 jan - 30 jan 2021 | Florida - St Lucia - St Kitts - Barbados - Grenada - Antigua - Amerikanska Jungfruöarna

Lämna vintermörkret i Sverige för en härlig kryssning med Celebrity Equinox bland södra Karibiens paradisöar. Njut av sol, bad, snorkling och att bara vara på öar som St Lucia, St Kitts, Barbados, Grenada, Antigua m.m. Club Eriks svenska värd är med på resan.