Alsace i nordöstra Frankrike är känt sedan hundratals år för sina fantastiska viner. Regionens matkultur hör också till världens mest spännande och särpräglade. Köket i Alsace har en del gemensamt med den tyska matkulturen på andra sidan Rhen – men är mer variationsrikt vad gäller råvaror och med fransk finess.
Club Eriks har komponerat en gastronomisk upplevelse med det bästa och läckraste som går att hitta i Strasbourg och Alsace. Det är vingårdar och byar i vacker natur, huvudstaden Strasbourg med sina korsvirkeshus och kanaler, historiska värdshus och moderna stjärnrestauranger.
Club Eriks Strasbourg & Alsace är fem dagars mat-och vinupplevelser med två nätter i Strasbourg och två i Colmar på förstklassiga hotell och med kunnig svensk färdledning. Nästan allt ingår, även vinet till maten.

Resan genomförs i samarbete med SvD Accent.

Vitt vin i Baskien


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 19 september 2018
Till 23 september 2018

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

På förfrågan

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Vår värd & ciceron Mikael Nilsson
 • Flyg Stockholm – Frankfurt // Zürich – Stockholm, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 2 nätter i Strasbourg (4*), inkl. frukost
 • 2 nätter i Colmar (4*), inkl. frukost
 • 3 luncher, inkl. dryck
 • Middag, inkl. dryck på enstjärnga Buerehiesel
 • Sightseeing (promenad) i Strasbourg, engelskspråkig guidning
 • Båttur i Strasbourg
 • Hospice de Strasbourg och vinprovning
 • Middag, inkl. dryck på Maison des Tanneurs
 • Visning & vinprovning på Dopff & Irion
 • Middag inkl. dryck på trestjärniga Auberge de l’Ill
 • Sightseeing (promenad) i Colmar, engelskspråkig guidning
 • Besök på muséet Unterlinden
 • All transport/alla transfers i programmet
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris. (Värdebevis översänds efter hemkomst.)

Tillägg

 • Tillägg Enkelrum: 3.500:-
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 235:- per person
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
På förfrågan
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
19 sep
Stockholm - Frankfurt
09.00 - 11.15
2 h 15 min
23 sep
Zürich - Stockholm
14.00 – 16.20
2 h 20 min

Vi flyger med SAS. Önskar ni flyga från annan ort, vänligen hör av er för tidtabell & prisuppgift.

 DAGSPROGRAM

Dag 1 - 19 september
Avresa, Strasbourg

Vi reser med direktflyg på morgonen och landar i Frankfurt sen förmiddag. Fördelen med att flyga till Frankfurt, 22 mil norr om Strasbourg, är att vi slipper flygplansbyten och långa väntetider. Dessutom får vi en glimt av det vackra Rheinland Pfalz. Halvvägs till Strasbourg stannar vi till i vinorten Deidesheim för lunch. Det blir genuin sydtysk mat tillsammans med gott Rhenvin från trakten.

Färden fortsätter över gränsen till Frankrike och vi anländer vårt hotell, centralt beläget invid Strasbourgs historiska stadskärna, på sena eftermiddagen.

Strasbourg-900

Återsamling 19.30 för en kort transport till kvällens restaurang och matupplevelse. Mitt i grönskan i Parc de l’Orangerie ligger ”Buerehiesel”, en av Strasbourgs allra bästa restauranger – inrymd i ett vackert korsvirkeshus. Vi serveras en meny med tradition och nyskapande i kombination, grundat på utsökta råvaror och Eric Westermanns moderna kökskonst. ”Buerehiesel” har en stjärna i Guide Michelin och fick nyligen sin fjärde kockmössa (= toque) i den andra ansedda franska restaurangguiden Gault Millau – deras näst högsta utmärkelse.

Buerehiesel

Buerehiesel

Dag 2 - 20 september
Strasbourg

Efter en god natts sömn och frukost går vi en guidad stadspromenad i historiska Strasbourg. Denna stad med sin rika historia är utan tvekan en av Europas pärlor med sin katedral – på medeltiden världens högsta byggnad – korsvirkeshusen i stadsdelen Petit France och sin blandning av fransk charm och gotisk arkitektur.
Vi fortsätter med en båttur på kanalerna och den lilla floden Ill och får se EU-parlamentet och andra moderna byggnader i norra Strasbourg, likväl som de historiska husen från en annan synvinkel.

 

Europaparlamentet Strasbourg

Lunch och någon timme därefter är på egen hand, vilket ger möjlighet till egna strövtåg i staden som vi just bekantat oss med.

Återsamling för ett besök på Hospice de Strasbourg, den historiska vinkällaren under stadens sjukhus som har en av världens mest unika vinsamlingar. Här blir det provsmakning och vi får höra berättelsen om varför ett sjukhus än idag har en central position i en fransk regions vinproduktion.

Hospices Strasbourg

Vid 19:30 återsamlas vi på hotellet för en kort promenad till kvällens middag på historiska ”Maison des Tanneurs” i stadsdelen Petit France. Här får vi möjlighet att smaka deras berömda ”choucroute”, d.v.s. den klassiska grytan från Alsace med korv, kött, fläsk och surkål kokt i vitt vin – i en unik miljö från 1572. För den som inte lockas av denna regionala specialitet finns många andra vällagade rätter på menyn. Förrätt, varmrätt, dessert och gott vin från Alsace därtill.

Maison Des Tanneurs

Dag 3 - 21 september
Colmar

Efter frukost och utcheckning lämnar vi Strasbourg med vår buss och styr färden söderut – in i vindistriktet Alsace längs ”La Route des Vins”. Vi passerar byar och grönskande vinodlingar innan vi gör stopp i Riquewihr, en av de äldsta och mest pittoreska byarna med en historiskt viktig roll i Alsace vinproduktion. Här besöker vi vinhuset Dopff & Irion och får en inblick i produktionen men framför allt en intressant provsmakning av deras viner.

Vinodling

Vi fortsätter till fots i Riquewihr, som är avstängd för all biltrafik, och äter lunch på en av de bästa restaurangerna i denna krogtäta by. Efter lunchen finns tid att strosa bland butiker och i charmiga kvarter innan vi sätter oss på bussen för någon mils fortsatt färd söderut till Colmar, vindistriktet Alsace historiska huvudstad. Vi checkar in på vårt hotell på sena eftermiddagen.

Colmar

Kvällen är ledigt för egna aktiviteter & middag.

Dag 4 - 22 september
Colmar

Efter frukost går vi en promenad i den historiska delen av Colmar tillsammans med en kunnig lokal guide. Än en gång möter vi blandningen av gotisk byggnadsstil, korsvirke och vattendrag mitt i staden. ”Lilla Venedig” kallas några av kvarteren. Vi äter en gemenam lunch på någon av Colmars charmiga, enklare kvartersrestauranger.
Därefter besöker de som har intresse museet Unterlinden, ett av Frankrikes mest intressanta konstmuseer, som är återöppnat efter en längre tids renovering. Unterlinden hyser bl.a. de berömda altartavlorna av Matthias Grünewald från tidigt 1500-tal, men även modern konst av yppersta kvalitet.

Colmar

En stunds vila på hotellet före kvällens aktivitet som är en verklig gastronomisk höjdpunkt! Strax före kl. 20 tar vi bussen någon mil norrut, till byn Illhaeusern, för middag på Auberge de l’Ill. Detta värdshus, mitt i en oansenlig by i den flacka delen av Alsace vid den lilla floden Ill – samma flod som rinner genom Strasbourg – har varit en av Frankrikes mest berömda restauranger i nästan 50 år. Först med pappa Paul Haeberlin vid rodret och nu med sonen Marc Haeberlin. Restaurangen har haft tre stjärnor i Guide Michelin, den högsta utmärkelsen, sedan 1967. Det är en prestation i sig. Ingen annan restaurang i världen, förutom Paul Bocuse i Lyon, har rankats så högt så länge.
Här möter vi familj och yrkesskicklig personal i en miljö som är både lantlig och elegant – och mat och råvaror av yppersta kvalitet. Kokkonsten här baseras på tradition och erfarenhet men också en rejäl portion gastronomisk konstnärlighet. Club Eriks är glada och stolta över att kunna erbjuda denna upplevelse.

Auberge de l'Ill

Dag 5 - 23 september
Colmar - hemresa

Vi unnar oss en lugn morgon i Colmar, innan det är dags att styra kosan mot Zürich, dit det är 15 mil. Tidig eftermiddag, kl. 14.00 går flyget tillbaka till Stockholm/Sverige.

DELA MED DINA VÄNNER:

Orient Silk Road Express
Private Train

Det privata tåget genomgick en omfattande renovering för några år sedan och erbjuder hög standard för säkerhet, service och komfort. Njut av fräscha, regionala rätter i bekväma restaurangvagnar som erbjuder barservice, perfekt för en kall drink när den torra öknen flyger förbi. Orient Silk Road Express är helt luftkonditionerat när tåget inte står stilla vid en station. Det finns också en läkare ombord hela tiden.

Kategori Sultan
Denna kategori har två bäddar, övre och nedre (80 x 174 cm och 110 x 184 cm). Dessa kupéer erbjuder också bekväma sittplatser, ett större bord och en liten garderob. Varje kupé har privat badrum, komplett med integrerad dusch. Vagnarna i denna kategori består av endast sex kupéer.

Kategori Sultan på Silk Road Express

Kategori Sultan på Silk Road Express

Kategori Kalif
Orient Silk Road Express bästa boende. Kalif-kategorin har två bäddar, övre och nedre (80 x 174 cm och / 112 x 184 cm). Varje kupé har en garderob, ett privat badrum med separat duschkabin. Varje kupé i denna kategori är begränsad till fyra kupéer och tar högst åtta gäster.

Kategori Kalif på Silk Road Express

Kategori Kalif på Silk Road Express

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:

Hotel Régent Contades 4*

Adress

8 Avenue de la Liberté
67000 Strasbourg, Frankrike

Telefon +33 3 88150505
Besök hotellets hemsida

Hotellet ligger mycket centralt i Strasbourg, alldeles intill floden Ill och på promenadavstånd från många av sevärdheterna, bl a katedralen.
Klassisk inredning, med alla moderna bekvämligheter. Det är fri wifi på hotellet.

Le Colombier Suites 4*

Adress

11 Rue de la Poissonnerie
68000 Colmar, Frankrike

Telefon + 33 3 89239600
Besök hotellets hemsida

I hjärtat av stadsdelen La Petite Venice, intill floden, ligger detta lilla hotell som är inrymt i en 1700-tals byggnad.
Fri wifi på hotellet och charmig interiör med bjälkar och andra gamla detaljer.
Systerhotellet, Le Colombier, ligger intill och där äter man sin frukost.

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

19 september 2018 - 23 september 2018

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

På förfrågan:

 • Tillägg Enkelrum: 3.500:-
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 235:- per person
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Rolling Stones i London med Fredrik Strage för dig som är DN-prenumerant


27-29 mars 2020 | Rolling Stones London med Fredrik Strage för dig som är DN-prenumerant

Följ med till Rolling Stones London! En tidsresa där vi under tre intensiva dagar färdas tillbaka till sextio- och sjuttiotalet och upplever de avgörande ögonblicken i Rolling Stones historia. Det här är en resa för dig med passion för musik och rockhistoria.

Elegant flodkryssning på Rhen, med Lüftner Cruises


15 - 22 april 2020 | Nederländerna, Tyskland, Frankrike & Schweiz

Flodkryssning på "fader Rhen", från vackra Amsterdam till schweiziska Basel, i skön vårtid. Längs denna Västeuropas längsta flod besöks kulturstäder som Köln och Strasbourg, och vi gör en avstickare in i Moseldalen. Känn historiens vingslag i borgar och katedraler, och njut av vacker natur. Amadeus Silver III från Lüftner Cruises blir vårt hem under resan.

Spännande Abruzzo – ett Italien bortom allfarvägarna


17 - 22 april | Italien: Abruzzo

Följ med till Abruzzo och upplev ett Italien bortom allfarvägarna, i ljuvlig vårtid. Under vår resa i april står besök i vackra bergsbyar med traditionsbundet vardagsliv, och pittoreska kuststäder, på agendan. Många spännande aktiviteter väntar. Njut av den fantastiska maten och vinerna, naturen med sitt blommande landskap och den värmande vårsolens strålar. Abruzzo har allt!

Härlig vårresa full av guldskatter
– kryssning genom Suezkanalen med Azamara Journey


25 april - 13 maj 2020 | Förenade Arbemiraten – Oman – Egypten – Jordanien – Suezkanalen – Grekland

Denna kryssning med Azamara Journey tar oss till de fantastiska guldskatterna i Luxor, världsarvet Petra i Jordanien, stränderna i Oman och det glasklara vattnet i Röda havet. Mästerverket Suezkanalen, som förenar Europa med Asien, är en av höjdpunkterna.

Flodkryssning på Seine med eleganta Lüftner Cruises
Njut av våren i norra Frankrike!


29 april - 6 maj 2020 | Seine – Paris – Rouen – Normandie – Le Havre

Härlig flodkryssning på Seine, med Lüftner Cruises fina fartyg Amadeus Diamond. En skön resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet. Från Paris till Le Havre, med kulturstaden Rouen, landsbygden i Normandie, Van Goghs grav i Auvers-sur-Oise och Monets vackra trädgård i Giverny.

Förgyll några dagar i vår – rundresa i vackra Marche, Italien


8 - 13 maj 2020 | San Benedetto del Tronto – Offida – Ascoli Piceno – Montemonaco – Sibillinibergen

Regionen Marche kallas ibland "det nya Toscana" med sina böljande kullar täckta av vinodlingar och olivlundar, och små medeltida städer. Vår rundresa tar oss bland annat till pittoreska Offida, arkitektoniska juvelen Ascoli Piceno och Sibillinibergen. Njut av fantastisk mat och goda italienska viner!

Vi kryssar med Hurtigruten nordgående – världens vackraste sjöresa


8 - 14 maj 2020 | Norge

Följ med Club Eriks på denna klassiska kustresa i nordgående riktning där vi tar dig med på en sju dagar lång sjöresa till några av Norges vackraste kuststäder och till avlägsna byar. Vi börjar i Bergen med en stadsrundtur innan vi går ombord MS Trollford. Sedan fortsätter vi vår resa norrut, långt bortom polcirkeln hela vägen upp till Kirkenes.

Kryssning med Azamara Quest i
östra Medelhavet, Venedig – Nice


8 - 19 maj 2020 | Italien – Kroatien – Montenegro – Korsika – Frankrike

Möt våren med några av södra Europas pärlor när vi kryssar från Venedig till Nice med Azamara Quest. Skönhetens ö Korsika, makalösa Amalfikusten i Italien, ett pärlband av intressanta stopp längs kroatiska kusten, kulturrika Kotorbukten i Montenegro, vackra Venedig och härliga Nice - på denna kryssning ryms det mesta av det bästa.

Hurtigrutenkryssning sydgående – ”världens vackraste sjöresa”


14 - 19 maj 2020 | Kirkenes till Bergen med Lofoten, Tromsö & Trondheim

Från arktisk vildmark till världsarvslistad storstadscharm – kryssningar längs norska kusten är den ultimata upplevelsen. På vägen mot charmiga Bergen ser du några av världens vackraste öar, höga fjäll, idylliska fiskelägen, hisnande fjordlandskap och unik natur. Denna resa med Hurtigruten ger skäl för sitt namn - "världens vackraste sjöresa".

Kryssning med Celebrity Cruises
– Island & Irland, ”sagornas öar”


30 maj - 13 juni 2020 | Guernsey - Cork - Dublin - Belfast - Reykjavik - Akureyri

Följ med på denna kryssning med Celebrity Silhouette till Island och Irland - "sagornas öar" som bjuder på magiska vyer, härliga kontraster och stor värme och kärlek. Vi njuter av livets goda på gröna, sköna Irland i Cork, Dublin och Belfast. På Island bländas vi av kontrasterna.

Upplev Norges vackra fjordar –
kryssning med Jewel of the Seas


31 maj - 7 juni 2020 | Köpenhamn – Geiranger – Bergen – Stavanger – Kristiansand – Köpenhamn

Kryssning med Jewel of the Seas till magiskt fjordlandskap i Geiranger, småstadskänsla i storstaden Bergen, vackert fjäll i Stavanger och Kristiansands härliga skärgård. Vi blir förförda av naturens färgsprakande skönhet, bjuds ett rikt kulturliv och tas tillbaka i tiden bland smala och mystiska gränder.

Upptäck Italiens pärlor på denna kryssning med Azamara Journey


3 - 11 juni 2020 | Rom (Civitavecchia) – Porto Torres – Portoferraio – Livorno – Santa Margherita – Monte Carlo

Kryssning från Rom till Monte Carlo, med flera italienska pärlor längs vägen. Vackra Sardinien, lilla pittoreska ön Elba, historiska Florens, förtjusande Portovenere och pittoreska Santa Margherita. Ombord på vårt fantastiska fartyg Azamara Journey njuter vi av mat, dryck och service i världsklass. Med Club Eriks värd.

Kryssning runt Östersjön med Royal Caribbean – St. Petersburg, Helsingfors, Tallinn och Visby


19 - 26 juli 2020 | Sthlm - St. Petersburg - Helsingfors - Tallinn - Visby - Sthlm

Upplev Östersjöns pärlor på denna kryssning med Jewel of the Seas. Under resan besöker vi storslagna St. Petersburg, trendiga Helsingfors, Tallinn med sin medeltida charm och idylliska Visby! Startar och avslutar kryssningen gör vi i vår vackra huvudstad Stockholm.

Club Eriks sommarresor – Vi smakar på det bästa i Hälsingland


27– 29 juli 2020 | Hälsingland

Hälsingland! Blånande berg, storslagen natur med stora skogar och brusande älvar. Med Orbadens riviera, Järvzoo med inhemska vilda djur, Växbo med landets bäst bevarade miljöer från linberedningens glansdagar. Och så förstås, hela Sveriges stolthet, det senaste världsarvet, Hälsingegårdarna!

Kryssning med Azamara Quest runt mytomspunna Skottland


18 - 29 augusti 2020 | Skottland runt: Amsterdam till Dublin med Edinburgh, Aberdeen, Lerwick & Oban

Whisky, kiltar och Lochs - välkommen till Skottland! På denna kryssning med Azamara Quest upplever vid det bästa Skottland har att erbjuda. Vi kommer bland annat till Skottlands huvudstad, Edinburgh, och får under kryssningen chans att besöka några utav landets främsta whiskydestillerier.

En smakrik upplevelse på Höga Kusten med Club Eriks


24 – 28 augusti 2020 | Höga Kusten i Ångermanland

Vår resa tar oss längs Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten för att uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk. Vi bor i vackra omgivningar och på Höga Kustens gastrohotell på Ulvön, äter fantastiska middagar med lokalt producerade råvaror och får uppleva traditioner som är unika för området – allt med personlig omtanke.

Vi smakar på det bästa i Jämtland
– en vacker septemberupplevelse


7 – 10 september 2020 | Jämtland

Jämtland har beskrivits som ett av landets mest genuina och sammanhållna. Mattraditionen har överlevt i generationer och vi smakar på det bästa av Jämtland. Vi besöker en älgpark, en av Jämtlands äldsta gårdar och Sveriges största vattenfall. Vi upplever Storsjöns skärgård och tar oss västerut till Åre, Storulvån och Storlien.

Kryssning i Svarta havet med Azamara Journey


11 - 26 sept 2020 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken. Det skulle kunna vara en beskrivning av Medelhavet, men denna gång handlar det om Svarta havet. Vår kryssning med Azamara går från Grekland till Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien.

Vi upplever Italiens pärlor – kryssning med Azamara Pursuit


25 september - 3 oktober 2020 | Nice - Santa Margherita - Portovenere - Livorno - Portoferraio - Olbia - Rom

Njut av hösten i Medelhavet med populära Azamara Pursuit. Vi upplever den vackert bländande Italienska rivieran med Santa Margherita, Portovenere och Livorno. Innan vi når vår slutdestination, fantastiska Rom, besöker vi även pittoreska Elba och kulturella Olbia på sköna Sardinien.

Kryssning med Celebrity Infinity från Lissabon till Barcelona


29 sep - 9 okt 2020 | Lissabon - Porto - La Coruna -Gibraltar - Malaga - Alicante - Valencia - Barcelona

Förläng sommaren och följ med på denna 10 nätters kryssning från Lissabon till Barcelona. Följ med på vår guidade citytur i Lissabon och Barcelona, njut av ett glas portvin i Porto, hälsa på aporna vid Gibraltars topp och i Valencia kan ni njuta av en äkta Paella. Club Eriks värd är med under hela resan.

Kryssning Aten till Venedig med Azamara, via Adriatiska havet


2 - 10 okt 2020 | Aten - Katakolon - Korfu - Dubrovnik - Zadar - Koper - Venedig

Underbar kryssning med Azamara Journey från antikens Aten till vackra Venedig, som bjuder på vindlande kanaler och romantiska gondoler. Vi upplever ett flertal av Adriatiska havets vackra pärlor under vår resa norrut, som exempelvis grekiska Korfu, Dubrovnik och Zadar i Kroatien, samt en av Sloveniens äldsta städer - Koper.

Club Eriks gastronomiresor: Kulinariska Baskien – mat & vin med kunnig svensk guidning


13 - 17 oktober 2020 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Följ med på Club Eriks mat- och vinresa till vackra Baskien i norra Spanien, hösten 2020. Vi går på museum, äter tapas, dricker cava och besöker en vingård. I San Sebastián äter vi på en av världens bästa restauranger, legendariska Restaurante Arzak, som har 3 stjärnor i Guide Michelin.

Flodkryssning på Rhône & Saône med högklassiga Lüftner Cruises


28 oktober - 5 november 2020 | Franska Rhonedalen - Lyon - Bourgogne - Provence med Avignon & Arles

Härlig kryssning med Lüftner Cruises från Lyon, på floderna Rhône och Saône. Med spännande stopp i Macon i Bourgogne, samt de urgamla städerna Avignon och Arles i Provence, får vi se Frankrike i höstfärger. De vackra våtmarkerna i Camargue och "Europas Grand Canyon" kan också upplevas.

Club Eriks gastronomiresor – kulinarisk weekend – Piemonte Italien


28 oktober - 1 november 2020 | Norra Italien: Piemonte

I Piemonte i norra Italien upplever vi en kulinarisk weekend. Regionen är en av Italiens stora vinregioner och här finns den åtråvärda vita tryffeln. Staden Turin bjuder på strosvänliga kvarter, vacker arkitektur, kultur och fantastiska restauranger.

Med Azamara Pursuit i Svarta havet – en annorlunda kryssning!


13 - 28 sept 2021 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

Följ med på en härlig höstkryssning med fina Azamara Pursuit i Svarta havet och upplev spännande resmål i Grekland, Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien. Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken.