Det böljande gröna landskapet i Cotswolds, vackra slott och trädgårdar, idylliska byar och en restaurang med tre stjärnor i Guide Michelin. Det är några av ingredienserna i denna förlängda weekend på den engelska landsbygden, där vi även besöker en prisbelönt vingård och den historiska staden Bath.

De flesta förknippar nog inte England med gastronomi och kulinariska upplevelser. Men mycket har hänt på senare år. Den ena stjärnkocken efter den andra tar plats i medierna och s.k. gastropubar höjer ambitionsnivån till nya kulinariska nivåer. Nu börjar även vinodlingar i södra England synas i internationella tävlingar, särskilt med vita mousserande viner. Någonting har hänt. Samtidigt är den engelska landsbygden något vi väl känner – genom tv-serier, litteratur och konst genom århundraden. Följ med på Club Eriks mat- och vinresa för en modern kulinarisk upplevelse i traditionella brittiska miljöer.

Resan genomförs i samarbete med SvD accent.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 22 augusti 2018
Till 26 augusti 2018

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
21.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Vår värd & ciceron Mikael Nilsson
 • Flyg t/r Stockholm – London/Heathrow, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 3 nätter på Malmaison Hotel i Cheltenham, 4*, del i dubbelrum, inkl. frukost
 • Visning av Blenheim Palace
 • Afternoon tea inkl. dryck på Blenheim Palace
 • Middag inkl. dryck i Cheltenham
 • Rundtur på engelska landsbygden
 • Lunch inkl. dryck på genuin pub
 • Middag på tvåstjärniga Champignon Sauvage, inkl. dryck
 • Vinprovning & rundtur på Three Choirs Vineyard
 • Lunch inkl. dryck på Three Choir Vineyard
 • 1 natt på Apex Hotel 4* i Bath, del i dubbelrum, inkl. frukost
 • Sightseeing (engelsktalande lokalguide) i Bath, med de romerska baden & Fashion Museum
 • Middag inkl. dryck på Menu Gordon Jones
 • Lunch inkl. dryck på trestjärniga Waterside Inn
 • All transport enligt programmet
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomst.)

Tillägg

 • Enkelrum 4.000:-
 • Avbeställningsskydd Gouda, 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 235:- per person
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
21.900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
22 aug
Stockholm - London/Heathrow
07.55 - 09.35
2 h 40 min
26 aug
London/Heathrow - Stockholm
19.05 - 22.30
2 h 25 min

Vi flyger med SAS. Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen kontakta oss för tidtabell och prisuppgift.DAGSPROGRAM

Dag 1 - 22 augusti
Avresa

Vi landar på Heathrow på förmiddagen. Färdledaren, journalisten Mikael Nilsson reser med från Stockholm. En bekväm buss tar oss från London-området, genom Buckinghamshire och Oxfordshire mot nordväst och Cotswold Hills – eller bara Cotswolds. Det natursköna kulliga landskapet nordväst om Oxford har utsetts till AOB, Area of Outstanding Beauty och är vår utgångspunkt och bas de närmaste tre dygnen. Just innan vi når Cotswolds stannar vi till vid Blenheim Palace, Winston Churchills födelseplats och hemvist för hertigarna av Marlborough. Blenheim Palace är ett av Storbritanniens mest berömda slott med en unik trädgård och park. Här njuter vi av afternoon tea och får en guidad visning.

England Blenheim Palace

Färden fortsätter genom Cotswolds på sena eftermiddagen. Vi får en glimt av några av de charmiga byarna och småstäderna med sina karakteristiska små kalkstenhus innan vi anländer till vårt hotell i Cheltenham. Staden ligger i den nordvästra utkanten av Cotswolds i landskapet Gloucestershire med några av områdets högsta kullar inom synhåll. Under 17- och 1800-talet var denna stad, som egentligen heter Cheltenham Spa, en kurort dit aristokratin åkte och drack brunn från den hälsobringande källan. Idag är Cheltenham en vanlig medelstor engelsk stad med 100,000 invånare men med ovanligt många vackra hus och kvarter i s.k. regency-stil från tidigt 1800-tal i centrum – ett sådant hus är vårt hotell för tre nätter.
Vi äter gemensam middag under kvällen.

Dag 2 - 23 augusti
Cotswolds

Efter frukost och en lugn morgon utan stress tar vi bussen på en rundtur och lär känna Cotswolds bättre. Vi njuter av naturen, tar en promenad i någon av de pittoreska byarna som ser ut som ett vykort från förr. Eller ett avsnitt ur ”Morden i Midsomer”. Vi äter lunch på en de många genuina pubarna i trakten där menyer och kokkonst tagit stora kliv framåt på senare år. Gastropubar har blivit ett begrepp som kommit för att stanna i England. Det kan se ut och smaka på många sätt. En del behåller den rustika, traditionella pubmiljön och t.o.m. grundprofilen på menyn, bara att allting är så mycket mer vällagat, råvarorna bättre och kockarna skickligare och mer välutbildade än förr. En del förändrar även miljö och meny, experimenterar och låter sig influeras av nya trender på den globala matscenen. I Cotswolds finns båda sorterna.

Cotswolds landsbygd England

Cotswolds England

Pub på engelska landsbygden

Vi fortsätter rundturen i det engelska landskapet på eftermiddagen innan vi återvänder till hotellet för lite egen tid före kvällens middag. Vår andra kväll gästar vi Cheltenhamns bästa och mest kända restaurang, den intima Le Champignon Sauvage där David Everitt-Matthias i köket och hustru Helen i matsalen har skapat matupplevelser på högsta nivå sedan 1987. Le Champignon Sauvage rankas som en av Storbritanniens bästa restauranger och har två stjärnor i Guide Michelin. Köket och stilen kan beskrivas som en blandning av regionens råvaror, Davids experimentlusta och modernt franskt. Restaurangen ligger på promenadavstånd från vårt hotell i centrala Cheltenham.

Middag Cheltenham

Middag Cheltenham

Dag 3 - 24 augusti
Cotswolds

På förmiddagen åker vi ett par mil västerut i Gloucestershire och besöker en av Englands äldsta och största vinodlingar, Three Choirs Vineyard i Newent. Där får vi en visning av odlingarna och produktionen och får även provsmaka några av deras viner.

Three Choir Vineyard England

Kullarna och dalarna i Cotswolds ger ett mikroklimat som passar för vinodling. Med ett mildare klimat och allt större kunskaper om odlingsmetoder och vinifiering har brittiska odlare på senare år utvecklat särskilt vita och mousserande viner som kan mäta sig med de bästa från Frankrike. På Three Choirs Vineyard äter vi också lunch.

Åter till hotellet på eftermiddagen och möjlighet till egna upptäckter och avkoppling. Den sena fredagseftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter vilket ger möjlighet att se mer av Cheltenhams charmiga stadskärna, kanske handla något – de bästa affärsstråken ligger inom gångavstånd. För den som är hungrig framåt kvällen erbjuder staden flera mysiga och bra restauranger, färdledaren kan ge tips.

Dag 4 - 25 augusti
Bath

På lördagsmorgonen efter frukost checkar vi ut från hotellet och lämnar Cheltenham. Vi rör oss nio mil åt sydost genom Cotswolds. Den historiska staden Bath ligger där Cotswolds slutar i sydväst, i landskapet Somerset, och har anor sedan romartiden. Här finns intressant arkitektur, massor av studenter från olika delar av landet som läser på universitetet, ett trevligt folkliv och bra butiker. En lokal kunnig guide hjälper oss att hitta de intressantaste delarna av staden, bland annat besöker vi lämningarna av de antika romerska baden, nu museum, som har gett staden dess namn.

Royal Crescent Bath

Roman Baths England

Efter en lunch på egen hand under turen checkar vi in på vårt hotell, det anrika och nyrenoverade Francis Hotel i centrala Bath.
På eftermiddagen fortsätter vi stadspromenaden. De som vill på egen hand i butiks- och folklivet, och de som vill tillsammans med färdledaren till en av stadens stoltheter på senare år, det lilla Fashion Museum med kläder från olika epoker som ligger i kulturminnesmärkta lokaler från den tid när societets- och nöjeslivet präglade Bath på 17- och 1800-talet.

Gordon Jones restaurant

Gordon Jones restaurant

Lördag kväll äter vi middag på den moderna lilla restaurangen Menu Gordon Jones, som seglat upp som en av de intressantaste restaurangerna i Bath och sydvästra England på senare tid. Unge kocken Gordon Jones med rötterna i Skottland och som innan han öppnade sin första egna restaurang var kökschef på femstjärniga lyxhotellet Royal Crescent i Bath – den yngste någonsin – har fått mycket uppmärksamhet och fina recensioner för sin första egna restaurang. Sex rätters meny, små spännande rätter, i en liten restaurang med öppet kök och krögaren vid spisen. Det finns ingen à la cartemeny på Menu Gordon Jones. Matsedeln bestäms dag för dag beroende på tillgången på råvaror. Det blir ett smakmässigt äventyr med goda viner därtill.

Dag 5 - 26 augusti
Hemresa

Efter utcheckning lämnar vi Bath strax efter kl. 10 i riktning mot Heathrows flygplats. Men vi svänger av motorvägen ett par mil före, till Bray-on-Thames och The Waterside Inn. Denna restaurang har belönats med den högsta utmärkelsen, tre stjärnor, i Guide Michelin i 32 år!

Lunch Waterside Inn

Restaurangen drivs fortfarande av en medlem av familjen Roux, nu tredje generationen med förnamnet Alain. Waterside Inn är en legendarisk restaurang vid Themsens strand. Franska influenser förstås, med tanke på familjens ursprung, men idag en självklar del av modern brittisk kokkonst.
Vår söndagslunch på Waterside Inn med passande viner försätter oss i det tillstånd som gör de 23 kilometerna till Heathrows flygplats, incheckning och procedurer på en av världens största flygplatser och hemresa till en behaglig och njutningsfull avslutning.

Planet lyfter mot Stockholm kl. 19.05 och landar på Arlanda 22.30.

DELA MED DINA VÄNNER:

Orient Silk Road Express
Private Train

Det privata tåget genomgick en omfattande renovering för några år sedan och erbjuder hög standard för säkerhet, service och komfort. Njut av fräscha, regionala rätter i bekväma restaurangvagnar som erbjuder barservice, perfekt för en kall drink när den torra öknen flyger förbi. Orient Silk Road Express är helt luftkonditionerat när tåget inte står stilla vid en station. Det finns också en läkare ombord hela tiden.

Kategori Sultan
Denna kategori har två bäddar, övre och nedre (80 x 174 cm och 110 x 184 cm). Dessa kupéer erbjuder också bekväma sittplatser, ett större bord och en liten garderob. Varje kupé har privat badrum, komplett med integrerad dusch. Vagnarna i denna kategori består av endast sex kupéer.

Kategori Sultan på Silk Road Express

Kategori Sultan på Silk Road Express

Kategori Kalif
Orient Silk Road Express bästa boende. Kalif-kategorin har två bäddar, övre och nedre (80 x 174 cm och / 112 x 184 cm). Varje kupé har en garderob, ett privat badrum med separat duschkabin. Varje kupé i denna kategori är begränsad till fyra kupéer och tar högst åtta gäster.

Kategori Kalif på Silk Road Express

Kategori Kalif på Silk Road Express

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:

Malmaison Hotel 4*

Adress

Bayshill Road
Cheltenham, GL50 3AS
Storbritannien

Telefon
Besök hotellets hemsida

Hotell ligger i centrala Cheltenham, i den fina stadsdelen Montpellier. Det är inrymt i en äldre, varsamt renoverad byggnad, inredningen är modern och smakfull.

Här finns en trevlig restaurang.

Apex Hotel Bath

Adress

James Street West
Bath, BA1 2DA

Telefon + 44 1225 418 500
Besök hotellets hemsida

Nytt och fräscht 4-stjärnigt hotell i centrala Bath, på gångavstånd från många av sevärdheterna.
Rymliga rum med modern inredning i varma toner. Rummen har kylskåp, mini-safe och gratis wi-fi.

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

22 augusti 2018 - 26 augusti 2018

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 21.900:-

 • Enkelrum 4.000:-
 • Avbeställningsskydd Gouda, 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 235:- per person
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Rolling Stones i London med Fredrik Strage för dig som är DN-prenumerant


27-29 mars 2020 | Rolling Stones London med Fredrik Strage för dig som är DN-prenumerant

Följ med till Rolling Stones London! En tidsresa där vi under tre intensiva dagar färdas tillbaka till sextio- och sjuttiotalet och upplever de avgörande ögonblicken i Rolling Stones historia. Det här är en resa för dig med passion för musik och rockhistoria.

Elegant flodkryssning på Rhen, med Lüftner Cruises


15 - 22 april 2020 | Nederländerna, Tyskland, Frankrike & Schweiz

Flodkryssning på "fader Rhen", från vackra Amsterdam till schweiziska Basel, i skön vårtid. Längs denna Västeuropas längsta flod besöks kulturstäder som Köln och Strasbourg, och vi gör en avstickare in i Moseldalen. Känn historiens vingslag i borgar och katedraler, och njut av vacker natur. Amadeus Silver III från Lüftner Cruises blir vårt hem under resan.

Spännande Abruzzo – ett Italien bortom allfarvägarna


17 - 22 april | Italien: Abruzzo

Följ med till Abruzzo och upplev ett Italien bortom allfarvägarna, i ljuvlig vårtid. Under vår resa i april står besök i vackra bergsbyar med traditionsbundet vardagsliv, och pittoreska kuststäder, på agendan. Många spännande aktiviteter väntar. Njut av den fantastiska maten och vinerna, naturen med sitt blommande landskap och den värmande vårsolens strålar. Abruzzo har allt!

Härlig vårresa full av guldskatter
– kryssning genom Suezkanalen med Azamara Journey


25 april - 13 maj 2020 | Förenade Arbemiraten – Oman – Egypten – Jordanien – Suezkanalen – Grekland

Denna kryssning med Azamara Journey tar oss till de fantastiska guldskatterna i Luxor, världsarvet Petra i Jordanien, stränderna i Oman och det glasklara vattnet i Röda havet. Mästerverket Suezkanalen, som förenar Europa med Asien, är en av höjdpunkterna.

Flodkryssning på Seine med eleganta Lüftner Cruises
Njut av våren i norra Frankrike!


29 april - 6 maj 2020 | Seine – Paris – Rouen – Normandie – Le Havre

Härlig flodkryssning på Seine, med Lüftner Cruises fina fartyg Amadeus Diamond. En skön resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet. Från Paris till Le Havre, med kulturstaden Rouen, landsbygden i Normandie, Van Goghs grav i Auvers-sur-Oise och Monets vackra trädgård i Giverny.

Förgyll några dagar i vår – rundresa i vackra Marche, Italien


8 - 13 maj 2020 | San Benedetto del Tronto – Offida – Ascoli Piceno – Montemonaco – Sibillinibergen

Regionen Marche kallas ibland "det nya Toscana" med sina böljande kullar täckta av vinodlingar och olivlundar, och små medeltida städer. Vår rundresa tar oss bland annat till pittoreska Offida, arkitektoniska juvelen Ascoli Piceno och Sibillinibergen. Njut av fantastisk mat och goda italienska viner!

Vi kryssar med Hurtigruten nordgående – världens vackraste sjöresa


8 - 14 maj 2020 | Norge

Följ med Club Eriks på denna klassiska kustresa i nordgående riktning där vi tar dig med på en sju dagar lång sjöresa till några av Norges vackraste kuststäder och till avlägsna byar. Vi börjar i Bergen med en stadsrundtur innan vi går ombord MS Trollford. Sedan fortsätter vi vår resa norrut, långt bortom polcirkeln hela vägen upp till Kirkenes.

Kryssning med Azamara Quest i
östra Medelhavet, Venedig – Nice


8 - 19 maj 2020 | Italien – Kroatien – Montenegro – Korsika – Frankrike

Möt våren med några av södra Europas pärlor när vi kryssar från Venedig till Nice med Azamara Quest. Skönhetens ö Korsika, makalösa Amalfikusten i Italien, ett pärlband av intressanta stopp längs kroatiska kusten, kulturrika Kotorbukten i Montenegro, vackra Venedig och härliga Nice - på denna kryssning ryms det mesta av det bästa.

Hurtigrutenkryssning sydgående – ”världens vackraste sjöresa”


14 - 19 maj 2020 | Kirkenes till Bergen med Lofoten, Tromsö & Trondheim

Från arktisk vildmark till världsarvslistad storstadscharm – kryssningar längs norska kusten är den ultimata upplevelsen. På vägen mot charmiga Bergen ser du några av världens vackraste öar, höga fjäll, idylliska fiskelägen, hisnande fjordlandskap och unik natur. Denna resa med Hurtigruten ger skäl för sitt namn - "världens vackraste sjöresa".

Kryssning med Celebrity Cruises
– Island & Irland, ”sagornas öar”


30 maj - 13 juni 2020 | Guernsey - Cork - Dublin - Belfast - Reykjavik - Akureyri

Följ med på denna kryssning med Celebrity Silhouette till Island och Irland - "sagornas öar" som bjuder på magiska vyer, härliga kontraster och stor värme och kärlek. Vi njuter av livets goda på gröna, sköna Irland i Cork, Dublin och Belfast. På Island bländas vi av kontrasterna.

Upplev Norges vackra fjordar –
kryssning med Jewel of the Seas


31 maj - 7 juni 2020 | Köpenhamn – Geiranger – Bergen – Stavanger – Kristiansand – Köpenhamn

Kryssning med Jewel of the Seas till magiskt fjordlandskap i Geiranger, småstadskänsla i storstaden Bergen, vackert fjäll i Stavanger och Kristiansands härliga skärgård. Vi blir förförda av naturens färgsprakande skönhet, bjuds ett rikt kulturliv och tas tillbaka i tiden bland smala och mystiska gränder.

Upptäck Italiens pärlor på denna kryssning med Azamara Journey


3 - 11 juni 2020 | Rom (Civitavecchia) – Porto Torres – Portoferraio – Livorno – Santa Margherita – Monte Carlo

Kryssning från Rom till Monte Carlo, med flera italienska pärlor längs vägen. Vackra Sardinien, lilla pittoreska ön Elba, historiska Florens, förtjusande Portovenere och pittoreska Santa Margherita. Ombord på vårt fantastiska fartyg Azamara Journey njuter vi av mat, dryck och service i världsklass. Med Club Eriks värd.

Kryssning runt Östersjön med Royal Caribbean – St. Petersburg, Helsingfors, Tallinn och Visby


19 - 26 juli 2020 | Sthlm - St. Petersburg - Helsingfors - Tallinn - Visby - Sthlm

Upplev Östersjöns pärlor på denna kryssning med Jewel of the Seas. Under resan besöker vi storslagna St. Petersburg, trendiga Helsingfors, Tallinn med sin medeltida charm och idylliska Visby! Startar och avslutar kryssningen gör vi i vår vackra huvudstad Stockholm.

Club Eriks sommarresor – Vi smakar på det bästa i Hälsingland


27– 29 juli 2020 | Hälsingland

Hälsingland! Blånande berg, storslagen natur med stora skogar och brusande älvar. Med Orbadens riviera, Järvzoo med inhemska vilda djur, Växbo med landets bäst bevarade miljöer från linberedningens glansdagar. Och så förstås, hela Sveriges stolthet, det senaste världsarvet, Hälsingegårdarna!

Kryssning med Azamara Quest runt mytomspunna Skottland


18 - 29 augusti 2020 | Skottland runt: Amsterdam till Dublin med Edinburgh, Aberdeen, Lerwick & Oban

Whisky, kiltar och Lochs - välkommen till Skottland! På denna kryssning med Azamara Quest upplever vid det bästa Skottland har att erbjuda. Vi kommer bland annat till Skottlands huvudstad, Edinburgh, och får under kryssningen chans att besöka några utav landets främsta whiskydestillerier.

En smakrik upplevelse på Höga Kusten med Club Eriks


24 – 28 augusti 2020 | Höga Kusten i Ångermanland

Vår resa tar oss längs Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten för att uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk. Vi bor i vackra omgivningar och på Höga Kustens gastrohotell på Ulvön, äter fantastiska middagar med lokalt producerade råvaror och får uppleva traditioner som är unika för området – allt med personlig omtanke.

Vi smakar på det bästa i Jämtland
– en vacker septemberupplevelse


7 – 10 september 2020 | Jämtland

Jämtland har beskrivits som ett av landets mest genuina och sammanhållna. Mattraditionen har överlevt i generationer och vi smakar på det bästa av Jämtland. Vi besöker en älgpark, en av Jämtlands äldsta gårdar och Sveriges största vattenfall. Vi upplever Storsjöns skärgård och tar oss västerut till Åre, Storulvån och Storlien.

Kryssning i Svarta havet med Azamara Journey


11 - 26 sept 2020 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken. Det skulle kunna vara en beskrivning av Medelhavet, men denna gång handlar det om Svarta havet. Vår kryssning med Azamara går från Grekland till Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien.

Vi upplever Italiens pärlor – kryssning med Azamara Pursuit


25 september - 3 oktober 2020 | Nice - Santa Margherita - Portovenere - Livorno - Portoferraio - Olbia - Rom

Njut av hösten i Medelhavet med populära Azamara Pursuit. Vi upplever den vackert bländande Italienska rivieran med Santa Margherita, Portovenere och Livorno. Innan vi når vår slutdestination, fantastiska Rom, besöker vi även pittoreska Elba och kulturella Olbia på sköna Sardinien.

Kryssning med Celebrity Infinity från Lissabon till Barcelona


29 sep - 9 okt 2020 | Lissabon - Porto - La Coruna -Gibraltar - Malaga - Alicante - Valencia - Barcelona

Förläng sommaren och följ med på denna 10 nätters kryssning från Lissabon till Barcelona. Följ med på vår guidade citytur i Lissabon och Barcelona, njut av ett glas portvin i Porto, hälsa på aporna vid Gibraltars topp och i Valencia kan ni njuta av en äkta Paella. Club Eriks värd är med under hela resan.

Kryssning Aten till Venedig med Azamara, via Adriatiska havet


2 - 10 okt 2020 | Aten - Katakolon - Korfu - Dubrovnik - Zadar - Koper - Venedig

Underbar kryssning med Azamara Journey från antikens Aten till vackra Venedig, som bjuder på vindlande kanaler och romantiska gondoler. Vi upplever ett flertal av Adriatiska havets vackra pärlor under vår resa norrut, som exempelvis grekiska Korfu, Dubrovnik och Zadar i Kroatien, samt en av Sloveniens äldsta städer - Koper.

Club Eriks gastronomiresor: Kulinariska Baskien – mat & vin med kunnig svensk guidning


13 - 17 oktober 2020 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Följ med på Club Eriks mat- och vinresa till vackra Baskien i norra Spanien, hösten 2020. Vi går på museum, äter tapas, dricker cava och besöker en vingård. I San Sebastián äter vi på en av världens bästa restauranger, legendariska Restaurante Arzak, som har 3 stjärnor i Guide Michelin.

Flodkryssning på Rhône & Saône med högklassiga Lüftner Cruises


28 oktober - 5 november 2020 | Franska Rhonedalen - Lyon - Bourgogne - Provence med Avignon & Arles

Härlig kryssning med Lüftner Cruises från Lyon, på floderna Rhône och Saône. Med spännande stopp i Macon i Bourgogne, samt de urgamla städerna Avignon och Arles i Provence, får vi se Frankrike i höstfärger. De vackra våtmarkerna i Camargue och "Europas Grand Canyon" kan också upplevas.

Club Eriks gastronomiresor – kulinarisk weekend – Piemonte Italien


28 oktober - 1 november 2020 | Norra Italien: Piemonte

I Piemonte i norra Italien upplever vi en kulinarisk weekend. Regionen är en av Italiens stora vinregioner och här finns den åtråvärda vita tryffeln. Staden Turin bjuder på strosvänliga kvarter, vacker arkitektur, kultur och fantastiska restauranger.

Med Azamara Pursuit i Svarta havet – en annorlunda kryssning!


13 - 28 sept 2021 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

Följ med på en härlig höstkryssning med fina Azamara Pursuit i Svarta havet och upplev spännande resmål i Grekland, Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien. Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken.