Vi skippar Barcelona, London och Berlin för våra må-gott-weekends – nu siktar vi mot Järvsö.

Järvsö är en plats som verkligen sjuder av entreprenörskap och framåtanda – alla hjälps åt.
Och kanske är man därför en av landets mest expansiva orter vad gäller turism och upplevelser.

Här finns en lång historia av rekreation. Redan i början av 1930-talet började turistströmmarna röra sig mot byn mitt i Hälsingland. Och från sent 50-tal har folkkära Lillbabs varit ortens främsta ambassadör.
Under denna weekend kommer vi att äta både klassiskt och modernt, det mesta närodlat, dricka franskt och lokalt och njuta av anrika Järvsöbadens service och spa. Dessutom serveras vi berättelsen om konungariket Hälsingland.

Varmt välkomna till Jarse!

För mer information och bokning – slå oss en signal måndag – torsdag, 09.00 – 13.00 eller kontakta oss per mail: tomas.jonsson@cluberiks.se / ann.ewaldsson@cluberiks.se


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 19 mars 2021
Till 21 mars 2021

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
9 500: -

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Tomas Jonsson
tomas.jonsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Tåg Stockholm – Järvsö, 1:a klass
 • Två nätter på hotell Järvsöbaden
 • Alla måltider inkl. dryck. Middagarna med öl eller vin
 • Två frukostar
 • Tre luncher
 • Två middagar – varav en med champagneprovning
 • Tre fika
 • Inspiration och smakprovningar
 • Entréer enligt programmet
 • Chartrad Buss Järvsö – Stockholm
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris

Upplevelsen genomförs med minimum 12 personer och max 22 personer.

Tillägg

 • Enkelrumstillägg: 900:-
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
9 500: -
PROJEKTLEDARE
Tomas Jonsson
tomas.jonsson@cluberiks.se
08-20 55 0019/3 Tåg, första klass, Stockholm – Järvsö (preliminärt 07.49 – 10.55)

21/3 Buss Järsvö – Stockholm  (Ankomst Stockholm ca 18.00)DAGSPROGRAM

Dag 1
Fredag 19 mar

Vår värd Pia Lindau möte upp på Stockholms central där helgens upplevelse har sin början. Vi åker komfortabelt i 1: a klass. När vi ankommer till Järvsö station möter vår buss upp för sightseeing i Järvsö med omnejd.

Färdledare Pia  Hälsingland Järvsö

Vi avnjuter lunch på Järvsöbaden och checkar in på vårt boende.

Hälsingland Järvsö

På eftermiddagen bjuds vi på ett spännande och roligt föredrag om ”Konungariket Helsingland” av och med auktionisten och hälsingeprofilen Kjell Höök.

Hälsingland Järvsö

Vi fortsätter sedan eftermiddagen till Tevsjö destilleri med drycker i världsklass med Helsingevatten och lokalt spannmål som bas. Vi får en presentation av idén bakom denna företagssatsning och givetvis provar vi delar av sortimentet, för de som så önskar. De producerar allt från ren vodka till ca 14 olika typer av gin, snapsar och Aquavit, likörer och punsch. Produkterna är internationellt uppskattade och prisade. Bl.a. är den egna whiskeyn av Bourbontyp vida omtalad.

Hälsingland Järvsö

Sen eftermiddag är vi åter på hotellet och nu finns tid för härlig avkoppling i hotellets spa.

Hälsingland Järvsö

Vi tar en gemensam promenad till Järvsö Lanthandel för middag med tillhörande viner.

”Vi på Järvsö Lanthandel brinner för ärligt odlad och tillagat käk och delar gärna med oss av tips på var ni kan hitta våra fantastiska producenter och handla direkt från dem.”  Tobias Annerhult

Hälsingland Järvsö Hälsingland Järvsö

 

Dag 2
Lördag 20 mar

Vi vaknar till hotellets härliga frukostbuffé och börjar sedan dagen med en promenad i byn där vi får se och uppleva den gigantiska Sockenkyrkan, Stene Gård med besök på Lill-Babsmuséet, samt en gofika på Anders-Pers.

Hälsingland Järvsö

Efter lunch på hotellet tar vi bussen till Karlsgården och guidad visning. Karls i Bondarv eller Karlsgården som den också kallas, har en lång historia som tar sin början för mer än tusen år sedan….

Eftermiddagen lämnas åt avkoppling och även idag har såklart hotellets spa öppet för härlig njutning.

Hälsingland Järvsö

Ikväll äter vi en god middag på Järvsö Gårdsbageri och får en kväll och middag i champagnens tecken.

” PARIS – LONDON – NEW YORK – JÄRVSÖ”

“Välkommen till världens nordligaste Taittinger Champagnebar mitt i Hälsingland, möts franska influenser tillsammans med Långhans historiska 1800-tals hälsingestil. Från och med juli 2019 har vi erbjudit våra gäster den exklusiva upplevelsen att avnjuta Taittinger Champagne på vår hälsingegård med vår goda mat” Per Bergenudd Ägare

Dag 3
Söndag 21 mar

Efter frukost denna förmiddag ska vi besöka Järvzoo. Här får vi uppleva mängder med vilda djur i ett ”vilt tillstånd”. Denna park har mycket promenadvänliga ramper som gör det enkelt att ta sig fram och komma djuren riktigt nära.  Efter lunch på hotellet är det dags att återvända till Stockholm med buss.

Järvsö Zoo järvsö zoojärvsö zoo

DELA MED DINA VÄNNER:

Anawrahta

Fartyget Anawrahta är byggt för att likna en engelsk hjulångare från förr. Dess vita, sirliga räcken, vackra träsniderier, glänsande mässing och inbjudande miljöer förflyttar oss till en annan tidsepok, där överdåd från det brittiska imperiet blandas med Indokinas charm & romantik.

Det är byggt år 2015 och mäter 65 m x 14 m x 14 m (längd / bredd / höjd). Det har tre däck plus ett soldäck med en liten pool för svalkande dopp.
Det finns totalt 23 hytter ombord, i fyra olika hyttkategorier: deluxe och deluxe excecutive (totalyta 32 m2), junior-sviter (totalyta 48 m2), excecutive-sviter (totalyta 59 m2) och slutligen två royal-sviter (totalyta 86 m2). Alla hytter har en privat balkong med stolar & bord, de största sviterna har även en privat jacuzzi på balkongen. Hytterna är bekvämt och vackert inredda, med fullt ljusinsläpp från balkongdörrarna helt i glas. Här finns luftkonditionering, mini-safe, hårfön och även kikare, badrock och solhatt.

De allmänna utrymmena är spaciösa och inbjudande. På det översta hyttdäcket hittar vi den eleganta matsalen, Hintha Hall som rymmer alla gäster vid en sittning. Man är stolt över sin mat, som i mångt och mycket speglar det lokala köket och dess spännande mix av influenser från bl a Indien och Thailand. Landet har en lång kustlinje, därför är fisk och skaldjur är vanligt förekommande, precis som färska örter och aromatiska kryddor. Men även internationella favoriter står på menyn.
Intill restaurangen ligger Kipling Bar, inredd i varma kryddtoner och helt öppen ut mot omgivningarna. Mingla, njut av en drink och låt världen glida förbi i sakta mak. På däcket därunder finns fartygets lounge (Mandalay) och receptionsområde, allt bekvämt möblerat. Vill man unna sig en skön spabehandling finns Thazin Spa på main deck, det understa hyttdäcket.

Anawrahta var kung på tusentalet och den som skapade det burmesiska riket och det finns inget bättre sätt att uppleva hans gamla domäner än med flodkryssaren som bär hans namn.

Däckplan Anawrahta


Deluxe-Deluxe Executive-hytt

 

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

19 mars 2021 - 21 mars 2021

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 9 500: -

 • Enkelrumstillägg: 900:-
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Club Eriks sommarresor – vi smakar på det bästa i Hälsingland


26 – 28 juli 2021 | Hälsingland

Följ med oss till Hälsingland där blånande berg och storslagen natur med stora skogar och brusande älvar möter oss. Vi besöker Orbadens riviera, Järvzoo med inhemska vilda djur och Växbo med landets bäst bevarade miljöer från linberedningens glansdagar. Och förstås, hela Sveriges stolthet, det senaste världsarvet - Hälsingegårdarna! Pia Lindau är vår värd under resan.

En smakrik upplevelse på Höga Kusten med Club Eriks


23 – 27 augusti 2021 | Höga Kusten i Ångermanland

Vår resa tar oss längs Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten för att uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk. Vi bor i vackra omgivningar och på Höga Kustens gastrohotell på Ulvön, äter fantastiska middagar med lokalt producerade råvaror och får uppleva traditioner som är unika för området – allt med personlig omtanke.

Vackra Bohuslän – Skaldjursfest och hummersafari


13-16 oktober 2021 | Skärhamn - Fiskebäckskil - Käringön - Åstol - Marstrand

Upplev magiskt vackra Bohusläns mysiga öar och fantastiska kustsamhällen. Njut av höstens skaldjursfest med hummersafari och goda middagar och luncher vid havet. På med kavajen till supén och glöm inte badbyxorna för avslappning i hotellets spa. En resa för all form av njutning!