Vi är nästan nere i Syditalien, även om det bara är tre-fyra timmar till den italienska huvudstaden. Landskapet är bergigt och dramatiskt i de västra delarna med södra Italiens högsta berg på uppåt 3000 m. Björn och varg finns i skogarna och stora delar av regionen blev nationalpark under 1920-talet. I bergsbyarna kan man nästan få för sig att tiden stått still, med traditionsbundet vardagsliv och svartklädda äldre kvinnor. Adriatiska havets vågor smeker Abruzzo i öster och här ligger små badorter på rad, som ett pärlband. Fisket bedrivs ofta fortfarande från s.k trabocco – små träplattformar som balanserar på pålar ute i vattnet.

Vår bas under vistelsens fyra första nätter och dagar är Villafonsina Country House, som paret Ingrid Eklund Holmertz och Pelle Holmertz skapat i den ljuvliga naturen, med utsikt mot en grönskande dal, de blånande bergen och kusten. Här lever och verkar den förre OS-simmaren och hans fru med ett förflutet inom it och film. De hittade sitt paradis på jorden och delar nu med sig av sitt Abruzzo, denna rätt oupptäckta juvel.

Sista natten sover vi gott i Santo Stefano di Sessanio, en liten by uppe i bergen. Här är det som att kliva rakt in i medeltiden. Mycken kärleksfull möda lagts ned på att restaurera hus och & historiska miljöer. Vi bor på Albergo Diffuso, med rum belägna i olika byggnader runt om i byn.

Följ med hit och upplev ett Italien bortom allfarvägarna, i ljuvlig vårtid.

Under denna resa kommer vi att bo på hotell och besöka platser som kräver en relativt god rörlighet. Detta för att du som gäst ska kunna tillgodogöra dig resans alla trevliga moment och att du inte ska begränsa medresenärernas möjlighet att göra detsamma.

Karta över Italien och Abruzzo

Karta över Italien och Abruzzo


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 17 april 2020
Till 22 april 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
19.900:-

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08 – 20 55 00

  I priset ingår

  • Värdparet Ingrid Eklund Holmertz & Pelle Holmertz
  • Flyg Stockholm – Rom tur/retur, inkl alla idag kända skatter och avgifter
  • Inkvartering 4 nätter på Villafonsina Country House
  • Inkvartering 1 natt på Sextantio Albergo Diffuso
  • Frukost dagligen, inkl. 1 brunch
  • 3 luncher inkl. dryck
  • 4 middagar, inkl. dryck
  • 1 vinprovning & 1 matlagningskurs
  • Alla transporter & utflykter nämnda i programmet
  • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (värdebevis översänds efter hemkomsten)

   

  Tillägg

  • Avbeställningsskydd med Gouda, 5% av försäkrat belopp
  • ERV Reseförsäkring Plus, kontakta oss för prisuppgift

  Vänligen notera att det endast går att boka dubbelrum på denna resa.

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  Del i dubbelrum
  19.900:-
  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08 – 20 55 00


  PRELIMINÄRA FLYGTIDER

  DAG
  FLYG
  TIDER
  FLYGTID
  17 apr
  Stockholm - Rom
  08.25 - 11.35
  3 tim 10 min
  22 apr
  Rom - Stockholm
  14.30 - 17.40
  3 tim 10 min

  Vi flyger med SAS. Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen hör av er så undersöker vi tidtabell och pris.  DAGSPROGRAM

  17 april
  Avresa

  Avresa från Stockholm/Arlanda under morgonen och ankomst till Rom mitt på dagen
  Här möter paret Eklund Holmertz upp.

  Pelle och Ingrid Holmertz Foto: Helena Rääf

  Pelle och Ingrid Holmertz Foto: Helena Rääf

  Transfer österut genom Lazio, i minibussar, på väg mot regionen Abruzzo. Det är fin motorväg genom vackert landskap över/genom Majella-massivet.  En del tunnlar & vidunderliga vyer.

  Maiellabergen

  Maiellabergen

  Den sista biten är det mindre vägar och lite kringelkrokar. Under den ca tre timmar långa bussresan serveras lite snacks och dryck.

  Vinodlingar i Abruzzo

  Vinodlingar i Abruzzo

  Väl på plats på Villafonsina Country House serveras något gott att dricka och antipasto, på sant italienskt manér.
  Om vädret tillåter njuter vi en stund ute på terrassen.

  Villafonsina Country House

  Villafonsina Country House, foto Henrik Wennergren

  Innan middagen finns det tid för lite avkoppling och att bekanta sig med hotellet.
  Gemensam middag avslutar kvällen.

  18 april
  Lanciano

  Dagen inleds med en stor frukostbuffé.
  Därefter avresa till den lilla staden Lanciano med gamla anor. Som i alla italienska städer finns här ett antal gamla kyrkor, rester av en imponerande stadsmur med tillhörande torn och en marknad. Här strosar vi runt en stund och tar en kaffe på torget.

  Lanciano, Abruzzo

  Staden Lanciano i Abruzzo

  Dagens lunch äter vi ute vid havet, i San Vito Chietino. Det blir ”snabbmat på italienska” – man väljer av mängder av fisk- och skaldjursrätter rätter som vore det glass, på Bistro Mirikos. Måltiden avslutas runt hörnet, på Coppa di Dora där lokalborna också tar sin kaffe och glass.

  Italiensk glass

  Italiensk glass

  Under eftermiddagen blir det en vinprovning på någon genuin vingård i trakten, med fokus på lokala druvsorter. Vi får ta del av deras filosofi och provar några av deras viner.

  Återfärden går längs den vackra kustvägen – Abruzzos egen ”highway 1”. Dagen avslutas med middag på Villafonsina, antipasto, secondo och dolce.

  19 april
  Vasto

  Idag står charmiga Vasto ute vid kusten på agendan.
  Stadens gamla medeltida centrum ligger på en klippa med fina vyer ut över det turkosblå Adriatiska havet och dess gyllene stränder. Vi vandrar runt bland gränder, piazzor, gamla kyrkor och tar kanske en kaffe på något trevligt café.
  Lite tid för eget strosande och shopping.
  Lagom till lunch kommer vi ner till stranden, för att njuta av havets läckerheter.

  Staden Vasto

  Staden Vasto

  Trabocco i Vasto
  Trabocco i Vasto

  Förr var så kallade trabocci vanliga längs kusten, nu finns det inte riktigt lika många kvar. Det är plattformar som balanserar på pålar ute i vattnet och används av fiskare som med hjälp av stora nät-håvar fångar fisk och skaldjur.
  En del av dem har restauranger och det är här vi äter vår lunch.

  Fisk och skaldjur

  Fisk och skaldjur

  Mätta och belåtna styr vi kosan inåt landet och Villafonsina igen.
  Senare blir det antipasto och något gott att dricka, som en lättare middag.

  20 april

  Brunch med bubbel serveras lite senare under morgonen, kanske finns det även tid för ett dopp i poolen för den som så önskar. Därefter ger vi oss iväg till ett naturreservat ute vid havet för en lättare vandring i det vårsköna landskapet. Abruzzo har tilldelats titeln ”Europas grönaste region”, då en tredjedel av ytan redan tidigt förklarades som nationalpark eller naturreservat.

  Abruzzos vackra natur

  Den lantliga restaurangen Fuoco26 står värd för eftermiddagens aktivitet. Tillsammans med dess värdpar Amalia och Sergio blir det matlagningskurs på terrassen. Fokus ligger på traditionell mat från regionen.
  I Abruzzo tar man verkligen mat och vin på allra största allvar, med matlagning från grunden, av lokala produkter. Vi dricker gott vin och mumsar på antipasto medan maten tillreds, som sen avnjuts tillsammans.

  21 april
  Santo Stefano di Sessanio

  Under förmiddagen lämnar vi Villafonsina.

  Vårt mål är den medeltida byn Santo Stefano di Sessanio, belägen ca 1250 m ö h i nationalparken Gran Sasso. Här har man under senare år med stor och kärleksfull möda restaurerat många av byns gamla hus och återskapat hur det såg ut för hundratals år sedan, under medeltiden.
  Innan vi når fram gör vi ett besök vid resterna av en av Europas högst belägna borgar. Den över tusen år gamla befästningen Rocca Calascio ligger ca 1500 m ö h och här spelades delar av filmen Rosens Namn, med bl a Sean Connery, in. Utsikten mot omgivningarna är sanslöst vacker. Några stenkast ifrån borgen ligger även en åttkantig kyrka från 1400-talet.

  Borgen Rocca Calascio

  Rocca Calascio

  Hustak i Santo Stefano di Sessanio
  Hustak i Santo Stefano di Sessanio

  Santo Stefano di Sessanio är en liten by med bara något hundratal invånare. Här är de grå stenhusen låga och gränderna krokiga och smala.
  Vi bor på Sextantio Albergo Difuso, som betyder ”utspritt hotell”, eftersom rummen ligger i olika byggnader i byn.
  Middagen äts i hotellets restaurang, Locanda sotto gli Archi. Det blir en 4-rätters meny med inspiration ur historien och baserad på råvaror från regionen. Kanske innehåller någon av rätterna saffran – den som odlas i Abruzzo sägs vara världens bästa.

  Saffran från Abruzzo

  Saffran från Abruzzo

  22 april
  Hemresa

  Efter frukost är det dags att ta farväl av Abruzzo.
  Transfer tillbaka till Roms flygplats Fiumicino och avresa därifrån tidig eftermiddag.

  DELA MED DINA VÄNNER:

  Orient Silk Road Express
  Private Train

  Det privata tåget genomgick en omfattande renovering för några år sedan och erbjuder hög standard för säkerhet, service och komfort. Njut av fräscha, regionala rätter i bekväma restaurangvagnar som erbjuder barservice, perfekt för en kall drink när den torra öknen flyger förbi. Orient Silk Road Express är helt luftkonditionerat när tåget inte står stilla vid en station. Det finns också en läkare ombord hela tiden.

  Kategori Sultan
  Denna kategori har två bäddar, övre och nedre (80 x 174 cm och 110 x 184 cm). Dessa kupéer erbjuder också bekväma sittplatser, ett större bord och en liten garderob. Varje kupé har privat badrum, komplett med integrerad dusch. Vagnarna i denna kategori består av endast sex kupéer.

  Kategori Sultan på Silk Road Express

  Kategori Sultan på Silk Road Express

  Kategori Kalif
  Orient Silk Road Express bästa boende. Kalif-kategorin har två bäddar, övre och nedre (80 x 174 cm och / 112 x 184 cm). Varje kupé har en garderob, ett privat badrum med separat duschkabin. Varje kupé i denna kategori är begränsad till fyra kupéer och tar högst åtta gäster.

  Kategori Kalif på Silk Road Express

  Kategori Kalif på Silk Road Express

  Passagerkapacitet:
  Tonnage:
  Längd:


  DELA MED DINA VÄNNER:

  Villafonsina Country House

  Adress

  Contrada Campo di Pardo 15
  66020 Villalfonsina CH
  Italien

  Telefon

  Hotellet, med totalt 8 dubbelrum, ligger inbyggt i sluttningen med vyer över landskapet och Adriatiska Havet. Trevligt inredda rum som alla öppnar upp mot omgivningarna via stora glasdörrar. Alla rum har golvvärme och eget badrum. Stor gemensam matsal med ett öppet kök. Ljust och inbjudande lounge-område med soffor för umgänge. Fritt wifi både i rummen och de allmänna utrymmena. Här finns en stor terrass och en 25 m pool som är uppvärmd från april.

  Se en film om Villafonsina Country House.

  Bilderna är tagna av Ingrid Eklund Holmertz.

  Sextantio Albergo Diffuso

  Adress

  Via Principe Umberto,
  67020 Santo Stefano di Sessanio, Abruzzo, AQ
  Italien

  Telefon +39 0862 899112

  Albergo diffuso betyder ”utspritt hotell” och beskriver vad det handlar om. Hotellets 28 rum ligger i olika byggnader som under årens lopp använts som stall, vinkällare, lador eller bostäder för bönder och fåraherdar. Den gamla fängelsehålan används nu som festsal, här finns en vinbar och flera restauranger. Hotellet är enkelt, rustikt och mycket genuint & charmigt och de kallar sin verksamhet för ett ”kulturhistoriskt projekt”. Byn Santo Stefano di Sessanio och husen var tills för några år sedan rätt förfallna, men är nu restaurerade med möda och kärlek, för att återskapa den gamla miljön. Det är lite som att ta ett kliv in i medeltiden. Breda golvtiljor, murade spisar, rätt små fönster, smala passager, prång och nivåskillnader.

   

  DELA MED DINA VÄNNER:

  Avreseort*

  Inga avreseort angivet


  Resdatum*

  17 april 2020 - 22 april 2020

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  Del i dubbelrum: 19.900:-

  • Avbeställningsskydd med Gouda, 5% av försäkrat belopp
  • ERV Reseförsäkring Plus, kontakta oss för prisuppgift

  Vänligen notera att det endast går att boka dubbelrum på denna resa.

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

  Liknande resor

  Rolling Stones i London med Fredrik Strage för dig som är DN-prenumerant


  27-29 mars 2020 | Rolling Stones London med Fredrik Strage för dig som är DN-prenumerant

  Följ med till Rolling Stones London! En tidsresa där vi under tre intensiva dagar färdas tillbaka till sextio- och sjuttiotalet och upplever de avgörande ögonblicken i Rolling Stones historia. Det här är en resa för dig med passion för musik och rockhistoria.

  Elegant flodkryssning på Rhen, med Lüftner Cruises


  15 - 22 april 2020 | Nederländerna, Tyskland, Frankrike & Schweiz

  Flodkryssning på "fader Rhen", från vackra Amsterdam till schweiziska Basel, i skön vårtid. Längs denna Västeuropas längsta flod besöks kulturstäder som Köln och Strasbourg, och vi gör en avstickare in i Moseldalen. Känn historiens vingslag i borgar och katedraler, och njut av vacker natur. Amadeus Silver III från Lüftner Cruises blir vårt hem under resan.

  Spännande Abruzzo – ett Italien bortom allfarvägarna


  17 - 22 april | Italien: Abruzzo

  Följ med till Abruzzo och upplev ett Italien bortom allfarvägarna, i ljuvlig vårtid. Under vår resa i april står besök i vackra bergsbyar med traditionsbundet vardagsliv, och pittoreska kuststäder, på agendan. Många spännande aktiviteter väntar. Njut av den fantastiska maten och vinerna, naturen med sitt blommande landskap och den värmande vårsolens strålar. Abruzzo har allt!

  Härlig vårresa full av guldskatter
  – kryssning genom Suezkanalen med Azamara Journey


  25 april - 13 maj 2020 | Förenade Arbemiraten – Oman – Egypten – Jordanien – Suezkanalen – Grekland

  Denna kryssning med Azamara Journey tar oss till de fantastiska guldskatterna i Luxor, världsarvet Petra i Jordanien, stränderna i Oman och det glasklara vattnet i Röda havet. Mästerverket Suezkanalen, som förenar Europa med Asien, är en av höjdpunkterna.

  Flodkryssning på Seine med eleganta Lüftner Cruises
  Njut av våren i norra Frankrike!


  29 april - 6 maj 2020 | Seine – Paris – Rouen – Normandie – Le Havre

  Härlig flodkryssning på Seine, med Lüftner Cruises fina fartyg Amadeus Diamond. En skön resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet. Från Paris till Le Havre, med kulturstaden Rouen, landsbygden i Normandie, Van Goghs grav i Auvers-sur-Oise och Monets vackra trädgård i Giverny.

  Upplev innovativa Celebrity Edge – vårkryssning i Medelhavet


  3 - 15 maj 2020 | Rom – Kotor – Trieste – Split – Dubrovnik – Korfu – Valletta – Neapel

  Den här kryssningen i Medelhavet har allt - kultur, spännande historia, slående vackra vyer och sköna stränder. Vi besöker de fantastiska länderna Montenegro, Italien, Kroatien, Grekland och Malta. Upplev den vackra våren i härliga Medelhavet med Celebrity Cruises nya fartyg, Edge.

  Förgyll några dagar i vår – rundresa i vackra Marche, Italien


  8 - 13 maj 2020 | San Benedetto del Tronto – Offida – Ascoli Piceno – Montemonaco – Sibillinibergen

  Regionen Marche kallas ibland "det nya Toscana" med sina böljande kullar täckta av vinodlingar och olivlundar, och små medeltida städer. Vår rundresa tar oss bland annat till pittoreska Offida, arkitektoniska juvelen Ascoli Piceno och Sibillinibergen. Njut av fantastisk mat och goda italienska viner!

  Vi kryssar med Hurtigruten nordgående – världens vackraste sjöresa


  8 - 14 maj 2020 | Norge

  Följ med Club Eriks på denna klassiska kustresa i nordgående riktning där vi tar dig med på en sju dagar lång sjöresa till några av Norges vackraste kuststäder och till avlägsna byar. Vi börjar i Bergen med en stadsrundtur innan vi går ombord MS Trollford. Sedan fortsätter vi vår resa norrut, långt bortom polcirkeln hela vägen upp till Kirkenes.

  Kryssning med Azamara Quest i
  östra Medelhavet, Venedig – Nice


  8 - 19 maj 2020 | Italien – Kroatien – Montenegro – Korsika – Frankrike

  Möt våren med några av södra Europas pärlor när vi kryssar från Venedig till Nice med Azamara Quest. Skönhetens ö Korsika, makalösa Amalfikusten i Italien, ett pärlband av intressanta stopp längs kroatiska kusten, kulturrika Kotorbukten i Montenegro, vackra Venedig och härliga Nice - på denna kryssning ryms det mesta av det bästa.

  Hurtigrutenkryssning sydgående – ”världens vackraste sjöresa”


  14 - 19 maj 2020 | Kirkenes till Bergen med Lofoten, Tromsö & Trondheim

  Från arktisk vildmark till världsarvslistad storstadscharm – kryssningar längs norska kusten är den ultimata upplevelsen. På vägen mot charmiga Bergen ser du några av världens vackraste öar, höga fjäll, idylliska fiskelägen, hisnande fjordlandskap och unik natur. Denna resa med Hurtigruten ger skäl för sitt namn - "världens vackraste sjöresa".

  Kryssning med Celebrity Cruises
  – Island & Irland, ”sagornas öar”


  30 maj - 13 juni 2020 | Guernsey - Cork - Dublin - Belfast - Reykjavik - Akureyri

  Följ med på denna kryssning med Celebrity Silhouette till Island och Irland - "sagornas öar" som bjuder på magiska vyer, härliga kontraster och stor värme och kärlek. Vi njuter av livets goda på gröna, sköna Irland i Cork, Dublin och Belfast. På Island bländas vi av kontrasterna.

  Upplev Norges vackra fjordar –
  kryssning med Jewel of the Seas


  31 maj - 7 juni 2020 | Köpenhamn – Geiranger – Bergen – Stavanger – Kristiansand – Köpenhamn

  Kryssning med Jewel of the Seas till magiskt fjordlandskap i Geiranger, småstadskänsla i storstaden Bergen, vackert fjäll i Stavanger och Kristiansands härliga skärgård. Vi blir förförda av naturens färgsprakande skönhet, bjuds ett rikt kulturliv och tas tillbaka i tiden bland smala och mystiska gränder.

  Upptäck Italiens pärlor på denna kryssning med Azamara Journey


  3 - 11 juni 2020 | Rom (Civitavecchia) – Porto Torres – Portoferraio – Livorno – Santa Margherita – Monte Carlo

  Kryssning från Rom till Monte Carlo, med flera italienska pärlor längs vägen. Vackra Sardinien, lilla pittoreska ön Elba, historiska Florens, förtjusande Portovenere och pittoreska Santa Margherita. Ombord på vårt fantastiska fartyg Azamara Journey njuter vi av mat, dryck och service i världsklass. Med Club Eriks värd.

  Kryssning runt Östersjön med Royal Caribbean – St. Petersburg, Helsingfors, Tallinn och Visby


  19 - 26 juli 2020 | Sthlm - St. Petersburg - Helsingfors - Tallinn - Visby - Sthlm

  Upplev Östersjöns pärlor på denna kryssning med Jewel of the Seas. Under resan besöker vi storslagna St. Petersburg, trendiga Helsingfors, Tallinn med sin medeltida charm och idylliska Visby! Startar och avslutar kryssningen gör vi i vår vackra huvudstad Stockholm.

  Club Eriks sommarresor – Vi smakar på det bästa i Hälsingland


  27– 29 juli 2020 | Hälsingland

  Hälsingland! Blånande berg, storslagen natur med stora skogar och brusande älvar. Med Orbadens riviera, Järvzoo med inhemska vilda djur, Växbo med landets bäst bevarade miljöer från linberedningens glansdagar. Och så förstås, hela Sveriges stolthet, det senaste världsarvet, Hälsingegårdarna!

  Kryssning med Azamara Quest runt mytomspunna Skottland


  18 - 29 augusti 2020 | Skottland runt: Amsterdam till Dublin med Edinburgh, Aberdeen, Lerwick & Oban

  Whisky, kiltar och Lochs - välkommen till Skottland! På denna kryssning med Azamara Quest upplever vid det bästa Skottland har att erbjuda. Vi kommer bland annat till Skottlands huvudstad, Edinburgh, och får under kryssningen chans att besöka några utav landets främsta whiskydestillerier.

  En smakrik upplevelse på Höga Kusten med Club Eriks


  24 – 28 augusti 2020 | Höga Kusten i Ångermanland

  Vår resa tar oss längs Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten för att uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk. Vi bor i vackra omgivningar och på Höga Kustens gastrohotell på Ulvön, äter fantastiska middagar med lokalt producerade råvaror och får uppleva traditioner som är unika för området – allt med personlig omtanke.

  Vi smakar på det bästa i Jämtland
  – en vacker septemberupplevelse


  7 – 10 september 2020 | Jämtland

  Jämtland har beskrivits som ett av landets mest genuina och sammanhållna. Mattraditionen har överlevt i generationer och vi smakar på det bästa av Jämtland. Vi besöker en älgpark, en av Jämtlands äldsta gårdar och Sveriges största vattenfall. Vi upplever Storsjöns skärgård och tar oss västerut till Åre, Storulvån och Storlien.

  Kryssning i Svarta havet med Azamara Journey


  11 - 26 sept 2020 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

  Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken. Det skulle kunna vara en beskrivning av Medelhavet, men denna gång handlar det om Svarta havet. Vår kryssning med Azamara går från Grekland till Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien.

  Vi upplever Italiens pärlor – kryssning med Azamara Pursuit


  25 september - 3 oktober 2020 | Nice - Santa Margherita - Portovenere - Livorno - Portoferraio - Olbia - Rom

  Njut av hösten i Medelhavet med populära Azamara Pursuit. Vi upplever den vackert bländande Italienska rivieran med Santa Margherita, Portovenere och Livorno. Innan vi når vår slutdestination, fantastiska Rom, besöker vi även pittoreska Elba och kulturella Olbia på sköna Sardinien.

  Kryssning med Celebrity Infinity från Lissabon till Barcelona


  29 sep - 9 okt 2020 | Lissabon - Porto - La Coruna -Gibraltar - Malaga - Alicante - Valencia - Barcelona

  Förläng sommaren och följ med på denna 10 nätters kryssning från Lissabon till Barcelona. Följ med på vår guidade citytur i Lissabon och Barcelona, njut av ett glas portvin i Porto, hälsa på aporna vid Gibraltars topp och i Valencia kan ni njuta av en äkta Paella. Club Eriks värd är med under hela resan.

  Kryssning Aten till Venedig med Azamara, via Adriatiska havet


  2 - 10 okt 2020 | Aten - Katakolon - Korfu - Dubrovnik - Zadar - Koper - Venedig

  Underbar kryssning med Azamara Journey från antikens Aten till vackra Venedig, som bjuder på vindlande kanaler och romantiska gondoler. Vi upplever ett flertal av Adriatiska havets vackra pärlor under vår resa norrut, som exempelvis grekiska Korfu, Dubrovnik och Zadar i Kroatien, samt en av Sloveniens äldsta städer - Koper.

  Club Eriks gastronomiresor: Kulinariska Baskien – mat & vin med kunnig svensk guidning


  13 - 17 oktober 2020 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

  Följ med på Club Eriks mat- och vinresa till vackra Baskien i norra Spanien, hösten 2020. Vi går på museum, äter tapas, dricker cava och besöker en vingård. I San Sebastián äter vi på en av världens bästa restauranger, legendariska Restaurante Arzak, som har 3 stjärnor i Guide Michelin.

  Flodkryssning på Rhône & Saône med högklassiga Lüftner Cruises


  28 oktober - 5 november 2020 | Franska Rhonedalen - Lyon - Bourgogne - Provence med Avignon & Arles

  Härlig kryssning med Lüftner Cruises från Lyon, på floderna Rhône och Saône. Med spännande stopp i Macon i Bourgogne, samt de urgamla städerna Avignon och Arles i Provence, får vi se Frankrike i höstfärger. De vackra våtmarkerna i Camargue och "Europas Grand Canyon" kan också upplevas.

  Club Eriks gastronomiresor – kulinarisk weekend – Piemonte Italien


  28 oktober - 1 november 2020 | Norra Italien: Piemonte

  I Piemonte i norra Italien upplever vi en kulinarisk weekend. Regionen är en av Italiens stora vinregioner och här finns den åtråvärda vita tryffeln. Staden Turin bjuder på strosvänliga kvarter, vacker arkitektur, kultur och fantastiska restauranger.

  Med Azamara Pursuit i Svarta havet – en annorlunda kryssning!


  13 - 28 sept 2021 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

  Följ med på en härlig höstkryssning med fina Azamara Pursuit i Svarta havet och upplev spännande resmål i Grekland, Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien. Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken.