Följ med på en behaglig flodkryssning i Bourgogne och Provence, på Rhône och Saône bland vinrankor, pittoreska städer och historiska lämningar från romartiden och andra fantasieggande epoker. Vi börjar och slutar i Lyon, en av Frankrikes mycket charmiga storstäder. Romarna byggde en hamn här, vilket blev inledningen på en nu 2000-årig historia. Stadens rikedom är delvis grundad på den framgångsrika tillverkningen av siden under århundraden, med mängder av vackra kyrkor och privatpalats att beundra. Här hade den franska motståndsrörelsen sitt säte under andra världskriget och här uppfanns filmkonsten av bröderna Lumière. Matkonsten når högt – både på stjärnrestauranger och kvarterskrogar. Vi inleder med en natt i Lyon för att få en rejäl smakbit av staden, både bokstavligt och bildligt talat.

Kryssningen bjuder därefter på välkända vindistrikt som Bourgogne och Côtes du Rhône, pittoreska byar och natursköna bygder. Några av höjdpunkterna är Avignon, där påven huserade under delar av 1300-talet och Arles, där romarna byggde en amfiteater, travbana och en badanläggning.

De angivna lägre priserna gäller vid bokning t.o.m 27 februari.

Rhone flodkryssning karta


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 28 oktober 2020
Till 5 november 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Strauss-däck B1
34.900:- (37.900:-)
Mozart-däck A1
37.900:- (41.900:-)
Mozart-däck Svit - PÅ FÖRFRÅGAN
41.900:- (46.900:-)

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Lyon tur/retur, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 1 natt på hotell i Lyon (4*)
 • Frukost på hotellet
 • 1 lunch och 1 middag i Lyon, inkl. dryck
 • Sightseeing-tur med engelsk lokalguide i Lyon
 • 7 nätters kryssning med Amadeus Provence, på Rhône
 • Helpension ombord (buffet-frukost, lunch, middag & ”midnight snack”)
 • Vin till middagarna + kaffe/te till lunch/middag
 • Cocktail-reception första kvällen ombord
 • Dricks till personalen ombord
 • Flygplatstransfer i Lyon
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomst.)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg – hör av er för prisuppgift
 • Avbeställningsskydd (Gouda Försäkringar) – 5% av resans pris
 • Reseförsäkring Plus (ERV) – hör av er för prisinformation

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Strauss-däck B1
34.900:- (37.900:-)
Mozart-däck A1
37.900:- (41.900:-)
Mozart-däck Svit - PÅ FÖRFRÅGAN
41.900:- (46.900:-)
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00Flyget går att boka först ca 11 månader innan avresan. Vi återkommer om detta så snart det är möjligt.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
29 okt
Lyon
-
- 22.00
30 okt
Macon
- 08.00
- 19.00
31 okt
Chalon-sur-Saône
- 08.00
- 14.30
31 okt
Tournus
- 17.30
- 19.30
1 nov
Lyon
- 06.00
- 12.00
2 nov
Avignon
- 08.00
-
3 nov
Avignon
-
- 05.00
3 nov
Arles
- 08.00
- 18.30
4 nov
Chateauneuf-du-Rhône
- 04.30
- 08.30
4 nov
Le Pouzin
- 12.00
- 14.00
5 nov
Lyon
- 08.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 28 okt
Avresa, Lyon

Avresa från Stockholm, planbyte någon stans i Europa och ankomst till Lyon under eftermiddagen.
Transfer till hotellet och lite egen tid innan vi går ut och äter en gemensam middag, på någon av Lyons trevliga ”bouchons” – lokala kvarterskrogar med god & vällagad mat.

Lyon Rhone Frankrike

Dag 2 - 29 okt
Lyon

Romarna döpte Lyon till Lugdunum, när de grundlade den här år 43 e Kr. där Rhone och Saone flyter ihop. Det är Frankrikes tredje största stad, men ståtar med titeln ”gastronomisk huvudstad”. I Gamla stan finns väldigt många byggnader i renässansarkitektur och den placerar sig på UNESCOs världsarvslista. Lyon har varit välmående i hundratals år, med början på 1500-talet då staden fick monopol på handeln och produktion av silke av den franske kungen. Vi gör en sightseeingtur under förmiddagen, vilken avslutas med lunch.

Därefter är det dags för transfer till fartyget MS Amadeus Provence & floden Rhône. Först serveras en cocktail och under kvällen blir det välkomstmiddag.

Lyon Frankrike

Under natten stävar vårt flytande hotell norrut, i Rhônes biflod Saône som har sin källa uppe i bergskedjan Vogeserna (Les Vosges).

Dag 3 - 30 okt
Macon

Först på dagordningen står staden Mâcon i Bourgogne. Hit anlände kelterna och anlade en hamn och en bosättning något århundrade f Kr. Staden växte under Romarriket, vilket den stora romerska skatt som hittades här sent 1700-tal är ett tydligt bevis på. Promenera gärna runt på egen hand – glöm inte att besöka Maison de Bois, stadens äldsta hus från slutet av 1400-talet. De tre översta våningarna är byggda helt i trä där dåtidens mästare snidat skulpturer av människor och djur. I det vackra landskapet runt staden odlas stora mängder vin, framför allt chardonnay. Vinets betydelse för staden Macon kan inte överskattas, det är en del av dess själ.

Macon Frankrike

Den som vill kan under eftermiddagen följa med rederiet på en utflykt till Benediktin-orderns kloster Cluny. Under medeltidens var dess makt enorm och här levde munkarna efter ett strikt regelverk. Klosterkyrkan var fram till 1500-talet den största i världen – inte ens Vatikanen kunde visa upp något mer imponerande. Idag ligger mycket i ruiner, men man kan fortfarande att få en känsla av klostrets storhetstid. Rederiet erbjuder även en utflykt där fokus ligger på områdets vinproduktion – denna sker under morgontimmarna..

Dag 4 - 31 okt
Chalon-sur-Saône & Tournus

Nu har turen kommit till Chalon-sur-Saône, en liten stad med rötter som viktig handelsplats mellan franska vattenleder och romerska vägar. Byggnadsstilen påminner om den längre norrut i Alsace, med många vackra korsvirkeshus. I Chalon-sur-Saône föddes vetenskapsmannen och uppfinnaren Nicéphore Niepce år 1765. Han blev först med att lyckas skapa en varaktig fotografisk bild och här finns ett museum om hans arbete.

Korsvirkeshus

Vill man kan man delta i en utflykt till Beaune, vinets huvudstad i Bourgogne, som anordnas av rederiet.

Bourgogne vin

Sen eftermiddag når vårt fartyg staden Tournus, en bilt längre söderut. Pittoreska gränder inbjuder till en promenad i den medeltida stadskärna och här finns också en fortliknande romansk kyrka från 1000-talet.

Dag 5 - 1 nov
Lyon

Då var vi tillbaka i Lyon igen, med tid fram till mitt på dagen att lära känna staden lite bättre. Rederiet erbjuder en sightseeing-tur för den som inte önskar ge sig ut egna upptäcktsfärder.

Lyon Frankrike

Kl. 12.00 fortsätter resan igen. Koppla av ombord, smält intryck och njut av sceneriet som passerar revy längs flodens vindlande färd söderut.

Dag 6 - 2 nov
Avignon

Under morgontimmarna når vi en av kryssningens absoluta höjdpunkter, staden Avignon. Nu för tiden är den omskriven för Frankrikes största teaterfestival som äger rum här varje sommar. Men det är historien som är den främsta anledningen till Avignons berömmelse. Vem har inte sjungit den gamla barnvisan om bron över Rhône-floden. Bron är från 1100-talet och idag återstår inte mycket av den, men den var länge en del av den viktigaste pilgrimsleden mellan Italien och Spanien. Under 1300-talet var Rom en osäker plats för de katolska påvarna och de fann en tillflyktsort här i Avignon. Befolkningen ökade och staden blomstrade. Påvepalatset växte sig gigantiskt under de sju påvar som verkade här. Det fyllde ett otal funktioner – som bostad, kyrka och försvarsverk och var som störst hela 11.000 m2.
Följ med på en sightseeingtur anordnad av rederiet eller upptäck Avignon på egen hand.

Avignon bro

Avignon

Efter lunch kan man följa med till den vackra romerska akvedukten i tre våningar från 100-talet e Kr. Pont du Gard, som den heter, försåg staden Nimes med vatten. Akvedukten är den högsta och allra bäst bevarade och den finns sen 1980-talet med på UNESCOs världsarvslista. Franska murare besökte länge Pont du Gard som en del i sin utbildning med uppmaningen: ”Se och lär!”
Dryga milen härifrån ligger Uzès, en liten fin stad som ståtar med ett halvdussin  medeltida höga torn, varav ett – Tour Fenestrelle liknar tornet i Pisa, med den skillnaden att det inte lutar.

Pont du Gard

Fartyget ligger kvar i Avignon till nästa morgon, så den som önskar uppleva Avignon by night har möjlighet att göra det.

Dag 7 - 3 nov
Arles

Det har nu blivit dags för det sydligaste stoppet under flodkryssningen, nämligen staden Arles. Denna lilla provencalska pärla hade sin storhetstid under romarna och staden är full av lämningar sedan den tiden. En storslagen och välbevarad amfiteater och en badanläggning är några av dem.
Vincent Van Gogh bodde i Arles i ett drygt år och utvecklade sitt målande och sin färgskala. Ca 200 av hans verk skapades här, bl a hans berömda solrosor. Det var även här han skar av delar av sitt ena öra.

Arles amphiteater

Arles

Rederiet erbjuder en sightseeing-promenad i staden på förmiddagen och under eftermiddagen kan den som önskar följa med till Camargue, Rhone-flodens stora delta en liten bit från Arles. Deltat med sin fascinerande fauna av rosa flamingos, tjurar och halvvilda vita hästar fascinerar.

Camargue

Dag 8 - 4 nov
Chateauneuf-du-Rhône & Le Pouzin

Under morgontimmarna görs ett kort stopp i Chateauneuf-du-Rhône. Det möjliggör en tur, anordnad av rederiet, till ”Europas Grand Canyon”, le Gorge de l’Ardèche. Floden Ardèche omges här av 300 meter höga kalkstensklippor.

Ardeche Gorge

Ni som stannar kvar ombord njuter av en lugn förmiddag och tar kanske en bensträckare i Le Pouzin där ett stopp på några timmar görs. Här har människor funnits i årtusenden – i en grotta i närheten har man t o m hittat lämningar av neanderthal-människor.

På kvällen är det dags för kaptenens galamiddag, som en festlig avslutning på flodkryssningen.

Dag 9 - 5 nov
Lyon, hemresa

Efter frukost är vi tillbaka i Lyon och det är dags för avstigning. Transfer till flygplatsen och hemresa därifrån under dagen, tillbaka till Sverige.

DELA MED DINA VÄNNER:

Lüftner Cruises – Amadeus Provence

OM

Amadeus Provence byggdes 2017, tar 140 passagerare och seglar enbart de franska floderna Rhône och Saône.
Fartyget är 111 m långt och 11,4 m brett. Hytterna är rymliga och bekväma, med en glasvägg ut mot omvärlden – övre delen är öppningsbar. Sviterna har en glasvägg med skjutdörrar ut mot en liten ”fransk balkong”. Det finns gott om förvaringsutrymmen, liten sittgrupp och badrum med dusch. Man väljer om man vill ha en dubbelsäng eller separata sängar. Hårtork, minisafe och telefon finns också i hytterna, som är 17,5 m2 stora. Sviterna är lite större, 26,4 m2. Hytterna ligger fördelade på däck två och tre. (Det finns även hytter på första däck, men dessa har vi inte bokat upp, eftersom man där endast har ett fönster uppe vid taket och ett sämre ljusinsläpp.)

Amadeus Provence håller mycket hög klass, med sin panorama-restaurang på Strauss Deck (däck 2) och rakt ovanför finns baren med fin utsikt mot omgivningarna (på Mozart Deck). Café Vienna bjuder på österrikiska bakverk och gott kaffe. Längst fram på översta däck finns en glasomgärdad terrass – med bra utsikt och vindskydd.
Varje dag är det musikunderhållning och andra aktiviteter såsom föreläsningar om aktuella ämnen, matlagningsdemonstrationer etc. och på däck finns solstolar, shuffleboard, schackspel och en putting-green. För den som vill vara fysiskt aktiv finns det ett fitness room ombord. Vid stoppen har man möjlighet att låna fartygets cyklar för egna upptäckter iland. Som en extra bonus ståtar fartyget med en liten infinity-pool.

Amadeus Provence deckplan

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:
Utflyktspaket 2020

Rhone-kryssning, utflyktspaket 2020

Hör gärna av er om ni vill boka utflykter. Kostnaden för paketet A, B och C reduceras med 15% om man bokar dem innan kryssningen. Vill man boka paketen ombord är det fullpris som gäller.
OBS! Det utgår ingen rabatt på individuella utflykter som bokas innan kryssningen

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

28 oktober 2020 - 5 november 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Strauss-däck B1: 34.900:- (37.900:-)
Mozart-däck A1: 37.900:- (41.900:-)
Mozart-däck Svit - PÅ FÖRFRÅGAN: 41.900:- (46.900:-)

 • Enkelhyttstillägg – hör av er för prisuppgift
 • Avbeställningsskydd (Gouda Försäkringar) – 5% av resans pris
 • Reseförsäkring Plus (ERV) – hör av er för prisinformation

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Rolling Stones i London med Fredrik Strage för dig som är DN-prenumerant


27-29 mars 2020 | Rolling Stones London med Fredrik Strage för dig som är DN-prenumerant

Följ med till Rolling Stones London! En tidsresa där vi under tre intensiva dagar färdas tillbaka till sextio- och sjuttiotalet och upplever de avgörande ögonblicken i Rolling Stones historia. Det här är en resa för dig med passion för musik och rockhistoria.

Elegant flodkryssning på Rhen, med Lüftner Cruises


15 - 22 april 2020 | Nederländerna, Tyskland, Frankrike & Schweiz

Flodkryssning på "fader Rhen", från vackra Amsterdam till schweiziska Basel, i skön vårtid. Längs denna Västeuropas längsta flod besöks kulturstäder som Köln och Strasbourg, och vi gör en avstickare in i Moseldalen. Känn historiens vingslag i borgar och katedraler, och njut av vacker natur. Amadeus Silver III från Lüftner Cruises blir vårt hem under resan.

Spännande Abruzzo – ett Italien bortom allfarvägarna


17 - 22 april | Italien: Abruzzo

Följ med till Abruzzo och upplev ett Italien bortom allfarvägarna, i ljuvlig vårtid. Under vår resa i april står besök i vackra bergsbyar med traditionsbundet vardagsliv, och pittoreska kuststäder, på agendan. Många spännande aktiviteter väntar. Njut av den fantastiska maten och vinerna, naturen med sitt blommande landskap och den värmande vårsolens strålar. Abruzzo har allt!

Härlig vårresa full av guldskatter
– kryssning genom Suezkanalen med Azamara Journey


25 april - 13 maj 2020 | Förenade Arbemiraten – Oman – Egypten – Jordanien – Suezkanalen – Grekland

Denna kryssning med Azamara Journey tar oss till de fantastiska guldskatterna i Luxor, världsarvet Petra i Jordanien, stränderna i Oman och det glasklara vattnet i Röda havet. Mästerverket Suezkanalen, som förenar Europa med Asien, är en av höjdpunkterna.

Flodkryssning på Seine med eleganta Lüftner Cruises
Njut av våren i norra Frankrike!


29 april - 6 maj 2020 | Seine – Paris – Rouen – Normandie – Le Havre

Härlig flodkryssning på Seine, med Lüftner Cruises fina fartyg Amadeus Diamond. En skön resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet. Från Paris till Le Havre, med kulturstaden Rouen, landsbygden i Normandie, Van Goghs grav i Auvers-sur-Oise och Monets vackra trädgård i Giverny.

Upplev innovativa Celebrity Edge – vårkryssning i Medelhavet


3 - 15 maj 2020 | Rom – Kotor – Trieste – Split – Dubrovnik – Korfu – Valletta – Neapel

Den här kryssningen i Medelhavet har allt - kultur, spännande historia, slående vackra vyer och sköna stränder. Vi besöker de fantastiska länderna Montenegro, Italien, Kroatien, Grekland och Malta. Upplev den vackra våren i härliga Medelhavet med Celebrity Cruises nya fartyg, Edge.

Förgyll några dagar i vår – rundresa i vackra Marche, Italien


8 - 13 maj 2020 | San Benedetto del Tronto – Offida – Ascoli Piceno – Montemonaco – Sibillinibergen

Regionen Marche kallas ibland "det nya Toscana" med sina böljande kullar täckta av vinodlingar och olivlundar, och små medeltida städer. Vår rundresa tar oss bland annat till pittoreska Offida, arkitektoniska juvelen Ascoli Piceno och Sibillinibergen. Njut av fantastisk mat och goda italienska viner!

Vi kryssar med Hurtigruten nordgående – världens vackraste sjöresa


8 - 14 maj 2020 | Norge

Följ med Club Eriks på denna klassiska kustresa i nordgående riktning där vi tar dig med på en sju dagar lång sjöresa till några av Norges vackraste kuststäder och till avlägsna byar. Vi börjar i Bergen med en stadsrundtur innan vi går ombord MS Trollford. Sedan fortsätter vi vår resa norrut, långt bortom polcirkeln hela vägen upp till Kirkenes.

Kryssning med Azamara Quest i
östra Medelhavet, Venedig – Nice


8 - 19 maj 2020 | Italien – Kroatien – Montenegro – Korsika – Frankrike

Möt våren med några av södra Europas pärlor när vi kryssar från Venedig till Nice med Azamara Quest. Skönhetens ö Korsika, makalösa Amalfikusten i Italien, ett pärlband av intressanta stopp längs kroatiska kusten, kulturrika Kotorbukten i Montenegro, vackra Venedig och härliga Nice - på denna kryssning ryms det mesta av det bästa.

Hurtigrutenkryssning sydgående – ”världens vackraste sjöresa”


14 - 19 maj 2020 | Kirkenes till Bergen med Lofoten, Tromsö & Trondheim

Från arktisk vildmark till världsarvslistad storstadscharm – kryssningar längs norska kusten är den ultimata upplevelsen. På vägen mot charmiga Bergen ser du några av världens vackraste öar, höga fjäll, idylliska fiskelägen, hisnande fjordlandskap och unik natur. Denna resa med Hurtigruten ger skäl för sitt namn - "världens vackraste sjöresa".

Kryssning med Celebrity Cruises
– Island & Irland, ”sagornas öar”


30 maj - 13 juni 2020 | Guernsey - Cork - Dublin - Belfast - Reykjavik - Akureyri

Följ med på denna kryssning med Celebrity Silhouette till Island och Irland - "sagornas öar" som bjuder på magiska vyer, härliga kontraster och stor värme och kärlek. Vi njuter av livets goda på gröna, sköna Irland i Cork, Dublin och Belfast. På Island bländas vi av kontrasterna.

Upplev Norges vackra fjordar –
kryssning med Jewel of the Seas


31 maj - 7 juni 2020 | Köpenhamn – Geiranger – Bergen – Stavanger – Kristiansand – Köpenhamn

Kryssning med Jewel of the Seas till magiskt fjordlandskap i Geiranger, småstadskänsla i storstaden Bergen, vackert fjäll i Stavanger och Kristiansands härliga skärgård. Vi blir förförda av naturens färgsprakande skönhet, bjuds ett rikt kulturliv och tas tillbaka i tiden bland smala och mystiska gränder.

Upptäck Italiens pärlor på denna kryssning med Azamara Journey


3 - 11 juni 2020 | Rom (Civitavecchia) – Porto Torres – Portoferraio – Livorno – Santa Margherita – Monte Carlo

Kryssning från Rom till Monte Carlo, med flera italienska pärlor längs vägen. Vackra Sardinien, lilla pittoreska ön Elba, historiska Florens, förtjusande Portovenere och pittoreska Santa Margherita. Ombord på vårt fantastiska fartyg Azamara Journey njuter vi av mat, dryck och service i världsklass. Med Club Eriks värd.

Kryssning runt Östersjön med Royal Caribbean – St. Petersburg, Helsingfors, Tallinn och Visby


19 - 26 juli 2020 | Sthlm - St. Petersburg - Helsingfors - Tallinn - Visby - Sthlm

Upplev Östersjöns pärlor på denna kryssning med Jewel of the Seas. Under resan besöker vi storslagna St. Petersburg, trendiga Helsingfors, Tallinn med sin medeltida charm och idylliska Visby! Startar och avslutar kryssningen gör vi i vår vackra huvudstad Stockholm.

Club Eriks sommarresor – Vi smakar på det bästa i Hälsingland


27– 29 juli 2020 | Hälsingland

Hälsingland! Blånande berg, storslagen natur med stora skogar och brusande älvar. Med Orbadens riviera, Järvzoo med inhemska vilda djur, Växbo med landets bäst bevarade miljöer från linberedningens glansdagar. Och så förstås, hela Sveriges stolthet, det senaste världsarvet, Hälsingegårdarna!

Kryssning med Azamara Quest runt mytomspunna Skottland


18 - 29 augusti 2020 | Skottland runt: Amsterdam till Dublin med Edinburgh, Aberdeen, Lerwick & Oban

Whisky, kiltar och Lochs - välkommen till Skottland! På denna kryssning med Azamara Quest upplever vid det bästa Skottland har att erbjuda. Vi kommer bland annat till Skottlands huvudstad, Edinburgh, och får under kryssningen chans att besöka några utav landets främsta whiskydestillerier.

En smakrik upplevelse på Höga Kusten med Club Eriks


24 – 28 augusti 2020 | Höga Kusten i Ångermanland

Vår resa tar oss längs Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten för att uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk. Vi bor i vackra omgivningar och på Höga Kustens gastrohotell på Ulvön, äter fantastiska middagar med lokalt producerade råvaror och får uppleva traditioner som är unika för området – allt med personlig omtanke.

Vi smakar på det bästa i Jämtland
– en vacker septemberupplevelse


7 – 10 september 2020 | Jämtland

Jämtland har beskrivits som ett av landets mest genuina och sammanhållna. Mattraditionen har överlevt i generationer och vi smakar på det bästa av Jämtland. Vi besöker en älgpark, en av Jämtlands äldsta gårdar och Sveriges största vattenfall. Vi upplever Storsjöns skärgård och tar oss västerut till Åre, Storulvån och Storlien.

Kryssning i Svarta havet med Azamara Journey


11 - 26 sept 2020 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken. Det skulle kunna vara en beskrivning av Medelhavet, men denna gång handlar det om Svarta havet. Vår kryssning med Azamara går från Grekland till Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien.

Vi upplever Italiens pärlor – kryssning med Azamara Pursuit


25 september - 3 oktober 2020 | Nice - Santa Margherita - Portovenere - Livorno - Portoferraio - Olbia - Rom

Njut av hösten i Medelhavet med populära Azamara Pursuit. Vi upplever den vackert bländande Italienska rivieran med Santa Margherita, Portovenere och Livorno. Innan vi når vår slutdestination, fantastiska Rom, besöker vi även pittoreska Elba och kulturella Olbia på sköna Sardinien.

Kryssning med Celebrity Infinity från Lissabon till Barcelona


29 sep - 9 okt 2020 | Lissabon - Porto - La Coruna -Gibraltar - Malaga - Alicante - Valencia - Barcelona

Förläng sommaren och följ med på denna 10 nätters kryssning från Lissabon till Barcelona. Följ med på vår guidade citytur i Lissabon och Barcelona, njut av ett glas portvin i Porto, hälsa på aporna vid Gibraltars topp och i Valencia kan ni njuta av en äkta Paella. Club Eriks värd är med under hela resan.

Kryssning Aten till Venedig med Azamara, via Adriatiska havet


2 - 10 okt 2020 | Aten - Katakolon - Korfu - Dubrovnik - Zadar - Koper - Venedig

Underbar kryssning med Azamara Journey från antikens Aten till vackra Venedig, som bjuder på vindlande kanaler och romantiska gondoler. Vi upplever ett flertal av Adriatiska havets vackra pärlor under vår resa norrut, som exempelvis grekiska Korfu, Dubrovnik och Zadar i Kroatien, samt en av Sloveniens äldsta städer - Koper.

Club Eriks gastronomiresor: Kulinariska Baskien – mat & vin med kunnig svensk guidning


13 - 17 oktober 2020 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Följ med på Club Eriks mat- och vinresa till vackra Baskien i norra Spanien, hösten 2020. Vi går på museum, äter tapas, dricker cava och besöker en vingård. I San Sebastián äter vi på en av världens bästa restauranger, legendariska Restaurante Arzak, som har 3 stjärnor i Guide Michelin.

Flodkryssning på Rhône & Saône med högklassiga Lüftner Cruises


28 oktober - 5 november 2020 | Franska Rhonedalen - Lyon - Bourgogne - Provence med Avignon & Arles

Härlig kryssning med Lüftner Cruises från Lyon, på floderna Rhône och Saône. Med spännande stopp i Macon i Bourgogne, samt de urgamla städerna Avignon och Arles i Provence, får vi se Frankrike i höstfärger. De vackra våtmarkerna i Camargue och "Europas Grand Canyon" kan också upplevas.

Club Eriks gastronomiresor – kulinarisk weekend – Piemonte Italien


28 oktober - 1 november 2020 | Norra Italien: Piemonte

I Piemonte i norra Italien upplever vi en kulinarisk weekend. Regionen är en av Italiens stora vinregioner och här finns den åtråvärda vita tryffeln. Staden Turin bjuder på strosvänliga kvarter, vacker arkitektur, kultur och fantastiska restauranger.

Med Azamara Pursuit i Svarta havet – en annorlunda kryssning!


13 - 28 sept 2021 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

Följ med på en härlig höstkryssning med fina Azamara Pursuit i Svarta havet och upplev spännande resmål i Grekland, Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien. Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken.