Azamara Quest tar oss med på en västindisk upptäcksfärd bland Jungfruöarna och Små Antillerna. Här finns den gamla svenskön St Barts, populär bland både ”the rich & famous” och vanligt folk, lugna, orörda St John med gott om paradisstränder och lilla Nevis med sitt höga inland där berget med samma namn når en bit över 3000 m.

Virgin Gorda, den feta jungfrun, som Columbus kallade ön pga att den liknar en utsträckt voluptuös kvinna. Även ön Dominica ska han ha namngivit efter att ha kommit hit en söndag i november år 1493 (dominica = söndag på latin. Vi får även stifta bekantskap med en av öarna i den lilla skärgården som tillhör Guadeloupe, Iles des Saintes.

Pool-däck på kryssningsfartyget AzamaraUnder långa och soldränkta dagar njuter vi av sol & bad eller utforskar öarnas olika karaktär och historia.

Vi har även fyra dagar till havs ombord på vår eleganta lyxkryssare. Låt dig skämmas bort med läckra måltider och utsökta viner, ypperlig service och underhållning.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 3 januari 2017
Till 16 januari 2017

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Minisvit
66.000:- PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt
40.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Utsideshytt
37.900:- PÅ FÖRFRÅGAN

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Flyg Stockholm-Miami t/r inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • Alla transfers flygplats-hotell-hamn-flygplats
 • 1 natt på 4* hotell i Miami
 • 11 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Azamara Quest 5*
 • Helpension ombord, inkl. vin och öl till måltiderna
 • Öl, vin & sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te & läskedrycker
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet.
 • 24 timmars room service ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord

Tillägg

 • Avbeställningsskydd Gouda 5 % av resans pris
 • Semesterförsäkring, tillägg till hemförsäkring ERV 650:- pp
 • Enkelhyttstillägg på förfrågan

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Minisvit
66.000:- PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt
40.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Utsideshytt
37.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
3 jan
Stockholm – Frankfurt
06.55 - 09.10
2 h 15 min
3 jan
Frankfurt - Miami
10.20 - 14.55
10 h 35 min
15 jan
Miami - Frankfurt
17.00 - 07.50 + 1
8 h 50 min
16 jan
Frankfurt - Stockholm
10.30 - 12.35
2 h 5 min

Vi flyger med Lufthansa. Om ni önskar flyga från annan ort eller vill uppgradera till premium economy alternativt business, vänligen kontakta oss för tidtabell och prisuppgift.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
4 jan
Miami, Florida
- Ombordstigning
- 17.00
5 jan
Till havs
-
-
6 jan
Till havs
-
-
7 jan
St. John, U.S. Virgin Islands
- 09.00
- 18.00
8 jan
Iles des Saintes, Guadeloupe
- 13.30
- 21.00
9 jan
Roseau, Dominica
- 08.00
- 18.00
10 jan
Charlestown, Nevis
- 08.00
- 21.00
11 jan
Gustavia, St. Barts
- 08.00
- 23.00
12 jan
Virgin Gorda, B.V.I.
- 07.30
- 16.00
13 jan
Till havs
-
-
14 jan
Till havs
-
-
15 jan
Miami, Florida
- 06.00
- Avstigning
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 3 januari
Avresa

Idag flyger vi till Miami med mellanlandning i Frankfurt. Vi landar i Miami på eftermiddagen lokal tid och möts av vår lokala guide som följer oss till hotellet. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Miami Florida USA

Dag 2 • 4 januari
Miami

Efter en härlig frukost på hotellet möts vi åter av vår lokala guide och tar oss gemensamt ner till hamnen och vårt lyxiga hem de kommande två veckorna – Azamara Quest. Ät en god lunch och avnjut en läskande drink vid poolen när ni lär känna fartyget.

Kryssningsfartyget Azamara Journey

Dag 3 & 4 • 5 & 6 januari
Till havs

Dessa två dagar är Azamara Quest ute till havs. Passa på att koppla av och njut av alla faciliteter ombord. Flera restauranger, barer, spa och pooler finns att tillgå. Den vackra gammeldags inredningen ger en känsla av klassisk lyx. I barerna och restaurangerna ingår öl, vin och drinkar.  Vill du vara mer aktiv finns löparbana och gym.

Jogging på kryssningsfartyget Azamara

Kryssningsfartyget Azamara "White Night"

Lyxkryssaren Azamara

Dag 5 • 7 januari
St John, Amerikanska Jungfruöarna

Tidig morgon kommer vi till vårt första stopp i den ljuvliga karibiska övärlden. St. John är den minsta av Jungfruöarna och är till två tredjedelar nationalpark. Här får naturen växa fri från mänsklig inverkan och många menar att St.John är den mest sagolika ön i riket. Här får du härliga vyer, turkost vatten och kritvita stränder.

St John Beach Vrgin Islands

Dag 6 • 8 januari
Iles des Saintes, Guadeloupe

Iles des Saintes är en del av en liten vulkanisk skärgård med kristallklart vatten & vackra bukter. Dessa öar ligger ca 10 km söder om Guadeloupe, som en samling tropiska juveler. Av de åtta öarna är endast två bebodda och vi besöker en av dem, Terre-de-Haut. Att komma hit är som en resa till södra Frankrike – med mer palmer och vit sand. Här ägnar man sig åt strandliv, eller strosar runt i lilla Bourg – öns enda samhälle, där bougainvillea skuggar de pastellfärgade husen. Den som känner för lite historia kan besöka Fort Napoleon, där ett vapen aldrig avfyrats.

Dag 7 • 9 januari
Roseau, Dominica

Dominica är lite som Västindien var & såg ut innan de stora turistströmmarna kom hit. Huvudstaden Roseau är en liten charmig kustby och inkörsporten till utflykter på denna bergiga och grönklädda paradisö. Regnskog täcker den största delen av ön som omges av vackra stränder och klarblått vatten. Den vulkaniska aktiviteten som en gång skapade Dominica får vattnet vid vissa stränder att bubbla vackert. På Champagne Beach kan ni snorkla bland dessa bubblor tillsammans med papegojfiskar och färgglada koraller.

Dag 8 • 10 januari
Charlestown, Nevis

Söder om systerön St. Kitts ligger Nevis. Ett ca 3 kilometer brett sund skiljer öarna åt. Knappt samma avstånd som mellan Helsingborg och Helsingör. Charlestown är en liten stad med flera byggnader från 1700- och 18-talets kolonisation. Precis som till St. Kitts kommer de flesta till Nevis för de vackra vandringlederna, stränderna, historien och den avslappnade stämningen.

Kokosnät på stranden

Dag 9 • 11 januari
Gustavia, St Barts

St.Barthélemy eller St. Barts som den kallas är en fransk ö känd för sina lyxiga resorter och hotell som lockar de rika och berömda. Ön upptäcktes av Christopher Columbus och döptes efter hans bror Bartolomeo. Mest intressant är kanske att ön varit en svensk koloni mellan 1784 – 1878. Staden Gustavia är döpt efter Gustav III och fler svenska namn och lämningar finns fortfarande på ön.  De tre liljorna i öns vapen representerar Frankrike och de tre kronorna, som vi vet Sverige.

Gustavia St. Barts

Dag 10 - 12 januari
Virgin Gorda, Brittiska jungfruöarna

Virgin Gorda är en av de ”större” jungfru-öarna med sina dryga 20 kvadratkilometer. Här bor 3.500 människor som i första hand livnär sig på turism. Här finns stränder, vackra stigar och framför allt strandområdet Baths med sina fascinerade och mycket vackra klippformationer. Ön sägs ha upptäckts av Christopher Columbus 1493 och ska då ha döpts till ”den tjocka jungfrun”.

Virgin Islands Karibien

Dag 11 & 12 - 13 & 14 januari
Till havs

De sista två dagarna är till havs så passa på att ha det skönt och slappna av lite extra. Smält alla nya upplevelser och njut lite extra av den goda servicen, maten och vinet.

Koppla av på kryssningfartyget Azamara

Kryssningsfartyget Azamara

Pool-däck på kryssningsfartyget Azamara

Dag 13 • 15 januari
Miami - hemresa

Tidig morgon kommer till tillbaka till Miami. Efter frukost möts vi av vår lokala guide som tar oss med på en guidad tur i staden med chans till shopping och lunch innan vi beger oss flygplatsen för hemfärd.

Miami Florida

Dag 14 - 16 januari
Åter i Norden

Efter en mellanlandning i Frankfurt är vi tillbaka i Sverige. Utvilade och fulla av nya erfarenheter och nya bekantskaper.

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Quest

Azamara är ett helägt dotterbolag till norsk-amerikanska Royal Caribbean och är deras 5-stjärniga premiumprodukt. De två systerfartygen Quest och Journey är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”, och med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

Mat för alla smaker: Här finner du ett urval av sex olika matställen, och även rumsservice. Oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Specialrestaurangerna betalar man en kuvertavgift på.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

Ombord Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

På däck på kryssningsfartyget AzamaraFAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Läs mer om Azamara Journey ›› | Läs mer om Azamara Pursuit ››

Läs mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

3 januari 2017 - 16 januari 2017

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Minisvit: 66.000:- PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt: 40.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Utsideshytt: 37.900:- PÅ FÖRFRÅGAN

 • Avbeställningsskydd Gouda 5 % av resans pris
 • Semesterförsäkring, tillägg till hemförsäkring ERV 650:- pp
 • Enkelhyttstillägg på förfrågan

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Alaska – Rundresa och
kryssning med Holland America


19 maj - 2 juni 2020 | Fairbanks - Denali - Anchorage - Glacier Bay - Haines - Juneau - Ketchikan - Inside Passage - Vancouver

Följ med en härlig upplevelse i Alaska fylld med njutning och äventyr. Låt er imponeras av den magnifika blandningen av storslagen natur och avslappnande lyx.

Kryssning från San Diego genom Panamakanalen till Centralamerika & Florida


12 – 29 november 2020 | San Diego – Mexiko – Guatemala – Costa Rica – Panamakanalen – Colombia – Florida

Karibisk värme, spännande regnskog, vita stränder och svalkande blått hav. Denna kryssning genom Panamakanalen har ett paradis för alla smaker och ombord Celebrity Summit njuter vi av fartygets bekvämligheter och fantastiska service.