Följ med på en lyxig upplevelse med svensk värd till Egyptens skatter. Pyramiderna, Sfinxen och Tutankamons guld i Kairo och de oförglömliga templen i Luxor med Karnak och konungarnas dal.

Vi kliver ombord den lyxiga Nilenkryssaren MS Salima i Luxor och under fem dagar på Nilen mellan Luxor och Aswan får vi en resa med oförglömliga upplevelser från morgon till kväll.

Att få möjligheten att uppleva många av historiens äldsta, största och mest fantastiska underverk på så här nära håll får de flesta att inse sin egen litenhet, både i storlek och i historiskt tidsperspektiv. Det här är en resa som inte lämnar någon oberörd.

 

Denna kryssning finns även vid ett tidigare tillfälle, nämligen 26 okt – 2 nov 2019. Läs mer här.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 7 mars 2020
Till 14 mars 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbel/twin
29.900:-

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Svensk färdledare
 • Flyg med Lufthansa i ekonomiklass Stockholm – Kairo t/r inkl alla idag kända skatter och avgifter
 • 3 nätter på hotell i Kairo 4* inkl. frukost
 • 2 luncher och 3 middagar i Kairo
 • 4 nätter ombord Ms Salima 4+* med helpension exkl. dryck
 • Alla utflykter enligt program inklusive luncher och middagar
 • Inrikesflyg Kairo – Luxor t/r inkl alla idag kända skatter och avgifter
 • All dricks till fartyg, hotell, chaufförer, lokala guider etc
 • Visum

Tillägg

Enkelhyttstillägg: 3.500:-

Pris för barn som reser som tredje person i dubbelhytt i extrasäng: 24.900:-

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbel/twin
29.900:-
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
7 mar
Stockholm - Frankfurt
09.35 - 11.45
2h10
7 mar
Frankfurt - Kairo
13.30 - 18.40
4h10
14 mar
Kairo - München
07.50 - 11.00
4h10
14 mar
München - Stockholm
12.05 - 14.20
2h15

Vi flyger med Lufthansa.
Om ni vill flyga från annan ort eller uppgradera ert flyg så är det bara att höra av er så hjälper vi er gladeligen!


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
9 mar
Luxor, Karnak, Konungarnas dal
- Ombordstigning
-
10 mar
Luxor - Esna - Edfu
-
-
11 mar
Edfu -Komombo - Aswan
-
-
12 mar
Aswan
-
-
13 mar
Aswan
-
- Avstigning
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

7 mars
Avresa från Sverige

Idag lämnar vi Sverige och reser till Egyptens huvudstad Kairo. Vi möts på plats av vår svenska lokala guide och tar oss gemensamt till vårt hotell för incheckning. Vi avnjuter en god middag tillsammans och får chans att möta vår svenska guide och vårt resesällskap. Efter middagen knyter vi oss för en god natts sömn.

I morgon ska vi börja vår fantastiska veckan där vi kommer uppleva många av historiens äldsta, största och mest fantastiska underverk på nära håll. Vår svenska guide hjälper oss på traven att förstå den långa historien fylld av berättelser, myter och skatter som finns mer välbevarade än någon annan stans i världen.

Kairo skyline som speglar sig i vattnet vid solnedgången.

Kairo skyline.

8 mars
Kairo

Efter hotellets härliga frukost är det dags att uppleva Egyptens skatter på nära håll. Vi gör ett intressant besök till Gizaplatån där de enorma pyramiderna och den kända Sfinxen finns att skåda. Pyramiderna i Giza de enda återstående av de sju antika underverken. Efter lunch i skuggan gör vi en rundtur på egyptiska museet där vi får uppleva det kanske mest kända och ofta en av de sevärdheter som lämnar största avtryck, nämligen Tutankhamons gravskatter. På muséet finns även otaliga andra skatter från den flera tusen år gamla högkulturen samt välbevarade mumier.

På kvällen får vi smälta alla upplevelser under en välsmakande gemensam middag.

Pyramiderna och sfinxen i Egypten.

Pyramiderna och sfinxen.

9 mars
Flyg till Luxor

Efter en tidig frukost på hotellet reser vi vidare och de historiska upplevelserna fortsätter i staden Luxor där den antika huvudstaden Thebe genom flera sekler var Egyptens historiska centrum. Vi guidas genom jättekomplexet Karnak som uppfördes under 2000 år med början för 4000 år sedan. Varje Farao under perioden tillförde sina egna delar.

Det nu äntligen dags att kliva ombord på vår  flodkryssare och kan avnjuta lunch ombord. På eftermiddagen får vi uppleva andra sidan Nilen och den kända ”Konungarnas dal” där drygt 60 gravar av faraoner, prinsar och präster ligger begravda. Det var även här som Tutankhamons grav hittades av den brittiske egyptologen Howard Carter på 1920-talet.

Efter middag ombord på fartyget får ni som vill följa med vår svenska guide på en kvällspromenad till det centralt belägna och på nätterna vackert upplysta Luxortemplet.

Karnaktemplet i Luxor, Egypten, vackert upplyst av solen.

Karnaktemplet i Luxor, Egypten.

En av många sfinxer i Egypten.

En av många sfinxer i Egypten.

10 mars
Luxor - Esna - Edfu

Idag på morgonen lättar fartyget ankar och vi färdas söderut på Nilen eller uppför floden mot övre delen av Egypten som de antika egyptierna hade benämt det. Upplev det vackra landskapet med sin skarpa gräns mot den stora öknen. Passa även på att svalka er i fartygets lilla pool med en läskande drink.

Under dagen får vi uppleva slussningen i Esna och på den sena eftermiddagen har vi nått Edfu där vi lägger till för natten.

Grönskan reflekteras i vattnet i Esna, Egypten.

Grönskan reflekteras i vattnet i Esna, Egypten.

11 mars
Edfu - Kom Ombo - Aswan

Tidig morgon beger vi oss ut till det välbevarade Edfutemplet i ökenranden som är tillägnat storguden Horus, som ofta ses på bilder med ett falkhuvud. Fartyget fortsätter sedan söderut till Kom Ombo-templet som ligger vackert beläget precis vid strandkanten. Vi lägger till i Aswan där vi övernattar vid flodkanten.

Aswan, Egypten, i kvällssol sett från Nilen.

Aswan, Egypten, i kvällssol.

12 mars
Aswan

Vi kliver upp tidigt för att ägna dagen åt Aswans sevärheter. Vi besöker den stora Aswandammen som byggdes på 1960-talet och som på både gott och ont har ändrat förutsättningarna för hela landet Egypten. Här får vi även besöka det på en ö så vackert beläga Philatemplet som ät tillägnat gudinnan Isis. Turen avslutas med det flera tusen år gamla granitstensbrottet och vi får även göra en segelbåtstur i en klassisk felucka genom Nilens här lugna vatten.

Traditionell träsegelbåt, "felucka", på Nilen.

Traditionell träsegelbåt, ”felucka”, på Nilen.

13 mars
Åter till Kairo

Idag flyger vi tillbaka för att få uppleva mer av Egyptens stora huvudstad Kairo. Den fantastiska staden med sina många ansikten som inte kan lämna någon oberörd. Vi besöker de kristna koptiska kvarteren med sina gamla historiska kyrkor. Vi ser de höga pampiga moskéerna Sultan Hassan och El Rifai med sina vackra minareter och får en inblick i islam. Turen avslutas med lunch och besök på den stora basaren Khan el Khalili där det går att hitta roliga souvenirer att köpa men framför allt dofter, färder, små gränder, och människor som skapar minnen att ta med sig hem.

På kvällen tar vi in på ett hotell i närheten av flygplatsen och avnjuter en sista gemensam avslutningsmiddag.

Mosque Madrassa i Kairo, Egypten.

Mosque Madrassa i Kairo, Egypten.

Färgglada kryddor vackert uppradade på marknad i Egypten.

Kryddmarknad.

14 mars
Hemresa

Tidig morgon beger vi oss till flygplatsen för att flyga tillbaka till Sverige. Vi landar igen på på eftermiddagen i Stockholm. Utvilade och fulla av nya erfarenheter och goda bekantskaper.

DELA MED DINA VÄNNER:

MS Fridtjof Nansen

MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet till Hurtigrutens flotta, ett specialbyggt fartyg och nästa generations expeditionsfartyg. Hon kommer att utforska några av världens mest spektakulära platser. Det nya skeppet använder hållbar hybridteknologi, vilket minskar utsläpp och visar att hybridteknologi på stora fartyg är möjligt, precis som på sitt systerfartyg MS Roald Amundsen. Genom att kombinera toppmodern teknik och Hurtigrutens 125 år av erfarenhet kommer en expeditionsresa med detta fartyg bli en fantastisk upplevelse.
De fantastiska landskapen vi besöker under våra expeditioner kommer att återspeglas i en vacker och bekväm inredning. Skandinaviska material från naturen, som granit, ek, björk och ull kommer att användas för att skapa avslappnade och eleganta hytter och allmänna utrymmen. Kärnan i upplevelsen ombord är Nansens Science Center, en plats där gäster och expeditionsteam kan mötas för att skapa en djupare förståelse för de områden vi utforskar. Nansen Science Center kommer också att vara expeditionsteamets bas. MS Fridtjof Nansens tre restauranger kommer att erbjuda fantastisk mat, med menyer grundade i den rika norska och nordiska mattraditionen samt internationella rätter med lokal inspiration.

Vad som ingår

 • Explorerdäck
 • Barer & restauranger
 • Bibliotek
 • Butik
 • Apotek
 • Pooler
 • Gym & bastu
 • Aktivitetscenter för föredrag & konferenser
 • Hiss

RR – Utsideshytt
Större hytter på mittdäck varav de flesta på 20 m2. Flexibla sänglösningar, några med bäddsoffa, TV. Vänligen observera: Denna hytt bokas automatiskt med dubbelsäng. Kontakta oss för att boka enkelsängar.

XT – Utsideshytt
Hytter på övre däck med balkong. Rymliga, varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har bäddsoffa. TV, korg med toalettartiklar, vattenkokare, kaffe/te. Vänligen observera: Denna hytt bokas automatiskt med dubbelsäng. Kontakta oss för att boka enkelsängar.

ME – Svit
Sviter på övre däck med privat balkong. Varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, korg med toalettartiklar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Vänligen observera: Denna hytt bokas automatiskt med dubbelsäng. Kontakta oss för att boka enkelsängar.

MC – Hörnsvit
Hörnsvit akterut med balkong och egen bubbelpool, varierande storlek, stora fönster, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.

FAKTA
Byggd år 2020
Passagerarkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Bilder: Tillberg Design / Hurtigruten

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Den eleganta och helt nyguggda flodbåten Ms Salima har endast 26 hytter ombord vilket ger en blandning av klassisk lyx och intim familjär stämning med utsökt mat. Personalen ombord gör allt för att gästerna ska kunna slappan av och njuta mellan alla de fantastiska upplevelserna på land.

Hytterna är lyxigt stora och städas dagligen. Alla hytter har egna badrum och stora panormafönster ut mot Nildaens vackra omgivningar.  Frukost, lunch och middag serveras dagligen.

På översta däck finns en härligt soldäck med svalkande utomhuspool.

Ms Salima Nilen Egypten

Ms Salima Nilen Egypten

Ms Salima Nilen Egypten

Ms Salima Nilen Egypten

 

 

 

 

 

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn
Göteborg

Resdatum*

7 mars 2020 - 14 mars 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbel/twin: 29.900:-

Enkelhyttstillägg: 3.500:-

Pris för barn som reser som tredje person i dubbelhytt i extrasäng: 24.900:-

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se