Kryssning genom Panamakanalen – upplev det unika slussandet från din egen balkong

Med Club Eriks kan ni göra en kryssning genom Panamakanalen och uppleva både Florida, Kalifornien, Karibien, Centralamerika, Stilla havet och Sydamerika. Vackra stränder, regnskogsturer, indiankultur och amerikanska storstäder. Allt detta förutom resans verkliga höjdpunkt – kryssningen genom kanalen.

Panamakanalen är bland de största och svåraste ingenjörsprojekt som någonsin genomförts. Kanalen har ett mycket stort inflytande på sjöfarten, eftersom fartyg inte längre behöver fara den långa och vådliga resan via Kap Horn, Sydamerikas sydspets. De första idéerna till en kanal i Panama framfördes i mitten av 1500-talet, men det första försöket att konstruera en kanal skedde år 1880 under franskt ledarskap.
Arbetet blev fullbordat av USA och kanalen kunde öppnas år 1914. Den 77 kilometer långa kanalen består av två konstgjorda sjöar, flera konstgjorda kanaler och tre grupper av slussar.

Club Eriks anordnar flera kryssningsresor genom Panamakanalen varje år. Celebrity Cruices, Norwegian Cruise Line och Princess Cruises för vuxna och par och Azamara eller Oceania för de som föredrar de små exklusiva fartygen. Vi har även resor med segelfartygen Starclippers och Sea Cloud. De flesta rederierna kryssar här, så fråga oss gärna så hjälper vi er med just er favorit.

Vi erbjuder alla våra kunder en lojalitetsbonus på 2 procent. Det gäller på alla paketerade reseupplevelser som du köper hos oss – men även på alla övriga kryssningspaket, om du vill resa på egen hand. Gäller alla upplevelser med avresa från den 1 januari 2017.

Läs mer och boka en upplevelse med Club Eriks färdledare.

Våra aktuella resor för dig som vill kryssa i Panamakanalen:

Kryssning i Sydamerika från Chile och Ecuador genom Panamakanalen till Karibien


14 mars 2018 – 3 april 2018 | Chile – Peru – Ecuador – Panamakanalen – Caymanöarna – Florida

En spännande sydamerika-kryssning som börjar med tre dagar i Santiago i Chile. Vi gör stopp i Peru, Ecuador och fortsätter via Panamakanalen till Karibiska havet och avslutar i Florida. En av resans höjdpunkter är mästerverket Panamakanalen.

Resor med karibisk värme – kryssning genom Panamakanalen


1 – 20 april 2018 | Florida – Colombia – Panama – Costa Rica – Guatemala – Mexiko – Kalifornien

Karibisk värme, grön regnskog och svalkande blått hav. Kalla det Edens lustgård eller himlen på jorden. En kryssning med paradis för alla smaker.

Kryssning Panamakanalen –
från Miami till Los Angeles


29 nov - 15 dec 2018 | Miami - Colombia - Panama - Costa Rica - Nicaragua - Guatemala - Mexiko - Los Angeles

Följ med på kryssningen genom Panamakanalen som har något för alla – härliga stränder, unika kolonialstäder och fantastisk regnskog och djurliv.

Kryssning Panamakanalen –
från Miami till Los Angeles


17 jan - 2 feb 2019 | Miami - Colombia - Panama - Costa Rica - Nicaragua - Guatemala - Mexiko - Los Angeles

Följ med på kryssningen genom Panamakanalen som har något för alla – härliga stränder, unika kolonialstäder och fantastisk regnskog och djurliv.