Piemonte i nordvästra Italien är det perfekta resmålet på hösten för den mat- och vinintresserade. Här växer den sällsynta vita tryffeln från Alba, här odlas några av Italiens bästa viner, här uppstod Slow Food-rörelsen i slutet av 1980-talet som en reaktion mot ”fast food”.

Vi besöker Piemonte när vinodlingarna sprakar av höstens färger och tryffelsäsongen är i full gång. Tryffelfestivalen i Alba, utflykter i Barolo och Barbaresco, tryffelletning med en ”trifolao” och hans hund och fantastiska restauranger, både i huvudstaden Turin och ute på landet, gör denna upplevelse till ett måste för den som älskar god mat och Italien.

Resan är under produktion. Mer information följer inom kort.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 28 oktober 2020
Till 1 november 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
22.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Vår värd och ciceron Mikael Nilsson
 • Flyg Stockholm – Milano/Linate t/r, inkl. idag kända skatter/avgifter
 • 2 nätter på 4* NH Hotel Carlina i Turin, del i dubbelrum
 • 2 nätter på 4* Hotel Somaschi (eller likvärdigt) i Cherasco, del i dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • Middag på enstjärnig restaurang i Turin, inkl. dryck
 • Lunch på enstjärniga Casa Vicina, inkl. dryck
 • Lunch på enstjärniga Dolce Stil Novo, inkl. dryck
 • Middag på tvåstjärniga Antica Corona Reale, inkl. dryck
 • Utöver måltiderna på stjärnkrogar dessutom ytterligare två luncher och en middag, inkl. dryck
 • Besök på historiskt kafé i Turin
 • Visning av slottet Reggia di Venaria
 • Besök på tryffelmarknaden i Alba
 • Tryffelletning med en ”trifolao” och hans hund
 • Besök på vingård i Barolo med provsmakning
 • Flygplatstransfer
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomst.)

Tillägg

 • Enkelrumstillägg 3.000:-
 • Semesterförsäkring 235:- per person
 • Avbeställningsskydd 5% av resans pris
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
22.900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
28 okt
Stockholm - Milano / Linate
09.25 - 12.05
2 h 40 min
1 nov
Milano / Linate - Stockholm
19.05 - 21.50
2 h 45 min

Vi flyger med SAS, direkt till Milanos flygplats Linate. Om ni önskar anslutningsflyg från annan ort (tex Göteborg eller Malmö), vänligen kontakta oss för tidtabell och prisuppgift.DAGSPROGRAM

Onsdag 28 oktober
Avresa, Turin

Ankomst med flyg till Milanos flygplats Linate mitt på dagen. Vår svenska färdledare, journalisten Mikael Nilsson, reser med från Stockholm. Efter ankomst hämtas vi av en buss och åker till en lantligt belägen restaurang nära flygplatsen. På Trattoria dei Cacciatore, ”Jägarkrogen” i svensk översättning, äter vi en genuin lombardisk/milanesisk lunch i charmig, historisk miljö.

Därefter tar bussen oss de 16 milen västerut till Turin, Piemontes huvudstad och Italiens fjärde största stad vid foten av Alperna, där vi checkar in på vårt fyrstjärniga hotell, ett vackert historiskt nyrenoverat hus, eller snarare helt kvarter, i centrala Turin.

En stund på egen hand och återsamling strax före kl. 20 för en kort promenad till kvällens restaurang, en av Turins bästa med en stjärna i Guide Michelin. Här äter vi en specialkomponerad meny med regionala specialiteter och utvalda viner.

Turin-900

Torsdag 29 oktober
Turin

Efter frukost går vi en promenad i centrala Turin tillsammans med vår färdledare.

Vi ser Turins vackra stadskärna, de historiska byggnaderna, folklivet, butikerna, arkaderna och de historiska kaféerna. Promenaden avrundas förstås med en kopp kaffe – på klassiska Baratti & Milano, grundat 1858, på Piazza di Castello. Eller varför inte pröva en ”bicerin”, den klassiska drycken från Turin gjord på espresso, choklad och grädde som uppfanns på 1700-talet.

Fikapaus Baratti &Milano

En stunds fortsatt promenad i Turin och därefter förflyttar vi oss till de södra delarna av staden, till trakterna av Fiats ursprungliga bilfabrik från 1920-talet – en gång i tiden Europas största. Alldeles intill, i stadsdelen Lingotto, ligger ”Eataly”, en spännande  matgalleria som kombinerar idén om en modern livsmedelsbutik med den traditionella italienska matmarknaden. Här finns en mängd specialbutiker med pasta, olivoljor, kryddor, ost, charkuterier, vin, choklad, kaffe m.m. av högsta kvalitet – och små matställen och barer där man kan smaka på det som säljs. Eataly är just nu på väg att etablera sig i Stockholm och finns redan i New York, Tokyo och flera italienska städer. Butiken i Turin är den första och ursprungliga, invigd 2007.

Lunchen äter vi en trappa ner, alldeles innanför vinavdelningen. Det blir en full meny på eleganta Casa Vicina, en av Turins bästa restauranger, även den med en stjärna i Guide Michelin. Goda viner, regionala specialiteter från trakten kring Turin lagat och serverat av familjen Vicina-Mazzaretto.

Casa Vicina Eataly

Kanske lite eget strosande bland Eatalys många matavdelningar härefter, innan vi gemensamt promenerar till det närbelägna nya nationella bilmuséet. Var i Italien ska ett nytt påkostat bilmuseum ligga om inte i biltillverkningens huvudstad Turin? Här får vi en guidad visning av en av museets experter. Detta museum kan verkligen rekommenderas – som en kulturupplevelse och även för dem som normalt inte är intresserade av bilar. Museet är uppbyggt utifrån idén om bilen som ett uttryck för sin samtids kultur och design, inte bara som teknik och fortskaffningsmedel.

Efter bilmuséet tar vi oss på sena eftermiddagen tillbaka till hotellet. Torsdagskvällen är fri för egna upptäckter i Turin, Vår färdledare tipsar gärna om intressanta kvarter och bra restauranger.

Fredag 30 oktober
Cherasco

Efter frukost och utcheckning tar vi oss med buss ett antal kilometer utanför Turins stadskärna för en halvdags besök på en av Turins och Italiens stoltheter, det kungliga slottet Reggia di Venaria med park och trädgårdar, som tillsammans med andra kungliga barockbyggnader i Turin med omnejd är ett av Unescos världsarv, upptaget på listan 1997. Här får vi en guidad visning och möjlighet att se några av de intressanta temporära och fasta utställningarna i detta praktfulla palats. Vi äter en god lunch på slottets topprestaurang ”Dolce Stil Novo” där den prisbelönte krögaren Alfredo Russo, 2004 utnämnd till Italiens bästa unga kock, bestämmer menyn. Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin.

Reggia Di Venaria

På sena eftermiddagen lämnar vi Turin och styr färden mot landsbygden i Langhe och Roero, ungefär 8 mil söderut, där så mycket av råvarorna till Piemontes matkultur kommer från. De runda kullarna omkring staden Alba är miljön för vinodling av hög kvalitet. Här framställs några av Italiens bästa röda viner, Barolo och Barbaresco. Här växer den sällsynta vita Alba-tryffeln under jord, här gör man världens bästa choklad och nougat. Här är man så stolt över sitt ursprung och sina produkter att man nästan glömt bort marknadsföring och PR. Piemonte är fortfarande relativt oupptäckt – även bland italienarna själva.

Landsbygden Piemonte, Langhe

Kvällens middag äter vi på vårt fyrstjärniga hotell, strax utanför Alba.

Lördag 31 oktober
Barolo, Alba

På lördagen får vi möjlighet att uppleva den vackra naturen i södra Piemonte – av kullar och dalar, vinodlingar och den historiska huvudorten Alba med sin berömda tryffelmarknad och butiker med traktens specialiteter.

Efter frukost tar vi oss med buss till byn Barolo, som har gett vindistriktet dess namn, där vi får träffa en ”trifolao” och hans hundar. De tar oss med ut i naturen, bland vinodlingar och skogsdungar, och vi får en förevisning av hur det går till att leta efter och hitta denna sällsynta och eftertraktade svamp – tuber magnatum pico på latin eller helt enkelt; vit Alba-tryffel.

Tryffelletning

Efter denna annorlunda upplevelse åker vi till tryffelmarknaden i Alba, vid Via Vittorio Emanuele nr 19 i den gamla delen av stan. Där besöker vi den berömda marknaden, inrymd i ett stort tält där dyrgriparna säljs och beskådas – av turister, specialister, gourmeter och investerare.

Den vita tryffeln från Alba är sannolikt en av de dyrbaraste matingredienser som finns. Varför, vad den kostar för dagen och hur man väljer rätt har vi fått lära oss av vår tryffeljägare. Räkna med trängsel för nu pågår den 88:e Internationella Tryffelfestivalen i Alba.

Tryffelmarknaden Alba

Efter marknaden ges tid att botanisera på egen hand i Alba och t.ex. välja ett lunchställe efter behov. Tips ges av färdledaren. Många av de charmigaste butikerna med kulinariska specialiteter ligger längs Via Vittorio Emanuele.

Vi återsamlas vid bussen sen eftermiddag för en kort transport till Barolo, kungen bland de italienska röda vinerna och även namnet på det geografiskt ganska lilla distrikt där vinet odlas, strax söder om Alba. Vilket vinhus vi besöker är inte klart i skrivande stund men det blir ett av de mest berömda. Förutom en visning av produktionen och provsmakning ges möjligheter att handla vin direkt på gården. Därefter åker vi tillbaka till vårt hotell för en stunds vila.

Vid 19.30 samlas vi åter för en kort transport någon mil västerut till den lilla orten Cervere där en av Piemontes och Italiens bästa traditionella restauranger tar emot oss. Antica Corona Reale har två stjärnor i Guide Michelin. Restaurangen har funnits sedan 1855 – huset är äldre än så. Än idag är det en man från trakten med efternamnet Vivalda som basar. Gian Piero tog över efter pappa Renzo 1993. Han har lyft den redan tidigare kända restaurangen till än större gastronomiska höjder och erhållit de finaste utmärkelser som går att få. Bl.a. utsåg den ansedda italienska guiden Gambero Rosso Antica Corona Reale till ”bästa traditionella restaurang” 2010. Efter middagen, transport tillbaka till hotellet.

Antica Corona Reale

Söndag 1 november
Hemresa

Vår sista dag i Piemonte tillåter vi oss en sovmorgon. Efter frukost och utcheckning åker vi två-tre mil österut genom vacker natur till byn som har gett namn åt Langhes och Piemontes andra stora röda vin – Barbaresco. Det är en charmfull by med fin utsikt över områdets alla vinodlingar.

Barbaresco Enotek

Ytterligare tre byar ingår i distriktet Barbaresco. I vinbutiken Enoteca Regionale del Barbaresco, som är inrymd i en gammal kyrka, finns möjlighet att handla viner från hela distriktet.

Barbaresco

Efter en promenad i byn på egen hand, kanske en kopp kaffe, rör vi oss några få kilometer norrut. Vi stannar till i byn Castagnito och äter lunch på familjeägda och populära restaurangen ”Le vigne e i falò” som ligger mitt i familjen Massuccos vinodlingar. Här serveras en komplett italiensk söndagslunch med antipasto, pasta etc. och eget vin av hög kvalitet. Därefter rör vi oss så sakteliga med bussen mot Milano och flygplatsen Linate, dit vi anländer vid 17-tiden för att flyga hem strax efter 19.

DELA MED DINA VÄNNER:

Fredrik Strage

Fredrik-Strage

Fredrik Strage har skrivit om popkultur i 30 år. Han är mest känd för sin fredagskrönika i Dagens Nyheter, sin podcast ”Hemma hos Strage” och sina musiktips i TV4 Nyhetsmorgon. Han har också skrivit flera böcker, den senaste med namnet ”242”och samlade hans bästa krönikor.

Följ med och res med Fredrik Strage som guide. Ledsagade av Fredrik kommer vi bokstavligt talat att vandra i Rolling Stones fotspår för att återuppleva några avgörande ögonblick på platserna där allt, och lite till, hände.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:  DELA MED DINA VÄNNER:

  Golden Palace, Turin

  Adress

  Via Dell'Arcivescovado 18,
  10121 Turin, Italien

  Telefon +39 011 5512111
  http://www.goldenpalacetorino.com

  Ett modernt 5-stjärnigt hotell i Turins gamla stadskärna. Inredningen är inspirerad av 2006 års olympiska spel.

  Hotel I Somaschi 4*

  Adress

  V Nostra Signora Del Popolo 9
  Cherasco CN 12062, Italien

  Telefon +39 0172 488482

  Hotellet är inrymt i ett gammalt ombyggt kloster, i den lilla staden Cherasco, med utsikt över kullar & berg.
  Här finns en stor trädgård, restaurang och andra faciliteter. Gratis wifi på hotellet.

  DELA MED DINA VÄNNER:

  Avreseort*

  Stockholm

  Resdatum*

  28 oktober 2020 - 1 november 2020

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  Del i dubbelrum: 22.900:-

  • Enkelrumstillägg 3.000:-
  • Semesterförsäkring 235:- per person
  • Avbeställningsskydd 5% av resans pris
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

  Liknande resor

  Rolling Stones i London med Fredrik Strage för dig som är DN-prenumerant


  27-29 mars 2020 | Rolling Stones London med Fredrik Strage för dig som är DN-prenumerant

  Följ med till Rolling Stones London! En tidsresa där vi under tre intensiva dagar färdas tillbaka till sextio- och sjuttiotalet och upplever de avgörande ögonblicken i Rolling Stones historia. Det här är en resa för dig med passion för musik och rockhistoria.

  Elegant flodkryssning på Rhen, med Lüftner Cruises


  15 - 22 april 2020 | Nederländerna, Tyskland, Frankrike & Schweiz

  Flodkryssning på "fader Rhen", från vackra Amsterdam till schweiziska Basel, i skön vårtid. Längs denna Västeuropas längsta flod besöks kulturstäder som Köln och Strasbourg, och vi gör en avstickare in i Moseldalen. Känn historiens vingslag i borgar och katedraler, och njut av vacker natur. Amadeus Silver III från Lüftner Cruises blir vårt hem under resan.

  Spännande Abruzzo – ett Italien bortom allfarvägarna


  17 - 22 april | Italien: Abruzzo

  Följ med till Abruzzo och upplev ett Italien bortom allfarvägarna, i ljuvlig vårtid. Under vår resa i april står besök i vackra bergsbyar med traditionsbundet vardagsliv, och pittoreska kuststäder, på agendan. Många spännande aktiviteter väntar. Njut av den fantastiska maten och vinerna, naturen med sitt blommande landskap och den värmande vårsolens strålar. Abruzzo har allt!

  Härlig vårresa full av guldskatter
  – kryssning genom Suezkanalen med Azamara Journey


  25 april - 13 maj 2020 | Förenade Arbemiraten – Oman – Egypten – Jordanien – Suezkanalen – Grekland

  Denna kryssning med Azamara Journey tar oss till de fantastiska guldskatterna i Luxor, världsarvet Petra i Jordanien, stränderna i Oman och det glasklara vattnet i Röda havet. Mästerverket Suezkanalen, som förenar Europa med Asien, är en av höjdpunkterna.

  Flodkryssning på Seine med eleganta Lüftner Cruises
  Njut av våren i norra Frankrike!


  29 april - 6 maj 2020 | Seine – Paris – Rouen – Normandie – Le Havre

  Härlig flodkryssning på Seine, med Lüftner Cruises fina fartyg Amadeus Diamond. En skön resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet. Från Paris till Le Havre, med kulturstaden Rouen, landsbygden i Normandie, Van Goghs grav i Auvers-sur-Oise och Monets vackra trädgård i Giverny.

  Upplev innovativa Celebrity Edge – vårkryssning i Medelhavet


  3 - 15 maj 2020 | Rom – Kotor – Trieste – Split – Dubrovnik – Korfu – Valletta – Neapel

  Den här kryssningen i Medelhavet har allt - kultur, spännande historia, slående vackra vyer och sköna stränder. Vi besöker de fantastiska länderna Montenegro, Italien, Kroatien, Grekland och Malta. Upplev den vackra våren i härliga Medelhavet med Celebrity Cruises nya fartyg, Edge.

  Förgyll några dagar i vår – rundresa i vackra Marche, Italien


  8 - 13 maj 2020 | San Benedetto del Tronto – Offida – Ascoli Piceno – Montemonaco – Sibillinibergen

  Regionen Marche kallas ibland "det nya Toscana" med sina böljande kullar täckta av vinodlingar och olivlundar, och små medeltida städer. Vår rundresa tar oss bland annat till pittoreska Offida, arkitektoniska juvelen Ascoli Piceno och Sibillinibergen. Njut av fantastisk mat och goda italienska viner!

  Vi kryssar med Hurtigruten nordgående – världens vackraste sjöresa


  8 - 14 maj 2020 | Norge

  Följ med Club Eriks på denna klassiska kustresa i nordgående riktning där vi tar dig med på en sju dagar lång sjöresa till några av Norges vackraste kuststäder och till avlägsna byar. Vi börjar i Bergen med en stadsrundtur innan vi går ombord MS Trollford. Sedan fortsätter vi vår resa norrut, långt bortom polcirkeln hela vägen upp till Kirkenes.

  Kryssning med Azamara Quest i
  östra Medelhavet, Venedig – Nice


  8 - 19 maj 2020 | Italien – Kroatien – Montenegro – Korsika – Frankrike

  Möt våren med några av södra Europas pärlor när vi kryssar från Venedig till Nice med Azamara Quest. Skönhetens ö Korsika, makalösa Amalfikusten i Italien, ett pärlband av intressanta stopp längs kroatiska kusten, kulturrika Kotorbukten i Montenegro, vackra Venedig och härliga Nice - på denna kryssning ryms det mesta av det bästa.

  Hurtigrutenkryssning sydgående – ”världens vackraste sjöresa”


  14 - 19 maj 2020 | Kirkenes till Bergen med Lofoten, Tromsö & Trondheim

  Från arktisk vildmark till världsarvslistad storstadscharm – kryssningar längs norska kusten är den ultimata upplevelsen. På vägen mot charmiga Bergen ser du några av världens vackraste öar, höga fjäll, idylliska fiskelägen, hisnande fjordlandskap och unik natur. Denna resa med Hurtigruten ger skäl för sitt namn - "världens vackraste sjöresa".

  Kryssning med Celebrity Cruises
  – Island & Irland, ”sagornas öar”


  30 maj - 13 juni 2020 | Guernsey - Cork - Dublin - Belfast - Reykjavik - Akureyri

  Följ med på denna kryssning med Celebrity Silhouette till Island och Irland - "sagornas öar" som bjuder på magiska vyer, härliga kontraster och stor värme och kärlek. Vi njuter av livets goda på gröna, sköna Irland i Cork, Dublin och Belfast. På Island bländas vi av kontrasterna när vi besöker natursköna Akureyri och lilla metropolen Reykjavik.

  Upplev Norges vackra fjordar –
  kryssning med Jewel of the Seas


  31 maj - 7 juni 2020 | Köpenhamn – Geiranger – Bergen – Stavanger – Kristiansand – Köpenhamn

  Kryssning med Jewel of the Seas till magiskt fjordlandskap i Geiranger, småstadskänsla i storstaden Bergen, vackert fjäll i Stavanger och Kristiansands härliga skärgård. Vi blir förförda av naturens färgsprakande skönhet, bjuds ett rikt kulturliv och tas tillbaka i tiden bland smala och mystiska gränder.

  Upptäck Italiens pärlor på denna kryssning med Azamara Journey


  3 - 11 juni 2020 | Rom (Civitavecchia) – Porto Torres – Portoferraio – Livorno – Santa Margherita – Monte Carlo

  Kryssning från Rom till Monte Carlo, med flera italienska pärlor längs vägen. Vackra Sardinien, lilla pittoreska ön Elba, historiska Florens, förtjusande Portovenere och pittoreska Santa Margherita. Ombord på vårt fantastiska fartyg Azamara Journey njuter vi av mat, dryck och service i världsklass. Med Club Eriks värd.

  Kryssning runt Östersjön med Royal Caribbean – St. Petersburg, Helsingfors, Tallinn och Visby


  19 - 26 juli 2020 | Sthlm - St. Petersburg - Helsingfors - Tallinn - Visby - Sthlm

  Upplev Östersjöns pärlor på denna kryssning med Jewel of the Seas. Under resan besöker vi storslagna St. Petersburg, trendiga Helsingfors, Tallinn med sin medeltida charm och idylliska Visby! Startar och avslutar kryssningen gör vi i vår vackra huvudstad Stockholm.

  Club Eriks sommarresor – Vi smakar på det bästa i Hälsingland


  27– 29 juli 2020 | Hälsingland

  Hälsingland! Blånande berg, storslagen natur med stora skogar och brusande älvar. Med Orbadens riviera, Järvzoo med inhemska vilda djur, Växbo med landets bäst bevarade miljöer från linberedningens glansdagar. Och så förstås, hela Sveriges stolthet, det senaste världsarvet, Hälsingegårdarna!

  Kryssning med Azamara Quest runt mytomspunna Skottland


  18 - 29 augusti 2020 | Skottland runt: Amsterdam till Dublin med Edinburgh, Aberdeen, Lerwick & Oban

  Whisky, kiltar och Lochs - välkommen till Skottland! På denna kryssning med Azamara Quest upplever vid det bästa Skottland har att erbjuda. Vi kommer bland annat till Skottlands huvudstad, Edinburgh, och får under kryssningen chans att besöka några utav landets främsta whiskydestillerier.

  En smakrik upplevelse på Höga Kusten med Club Eriks


  24 – 28 augusti 2020 | Höga Kusten i Ångermanland

  Vår resa tar oss längs Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten för att uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk. Vi bor i vackra omgivningar och på Höga Kustens gastrohotell på Ulvön, äter fantastiska middagar med lokalt producerade råvaror och får uppleva traditioner som är unika för området – allt med personlig omtanke.

  Vi smakar på det bästa i Jämtland
  – en vacker septemberupplevelse


  7 – 10 september 2020 | Jämtland

  Jämtland har beskrivits som ett av landets mest genuina och sammanhållna. Mattraditionen har överlevt i generationer och vi smakar på det bästa av Jämtland. Vi besöker en älgpark, en av Jämtlands äldsta gårdar och Sveriges största vattenfall. Vi upplever Storsjöns skärgård och tar oss västerut till Åre, Storulvån och Storlien.

  Kryssning i Svarta havet med Azamara Journey


  11 - 26 sept 2020 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

  Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken. Det skulle kunna vara en beskrivning av Medelhavet, men denna gång handlar det om Svarta havet. Vår kryssning med Azamara går från Grekland till Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien.

  Vi upplever Italiens pärlor – kryssning med Azamara Pursuit


  25 september - 3 oktober 2020 | Nice - Santa Margherita - Portovenere - Livorno - Portoferraio - Olbia - Rom

  Njut av hösten i Medelhavet med populära Azamara Pursuit. Vi upplever den vackert bländande Italienska rivieran med Santa Margherita, Portovenere och Livorno. Innan vi når vår slutdestination, fantastiska Rom, besöker vi även pittoreska Elba och kulturella Olbia på sköna Sardinien.

  Kryssning Aten till Venedig med Azamara, via Adriatiska havet


  2 - 10 okt 2020 | Aten - Katakolon - Korfu - Dubrovnik - Zadar - Koper - Venedig

  Underbar kryssning med Azamara Journey från antikens Aten till vackra Venedig, som bjuder på vindlande kanaler och romantiska gondoler. Vi upplever ett flertal av Adriatiska havets vackra pärlor under vår resa norrut, som exempelvis grekiska Korfu, Dubrovnik och Zadar i Kroatien, samt en av Sloveniens äldsta städer - Koper.

  Club Eriks gastronomiresor – kulinarisk weekend – Piemonte Italien


  28 oktober - 1 november 2020 | Norra Italien: Piemonte

  I Piemonte i norra Italien upplever vi en kulinarisk weekend. Regionen är en av Italiens stora vinregioner och här finns den åtråvärda vita tryffeln. Staden Turin bjuder på strosvänliga kvarter, vacker arkitektur, kultur och fantastiska restauranger.

  Flodkryssning på Rhône & Saône med högklassiga Lüftner Cruises


  28 oktober - 5 november 2020 | Franska Rhonedalen - Lyon - Bourgogne - Provence med Avignon & Arles

  Härlig kryssning med Lüftner Cruises från Lyon, på floderna Rhône och Saône. Med spännande stopp i Macon i Bourgogne, samt de urgamla städerna Avignon och Arles i Provence, får vi se Frankrike i höstfärger. De vackra våtmarkerna i Camargue och "Europas Grand Canyon" kan också upplevas.

  Med Azamara Pursuit i Svarta havet – en annorlunda kryssning!


  13 - 28 sept 2021 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

  Följ med på en härlig höstkryssning med fina Azamara Pursuit i Svarta havet och upplev spännande resmål i Grekland, Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien. Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken.