Från de schweiziska Alperna ut till Nordsjön rinner ”Fader Rhen”. Med sina dryga 1200 km är det Västeuropas längsta flod och Tysklands pulsåder. Landskapet är stundtals pastoralt och idylliskt men lika ofta dramatiskt, med borgar och sagoslott klättrandes på de branta klipporna. Många av dem har en nästan maffialik historia – de byggdes av rena rama rövarbaroner, som tvingade till sig tull från skeppen på floden genom att blockera deras färdväg.

Här har man odlat vin ända sedan romartiden och nästan vertikala vinodlingar adderar till områdets skönhet, precis som korsvirkesromantiken som frodas här och vackra ornamenterade gotiska kyrkspiror – allt som plockat ur en saga. Poeter som Goethe och Lord Byron, precis som konstnärer som t.ex William Turner har skaldat om/målat av dessa drömska landskap och gjort regionen vida känd.

Följ med oss på Amadeus Silver III från Amsterdam till Basel, via Köln, Koblenz och Strasbourg, med en avstickare in i den vackra Moseldalen. Höjdpunkten under färden är sträckan mellan  Koblenz och Rüdesheim, som är klassad som ett världsarv av UNESCO. Det är här vi hittar bl.a Loreleis mytomspunna klippa, där så många fartyg förlist.

De angivna lägre priserna gäller vid bokning t.o.m 27 november 2019.

Flodkryssning Rhen


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 15 april 2020
Till 22 april 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Strauss-däck B-1
35.900:- (39.900:-)
Mozart-däck A-1
38.900:- (42.900:-)
Mozart-däck Svit - PÅ FÖRFRÅGAN
42.900:- (47.900:-)

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Amsterdam // Zürich – Stockholm, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • Besök på Keukenhof blomsterträdgård
 • Lättare lunch i Amsterdam, inkl. dryck
 • 7 nätters kryssning med Amadeus Silver III, på Rhen
 • Helpension ombord (buffet-frukost, lunch, middag & ”midnight snack”)
 • Vin till middagarna + kaffe/te till lunch/middag
 • Cocktail-reception första kvällen ombord
 • Dricks till personalen ombord
 • Sightseeing-tur med engelsk lokalguide i Basel
 • Flygplatstransfer i Amsterdam & Zürich/Basel
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomst.)

Tillägg

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Strauss-däck B-1
35.900:- (39.900:-)
Mozart-däck A-1
38.900:- (42.900:-)
Mozart-däck Svit - PÅ FÖRFRÅGAN
42.900:- (47.900:-)
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
15 apr
Stockholm - Amsterdam
08.15 - 10.20
2h 05 min
22 apr
Zürich - Stockholm
16:25 - 18:50
2h 25 min

Om ni önskar flyga från Göteborg eller Köpenhamn är ni välkomna att höra av er. Vi kollar tidtabell och pris.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
15 apr
Amsterdam, Nederländerna
-
-
16 apr
Amsterdam, Nederländerna
-
- 08.30
16 apr
Hoorn, Nederländerna
- 13.00
- 13.30
17 apr
Köln, Tyskland
- 16.00
- 20.00
18 apr
Cochem (floden Mosel), Tyskland
- 14.00
- 21.45
19 apr
Koblenz, Tyskland
- 06.00
- 11.00
19 apr
Rüdesheim, Tyskland
- 17.00
- 22.00
20 apr
Mannheim, Tyskland
- 06.00
- 11.00
20 apr
Speyer, Tyskland
- 15.30
- 19.30
21 apr
Strasbourg, Frankrike
- 07.30
- 13.00
22 apr
Basel, Schweiz
- 09.00
- Avstigning
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 15 april
Amsterdam, Nederländerna

I arla morgonstund flyger vi från Stockholm till Amsterdam. Staden är känd för sina många kanaler, pittoreska miljöer och stora mängd cyklister. Här finns även flera världsberömda museer.
Här möter en svensktalande lokalguide upp och tar oss med till blomsterträdgården Keukenhof, som vid den här tiden vanligtvis är en sprakande färgbomb av blommande tulpaner och andra lökväxter. Innan vi beger oss till fartyget blir det en lättare lunch.

Keukenhof tulpaner

Ombordstigning på vårt fartyg Amadeus Silver III sker senare under eftermiddagen.

Amsterdam Holland

När vi gått ombord och gjort oss hemmastadda på fartyget bjuds en välkomstdrink och gemensam middag.
Fartyget ligger kvar i hamn över natten så den som känner för lite ”Amsterdam by night” har möjlighet att gå iland igen efter middagen.

Dag 2 - 16 april
Amsterdam & Hoorn, Nederländerna

Fartyget lämnar Amsterdam på morgonen och innan dess kan den som så önskar välja att kliva av fartyget och följa med på en tur i Nordholland, med en citytur och kanaltur i Amsterdam som inledning.

Man kommer åter till fartyget vid ca 13.00, i Hoorn. För de som väljer att stanna på fartyget väntar istället en lugn morgon ombord.
Efter Hoorn passeras Ijsselmeer, den stora och grunda insjö som skapades av ett stort dammbygge.

Ijsselmeer Amsterdam

Dag 3 - 17 april
Köln, Tyskland

Idag anländer vi Köln som är Tysklands äldsta storstad, grundad år 50 e.Kr. I denna gemytliga stad finns arkitektoniska mästerverk, många konstverk, brasserier där den tyska ölen ”Kölsch” förenar personer i alla åldrar och det mest besökta monumentet i Tyskland – den gotiska katedralen från 1400-talet, som är ett UNESCO världsarv.

Här kan vi följa med på en 2,5 timmes promenad genom staden och utforska dess omgivningar och bland annat få se den berömda katedralen från 1880, rådhuset och gamla stan.

Dag 4 - 18 april
Cochem, Tyskland

Nästa destination är Cochem och vi ger oss in i vackra Moseldalen för att komma dit. Vi lägger till strax efter lunch och här finns möjlighet att följa med på en promenad med vinprovning för den som vill. På smala, slingrande gator kan man ta sig till slottet Reichburg som, tack vare sin storlek och plats högt ovanför staden, dominerar stadsbilden. Njut av utsikten över Moseldalen med dess blandade skog, ängar och vingårdar.

Cochem, Moseldalen

Dag 5 - 19 april
Koblenz & Rüdesheim, Tyskland

I arla morgonstund anländer vi till Koblenz, en av Tysklands vackraste och äldsta städer. Fyra bergsområden, vinberg och skogar utgör en unik kuliss runt staden och kyrkor och slott, gamla adelssäten och förnäma borgarhus vittnar om dess 2 000-åriga historia. Även här finns möjligheten att följa med rederiet på en stadspromenad, där besök görs på bl.a. kejsar Wilhelms minnesmärke vid det berömda German Corner, och stadens landmärke – Schängelfontänen vid rådhuset. Promenaden tar ca. 1,5 timme och avslutas där Mosel och Rhen rinner samman.

I natursköna omgivningar kryssar vi vidare mot den lilla staden Rüdesheim. Denna sträcka är klassad som ett världsarv av UNESCO, och ungefär halvvägs ligger Lorelei-klippan. Enligt legenden trollbinder en flicka sjömän med sin sång och sin skönhet, så att de förlorar kontrollen över skeppen och drunknar.

Lorelei-klippan Rhen

Rüdesheim ligger i skärningspunkten mellan fyra tyska vindistrikt. Här bjuds fantastiska viner och fängslande natur. Följ med på en promenad genom staden. Vi får bl.a. besöka Siegfrieds Mekaniska Musikskåpsmuseum, som har den största och vackraste samlingen av mekaniska musiklådor, och Eagle Tower som är en del av stadsmuren och befästningarna från 1500-talet.

Rhendalen

Dag 6 - 20 april
Speyer & Mannheim, Tyskland

Dagens första stopp görs i Mannheim, en urban, öppen och tolerant stad där konst och kultur främjas starkt. Här finns kurfurstliga minnesmärken och modern arkitektur, ett brett utbud av shopping och mängder av konstgallerier.

Staden är också en utmärkt utgångspunkt för ett besök i Heidelberg som med sina runt tre miljoner dagsturister är med i toppen bland Tysklands, Europas och antagligen hela världens städer. Här är ett måste att se berget Königstuhl (”Kungens stol”) och slottet som tronar på 70 meters höjd ovanför floden Neckar på en bergssluttning. Följ gärna med rederiet på dess utflykt hit.

Staden Speyer, med sina ca 50 000 invånare, var en betydelsefull stad under medeltiden och är känd för sin domkyrka som är ett världsarv. Här finns möjligheten att följa med på en guidad promenad genom staden som inkluderar besök på bl.a. den romanska kejserliga katedralen (endast utifrån), den Heliga Andes kyrka, den gamla porten Altpoertel och det judiska badet.

På kvällen hålls ”Captain´s Gala Dinner” ombord. Njut av god mat och dryck tillsammans med dina medresenärer medan Amadeus Silver III kryssar vidare mot Frankrike.

Dag 7 - 21 april
Strasbourg, Frankrike

Vi anländer till Strasbourg, gammal huvudstad i Alsace, tidig morgon. Här kan man följa med rederiet på en stadstur under förmiddagen. Under cityturen tar vi oss med buss, till fots och med en båttur till olika delar av staden. Vi får bl. a. se de gamla kvarteren och det berömda kvarteret ”Petite France”, där några av husen är så gamla som 500 år.

Önskar du istället upptäcka på egen hand eller bara ta det lugnt ombord på fartyget, går det givetvis också bra. Strasbourg med sin rika historia är utan tvekan en av Europas pärlor med sin katedral – på medeltiden världens högsta byggnad – korsvirkeshusen i stadsdelen ”Petite France” och sin blandning av fransk charm och gotisk arkitektur.

Strasbourg kanaler

Dag 8 - 22 april
Basel, Schweiz

Efter frukost idag är det dags att vinka hej då till fartyget för denna gång, nu när vi nått slutmålet – Basel i Schweiz.

Basel, Schweiz

Det är Schweiz tredje största stad, precis vid gränsen till Frankrike och Tyskland, med floden Rhen som sammanbindande länk. Basler Münster, katedralen i röd sandsten är tillsammans med bron Mittlere Brücke från år 1226 stadens mest kända historiska landmärken. Den gamla staden med sina kullerstensgator är en av Europas mest välbevarade och pittoreska. Här finns stora och betydande konstmuseer, samt ett av Europas äldsta hotell ”Hotel Les Trois Rois”. Stora personligheter som Napoléon Bonaparte, Goehte, Voltaire, Picasso, Chagall, The Rolling Stones och Casanova har alla bott på hotellet.
Vi gör en sightseeingtur och lär känna Basel lite bättre, innan det är dags att bege sig till Zürich flygplats för hemresan.

DELA MED DINA VÄNNER:

Lüftner Cruises-Amadeus Silver III

OM

Precis som sina systerfartyg, Silver I och II, är Amadeus Silver III bekvämt och elegant, med ljusa, rymliga hytter, alla med ett öppningsbart panoramafönster. Sviterna har t o m skjutdörrar i glas ut mot en liten fransk balkong.  Det finns gott om förvaringsutrymmen, sittgrupp och badrum med dusch. Man väljer om man vill ha en dubbelsäng eller separata sängar. Hårtork, minisafe och telefon finns också i hytterna, som är 17,5 m2 stora. Sviterna är lite större, 26,4 m2. Dessa hytter ligger fördelade på däck två och tre.
Säsong och regionala råvaror avgör vad som serveras i fartygets trevliga matsal , Panorama Restaurant på däck två (Strauss Deck) och rakt ovanför (på Mozart Deck) ligger panoramabaren med fin utsikt mot omgivningarna . Café Vienna bjuder på österrikiska bakverk och gott kaffe. Längst fram i fören hittar man River Terrace – en open-air lounge omgiven av vindskyddande glaspaneler som öppnar upp mot det förbipasserande landskapet. Varje dag är det musikunderhållning och andra aktiviteter såsom föreläsningar om aktuella ämnen, matlagningsdemonstrationer etc. och på däck finns solstolar, shuffle board, och schackspel. För den som vill vara fysiskt aktiv finns det ett litet fitness room ombord. Vid stoppen har man möjlighet att låna fartygets cyklar för egna upptäckter iland.

Amadeus Silver III är byggt 2016, är 135 m långt och tar som mest 168 passagerare i sina 72 hytter och 12 sviter.

Deckplan Amadeus Silver III

Deckplan Amadeus Silver III

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Utflyktsprogram

Hör gärna av er om ni vill boka utflykter. Kostnaden för paketet A, B och C reduceras med 15% om man bokar dem innan kryssningen. Vill man boka paketen ombord är det fullpris som gäller.

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

15 april 2020 - 22 april 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Strauss-däck B-1: 35.900:- (39.900:-)
Mozart-däck A-1: 38.900:- (42.900:-)
Mozart-däck Svit - PÅ FÖRFRÅGAN: 42.900:- (47.900:-)

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se