Floden Seine slingrar sig nästan 800 km genom la belle France, från källan uppe i högländerna nära Dijon, via Paris ut till Normandie och Engelska Kanalen. Längs sin väg passerar den arkitektoniska juveler i form av kyrkor, slott och kloster, pittoreska små byar och kulturellt viktiga städer. Floden har meandrat och skapat en böljande vågrörelse genom landskapet, som så här års är vackert vårlikt.

Följ med på en resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet och gamla kulturbygder, från Paris ut till Atlanten och tillbaka. Under resan kan man stifta bekantskap med en för många rätt okänd del av Frankrike och dessutom följa i fotspåren av flera av de impressionistiska mästarna, t. ex. Monet, Van Gogh och Cezanne. Dessa och flertalet andra levde och verkade i denna del av Frankrike under perioder. Normandie och det speciella ljuset ute vid kusten inspirerade till ett rikt skapande och många av deras kända verk är därifrån. Även Paris och livet längs Seine avbildades flitigt. Impressionisterna var de första som lämnade sina ateljéer för att skapa utomhus och den franska huvudstaden och livet längs floden bjöd på många motiv.

Självklart följer Club Eriks värd med under resan.

Seine-karta

Karta över Seine


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 29 april 2020
Till 6 maj 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Strauss-däck B1
39.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Mozart-däck A1 PÅ FÖRFRÅGAN
43.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Mozart-däck Svit - SLUTSÅLD
50.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Paris, tur/retur, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 7 nätters kryssning med Amadeus Diamond, på Seine
 • Helpension ombord (buffet-frukost, lunch, middag & ”midnight snack”)
 • Vin till middagarna + kaffe/te till lunch/middag
 • Cocktail-reception första kvällen ombord
 • Dricks till personalen ombord
 • Alla transfers i Paris
 • Sightseeing-tur med svensktalande lokalguide i Paris
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomst.)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg 14.500:- Mozart däck A1
 • ERV Reseförsäkring Plus – Hör av er för prisuppgift
 • Gouda Avbeställningsskydd 5% av resans pris

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Strauss-däck B1
39.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Mozart-däck A1 PÅ FÖRFRÅGAN
43.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Mozart-däck Svit - SLUTSÅLD
50.900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
29 apr
Stockholm - Paris
10.50 - 13.20
2 h 30 min
6 maj
Paris - Stockholm
14.00 - 16.25
2 h 25 min

Vi flyger med SAS. Om ni har önskemål om annan avreseort, hör av er för tidtabell och prisuppgift.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
29 apr
Paris
-
- 20.00
30 apr
Mantes-la-Jolie
- 05.00
- 13.30
1 maj
Rouen
- 08.00
- 17.30
2 maj
Le Havre
- 03.30
-
3 maj
Le Havre
-
- 09.00
3 maj
Caudebec en Caux
- 15.00
- 22.00
4 maj
Les Andelys
- 08.00
- 09.00
4 maj
Vernon
- 11.30
- 13.30
5 maj
Paris
- 03.00
-
6 maj
Paris
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 29 april
Avresa till Paris

Flyget avgår under morgontimmarna och efter ankomst till Paris är det dags att åka till Seines flodbank för ombordstigning på vår flodkryssare Amadeus Diamond.

Paris, Eiffeltornet

Vi lämnar Paris under kvällningen.

Dag 2 - 30 april
Mantes-la-Jolie

Det är inte långt till vårt första stopp, den lilla staden Mantes-la-Jolie, dit vi anländer i arla morgonstund.
Här etablerades en hamn under tidig medeltid, liksom imponerande kyrkobyggnader & en borg och Frankrikes kungar tillbringade delar av sin tid här. Under slutet av 1800-talet kom målare, som Camille Corot, till Mantes-la-Jolie och förevigade bl a den gamla medeltida sammanrasade bron över Seine.

Medeltida bro över Seine

Medeltida bro över Seine

Promenera runt här på egen hand, eller boka rederiets utflykt till den lilla pittoreska staden Auvers-sur-Oise. Där tillbringade Vincent van Gogh sin sista tid och på kyrkogården finns både hand och brodern Theos gravar. Andra impressionister, som Pissaro och Cezanne besökte staden och hämtade inspiration till sitt målande.

Van Goghs grav

Dag 3 - 1 maj
Rouen

Nu har det blivit dags för staden Rouen att visa upp sig i all sin prakt.
Staden har en lång historia, som börjar med med kelterna – eller gallerna, som fienden i Rom kallade dem när de bekämpade Caesar och hans legionärer. Därefter har romare, vikingar från Norden och Vilhelm Erövraren alla påverkat Rouens utveckling. Rickard Lejonhjärta kröntes till hertig av Normandie här och staden spelade en viktig roll i det 100-åriga kriget. Jeanne d’Arc brändes på bål på stadens stora torg år 1431, varpå hennes aska spreds i Seines. Den mest kända byggnaden, den stora katedralen, avbildades i ett 20-tal målningar på 1890-talet av Claude Monet. Katedralens södra torn, ”the Butter Tower”, fick sitt namn efter att uppförandet finansierades genom att kyrkan lät de rika i staden äta smör under fastan mot en straffavgift.

Seine, Rouen

Korsvirkeshus i Rouen

Korsvirkeshus i Rouen

Under eftermiddagen finns det möjlighet att följa med rederiet till St Wandrille & Jumièges, två av de många kloster som en gång fanns i regionen. Jumièges beskrevs av Victor Hugo som en av de vackraste ruinerna i Frankrike.

Dag 4 - 2 maj
Le Havre

Under natten når vi Seines mynning ut i Atlanten och här ligger den stora hamnstaden Le Havre på Seines högra strand. Staden låg nästan helt i ruiner efter andra världskrigets bombräder och återuppbyggnaden leddes av arkitekten Auguste Perret, som skapade ett praktexempel av efter-krigs arkitektur & modern stadsplanering. Materialet som användes var nästan uteslutande armerad betong, vilket chockade många. Nu är dock Le Havre, och dess skimrande grå betong utnämnd till ett UNESCOs världsarv.
Konstnären Claude Monet målade under tidigt 1870-tal soluppgången i Le Havres hamn och kallade den”Impression: soleil levant”. Det  blev sen namnet på den nya konstriktningen, impressionism.

Den som hellre beskådar vacker natur kan följa med rederiet ca 20 km norrut, till Étretat. Hit strömmade målare och författare under 1800-talet, lockade av traktens vita klippor & dramatiska kustlandskap; Monet, Flaubert, Victor Hugo och Maupassant.

Etretat vid Normandie-kusten

Etretat vid Normandie-kusten

Eller bege er till Seines vänstra strand, till Honfleur, en av Normandies absolut charmigaste städer. Stadens skeppsägare skapade sig en förmögenhet på handel med omvärlden, tack vare stadens strategiska läge. Rikedomen blev sen grunden till byggboomen i den gamla hamnen, där många ”höghus” uppfördes längs kajerna. Miljöerna här inspirerade också mängder av det sena 1800-talets stora inom konsten; Courbet, Boudin och Monet och många andra.

Seine flodkryssning Honfleur

Var ni än tillbringar dagen, passa på att smaka på och njuta av någon av Normandies goda drycker – calvados och cider.

Dag 5 - 3 maj
Caudebec en Caux

Under morgontimmarna har det blivit dags att kryssa inåt landet igen och Amadeus Diamond sätter kurs österut.

Den som är historieintresserad har möjlighet att kliva av fartyget för att besöka några platser som kommit att betyda väldigt mycket för vår nutida historia – de normandiska stränderna där soldater ur de allierades styrkor landsteg i juni 1944, dagen D. Fortsätt i en helt annan tonart och njut av det lantliga Normandie med äppellundar och osttillverkning innan det är dags för mer historia – i den lilla pittoreska staden Bayeux, hemvist en av världens mest berömda textilier. Bayeux-tapeten – som egentligen är ett broderi, namnet till trots, berättar historien om slaget vid Hastings 1066 och mäter nästan hela 70 m i längd.
Under utflykten avnjuts även lokal calvados, äppelbrännvin och en lunch.

Under eftermiddagen kommer Amadeus Diamond till den lilla staden Caudebec-en Caux. Ta en promenad längs hus & trädgårdar vid flodstranden eller i det historiska centret där det äldsta huset är från 1300-talet.

Dag 6 - 4 maj
Les Andelys - Vernon

Den lilla staden Les Andelys är kanske inte så välkänd. Men här ligger Chateau Gaillard, som byggdes för att skydda Rouen, då en del av det normandiska riket, från den franske kungen och hans trupper under Rickard Lejonhjärtas tid. I 800 år har ruinerna tittat ned på den lilla staden och en av Seines vackraste meandrar.

Chateau Gaillard

I närheten ligger också Giverny, där Claude Monet bodde i mer än 40 år fram till sin död 1926. De vackra omgivningarna och färgprakten i trädgården blev några av hans största inspirationskällor. Följ med till hans hem och upplev en av impressionismens stora, på hans hemmaplan. Vill man följa med på denna utflykt som anordnas av rederiet kliver man av fartyget här.

Giverny

Nästa stopp görs i Vernon, vars mest kända siluette är den av ett rustikt, gammalt korsvirkeshus, som våghalsigt balanserar på resterna av en sammanrasad bro.

Korsvirkeshus Vernon

Korsvirkeshus Vernon

Under kvällen serveras kaptenens galamiddag. Varmt välkomna!

Amadeus Diamond middag

Dag 7 - 5 maj
Paris

Under natten är vi på plats i Paris igen.
Den som vill ha en guidad tur kan följa med rederiet till Montmartre eller ut till Versailles och se hur Solkungen levde i överdådig prakt. Ni andra kan ägna sista dagen åt att återse någon favoritplats, eller strosa runt och upptäck en ny. Varför inte fortsätta att låta Seine spela huvudrollen – vandra längs dess flodbankar, fram och tillbaka över broar och upplev hur Paris och floden lever i symbios. (Ett förslag är att gå från Les Invalides till Ils Saint-Louis, över Pont Alexandre III, Pont Royal & Pont des Arts.)

Paris, Pont Alexandre III

Eller ta det lugnt och njut av livet ”á la francaise” med en kaffe och en macaron på en boulevard medan ni observerar det myllrande gatulivet.

Macarons

Macarons

Dag 8 - 6 maj
Hemresa från Paris

Vi avslutar flodkryssningen efter frukost och stiger iland igen.
Transfer till flygplatsen och hemresa under tidig eftermiddag. Au revoir och på återseende.

DELA MED DINA VÄNNER:

Lüftner Cruises – Amadeus Diamond

OM

Amadeus Diamond seglar sen 2009 på franska vattenvägar, nämligen på Seine – med Paris som hemmahamn. Här tar hon passagerare med sig längs flodens vindlande väg i nordvästra Frankrike.
Fartyget totalrenoverades våren 2019 och är nu som nytt igen

Fartyget tar 146 passagerare och är både elegant och bekvämt. Merparten av de trevligt inredda hytterna har en glasvägg med skjutdörrar ut mot den franska balkongen. Det finns gott om förvaringsutrymmen, sittgrupp och badrum med dusch. Man väljer om man vill ha en dubbelsäng eller separata sängar. Hårtork, minisafe och telefon finns också i hytterna, som är 15 m2 stora. Sviterna är lite större, 22 m2.
På dessa högklassiga, flytande hotell serveras välsmakande måltider tillagade av regionala råvaror efter säsong. Den fina restaurangen ligger på Strauss Deck (däck 2) och rakt ovanför finns panoramabaren med fin utsikt mot omgivningarna (på Mozart Deck). Varje dag bjuds det på musikunderhållning och andra aktiviteter såsom föreläsningar om aktuella ämnen, matlagningsdemonstrationer etc. och på däck finns solstolar, shuffleboard, schackspel och en putting-green. För den som vill vara fysiskt aktiv finns det ett fitness room ombord. Vid stoppen har man möjlighet att låna fartygets cyklar för egna upptäckter iland.

Amadeus Diamond frukost

Amadeus Diamond frukost

 

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

29 april 2020 - 6 maj 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Strauss-däck B1: 39.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Mozart-däck A1 PÅ FÖRFRÅGAN: 43.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Mozart-däck Svit - SLUTSÅLD: 50.900:-

 • Enkelhyttstillägg 14.500:- Mozart däck A1
 • ERV Reseförsäkring Plus – Hör av er för prisuppgift
 • Gouda Avbeställningsskydd 5% av resans pris

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Rolling Stones i London med Fredrik Strage för dig som är DN-prenumerant


27-29 mars 2020 | Rolling Stones London med Fredrik Strage för dig som är DN-prenumerant

Följ med till Rolling Stones London! En tidsresa där vi under tre intensiva dagar färdas tillbaka till sextio- och sjuttiotalet och upplever de avgörande ögonblicken i Rolling Stones historia. Det här är en resa för dig med passion för musik och rockhistoria.

Elegant flodkryssning på Rhen, med Lüftner Cruises


15 - 22 april 2020 | Nederländerna, Tyskland, Frankrike & Schweiz

Flodkryssning på "fader Rhen", från vackra Amsterdam till schweiziska Basel, i skön vårtid. Längs denna Västeuropas längsta flod besöks kulturstäder som Köln och Strasbourg, och vi gör en avstickare in i Moseldalen. Känn historiens vingslag i borgar och katedraler, och njut av vacker natur. Amadeus Silver III från Lüftner Cruises blir vårt hem under resan.

Spännande Abruzzo – ett Italien bortom allfarvägarna


17 - 22 april | Italien: Abruzzo

Följ med till Abruzzo och upplev ett Italien bortom allfarvägarna, i ljuvlig vårtid. Under vår resa i april står besök i vackra bergsbyar med traditionsbundet vardagsliv, och pittoreska kuststäder, på agendan. Många spännande aktiviteter väntar. Njut av den fantastiska maten och vinerna, naturen med sitt blommande landskap och den värmande vårsolens strålar. Abruzzo har allt!

Härlig vårresa full av guldskatter
– kryssning genom Suezkanalen med Azamara Journey


25 april - 13 maj 2020 | Förenade Arbemiraten – Oman – Egypten – Jordanien – Suezkanalen – Grekland

Denna kryssning med Azamara Journey tar oss till de fantastiska guldskatterna i Luxor, världsarvet Petra i Jordanien, stränderna i Oman och det glasklara vattnet i Röda havet. Mästerverket Suezkanalen, som förenar Europa med Asien, är en av höjdpunkterna.

Flodkryssning på Seine med eleganta Lüftner Cruises
Njut av våren i norra Frankrike!


29 april - 6 maj 2020 | Seine – Paris – Rouen – Normandie – Le Havre

Härlig flodkryssning på Seine, med Lüftner Cruises fina fartyg Amadeus Diamond. En skön resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet. Från Paris till Le Havre, med kulturstaden Rouen, landsbygden i Normandie, Van Goghs grav i Auvers-sur-Oise och Monets vackra trädgård i Giverny.

Förgyll några dagar i vår – rundresa i vackra Marche, Italien


8 - 13 maj 2020 | San Benedetto del Tronto – Offida – Ascoli Piceno – Montemonaco – Sibillinibergen

Regionen Marche kallas ibland "det nya Toscana" med sina böljande kullar täckta av vinodlingar och olivlundar, och små medeltida städer. Vår rundresa tar oss bland annat till pittoreska Offida, arkitektoniska juvelen Ascoli Piceno och Sibillinibergen. Njut av fantastisk mat och goda italienska viner!

Vi kryssar med Hurtigruten nordgående – världens vackraste sjöresa


8 - 14 maj 2020 | Norge

Följ med Club Eriks på denna klassiska kustresa i nordgående riktning där vi tar dig med på en sju dagar lång sjöresa till några av Norges vackraste kuststäder och till avlägsna byar. Vi börjar i Bergen med en stadsrundtur innan vi går ombord MS Trollford. Sedan fortsätter vi vår resa norrut, långt bortom polcirkeln hela vägen upp till Kirkenes.

Kryssning med Azamara Quest i
östra Medelhavet, Venedig – Nice


8 - 19 maj 2020 | Italien – Kroatien – Montenegro – Korsika – Frankrike

Möt våren med några av södra Europas pärlor när vi kryssar från Venedig till Nice med Azamara Quest. Skönhetens ö Korsika, makalösa Amalfikusten i Italien, ett pärlband av intressanta stopp längs kroatiska kusten, kulturrika Kotorbukten i Montenegro, vackra Venedig och härliga Nice - på denna kryssning ryms det mesta av det bästa.

Hurtigrutenkryssning sydgående – ”världens vackraste sjöresa”


14 - 19 maj 2020 | Kirkenes till Bergen med Lofoten, Tromsö & Trondheim

Från arktisk vildmark till världsarvslistad storstadscharm – kryssningar längs norska kusten är den ultimata upplevelsen. På vägen mot charmiga Bergen ser du några av världens vackraste öar, höga fjäll, idylliska fiskelägen, hisnande fjordlandskap och unik natur. Denna resa med Hurtigruten ger skäl för sitt namn - "världens vackraste sjöresa".

Kryssning med Celebrity Cruises
– Island & Irland, ”sagornas öar”


30 maj - 13 juni 2020 | Guernsey - Cork - Dublin - Belfast - Reykjavik - Akureyri

Följ med på denna kryssning med Celebrity Silhouette till Island och Irland - "sagornas öar" som bjuder på magiska vyer, härliga kontraster och stor värme och kärlek. Vi njuter av livets goda på gröna, sköna Irland i Cork, Dublin och Belfast. På Island bländas vi av kontrasterna.

Upplev Norges vackra fjordar –
kryssning med Jewel of the Seas


31 maj - 7 juni 2020 | Köpenhamn – Geiranger – Bergen – Stavanger – Kristiansand – Köpenhamn

Kryssning med Jewel of the Seas till magiskt fjordlandskap i Geiranger, småstadskänsla i storstaden Bergen, vackert fjäll i Stavanger och Kristiansands härliga skärgård. Vi blir förförda av naturens färgsprakande skönhet, bjuds ett rikt kulturliv och tas tillbaka i tiden bland smala och mystiska gränder.

Upptäck Italiens pärlor på denna kryssning med Azamara Journey


3 - 11 juni 2020 | Rom (Civitavecchia) – Porto Torres – Portoferraio – Livorno – Santa Margherita – Monte Carlo

Kryssning från Rom till Monte Carlo, med flera italienska pärlor längs vägen. Vackra Sardinien, lilla pittoreska ön Elba, historiska Florens, förtjusande Portovenere och pittoreska Santa Margherita. Ombord på vårt fantastiska fartyg Azamara Journey njuter vi av mat, dryck och service i världsklass. Med Club Eriks värd.

Kryssning runt Östersjön med Royal Caribbean – St. Petersburg, Helsingfors, Tallinn och Visby


19 - 26 juli 2020 | Sthlm - St. Petersburg - Helsingfors - Tallinn - Visby - Sthlm

Upplev Östersjöns pärlor på denna kryssning med Jewel of the Seas. Under resan besöker vi storslagna St. Petersburg, trendiga Helsingfors, Tallinn med sin medeltida charm och idylliska Visby! Startar och avslutar kryssningen gör vi i vår vackra huvudstad Stockholm.

Club Eriks sommarresor – Vi smakar på det bästa i Hälsingland


27– 29 juli 2020 | Hälsingland

Hälsingland! Blånande berg, storslagen natur med stora skogar och brusande älvar. Med Orbadens riviera, Järvzoo med inhemska vilda djur, Växbo med landets bäst bevarade miljöer från linberedningens glansdagar. Och så förstås, hela Sveriges stolthet, det senaste världsarvet, Hälsingegårdarna!

Kryssning med Azamara Quest runt mytomspunna Skottland


18 - 29 augusti 2020 | Skottland runt: Amsterdam till Dublin med Edinburgh, Aberdeen, Lerwick & Oban

Whisky, kiltar och Lochs - välkommen till Skottland! På denna kryssning med Azamara Quest upplever vid det bästa Skottland har att erbjuda. Vi kommer bland annat till Skottlands huvudstad, Edinburgh, och får under kryssningen chans att besöka några utav landets främsta whiskydestillerier.

En smakrik upplevelse på Höga Kusten med Club Eriks


24 – 28 augusti 2020 | Höga Kusten i Ångermanland

Vår resa tar oss längs Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten för att uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk. Vi bor i vackra omgivningar och på Höga Kustens gastrohotell på Ulvön, äter fantastiska middagar med lokalt producerade råvaror och får uppleva traditioner som är unika för området – allt med personlig omtanke.

Vi smakar på det bästa i Jämtland
– en vacker septemberupplevelse


7 – 10 september 2020 | Jämtland

Jämtland har beskrivits som ett av landets mest genuina och sammanhållna. Mattraditionen har överlevt i generationer och vi smakar på det bästa av Jämtland. Vi besöker en älgpark, en av Jämtlands äldsta gårdar och Sveriges största vattenfall. Vi upplever Storsjöns skärgård och tar oss västerut till Åre, Storulvån och Storlien.

Kryssning i Svarta havet med Azamara Journey


11 - 26 sept 2020 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken. Det skulle kunna vara en beskrivning av Medelhavet, men denna gång handlar det om Svarta havet. Vår kryssning med Azamara går från Grekland till Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien.

Vi upplever Italiens pärlor – kryssning med Azamara Pursuit


25 september - 3 oktober 2020 | Nice - Santa Margherita - Portovenere - Livorno - Portoferraio - Olbia - Rom

Njut av hösten i Medelhavet med populära Azamara Pursuit. Vi upplever den vackert bländande Italienska rivieran med Santa Margherita, Portovenere och Livorno. Innan vi når vår slutdestination, fantastiska Rom, besöker vi även pittoreska Elba och kulturella Olbia på sköna Sardinien.

Kryssning med Celebrity Infinity från Lissabon till Barcelona


29 sep - 9 okt 2020 | Lissabon - Porto - La Coruna -Gibraltar - Malaga - Alicante - Valencia - Barcelona

Förläng sommaren och följ med på denna 10 nätters kryssning från Lissabon till Barcelona. Följ med på vår guidade citytur i Lissabon och Barcelona, njut av ett glas portvin i Porto, hälsa på aporna vid Gibraltars topp och i Valencia kan ni njuta av en äkta Paella. Club Eriks värd är med under hela resan.

Kryssning Aten till Venedig med Azamara, via Adriatiska havet


2 - 10 okt 2020 | Aten - Katakolon - Korfu - Dubrovnik - Zadar - Koper - Venedig

Underbar kryssning med Azamara Journey från antikens Aten till vackra Venedig, som bjuder på vindlande kanaler och romantiska gondoler. Vi upplever ett flertal av Adriatiska havets vackra pärlor under vår resa norrut, som exempelvis grekiska Korfu, Dubrovnik och Zadar i Kroatien, samt en av Sloveniens äldsta städer - Koper.

Club Eriks gastronomiresor: Kulinariska Baskien – mat & vin med kunnig svensk guidning


13 - 17 oktober 2020 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Följ med på Club Eriks mat- och vinresa till vackra Baskien i norra Spanien, hösten 2020. Vi går på museum, äter tapas, dricker cava och besöker en vingård. I San Sebastián äter vi på en av världens bästa restauranger, legendariska Restaurante Arzak, som har 3 stjärnor i Guide Michelin.

Flodkryssning på Rhône & Saône med högklassiga Lüftner Cruises


28 oktober - 5 november 2020 | Franska Rhonedalen - Lyon - Bourgogne - Provence med Avignon & Arles

Härlig kryssning med Lüftner Cruises från Lyon, på floderna Rhône och Saône. Med spännande stopp i Macon i Bourgogne, samt de urgamla städerna Avignon och Arles i Provence, får vi se Frankrike i höstfärger. De vackra våtmarkerna i Camargue och "Europas Grand Canyon" kan också upplevas.

Club Eriks gastronomiresor – kulinarisk weekend – Piemonte Italien


28 oktober - 1 november 2020 | Norra Italien: Piemonte

I Piemonte i norra Italien upplever vi en kulinarisk weekend. Regionen är en av Italiens stora vinregioner och här finns den åtråvärda vita tryffeln. Staden Turin bjuder på strosvänliga kvarter, vacker arkitektur, kultur och fantastiska restauranger.

Med Azamara Pursuit i Svarta havet – en annorlunda kryssning!


13 - 28 sept 2021 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

Följ med på en härlig höstkryssning med fina Azamara Pursuit i Svarta havet och upplev spännande resmål i Grekland, Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien. Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken.