Kryssningar i exotiska Karibien
– med vackra paradisöar, en rik kolonialhistoria och läskande romdrinkar

Många som tänker på lyxkryssningar tänker på paradisöar i Karibien och Västindien. Och det är precis vad du kommer att upptäcka, ett pärlband av soldränkta paradisöar med palmer och vita stränder. Här kan du sola, bada, snorkla, läsa en spännande bok och svalka dig med en uppfriskande drink i skuggan av en palm. Njut av de vita stränderna och den salta doften av det kristallklara havet. 

Här finns flest fartyg och kryssningar som avgår årets alla dagar från Miami, Fort Lauderdale, Tampa och New Orleans, men även från Puerto Rico och från Havanna på Kuba. Hundratals unika paradisöar och rederiernas egna semesterparadis erbjuder er allt från total lyx och avkoppling till fartfyllda äventyr. Många kryssar i Karibien med familjen, barn och barnbarn, och det enorma utbudet ger alternativ för alla önskemål och smaker.

På Club Eriks väljer vi ut de kryssningsrutter som vi tycker är de mest intressanta, vi har kryssningar från 7 till 14 dagar. Ofta erbjuder de en kombination av sol och bad på vita paradisstränder och med fina möjligheter till kultur, historia och intressanta utflykter i Centralamerika.

Förläng din drömkryssning med en vecka i Florida

Det är lätt att förlänga kryssningsresan med en vecka i Florida om så önskas. Det finns mycket spännande att se i exempelvis Miami, en stad med stränder och skyskrapor i kontrast med varandra. Ett hett tips är att åka till Everglades National Park och ta en tur med en Airboat och spana på alligatorer. Ett bra sätt att uppleva och se Florida är att hyra en bil. Kontakta gärna våra kunniga projektledare om du vill förlänga din resa.. 

Vi har kryssningar med olika kryssningsrederier året runt. Våra kryssningar till jul och nyår är mycket populära och uppskattade. Rederierna Royal Caribbean och Norwegian Cruise Line är de som passar bäst för de som reser med familjen. Celebrity Cruises och Princess Cruises har de fartyg som passar bäst för vuxna och par. Azamara och Oceania passar för er som föredrar de mindre eleganta och exklusiva fartygen. Du kan också ofta hitta våra resor med klassiska segelfartyg från Starclippers och Sea Cloud.

Ibland erbjuder vi även kryssningar till Kuba – denna karibiska paradisö som är sprungen ur kolonialism, mångkultur och politiskt kaos. Upplev palmklädda stränder, doftande cigarrer och läskande romdrinkar. Amerikanskregistrerade kryssningsfartyg får enligt nya regler inte lägga till på ön men övriga rederier är fortfarande välkomna. Kuba är ett resmål som bara måste upplevas!

Populära öar i Karibien

Barbados

Barbados, denna vackra ö är precis som sina grannar en grön pärla i det ljusblå havet. Här finns massor av lyxiga varor till skattefria priser och intressanta turer till öns alla delar.

LÄS MER

St. Croix

St. Croix är en paradisö och den största av Jungfruöarna i östra Karibien. Ön har en rik historia och här finns upplevelser för både stora och små.

LÄS MER

St. John

St. John är den minsta av Jungfruöarna i östra Karibiska havet. Den bäst rankade stranden ligger i viken Trunk Bay, utmärkt också för snorkling.

LÄS MER

St. Kitts

St. Kitts i Karibien domineras av en över tusen meter hög slocknad vulkan, och stränderna, havet och fortet Brimstone Hill hör till sevärdheterna.

LÄS MER

St. Lucia

På den karibiska vulkaniska paradisön St. Lucia möts vi av en frodig regnskog med vackra vattenfall, perfekt för vandring och fågelskådning.

LÄS MER

 

På Club Eriks väljer vi ut de kryssningsrutter som vi tycker är de mest intressanta, vi har kryssningar i Karibien från 7 till 14 dagar. Ofta erbjuder de en kombination av sol och bad på vita paradisstränder och med fina möjligheter till kultur, historia och intressanta utflykter i Centralamerika.

Vi erbjuder alla våra kunder
en lojalitetsbonus på 2 procent och det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss. Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Club Eriks aktuella resor och kryssningar till Centralamerika, Karibien/Västindien och Kuba

Kryssning Centralamerika – genom Panamakanalen med Princess Cruises


28 feb - 16 mar 2020 | Los Angeles – Mexiko – Nicaragua – Costa Rica – Panama – Colombia – Fort Lauderdale

Följ med på kryssningen i Centralamerika som har något för alla – härliga stränder, unika kolonialstäder och fantastisk regnskog. Vi upplever Mexiko, Nicaragua, Costa Rica och Colombia, och en av höjdpunkterna på vår resa är när vi kryssar genom Panamakanalen.

Kryssning från San Diego genom Panamakanalen till Centralamerika & Florida


12 – 29 november 2020 | San Diego – Mexiko – Guatemala – Costa Rica – Panamakanalen – Colombia – Florida

Karibisk värme, spännande regnskog, vita stränder och svalkande blått hav. Denna kryssning genom Panamakanalen har ett paradis för alla smaker och ombord Celebrity Summit njuter vi av fartygets bekvämligheter och fantastiska service.

Fira jul & nyår Karibien & Centralamerika – kryssning med Celebrity Cruises


22 dec 2020 - 5 jan 2021 | Fort Lauderdale – Mexiko - Grand Cayman - Colombia - Panama - Costa Rica - Honduras

Fira jul & skåla in det nya året i Karibisk värme på en njutningsfull kryssning med Celebrity Reflection. Vi besöker paradis i Karibien & Centralamerika. Upplev härliga stränder på Grand Cayman, frodig regnskog i Costa Rica & spännande mayakultur i Mexiko.

Kryssning med Princess Cruises genom Panamakanalen
Fort Lauderdale – Los Angeles


2 jan - 18 jan 2021 | Fort Lauderdale - Colombia - Panama - Costa Rica - Nicaragua - Mexiko - Los Angeles

Följ med på kryssningen med Island Princess genom Panamakanalen, som har något för alla. Vi får se pastellfärgad kolonialarkitektur i Colombia, fascineras av fantastisk regnskog i Costa Rica och njuta av härliga stränder i södra Mexiko.

Kryssning i södra Karibien med Celebrity Equinox – en resa bland exotiska paradisöar


16 jan - 30 jan 2021 | Florida – St Lucia - St Kitts - Barbados - Grenada - Antigua - Amerikanska Jungfruöarna

Lämna vintermörkret i Sverige för en härlig kryssning med Celebrity Equinox bland södra Karibiens paradisöar. Njut av sol, bad, snorkling och att bara vara på öar som St Lucia, St Kitts, Barbados, Grenada, Antigua m.m. Vi utgår från Fort Lauderdale i Florida, och Club Eriks svenska värd är med på resan.