Resan är under produktion. Mer information följer.

Vi är nästan nere i Syditalien, även om det bara är tre-fyra timmar till den italienska huvudstaden. Landskapet är bergigt och dramatiskt i de västra delarna med södra Italiens högsta berg på uppåt 3000 m. Björn och varg finns i skogarna och stora delar av regionen blev en nationalpark under 1920-talet. I bergsbyarna kan man nästan få för sig att tiden stått still, med svartklädda kvinnor och traditionsbundet vardagsliv.

Adriatiska havets vågor smeker Abruzzo i öster och här ligger små badorter på rad, som ett pärlband. Fisket bedrivs ofta fortfarande från s.k trabocco – små träplattformar som balanserar på pålar ute i vattnet.

Följ med hit och upplev ett Italien bortom allfarsvägarna, i ljuvlig vårtid.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 17 april 2020
Till 22 april 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08 – 20 55 00

  I priset ingår

  Tillägg

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08 – 20 55 00


  PRELIMINÄRA FLYGTIDER

  DAG
  FLYG
  TIDER
  FLYGTID
  17 apr
  Stockholm - Rom
  08.25 - 11.35
  3 tim 10 min
  22 apr
  Rom - Stockholm
  14.30 - 17.40
  3 tim 10 min

  Vi flyger med SAS. Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen hör av er så undersöker vi tidtabell och pris.  DAGSPROGRAM

  9 september

  Avresa från Stockholm/Arlanda under förmiddagen och ankomst till Rom vid 13.40-tiden.
  Transfer österut genom Lazio, på väg mot regionen Abruzzo. Under bussresan serveras en lunchpåse.

  Vårt mål är den medeltida byn Santo Stefano di Sessanio, belägen ca 1250 m ö h i nationalparken Gran Sasso. Här har man under senare år med stor och kärleksfull möda restaurerat många av byns gamla hus och återskapat hur det såg ut för hundratals år sedan.

   I Santo Stefano di Sessanio finns traktens godaste linssoppa och smalaste grändpassage – den kommer man endast igenom sidledes.

  I Abruzzo tas mat och vin på allra största allvar. Det är tryffel, saffran, svamp, vildsvin och lamm och det är traditionell matlagning från grunden. I den minsta av byar äter man vidunderligt gott. Regionens specialitet är arrosticini – små lammbitar på spett med en ännu mindre bit sidfläsk emellan, men det finns också en uppsjö av spännande grönsaksrätter. Byn Pacentro är inte bara känd för att artisten Madonnas farföräldrar var härifrån. Hit kommer även hungriga själar för att äta byns kända rätt la polta – stekt pepperoni i olja med vitlök, potatis och bönor.

  Vi bor på Sextantio Albergo Difuso

  10 september

  11 september

  Efter frukost är det dags att ta farväl av vår bergsby och styra kosan ut till kusten.
  På vägen stannar vi vid en vingård och gör en vinprovning av det lokala sortimentet, framför allt Montepulciano d’ Abruzzo ?????????????????????????????????????
  En lättare lunch serveras i samband med provningen.

  underskönt landskap präglat av blånande berg i bakgrunden, bördiga dalar och däremellan vinodlingar och solbelysta olivlundar i ett böljande landskap. ?????????? bakom varje kurva väntar nya skönheter. 

  Sen fortsätter vi till staden Vasto, uppe på en kulle vid Adriatiska Havet. Staden har mycket gamla anor Här startar de flesta dagarna med en vacker soluppgång

  12 september

  13 september

  14 september

  DELA MED DINA VÄNNER:

  MS Fridtjof Nansen

  MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet till Hurtigrutens flotta, ett specialbyggt fartyg och nästa generations expeditionsfartyg. Hon kommer att utforska några av världens mest spektakulära platser. Det nya skeppet använder hållbar hybridteknologi, vilket minskar utsläpp och visar att hybridteknologi på stora fartyg är möjligt, precis som på sitt systerfartyg MS Roald Amundsen. Genom att kombinera toppmodern teknik och Hurtigrutens 125 år av erfarenhet kommer en expeditionsresa med detta fartyg bli en fantastisk upplevelse.
  De fantastiska landskapen vi besöker under våra expeditioner kommer att återspeglas i en vacker och bekväm inredning. Skandinaviska material från naturen, som granit, ek, björk och ull kommer att användas för att skapa avslappnade och eleganta hytter och allmänna utrymmen. Kärnan i upplevelsen ombord är Nansens Science Center, en plats där gäster och expeditionsteam kan mötas för att skapa en djupare förståelse för de områden vi utforskar. Nansen Science Center kommer också att vara expeditionsteamets bas. MS Fridtjof Nansens tre restauranger kommer att erbjuda fantastisk mat, med menyer grundade i den rika norska och nordiska mattraditionen samt internationella rätter med lokal inspiration.

  Vad som ingår

  • Explorerdäck
  • Barer & restauranger
  • Bibliotek
  • Butik
  • Apotek
  • Pooler
  • Gym & bastu
  • Aktivitetscenter för föredrag & konferenser
  • Hiss

  RR – Utsideshytt
  Större hytter på mittdäck varav de flesta på 20 m2. Flexibla sänglösningar, några med bäddsoffa, TV. Vänligen observera: Denna hytt bokas automatiskt med dubbelsäng. Kontakta oss för att boka enkelsängar.

  XT – Utsideshytt
  Hytter på övre däck med balkong. Rymliga, varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har bäddsoffa. TV, korg med toalettartiklar, vattenkokare, kaffe/te. Vänligen observera: Denna hytt bokas automatiskt med dubbelsäng. Kontakta oss för att boka enkelsängar.

  ME – Svit
  Sviter på övre däck med privat balkong. Varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, korg med toalettartiklar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Vänligen observera: Denna hytt bokas automatiskt med dubbelsäng. Kontakta oss för att boka enkelsängar.

  MC – Hörnsvit
  Hörnsvit akterut med balkong och egen bubbelpool, varierande storlek, stora fönster, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.

  FAKTA
  Byggd år 2020
  Passagerarkapacitet 530 (500 i Antarktis)
  Bilder: Tillberg Design / Hurtigruten

  Passagerkapacitet:
  Tonnage:
  Längd:


  DELA MED DINA VÄNNER:
  DELA MED DINA VÄNNER:

  Avreseort*

  Inga avreseort angivet


  Resdatum*

  17 april 2020 - 22 april 2020

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)


  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se