För resan 16-23 februari 2019 klicka här

Följ med på en lyxig upplevelse med svensk färdledning  till Egyptens skatter. Pyramiderna, Sfinxen och Tutankamons guld i Kairo och de oförglömliga templen i Luxor med Karnak och konungarnas dal.

Vi kliver ombord den lyxiga Nilenkryssaren MS Amarco i Luxor och under fem dagar på Nilen mellan Luxor och Aswan får vi en resa med oförglömliga upplevelser.

Den eleganta flodbåten Ms Amarco har vid flera tillfällen prisats som Nilens bästa med sin blandning av klassisk lyx och intim familjär stämning och utsökt mat. Personalen ombord gör allt för att gästerna ska kunna slappan av och njuta mellan alla de fantastiska upplevelserna på land.

Att få möjligheten att uppleva många av historiens äldsta, största och mest fantastiska underverk på så här nära håll får de flesta att inse sin egen litenhet, både i storlek och i historiskt tidsperspektiv. Det här en en resa som inte lämnar någon oberörd.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 6 oktober 2018
Till 13 oktober 2018

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbel/twin
23.500:- (På förfrågan)

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Viktor Falk
  viktor.falk@cluberiks.se
  08 – 20 55 00

  I priset ingår

  • Svensk färdledare
  • Flyg med Lufthansa i ekonomiklass Stockholm – Kairo t/r inkl alla idag kända skatter och avgifter
  • 3 nätter på hotell i Kairo 4* inkl. frukost
  • 2 luncher och 3 middagar i Kairo
  • 4 nätter ombord Ms Amarco 4+* med helpension exkl. dryck
  • Alla utflykter enligt program inklusive luncher och middagar
  • Inrikesflyg Kairo – Luxor t/r inkl alla idag kända skatter och avgifter
  • All dricks till fartyg, hotell, chaufförer, lokala guider etc
  • Visum

  Tillägg

  Enkelhyttstillägg: 4.000:-

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  Del i dubbel/twin
  23.500:- (På förfrågan)
  PROJEKTLEDARE
  Viktor Falk
  viktor.falk@cluberiks.se
  08 – 20 55 00


  KARTA

  PRELIMINÄRA FLYGTIDER

  DAG
  FLYG
  TIDER
  FLYGTID
  6 okt
  Stockholm - Frankfurt
  06.05 - 08.15
  2h10
  6 okt
  Frankfurt - Kairo
  10.05 - 14.05
  4h00
  13 okt
  Kairo - Frankfurt
  15.10 - 19.35
  4h25
  13 okt
  Frankfurt - Stockholm
  21.35 - 23.35
  2h00

  Vi flyger med Lufthansa.
  Om ni vill flyga från annan ort eller uppgradera ert flyg så ärdet bara att höra av er så hjälper vi er gladeligen!


  KRYSSNINGSSCHEMA

  DAG
  HAMN
  ANKOMST
  AVGÅNG
  8 okt
  Luxor, Karnak, Konungarnas dal
  - Ombordstigning
  -
  9 okt
  Luxor - Esna - Edfu
  -
  -
  10 okt
  Edfu -Komombo - Aswan
  -
  -
  11 okt
  Aswan
  -
  -
  12 okt
  Aswan
  -
  - Avstigning
  DELA MED DINA VÄNNER:

  KARTA

  DAGSPROGRAM

  6 okt
  Avresa från Sverige

  Vi flyger från Sverige tidig morgon och via Frankfurt tar vi oss till Egyptens huvudstad Kairo. Vi möts på plats av vår lokala guide och tar oss gemensamt till vårt hotell. Vi avjnuter middag tillsammans på hotellet innan vi får en god natts sömn.

  Att få möjligheten att uppleva många av historisens äldsta, största och mest fantastiska underverk på så här nära håll får de flesta att inse sin egen litenhet, både i storlek och i historiskt tidsperspektiv. Det här en en resa som inte lämnar någon oberörd.

  7 okt
  Kairo

  Efter hotellets härliga frukost är det dags att uppleva Egyptens skatter på nära håll. Vi besöker naturligtvis Gizaplatån med Sfinxen och de enorma pyramiderna, de enda återstående av de antika underverken. Efter lunch gör vi en rundtur på Egyptiska musséet där otaliga skatter från den flera tusen år gamla högkulturen finns bevarade. Det kanske mest kända och ofta en av de sevärdheter som lämnar största avtryck är Tutankhamons gravskatter. Vi får även tid att se oss omkring på egen hand bland alla historiska föremål.

  På kvällen får vi smälta alla upplevelser under en gemensam middag.

  Egypten nilen kryssning

  8 okt
  Flyg till Luxor

  Efter en tidig frukost på hotellet checkar vi ut och flyger vidare till Luxor där de historiska upplevelserna fortsätter. Vi guidas genom jättekomplexet Karnak som uppfördes under 2000 år med början för 4000 år sedan. Varje Farao under perioden tillförde sina egna delar och Karnak var under många århundraden det antika Egyptens historiska centrum och en del av den antika huvudstaden Thebe.

  Vi checkar sedan in på vår lyxiga flodkryssare och avnjuter lunch. På eftermiddagen får vi uppleva andra sidan Nilen och den kända”Konungarnas dal” där drygt 60 gravar av faraoner, prinsar och präster ligger begravda. Det var även här som Tutankhamons grav hittades på 1920-talet.

  Efter middag får ni som vill följa med guiden på en kvällspromenad till det centralt belägna och på nätterna vackert upplysta Luxortemplet.

  Epyten Nilen kryssning

  Epyten Nilen kryssning

  9 okt
  Luxor - Esna - Edfu

  Idag på morgonen lättar fartyget ankar och vi färdas söderut på Nilen. Upplev det gröna, vackra landskapet med sin skarpa gräns mot den stora öknen. Passa även på att svalka er i fartygets pool med en läskande drink.

  Under dagen får vi uppleva slussningen i Esna och på den sena eftermiddagen har vi nått Edfu där vi lägger till för natten.

  Epyten Nilen kryssning

  10 okt
  Edfu - Kom Ombo - Aswan

  På morgonen beger vi oss ut till det välbevarade Edfutemplet  i ökenranden som är tillägnat storguden Horus som ofta ses på bilder med ett falkhuvud. Fartyget fortsätter sedan söderut till Kom Ombo-templet som ligger vackert beläget precis vid strandkanten. På kvällen når vi Aswan där vi övernattar.

  Epyten Nilen kryssning

  11 okt
  Aswan

  Dagen ägnas åt Aswans sevärheter. Vi beösker den stora Aswandammen som byggdes på 1960-talet och som på både gott och ont har ändrat förutsättningarna för hela landet Egypten. Här får vi även besöka det på en ö så vackert beläga Philatemplet som ät tillägnat gudinnan Isis. Turen avslutas med det fler tusen år gamla granitstensbrottet och vi får även göra en segelbåtstur i den assuanska skärgården.

  12 okt
  Åter till Kairo

  Idag flyger vi tillbaka till Kairo för att få uppleva mer av den stora staden med sina många ansikten. Vi besöker de koptiska kvareteren med sina gamla historiska kyrkor. Vi ser de pampiga moskéerna Sultan Hassan och El Rifai och får en inblick i islam. Turen avslutas med lunch och besök med shopping på den stora basaren Khan el Khalili.

  På kvällen tar vi in på ett hotell i närheten av flygplatsen och avnjuter en sista gemensam avslutningsmiddag.

  Epyten Nilen kryssning

  Kryddor i Egypten

  13 okt
  Hemresa

  Efter frukost i lugn och ro checkar vi ut från hotellet och tar oss till flygplatsen för hemfärd. Vi landar igen på kvällen i Stockholm. Utvilade och fulla av nya erfarenheter och goda bekantskaper.

  DELA MED DINA VÄNNER:

  MS Fridtjof Nansen

  MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet till Hurtigrutens flotta, ett specialbyggt fartyg och nästa generations expeditionsfartyg. Hon kommer att utforska några av världens mest spektakulära platser. Det nya skeppet använder hållbar hybridteknologi, vilket minskar utsläpp och visar att hybridteknologi på stora fartyg är möjligt, precis som på sitt systerfartyg MS Roald Amundsen. Genom att kombinera toppmodern teknik och Hurtigrutens 125 år av erfarenhet kommer en expeditionsresa med detta fartyg bli en fantastisk upplevelse.
  De fantastiska landskapen vi besöker under våra expeditioner kommer att återspeglas i en vacker och bekväm inredning. Skandinaviska material från naturen, som granit, ek, björk och ull kommer att användas för att skapa avslappnade och eleganta hytter och allmänna utrymmen. Kärnan i upplevelsen ombord är Nansens Science Center, en plats där gäster och expeditionsteam kan mötas för att skapa en djupare förståelse för de områden vi utforskar. Nansen Science Center kommer också att vara expeditionsteamets bas. MS Fridtjof Nansens tre restauranger kommer att erbjuda fantastisk mat, med menyer grundade i den rika norska och nordiska mattraditionen samt internationella rätter med lokal inspiration.

  Vad som ingår

  • Explorerdäck
  • Barer & restauranger
  • Bibliotek
  • Butik
  • Apotek
  • Pooler
  • Gym & bastu
  • Aktivitetscenter för föredrag & konferenser
  • Hiss

  RR – Utsideshytt
  Större hytter på mittdäck varav de flesta på 20 m2. Flexibla sänglösningar, några med bäddsoffa, TV. Vänligen observera: Denna hytt bokas automatiskt med dubbelsäng. Kontakta oss för att boka enkelsängar.

  XT – Utsideshytt
  Hytter på övre däck med balkong. Rymliga, varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har bäddsoffa. TV, korg med toalettartiklar, vattenkokare, kaffe/te. Vänligen observera: Denna hytt bokas automatiskt med dubbelsäng. Kontakta oss för att boka enkelsängar.

  ME – Svit
  Sviter på övre däck med privat balkong. Varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, korg med toalettartiklar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Vänligen observera: Denna hytt bokas automatiskt med dubbelsäng. Kontakta oss för att boka enkelsängar.

  MC – Hörnsvit
  Hörnsvit akterut med balkong och egen bubbelpool, varierande storlek, stora fönster, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.

  FAKTA
  Byggd år 2020
  Passagerarkapacitet 530 (500 i Antarktis)
  Bilder: Tillberg Design / Hurtigruten

  Passagerkapacitet:
  Tonnage:
  Längd:


  DELA MED DINA VÄNNER:
  DELA MED DINA VÄNNER:

  Den eleganta flodbåten Ms Amarco har vid flera tillfällen prisats som Nilens bästa med sin blandning av klassisk lyx och intim familjär stämning och utsökt mat. Personalen ombord gör allt för att gästerna ska kunna slappan av och njuta mellan alla de fantastiska upplevelserna på land.

  Hytterna är 21 kvadratmter stora och städas dagligen. Frukost och lunch serveras i buffématsalen och middag a la carte.
  Ni kan beställa Room service till midnatt.

  Det finns ett litet gym med Bastu ombord och på översta däck är svalkande utomhuspool.

  Tvättservice och internet finns mot kostnad.

  Fartyget har fem däck och två hissar och kapacitet för 100 passagerare.

  https://www.optimacruises.com/

  Epypten Nilen kryssning

  Epypten Nilen kryssning

  Epypten Nilen kryssning

  Epypten Nilen kryssning

  Epypten Nilen kryssning

  Epypten Nilen kryssning

  Epypten Nilen kryssning

  Avreseort*

  Inga avreseort angivet


  Resdatum*

  6 oktober 2018 - 13 oktober 2018

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  Del i dubbel/twin: 23.500:- (På förfrågan)

  Enkelhyttstillägg: 4.000:-

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se