Kryssningar i exotiska Karibien
– här finns vackra paradisöar, en rik kolonialhistoria och läskande romdrinkar

Många som tänker på lyxkryssningar tänker på paradisöar i Karibien och Västindien. Och det är precis vad du kommer att upptäcka, ett pärlband av soldränkta paradisöar med palmer och vita stränder. Här kan du sola, bada, snorkla, läsa en spännande bok och svalka dig med en uppfriskande drink i skuggan av en palm. Njut av de vita stränderna och den salta doften av det kristallklara havet. 

Här finns flest fartyg och kryssningar som avgår årets alla dagar från Miami, Fort Lauderdale, Tampa och New Orleans, men även från Puerto Rico och från Havanna på Kuba. Hundratals unika paradisöar och rederiernas egna semesterparadis erbjuder er allt från total lyx och avkoppling till fartfyllda äventyr. Många kryssar i Karibien med familjen, barn och barnbarn, och det enorma utbudet ger alternativ för alla önskemål och smaker.

På Club Eriks väljer vi ut de kryssningsrutter som vi tycker är de mest intressanta, vi har kryssningar från 7 till 14 dagar. Ofta erbjuder de en kombination av sol och bad på vita paradisstränder och med fina möjligheter till kultur, historia och intressanta utflykter i Centralamerika.

Populära öar i Karibien

St. Croix är den största av Jungfruöarna och har en 135 kilometer lång strandremsa, vackra utsiktsplatser och fantastisk kultur. Ön har en rik historia och här finns upplevelser för både stora och små. Kustremsan kantas av väderkvarnar, skolbyggnader och kyrkor.

St. John är den mista av Jungfruöarna, den har som de övriga, långa vita stränder och en fantastisk blå färg på vattnet. Det här är en mycket bördig ö och skogarna i Nationalparken skyddar för många av de flyttfåglar som finns här, vi kan exempelvis hitta kolibri och gök här. Här finns också delfiner och gröna sköldpaddor.

St. Lucia är en av Västindiens vackraste öar med fantastisk natur långt ifrån 2000-talets överexploatering, och längs de slingrande kustvägarna ligger de små genuina fiskebyarna tätt. Ön är från början vulkanisk med höga regnskogsbeklädda berg och frodiga dalar, och vi bjuds på långa stränder och hemlighetsfulla små bukter.

Barbados blev självständigt från Storbritannien år 1966 men är fortfarande Karibiens ”lilla England” med cricket som nationalsport, te som favoritdrink och engelskan som huvudspråk. Där slutar dock likheterna med Storbritannien för denna vackra ö är precis som sina grannar en grön pärla i det ljusblå havet. Här finns massor av lyxiga varor till skattefria priser och intressanta turer till öns alla delar

St. Georges hamn anses vara en av de mest pittoreska i hela Karibien. De grönskande kullarna som omger havsviken är bebyggda av färgglada kolonialhus och här flockas turister och celebriteter med segelbåtar och kärlek till färsk fisk smaksatt med alla dess slag av lokalt odlade kryddor som en gång i tiden gjorde ön till en eftertraktad handelsplats.

Kingstown är en liten karibisk stad som är full av gammal charm. Som huvudstad på den frodiga vulkanön St. Vincent, lokalt känd som ”Hairoun” (De välsignades land), önskar Kingstown både de som jagar äventyr och de som önskar sig lugn och ro välkomna.

St. Kitts domineras av en över tusen meter hög slocknad vulkan, och stränderna, havet och fortet Brimstone Hill hör till sevärdheterna. Missa inte heller öns natursköna järnväg, byggd mellan år 1912 och 1926 för att transportera sockerrör från öns plantager till huvudstaden Basseterres fabrik.

Nevis, ligger söder om systerön St. Kitts. Ett ca 3 kilometer brett sund skiljer öarna åt. Knappt samma avstånd som mellan Helsingborg och Helsingör. Charlestown är en liten stad med flera byggnader från 1700- och 18-talets kolonisation. Precis som till St. Kitts kommer de flesta till Nevis för de vackra vandringlederna, stränderna, historien och den avslappnade stämningen.

Tortola, B.V.I upptäcktes av Christopher Columbus själv i 1493, är denna exotiska, fridfulla ö hem för både höga mahognyträd, vita sandstränder & turkosa hav. Här erbjuds utmanande vandring som sträcker sig 1 780 meter upp på Sage Mountain. En toppen plats för bra fågelskådning och fantastisk utsikt över Tortola och närliggande öar.

St Maarten/St. Martin är säkerligen världens minsta landmassa som delas av två länder, Nederländerna och Frankrike. Detta har fungerat i 350 år och de båda delarna har bevarat sin egen karaktär & charm. Staden Philipsburg är huvudstad på den holländska sidan, och grundades av en skotsk kapten som tjänstgjorde i den holländska flottan i mitten av 1700-talet. Staden ligger längs en smal landremsa, med karibiska böljor på ena sidan och en sjö, Great Salt Pond, på den andra. Stränderna är vita & inbjudande, men här kan man även njuta av karibiskt ”stadsliv”. Stadens affärsgator kantas av tax-free butiker, restauranger och caféer, västindisk arkitektur med pastellfärgade hus och färggranna blommor.

Iles des Saintes och Terre de Haut är små öar som tillhör öriket Guadeloupe och är en del av en liten vulkanisk skärgård med kristallklart vatten, vackra bukter, fantastiska stränder omgivna av grunda rev perfekta för snorkling. Männen som bor på ön sägs vara Västindiens bästa fiskare och en härlig lunch med havets färska läckerheter lockar säkert de flesta.

Dominica, om du någonsin undrat hur de då orörda Karibiska öarna såg ut för länge sedan är Dominica rätt ö. Huvudstaden Roseau är en liten charmig kustby och inkörsporten till utflykter på denna bergiga och grönklädda paradisö. Regnskog täcker den största delen av ön som omges av vackra stränder och klarblått vatten. Den vulkaniska aktiviteten som en gång skapade Dominica får vattnet vid vissa stränder att bubbla vackert. På Champagne Beach kan ni snorkla bland dessa bubblor tillsammans med papegojfiskar och färgglada koraller.

St. Barthélemy eller St. Barts som den kallas är en fransk ö känd för sina lyxiga resorter och hotell som lockar de rika och berömda. Ön upptäcktes av Christopher Columbus och döptes efter hans bror Bartolomeo. Mest intressant är kanske att ön varit en svensk koloni mellan 1784 – 1878. Staden Gustavia är döpt efter Gustav III och fler svenska namn och lämningar finns fortfarande på ön.  De tre liljorna i öns vapen representerar Frankrike och de tre kronorna, som vi vet Sverige.

Virgin Gorda är en av de ”större” jungfru-öarna med sina dryga 20 kvadratkilometer. Här bor 3.500 människor som i första hand livnär sig på turism. Här finns stränder, vackra stigar och framför allt strandområdet Baths med sina fascinerade och mycket vackra klippformationer. Ön sägs ha upptäckts av Christopher Columbus 1493 och ska då ha döpts till ”den tjocka ljungfrun”.

Förläng din drömresa

Det är lätt att förlänga kryssningsresan med en vecka i Florida om så önskas. Det finns mycket spännande att se i exempelvis Miami, en stad med stränder och skyskrapor i kontrast med varandra. Ett hett tips är att åka till Everglades National Park och ta en tur med en Airboat och spana på alligatorer. Ett bra sätt att uppleva och se Florida är att hyra en bil. Kontakta gärna våra kunniga projektledare om du vill förlänga din resa.. 

Vi har kryssningar med olika kryssningsrederier året runt. Våra kryssningar till jul och nyår är mycket populära och uppskattade. Rederierna Royal Caribbean och Norwegian Cruise Line är de som passar bäst för de som reser med familjen. Celebrity Cruises och Princess Cruises har de fartyg som passar bäst för vuxna och par. Azamara och Oceania passar för er som föredrar de mindre eleganta och exklusiva fartygen. Du kan också ofta hitta våra resor med klassiska segelfartyg från Starclippers och Sea Cloud.

Ibland erbjuder vi även kryssningar till Kuba – denna karibiska paradisö som är sprungen ur kolonialism, mångkultur och politiskt kaos. Upplev palmklädda stränder, doftande cigarrer och läskande romdrinkar. Amerikanskregistrerade kryssningsfartyg får enligt nya regler inte lägga till på ön men övriga rederier är fortfarande välkomna. Kuba är ett resmål som bara måste upplevas!

 

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss.
Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella resor och kryssningar till Centralamerika, Karibien/Västindien och Kuba:

Kryssning i Karibien & Centralamerika – regnskog, mayakultur & exotiska stränder


9 - 22 februari 2020 | Florida – Grand Cayman – Colombia – Panama – Costa Rica – Mexiko – Florida

Vi beger oss till Karibiens värme med Celebrity Reflection för en njutningsfull kryssning där vi besöker paradis i Karibien och Centralamerika. Upplev härliga stränder på Grand Cayman, frodig regnskog i Costa Rica och spännande mayakultur i Mexiko. Bland mycket annat.

Kryssning Centralamerika – genom Panamakanalen med Princess Cruises


28 feb - 16 mar 2020 | Los Angeles – Mexiko – Nicaragua – Costa Rica – Panama – Colombia – Fort Lauderdale

Följ med på kryssningen i Centralamerika som har något för alla – härliga stränder, unika kolonialstäder och fantastisk regnskog. Vi upplever Mexiko, Nicaragua, Costa Rica och Colombia, och en av höjdpunkterna på vår resa är när vi kryssar genom Panamakanalen.

Kryssning från San Diego genom Panamakanalen till Centralamerika & Florida


12 – 29 november 2020 | San Diego – Mexiko – Guatemala – Costa Rica – Panamakanalen – Colombia – Florida

Karibisk värme, spännande regnskog, vita stränder och svalkande blått hav. Denna kryssning genom Panamakanalen har ett paradis för alla smaker och ombord Celebrity Summit njuter vi av fartygets bekvämligheter och fantastiska service.

Fira jul & nyår Karibien & Centralamerika – kryssning med Celebrity Cruises


22 dec 2020 - 5 jan 2021 | Fort Lauderdale – Mexiko - Grand Cayman - Colombia - Panama - Costa Rica - Honduras

Fira jul & skåla in det nya året i Karibisk värme på en njutningsfull kryssning med Celebrity Reflection. Vi besöker paradis i Karibien & Centralamerika. Upplev härliga stränder på Grand Cayman, frodig regnskog i Costa Rica & spännande mayakultur i Mexiko.

Kryssning med Princess Cruises genom Panamakanalen
Fort Lauderdale – Los Angeles


2 jan - 18 jan 2021 | Fort Lauderdale - Colombia - Panama - Costa Rica - Nicaragua - Mexiko - Los Angeles

Följ med på kryssningen med Island Princess genom Panamakanalen, som har något för alla. Vi får se pastellfärgad kolonialarkitektur i Colombia, fascineras av fantastisk regnskog i Costa Rica och njuta av härliga stränder i södra Mexiko.

Kryssning i södra Karibien med Celebrity Equinox – en resa bland exotiska paradisöar


16 jan - 30 jan 2021 | Florida – St Lucia - St Kitts - Barbados - Grenada - Antigua - Amerikanska Jungfruöarna

Lämna vintermörkret i Sverige för en härlig kryssning med Celebrity Equinox bland södra Karibiens paradisöar. Njut av sol, bad, snorkling och att bara vara på öar som St Lucia, St Kitts, Barbados, Grenada, Antigua m.m. Vi utgår från Fort Lauderdale i Florida, och Club Eriks svenska värd är med på resan.