Ta chansen och följ med till denna nästan helt istäckta kontinent som inte kan liknas vid något annat. Här spelar naturen huvudrollen och djurlivet i vattnet, på land och i luften verkar oändligt – här finns frustande valar, hoppande pingviner och glidflygande albatrosser i mängd. Isen skiftar i alla möjliga och omöjliga nyanser av vitt och blått, och de mäktiga isbergen är inte sällan stora som 10-våningshus.

Vi inleder med några roliga och intensiva dagar i Buenos Aires, där ”Sydamerikas Paris” bjuder på det bästa. Sen flyger vi ner till Ushuaia i Eldslandet, en av världens sydligaste städer. Härifrån utgår Hurtigrutens fartyg MS Fram, och efter att vi passerat Drake Sound når vi Antarktis. Under dagarna här styr väder och vind var det blir landstigningar med fartygets polarbåtar. Det finns mängder med öar med fascinerande namn att välja bland och även fastlandet, den Antarktiska halvön, står på agendan.

Expeditionen fortsätter sen med Kap Horn och det magiskt vackra fjordlandskapet längs Chiles sydkust. Vi möts av enorma glaciärer, majestätiska kondorer i skyn och mindre byar här och var, vissa helt isolerade från omvärlden. Naturen är vild och dramatisk med branta bergsväggar, samtidigt som den är lummigt grön och inbjudande.

I Valparaiso, Santiagos hamnstad, är det dags att kliva iland igen. Vi avslutar med några intressanta och avkopplande dagar i Chiles huvudstad innan det är dags att återvända hem igen.

Karta MS Fram Antarktis


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 25 februari 2019
Till 22 mars 2019

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt (kat. U)
PÅ FÖRFRÅGAN
Minisvit (kat. F)
PÅ FÖRFRÅGAN

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Buenos Aires // Santiago – Stockholm, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • Flyg Buenos Aires – Ushuaia, samt transfer till fartyget i Ushuaia
 • 18 nätters kryssning med Hurtigrutens expeditionsfartyg MS Fram
 • Helpension ombord, exkl. dryck
 • Landstigningar med Polarcirkelbåtar, aktiviteter i land & ombord
 • Erfaret expeditionsteam som håller föreläsningar ombord & leder utflykterna
 • Vind- & vattenavstötande jacka
 • Kaffe & te ombord
 • 3 nätter på 5* hotell i Buenos Aires, inkl. frukost
 • Sightseeingtur av Buenos Aires
 • Sightseeing och båttur på Paranaflodens delta
 • 3 luncher inkl. dryck i Buenos Aires
 • 2 nätter på hotell 4* i Santiago
 • Sightseeingtur av Valparaiso och Santiago
 • Utflykt till Aconcagua-dalen och besök på vingård med vinprovning
 • 2 luncher & 1 middag i Santiago, inkl. dryck
 • Engelsktalande lokalguide i Buenos AIres & Santiago
 • Alla transfers i arrangemanget
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 1.130:- per person

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt (kat. U)
PÅ FÖRFRÅGAN
Minisvit (kat. F)
PÅ FÖRFRÅGAN
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
25 feb
Stockholm - Paris
18.20 - 21.00
2 h 40 min
25 feb
Paris - Buenos Aires
23.35 - 09.30 (+1)
13 h 55 min
21 mar
Santiago - Paris
16.45 - 10.45 (+1)
14 h
22 mar
Paris - Stockholm
14.50 - 17.25
2 h 35 min

Vi planerar att flyga med Air France, enligt tidtabellen ovan – men det går inte att boka ännu.
Om ni önskar flyga från annan ort alternativt vill uppgradera till premium economy eller businessklass, vänligen kontakta oss för tidtabell och prisuppgift.DAGSPROGRAM

Dag 1 • 25 februari
Avresa

Avresa tidig kväll. Planbyte i Paris och fortsatt färd över Atlanten.

Dag 2 • 26 februari
Buenos Aires, Argentina

Ankomst till Buenos Aires morgontimmarna.

Transfer till hotellet för lite avkoppling & vila.
Gemensam lunch på hotellets restaurang och under eftermiddagen blir det en liten promenad i närområdet, så att alla lättare kan orientera sig.

 

Resten av dagen & kvällen till eget förfogande.

Dag 3 • 27 februari
Buenos Aires, Argentina

Vi inleder vistelsen i Buenos Aires, en av Sydamerikas mest eleganta och spännande städer, med en halvdags sightseeingtur. Buenos Aires är en modern och dynamisk stad som ändå lyckats behålla gamla traditioner och charm. Vi får se bland annat Casa Rosada, regeringsbyggnaden och Plaza de Mayo i stadens hjärta, för att därefter fortsätta till glamorösa Recoleta, Buenos Aires’ Beverly Hills, där ”the rich and famous” bor. Här finns också kyrkogården med samma namn där bland annat Evita Peron ligger begravd. Näst på tur står San Telmo, stadens äldsta distrikt. Strosa runt en stund och titta på folklivet. Gatumusikanter, mimartister och tangodansare uppträder på torget. Innan vi fortsätter till den bokstavligt talat färgglada stadsdelen La Boca äter vi lunch. Världens bredaste aveny, 9 de Julio Avenue för oss sen förbi Colon teatern och det berömda operahuset.

Buenos Aires

Buenos Aires Argentina

Eftermiddagen och kvällen är fri för egna strövtåg.

Dag 4 • 28 februari
Buenos Aires

Idag blir det en tur till de norra delarna av staden. Först kommer vi till San Isidro en stadsdel med koloniala och aristokratiska drag. Därefter fortsätter vi till Tigre där många ”portenos” (Buenos Aires-bor) har sommarhus och där yacht-klubbarna avlöser varandra längs vattnet. Vi gör en båttur i deltat som skapas av Parana-floden och njuter av det lugna tempot utanför storstaden.

Tigre Paranadeltat

Turen avslutas med lunch innan vi återvänder till Buenos Aires. Egen tid under kvällen.

Dag 5 • 1 mars
Buenos Aires - Ushuaia

Någon gång under dagen, eller eventuellt tidigt på morgonen, är det dags att flyga söderöver, ner till staden Ushuaia i Eldslandet. Där ligger fartyget MS Fram och väntar i hamnen. Incheckning och ombordstigning.

Vi är rätt långt hemifrån…

Dag 6 • 2 mars
Drakesundet - till havs

Drakesundet är platsen där två världshav möts och passagen är beryktad för sina väderomslag. Sundet brukar kallas Drake Lake eller Drake Shake -allt beroende på vind & väder.
Lyssna till fascinerande presentationer om Antarktis historia, natur och djurliv medan vi är ute på öppet hav och lär dig mer om vad Hurtigruten gör för att skydda den sårbara miljön, eller bara njut av fartygets faciliteter och goda mat & dryck.

Hurtigruten mat o dryck

Hurtigruten mat o dryck

Dag 7-12 • 3 - 8 mars
Antarktis

Välkommen till den oändligt vita vildmarken – Antarktis. Under sex dagar kommer vi utforska denna orörda plats på jorden i äkta expeditionsstil. Beroende på väder- och isförhållanden erbjuds en mängd olika aktiviteter; allt från vandring på en aktiv vulkan och en ”iskryssning” med småbåtar på Lemairekanalen, till ett besök på den nedlagda forskningsbasen i Port Lockroy och synen av adeliepingviner i Antarktiska sundet.

Antarktis

Antarktis sälar

Antarktis isberg

Dag 13-14 • 9 - 10 mars
Drakesundet & Kap Horn - till havs

Efter de sagolika dagarna i Antarktis sätter vi kurs norrut tillbaka till den sydamerikanska kontinenten. Om väderförhållandena tillåter gör vi ett stopp på Kap Horn – den sydligaste spetsen av Sydamerika. Att gå i land kan vara svårt eftersom det ofta råder extremt väder i området. Kap Horn ligger på nästan 56° syd längst söderut i Chile och markerar gränsen mellan Atlanten och Stilla havet och den norra sidan av Drakesundet. Regionen är mycket välkänd på grund av sitt läge och sin intressanta historia med upptäcktsresande och handelsrutter. Om det går att ankra upp utanför Kap Horn kan du gå i land och utforska den öde men samtidigt romantiska platsen vid världens ände.

Kap Horn
Och njut av en drink i baren på kvällen.

Hurtigruten drink

Dag 15 • 11 mars
Det chilenska fjordlandskapet

Det chilenska landskapet med kanaler, fjordar och berg som stupar ner i det iskalla vattnet lämnar alltid ett djupt intryck på besökare. Detta vilda och avlägsna område verkar praktiskt taget orört av människor. Isen har skurit sig ned genom bergen och efterlämnat isolerade öar och dolda bukter och på så sätt bildat Chiles unika fjordlandskap. De snötäckta bergstopparna och branta dalarna utgör en slående kontrast mot en i övrigt lummig kustlinje med rikt djurliv. Har du tur får du se sjölejon, kondorer och flera andra fågelarter som bara finns här.

Amalia Glacier, Chile

Chile kondor

Dag 16-17 • 12 - 13 mars
Puerto Natales / Torres del Paine, Chile

Puerto Natales är porten till den världsberömda nationalparken Torres del Paine, en av de mest storslagna i Chile. Huvudattraktionen, själva ”tornen”, är en imponerande klippformation som är både enorm och unik och kallas ”Torres del Paine” (Painetornen). Den består av Torre Central (2 800 m ö.h.), Torre Sur (2 850 m ö.h.) och Torre Norte (2 248 m ö.h.). Här kan du beundra azurblå sjöar, stigar som slingrar sig genom smaragdgröna skogar, brusande floder (som du kan korsa på vingliga broar) och en stor blåskiftande glaciär. Torres del Paine har ett fantastiskt varierande landskap, från ett enormt öppet stäpplandskap till kuperad bergsterräng med höga toppar. Denna omväxlande miljö har lett till en mycket rik flora och fauna. Du har chans att få se lamor, pumor, pampasrävar och skunkar samt mer än 100 olika fågelarter, som kondor och svartbröstad vråk. Följ med på en vandring och njut av dessa fantastiska omgivningar.

Torres Del Paine nationalpark

Puerto Natales

Dag 18 • 14 mars
Puerto Edén, Chile

Denna dag tillbringas i charmiga Puerto Edén, som är en liten by i nationalparken Bernardo O’Higgins, längst in i en djup fjord omgiven av höga berg. Byn har endast några hundra invånare, och bland dem finns de 15 personer som återstår av kawéskar-folket. Här finns inga vägar, utan endast trägångar, och elektricitet finns bara tillgänglig ett par timmar om dagen. Puerto Edén är en fantastisk plats för att uppleva den traditionella inhemska kulturen i Patagonien. Byborna säljer fisk, musslor och skaldjursprodukter som fraktas till marknader en gång i veckan med båt. Här kan du köpa med dig souvenirer i form av traditionellt kawéskar-hantverk som flätade korgar och båtar gjorda av bark och skinn från sjölejon. Ströva längs vägarna eller följ med expeditionsteamet på vandring eller kajakpaddling där du kanske får syn på en av många kolibrier som lever i området.

 

Dag 19 • 15 mars
Till havs

Vi fortsätter vår expedition norrut genom Patagoniens mytomspunna vatten. När vi seglar genom Andernas kustlandskap har du gott om tid att blicka ut över det storslagna naturområdet.

Dag 20 • 16 mars
Castro, Isla Grande de Chiloé

Castro ligger på Isla Grande de Chiloé och omges av vindpinade kullar och grön vegetation. Staden är känd för sina färgstarka palafitos, trähus byggda på pålar längs vattnet. Kyrkan Iglesia San Francisco finns med på Unescos världsarvslista och är en fröjd för ögat i ljusgult och orange med lavendelfärgade torn. Interiören i lackat trä är fantastisk och lyses upp av ljuset från de målade fönsterglasen. Andra sevärdheter är Plazuela del Tren, ett litet torg precis vid vattnet med en udda samling gamla tåg och Cementerio Parroquial med ett antal stora och vackert dekorerade gravar. Feria Campe Yumbel är en livlig frukt- och grönsaksmarknad, där man också hittar heminredning och fiskstånd. I butiken Feria Artes Lillo, strax söder om hamnen kan du köpa fina handstickade ullprodukter och hantverk. De flesta restauranger och kaféer i Castro ligger längs Calle Blanco, från södra delen av torget ner till vattnet, och här kan du smaka den berömda kött-, potatis- och skaldjursgrytan. Alldeles i närheten av staden ligger nationalparken Chiloé, en till stor del outforskad vildmark med en sällsynt flora och fauna. I parken finns både öde stränder och en lång kuperad kustlinje där du hittar mängder av olika sjöfåglar, pingviner och sjölejon.

Chiloe Island, Chile

Dag 21-22 • 17 - 18 mars
Till havs

Vi följer den chilenska Stillahavskusten norrut under dessa två dagar till havs. Äventyret närmar sig sitt slut och det finns gott om intryck att smälta.

Dag 23 • 19 mars
Valparaiso - Santiago, Chile

Under morgontimmarna når vi en av Chiles viktigaste hamnstäder, Valparaiso och här är det dags att kliva iland. Vi får se delar av denna koloniala stad, med sitt geometriska gatunät i den nedre, platta delen av staden och de vindlande gränderna på kullarna. Här finns spår av en tidig, industriell infrastruktur, bl a många ”hissar”/bergbanor, som tar folk upp och nerför de branta sluttningarna.

Valparaiso, Chile

Valparaiso, Chile

Därefter beger vi oss inåt landet, till huvudstaden Santiago. Här inleder vi med lunch och gör sen en sightseeingtur, tillsammans med en engelsktalande lokalguide. Santiago är en stad full av kontraster, från sitt koloniala förflutna till dagens ultramoderna skyskrapor i finanskvarteren. Vi åker buss till presidentpalatset där vi kliver av för en promenad till Plaza de Armas, Santiagos hjärta. Torget myllrar av liv och här ligger bl a Santiagos katedral och vackra gamla posthus.

Santiago de Chile

Santiago, Plaza de las Armas

Bussen följer sen Santiagos huvudgata Alameda och vi ser universitetet, San Francisco-kyrkan och Santa Lucia-kullen, där Santiago grundades år 1541. Vi korsar Mapocho-floden och kommer till den bohemiska stadsdelen Bellavista, på väg till San Cristóbal-kullen. Härifrån har man en spektakulär utsikt över staden och Anderna. Vi avslutar turen av huvudstaden med att åka igenom de mer moderna bostadsområdena, samt shoppinggatorna i Providencia. Turen avslutas på hotellet.

Egen tid under kvällen.

Dag 24 • 20 mars
Santiago

Denna dag gör vi en heldagstur ut på landsbygden, till Aconcagua-dalen för att besöka Viña San Esteban. Här provsmakar vi viner ur gårdagens produktion och får information om vinodling i området. Lunch serveras under turen.

Vingård San Esteban

Egen tid under kvällen.

Dag 25 • 21 mars
Santiago - Hemresa

Vi får en lugn förmiddag på hotellet, eller kanske en sista promenad & bensträckare i Santiago.
Sen är det tid för transfer till flygplatsen och flyget till Paris, som avgår under eftermiddagen.

Dag 26 • 22 mars
Paris - Hemma igen

Under förmiddagen anländer vi till Paris. Planbyte och fortsatt hemfärd.

Tack för denna gång!

DELA MED DINA VÄNNER:

MS Fram

Den första Fram var det mest kända av den tidens expeditionsfartyg. MS Fram bär med sig arvet efter henne, med avancerad teknik som gör henne unikt lämpad för upptäcktsresor i arktiska farvatten.

Själva namnet Fram bidrar till att skapa de rätta förväntningarna på resan. MS Fram byggdes 2007 med ett enda uppdrag: att föra sina gäster närmare naturen och djurlivet, och ge dem upplevelser de aldrig ska glömma. De stora utomhusdäcken sträcker sig ända fram till fören – ett perfekt ställe för att studera det marina djur- och fågellivet.

Fartyget är specialbyggt som expeditionsfartyg, med en högre isklass, kartritningsverktyg för att bidra till en crowdsourcad djupsonderingsdatabas, utdragbar framåtriktad sonar, sökljus för isberg, autonomt spårningssystem, extra stort oljelagringssystem för självförsörjning samt ett fullt utrustat däck för expeditionsutrustning, likvärdigt med ett 25 bilars bildäck. Vi tror att du som upptäcktsresande behöver en bekväm ”base camp” – en som kombinerar sjöduglighet i alla typer av farvatten med säkerhet, flexibilitet och miljövänlighet. Det är Fram – helt enkelt det bästa tänkbara expeditionsfartyget.

Utsiktssalongen överst i fartyget bjuder på enastående utsikt under våra kryssningar, med stora panoramafönster och bekväma sittområden. Det finns kikare installerade för att studera djur- och fågellivet och det ständigt skiftande landskapet.

I restaurangen på däck 5 kan du njuta av det allra finaste köket. Golvet har olika nivåer, så oavsett var du sitter har du bra utsikt. Restaurangen ligger sig i fartygets akter, och vägen dit går genom en utställning av äkta historiska föremål från Amundsens och Nansens polarexpeditioner. I restaurangens bortre del finns en balkong för fotografering, om spännande djur och fåglar skulle dyka upp under måltiden. Det finns ingen bättre plats för träning än i vårt gym med panoramautsikt över havet! På däck 7 hittar du ett välutrustat gym och trappor upp till en mysig bastu allra överst i fartyget. Eller njut av ett härligt bad i en av våra utomhusjacuzzis. Låt det varma vattnet omsluta dig medan isbergen tyst flyter förbi.

När man reser med Fram kan man välja mellan ett antal bekväma hytter och sviter. Av de 127 trevliga hytterna finns det ett antal döpta efter olika norska polarhjältar. Vi är mycket stolta över den specialbeställda konsten ombord på MS Fram – fartyget är ett modernt mästerverk tack vare lokala konstnärer från polcirkelsområdet. Efter att ha klätt om för landstigningar och expeditioner träffas vi vid vår ”tendergrop”. Här kan du tryggt och säkert gå i våra stabila Polarcirkel-båtar som ska föra dig i land. MS Fram färdas i de stora upptäcktsresandes fotspår. Den ursprungliga Fram byggdes för att bredda världens förståelse och kunskap – låt den nya MS Fram göra detsamma för dig.

 

Expeditionsfartyget MS FRAM utsideshytt superior F2-Foto: Øyvind Gronbech

Utsideshytt Superior F2

 

Expeditionsfartyget MS Fram- utsideshytt N2 foto: Øyvind Gronbech

Utsideshytt N2

Expeditionsfartyget MS Fram utsideshytt U2 foto: Øyvind Gronbech

Utsideshytt U2

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:

Hotel Emperador

Adress

Av. del Libertador 420
C1001 ABR Buenos Aires
Argentina.

Telefon +54 11 4131-4000

Hotellet ligger nära den kända Avenida 9 de Julio i det eleganta området Recoleta, med shoppingmöjligheter, museum och restauranger på gångavstånd. Hotellet har en trevlig trädgård, inomhuspool, gym & restaurang. Klassificering 5*.

DELA MED DINA VÄNNER:

Antarktis & Antarktiska halvön

Antarktis
Oavsett vilka andra delar av världen du tidigare har varit på är Antarktis garanterat helt annorlunda. Denna isolerade kontinent är omgiven av ett stort och kallt ishav och här, i detta stora vita geografiska område, är naturen som mest spektakulär och storslagen.

Antarktis Hurtigruten Foto: Martha G Frank

För oss är säkerheten alltid viktigast och kaptenen bestämmer vart vi ska segla efter att ha sett väderförhållandena. Därmed blir också varje tur i Antarktis unik.

Det är den kallaste, torraste och renaste kontinenten på jorden och den är bland annat känd för sina gigantiska isberg som bryter sig loss från ismassorna på fastlandet. Här finns ingen permanent bosättning men här bor miljontals pingviner och sälar. Under sommarhalvåret kommer tusentals valar till södra halvklotet för att äta.

Pingviner Antarktis Hurtigruten Foto: Dominic Barrington

Från däck eller i land får du se stora mängder pingviner simma ut i havet för att fånga krill, torpedliknande leopardsälar som patrullerar kustlinjen med ett skarpt öga på vad som sker i land och höra knölvalarnas frustande blåsljud i fjärran. Expeditioner i dessa krävande miljöer och orörda områden innebär ett stort ansvar både vad gäller sjömanskap och miljöhänsyn. Ett ansvar vi tar på stort allvar.

Val i Antarktis

I Antarktis bor det miljoner av pingviner och tusentals sälar. Många valarter kommer också hit för att livnära sig. Här bedrivs ingen jakt längre och därför är djuren inte rädda för människor. Vi seglar i farvattnen till de historiska polarfararna och får se kontinenten precis så som de gjorde det. Det här är några av platserna du får uppleva i Antarktis.

DECEPTION ISLAND
Denna ringformade ö utgör resterna av en gammal vulkankrater. Bergväggarna runt kratern föll samman och bildade en naturlig hamn. Vi går i land och får uppleva den gamla norska valfångststationen Hektor, resterna efter en brittisk bas och tar oss ett ”varmt bad”.

Antarktis Deception Island

Antarktis Deception Island

HALF MOON ISLAND
För den fotointresserade är Half Moon Island ett paradis. Landskapet bjuder på många variationer. De spruckna klipporna är tillhåll för en stor koloni Ringpingviner samt Antarktisk tärna, Dominikanertrut, Silvertärna, Gulnäbbad slidnäbb och Stormfågel. Ett flertal sälarter besöker också ön regelbundet.

Antarktis Hurtigruten Foto: Nick Cobbing

YANKEE HARBOUR
Några av de första sälfångarna använde Yankee Harbour på ön Greenwich som bas för sin jakt. Du kan fortfarande se spår efter dem men nu är platsen ett tillhåll för Weddellsäl, Krabbätarsäl, Antarktisk pälssäl och Sjöelefanter. Vi besöker också kolonin med 4 000 Åsnepingviner som häckar här.

 

ANTARKTISKA SUNDET
Plötsligt bryter sig enorma isflak loss från ismassorna som täcker Antarktis. De starka strömmarna i Weddellhavet för med sig dessa stora, plana isberg norrut och in i Antarktiska sundet. Att färdas genom sundet är både storslaget, inbjudande och skrämmande på en och samma gång.

Antarktis Hurtigruten Foto: Martha G Frank

BROWN BLUFF
Brown Bluff ligger på spetsen av Antarktiska halvön. Landskapet domineras av den 745 meter höga vulkaniska klippan. På stränderna ligger stora lavaklumpar. Området har ett rikt fågelliv och då och då ser man också säl här.

CUVERVILLE ISLAND
Cuverville Island ligger vid den vackra Errerakanalen och rymmer den största kolonin av Åsnepingviner på hela Antarktiska halvön. Att segla genom det smala sundet är en storslagen upplevelse. Drivande isberg strandar ofta i det grunda vattnet, vilket bjuder på en spektakulär syn på nära håll. Njut av bergen, glaciärväggarna och isbergen i alla storlekar som flyter omkring och bildar ett makalöst skulpturlandskap i ständig förvandling. I bukten finns mycket val och säl, och detta var förr ett jaktområde för många valfångare.

Antarktis Hurtigruten Val Foto: Dominic Barrington

AITCHO ISLANDS
Aitcho Islands blev ofta besökt av engelska och amerikanska säljägare i början av 1800- talet som jagade från Clothier Harbor strax intill. När vi går i land får du möta Ringpingviner, Åsnepingviner, Jättestormfågel och Storlabb. Sydlig elefantsäl som finns här är de största djuren på ön, som också har mycket lav och mossa.

HANNAH POINT
Hannah Point är kanske det bästa stället för att se djurlivet på nära håll på Sydshetlandsöarna. De höga fjällen reser sig över långsträckta stränder där vi får uppleva Åsnepingviner, Macaronipingviner, Kelptrut, Sydlig jättestormfågel, Kejsarskarv, Gulnäbbad slidnäbb, Sydlig elefantsäl och Antarktisk pälssäl. Platsen fick sitt namn efter den brittiska segelskutan Hannah som förliste här 1820 då man jagade i området.

YALOUR ISLANDS
Den här lilla ögruppen är uppkallad efter den argentinska löjtnanten Jorge Yalor som räddade medlemmarna i Otto Nordenskiölds svenska Antarktisexpedition 1903. Hela 8 000 par Adeliepingviner häckar här och vi går i land för att hälsa på dem. På de här öarna finner du också vacker flora med orange lav, grön mossa och små grästuvor.

Hurtigruten Yalour Island

Hurtigruten Yalour Island

WILHELMINA BAY
Njut av fjällen, glaciärväggarna och de flytande isbergen som bildar ett fascinerande kulturlandskap i evig förvandling. I bukten finns mycket val och säl, och detta var ett jaktområde för valfångarna i forna dagar.

PORT LOCKROY
Den här gamla brittiska basen ger en inblick i hur en bas på Antarktis fungerade på 1950- talet. Den är bemannad och här finns kontinentens troligen enda souvenirbutik, och det bor pingviner på trappan!

NEKO HARBOUR
Neko är en av de få platser vi besöker på det antarktiska fastlandet. Upplev kolonin med snepingviner längst in i Andvordbukten, omgärdad av fjäll och blåvita isklippor i kanten av glaciären.

Antarktis Hurtigruten Foto: Marcel van Osten

PARADISE HARBOUR
Paradise Bay bjuder på några av de mest storslagna utsiktspunkterna på Antarktiska halvön. Här finns också två forskningsstationer och talrika pingvinkolonier.

LEMAIRE CHANNEL
Det 11 kilometer långa och 1,6 kilometer breda sundet är en av Antarktis vackraste passager. Att segla genom Lemaire är en hänförande. Upplevelse som bjuder på många unika fotomöjligheter.

Antarktis Hurtigruten Foto: Le Mairechanel

PETERMANN ISLAND
Den här öns natursköna läge gör den till en idealisk utgångspunkt för att spana efter isberg och val och för att uppleva pingviner på nära håll.

DETAILLE ISLAND
Här finns den övergivna forskningsstationen W. Forskarna här arbetade med geologi och meteorologi men tvingades evakuera basen då havsisen och vädret gjorde det omöjligt att gå in här med båt. De fick till och med lämna allt som det var och fick bara med sig det allra nödvändigaste på en hundsläde.

BON GRAIN POINT, POURQUOI PAS ISLAND
När vi går i land på den här ön är det bara att njuta av kombinationen Adeliepingviner och vacker utsikt över isberg och snötäckta berg.

HORSESHOE ISLAND
På Horseshoe Island finns fortfarande en fullt utrustad brittisk forskningsstation från 1950- talet. Den etablerades i mars 1955 av Falkland Islands Dependencies Survey som döpte den till Station Y. Stationen stängdes i augusti 1960.

Antarktis Horshoue Island Hurtigruten Foto: Dominic Barrington

STONINGTON ISLAND
Det är sällan som turister besöker denna steniga ö, men nu har du chans att följa med i land och besöka museet och se de övergivna brittiska och amerikanska forskningsstationerna som bara ligger 200 meter från varandra.

 

Expeditionsteamet
Alla medlemmar i expeditionsteamet är certifierade IAATO-medlemmar (International Association of Antarctica Tour Operators) med omfattande kunskap om ekoturism i polarområdena. De är noga utvalda utifrån deras kunskap om platserna vi besöker och deras expertis i passande fackområden. Men viktigast av allt är deras entusiasm, nyfikenhet och kärlek till områdena vi seglar i. De är våra moderna polarfarare som gärna delar med sig av historier och kunskap och som tar dig med till de mest intressanta platserna och upplevelserna.

På vår Antarktisexpedition seglar vi långt in i områden som är istäckta och oframkomliga under större delen av året. Nästan inga andra kryssningar går så här långt söderut. När det är vinter på södra halvklotet fryser de stora havsområdena runt Antarktis till is och på sommaren smälter mer än 20 miljoner kvadratkilometer av denna havsis – en gigantisk vårsmältning!

I Antarktis bor det miljoner av pingviner och tusentals sälar. Många valarter kommer också hit för att livnära sig. Här bedrivs ingen jakt längre och därför är djuren inte rädda för människor. Vi seglar i farvattnen till de historiska polarfararna och får se kontinenten precis så som de gjorde det. Det här är några av platserna du får uppleva i Antarktis.

Antarktis Hurtigruten Pingviner Foto: Hans Joachim Hedderich

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

25 februari 2019 - 22 mars 2019

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt (kat. U): PÅ FÖRFRÅGAN
Minisvit (kat. F): PÅ FÖRFRÅGAN

 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 1.130:- per person

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se