Alsace i nordöstra Frankrike är känt sedan hundratals år för sina fantastiska viner. Regionens matkultur hör också till världens mest spännande och särpräglade. Köket i Alsace har en del gemensamt med den tyska matkulturen på andra sidan Rhen – men är mer variationsrikt vad gäller råvaror och med fransk finess.
Club Eriks har komponerat en gastronomisk upplevelse med det bästa och läckraste som går att hitta i Strasbourg och Alsace. Det är vingårdar och byar i vacker natur, huvudstaden Strasbourg med sina korsvirkeshus och kanaler, historiska värdshus och moderna stjärnrestauranger.
Club Eriks Strasbourg & Alsace är fem dagars mat-och vinupplevelser med två nätter i Strasbourg och två i Colmar på förstklassiga hotell och med kunnig svensk färdledning. Nästan allt ingår, även vinet till maten.

Resan genomförs i samarbete med SvD Accent.

Vitt vin i Baskien


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 19 september 2018
Till 23 september 2018

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

På förfrågan

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Vår värd & ciceron Mikael Nilsson
 • Flyg Stockholm – Frankfurt // Zürich – Stockholm, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 2 nätter i Strasbourg (4*), inkl. frukost
 • 2 nätter i Colmar (4*), inkl. frukost
 • 3 luncher, inkl. dryck
 • Middag, inkl. dryck på enstjärnga Buerehiesel
 • Sightseeing (promenad) i Strasbourg, engelskspråkig guidning
 • Båttur i Strasbourg
 • Hospice de Strasbourg och vinprovning
 • Middag, inkl. dryck på Maison des Tanneurs
 • Visning & vinprovning på Dopff & Irion
 • Middag inkl. dryck på trestjärniga Auberge de l’Ill
 • Sightseeing (promenad) i Colmar, engelskspråkig guidning
 • Besök på muséet Unterlinden
 • All transport/alla transfers i programmet
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris. (Värdebevis översänds efter hemkomst.)

Tillägg

 • Tillägg Enkelrum: 3.500:-
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 235:- per person
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
På förfrågan
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
19 sep
Stockholm - Frankfurt
09.00 - 11.15
2 h 15 min
23 sep
Zürich - Stockholm
14.00 – 16.20
2 h 20 min

Vi flyger med SAS. Önskar ni flyga från annan ort, vänligen hör av er för tidtabell & prisuppgift.

 DAGSPROGRAM

Dag 1 - 19 september
Avresa, Strasbourg

Vi reser med direktflyg på morgonen och landar i Frankfurt sen förmiddag. Fördelen med att flyga till Frankfurt, 22 mil norr om Strasbourg, är att vi slipper flygplansbyten och långa väntetider. Dessutom får vi en glimt av det vackra Rheinland Pfalz. Halvvägs till Strasbourg stannar vi till i vinorten Deidesheim för lunch. Det blir genuin sydtysk mat tillsammans med gott Rhenvin från trakten.

Färden fortsätter över gränsen till Frankrike och vi anländer vårt hotell, centralt beläget invid Strasbourgs historiska stadskärna, på sena eftermiddagen.

Strasbourg-900

Återsamling 19.30 för en kort transport till kvällens restaurang och matupplevelse. Mitt i grönskan i Parc de l’Orangerie ligger ”Buerehiesel”, en av Strasbourgs allra bästa restauranger – inrymd i ett vackert korsvirkeshus. Vi serveras en meny med tradition och nyskapande i kombination, grundat på utsökta råvaror och Eric Westermanns moderna kökskonst. ”Buerehiesel” har en stjärna i Guide Michelin och fick nyligen sin fjärde kockmössa (= toque) i den andra ansedda franska restaurangguiden Gault Millau – deras näst högsta utmärkelse.

Buerehiesel

Buerehiesel

Dag 2 - 20 september
Strasbourg

Efter en god natts sömn och frukost går vi en guidad stadspromenad i historiska Strasbourg. Denna stad med sin rika historia är utan tvekan en av Europas pärlor med sin katedral – på medeltiden världens högsta byggnad – korsvirkeshusen i stadsdelen Petit France och sin blandning av fransk charm och gotisk arkitektur.
Vi fortsätter med en båttur på kanalerna och den lilla floden Ill och får se EU-parlamentet och andra moderna byggnader i norra Strasbourg, likväl som de historiska husen från en annan synvinkel.

 

Europaparlamentet Strasbourg

Lunch och någon timme därefter är på egen hand, vilket ger möjlighet till egna strövtåg i staden som vi just bekantat oss med.

Återsamling för ett besök på Hospice de Strasbourg, den historiska vinkällaren under stadens sjukhus som har en av världens mest unika vinsamlingar. Här blir det provsmakning och vi får höra berättelsen om varför ett sjukhus än idag har en central position i en fransk regions vinproduktion.

Hospices Strasbourg

Vid 19:30 återsamlas vi på hotellet för en kort promenad till kvällens middag på historiska ”Maison des Tanneurs” i stadsdelen Petit France. Här får vi möjlighet att smaka deras berömda ”choucroute”, d.v.s. den klassiska grytan från Alsace med korv, kött, fläsk och surkål kokt i vitt vin – i en unik miljö från 1572. För den som inte lockas av denna regionala specialitet finns många andra vällagade rätter på menyn. Förrätt, varmrätt, dessert och gott vin från Alsace därtill.

Maison Des Tanneurs

Dag 3 - 21 september
Colmar

Efter frukost och utcheckning lämnar vi Strasbourg med vår buss och styr färden söderut – in i vindistriktet Alsace längs ”La Route des Vins”. Vi passerar byar och grönskande vinodlingar innan vi gör stopp i Riquewihr, en av de äldsta och mest pittoreska byarna med en historiskt viktig roll i Alsace vinproduktion. Här besöker vi vinhuset Dopff & Irion och får en inblick i produktionen men framför allt en intressant provsmakning av deras viner.

Vinodling

Vi fortsätter till fots i Riquewihr, som är avstängd för all biltrafik, och äter lunch på en av de bästa restaurangerna i denna krogtäta by. Efter lunchen finns tid att strosa bland butiker och i charmiga kvarter innan vi sätter oss på bussen för någon mils fortsatt färd söderut till Colmar, vindistriktet Alsace historiska huvudstad. Vi checkar in på vårt hotell på sena eftermiddagen.

Colmar

Kvällen är ledigt för egna aktiviteter & middag.

Dag 4 - 22 september
Colmar

Efter frukost går vi en promenad i den historiska delen av Colmar tillsammans med en kunnig lokal guide. Än en gång möter vi blandningen av gotisk byggnadsstil, korsvirke och vattendrag mitt i staden. ”Lilla Venedig” kallas några av kvarteren. Vi äter en gemenam lunch på någon av Colmars charmiga, enklare kvartersrestauranger.
Därefter besöker de som har intresse museet Unterlinden, ett av Frankrikes mest intressanta konstmuseer, som är återöppnat efter en längre tids renovering. Unterlinden hyser bl.a. de berömda altartavlorna av Matthias Grünewald från tidigt 1500-tal, men även modern konst av yppersta kvalitet.

Colmar

En stunds vila på hotellet före kvällens aktivitet som är en verklig gastronomisk höjdpunkt! Strax före kl. 20 tar vi bussen någon mil norrut, till byn Illhaeusern, för middag på Auberge de l’Ill. Detta värdshus, mitt i en oansenlig by i den flacka delen av Alsace vid den lilla floden Ill – samma flod som rinner genom Strasbourg – har varit en av Frankrikes mest berömda restauranger i nästan 50 år. Först med pappa Paul Haeberlin vid rodret och nu med sonen Marc Haeberlin. Restaurangen har haft tre stjärnor i Guide Michelin, den högsta utmärkelsen, sedan 1967. Det är en prestation i sig. Ingen annan restaurang i världen, förutom Paul Bocuse i Lyon, har rankats så högt så länge.
Här möter vi familj och yrkesskicklig personal i en miljö som är både lantlig och elegant – och mat och råvaror av yppersta kvalitet. Kokkonsten här baseras på tradition och erfarenhet men också en rejäl portion gastronomisk konstnärlighet. Club Eriks är glada och stolta över att kunna erbjuda denna upplevelse.

Auberge de l'Ill

Dag 5 - 23 september
Colmar - hemresa

Vi unnar oss en lugn morgon i Colmar, innan det är dags att styra kosan mot Zürich, dit det är 15 mil. Tidig eftermiddag, kl. 14.00 går flyget tillbaka till Stockholm/Sverige.

DELA MED DINA VÄNNER:

Owe Sandström

Owe

Karl Owe Sandström, född 1944, är en svensk kläddesigner och lärare. Han har bland annat
designat samtliga Abbas scenkläder förutom ”Waterloo”-kostymerna i Brighton 1974.

Sandström är även känd från TV då han bland annat medverkade i programmet
Söndagsöppets avdelning ”Hur gör djur” på 1990-talet. Han har i många år undervisat inom
naturbruksprogrammet på Spånga gymnasium i Stockholm, med specialisering på tropiska djur.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:DELA MED DINA VÄNNER:

Hotel Régent Contades 4*

Adress

8 Avenue de la Liberté
67000 Strasbourg, Frankrike

Telefon +33 3 88150505
Besök hotellets hemsida

Hotellet ligger mycket centralt i Strasbourg, alldeles intill floden Ill och på promenadavstånd från många av sevärdheterna, bl a katedralen.
Klassisk inredning, med alla moderna bekvämligheter. Det är fri wifi på hotellet.

Le Colombier Suites 4*

Adress

11 Rue de la Poissonnerie
68000 Colmar, Frankrike

Telefon + 33 3 89239600
Besök hotellets hemsida

I hjärtat av stadsdelen La Petite Venice, intill floden, ligger detta lilla hotell som är inrymt i en 1700-tals byggnad.
Fri wifi på hotellet och charmig interiör med bjälkar och andra gamla detaljer.
Systerhotellet, Le Colombier, ligger intill och där äter man sin frukost.

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

19 september 2018 - 23 september 2018

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

På förfrågan:

 • Tillägg Enkelrum: 3.500:-
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 235:- per person
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se