Höga Kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på nästan 300 meter. Landskapet, som har världsarvsstatus sedan år 2000, ger ett säreget och dramatiskt intryck med höga klippor och branta älvfåror och det är ingen slump att Höga Kusten blivit ett av Sveriges idag snabbast växande besöksmål.

Under vår vistelse kommer vi att följa Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten och uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk. Vi bor i vackra omgivningar och på Höga Kustens enda gastrohotell, vi äter fantastiska middagar med lokalt producerade råvaror och vi får uppleva traditioner som är unika för området – allt med personlig omtanke. En riktig premiumupplevelse i Club Eriks regi.

Höga Kusten – 10 000 år av landhöjning och 10 000 år av smaker


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 24 augusti 2020
Till 28 augusti 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
19 900: -

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Tomas Jonsson
tomas.jonsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd Ingela Rönnestrand
 • Tåg, första klass, Stockholm – Härnösand / Kramfors – Stockholm
 • Alla lokala transporter med buss och båt
 • Boende, del i dubbelrum
 • Fyra frukostar
 • Fem luncher
 • Fyra middagar
 • Måltidsdryck, till middagarna vin alt. öl
 • Alla entréer och smakprovningar
 • Lojalitetsbonus 2 % på resans pris

Upplevelsen genomförs med minimum 16 personer och max 22 personer.

Tillägg

 • Enkelrumstillägg: På förfrågan – möjlighet till enkelrum är begränsat under resans första natt
 • Avbeställningsskydd Gouda, 5 % av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
19 900: -
PROJEKTLEDARE
Tomas Jonsson
tomas.jonsson@cluberiks.se
08-20 55 0024/8: Tåg från Stockholm kl. 06.21 – ankomst Härnösand kl. 10.50

28/8: Tåg från Kramfors kl. 15.44 – ankomst Stockholm kl. 20.38DAGSPROGRAM

Dag 1
Måndag 24 augusti

Vi lämnar Stockholm med tåg tidig morgon och ankommer Härnösand kl. 10.50. Vi kliver av och stiger på vår buss som ska ta oss till Hernö Gin, som blir vårt första stopp på denna resa.

Jon Hillgren - grundare av Hernö Gin.

Jon Hillgren – grundare av Hernö Gin.

Från Hernö åker vi vidare till Hemsö Fästning, en resa på cirka en timme. Väl framme börjar vi med en kopp välförtjänt kaffe med något gott till, innan vi får en rundvandring i den gamla fästningen som ligger mitt i Ångermanälvens mynning.

Efter vårt besök i den spännande fästningen åker vi vidare med buss till Lotsstugan. Denna anläggning ligger vackert belägen vid havsbandet strax utanför Härnösand. Här kommer vi att spendera vår första natt, samt äta middag i den underbara havsmiljön. Vi har hela Lotsstugan för oss själva där vi utomhus kan njuta av den vackra utsikten och inomhus av den härliga relaxavdelningen med bastu.

Dag 2
Tisdag 25 augusti

Efter en stärkande frukost reser vi vidare till Hotell Höga Kusten där vi gör ett stopp för förmiddagsfika. Här får vi se en film som beskriver bygget av den fantastiska ”Höga Kustenbron”, denna spektakulära hängbro spänner över Ångermanälven mellan kommunerna Kramfors och Härnösand. Bron, som har ett fritt spann på 1 210 meter och segelfri höjd på 40 meter, är ett av Höga Kustens mest kända landmärken.

Höga Kustenbron i Ångermanland.

Höga Kustenbron.

Vår resa fortsätter till Höga Kustens andra stora siluett, nämligen Skuleberget.

Här besöker vi Naturum och tar del av allt om den unika landhöjning som skett i området och som har gett detta område utmärkelsen världsarv enligt UNESCO.

Här äter vi en god lunch innan vi åker vidare.

Skuleberget i Ångermanland

Skuleberget

Från Skuleberget beger vi oss till Mannaminne – en unik samling av saker med allt från flygplan till konservöppnare.

Konstnären Anders Åberg och hans fru Barbro Åberg, som skapat Mannaminne, får ofta frågan vad Mannaminne är och vad man som besökare kan förvänta sig, men det är inte helt enkelt att svara på den frågan. Detta myllrande, färgstarka och ständigt växande allkonstverk har en mångsidighet som saknar motstycke. Är det ett museum, en installation, ett konstverk, en samlingspunkt eller kort och gott en frizon?
Förmodligen är det allt och lite till.

Mannaminne i byn Häggvik i Nordingrå

Mannaminne

Mannaminne ligger hisnande vackert i byn Häggvik i Nordingrå och är ett av världsarvet Höga Kustens mest populära besöksmål. Här får vi en guidad tur och vi kommer också att bo på deras hotell.

Middagen denna kväll äter vi på Villa Fraxinus men innan vi sätter oss till bords gör vi en rundvandring i denna makalösa trädgård, som är anpassad efter det klimat som råder här på Höga Kusten. Vår trerätters middag är baserad på mycket lokala råvaror.

Villa Fraxinus Höga Kusten Ångermanlalnd

Villa Fraxinus Höga Kusten

Dag 3
Onsdag 26 augusti

Efter frukost beger vi oss till Nämforsen vid Näsåker. Detta är Sveriges i särklass största enskilda hällristningsplats (näst störst i Europa). Här finns 2595 hällristningar bevarade, de äldsta antas var 6000 år gamla. Efter en guidad rundtur bland dessa unika ristningar äter vi en god lunch.

Nämforsen vid Näsåker

Nämforsen vid Näsåker

Vi fortsätter vidare till High Coast Distillery, som ligger mycket vackert vid Ångermanälvens strand. Tillsammans med en guide får vi en rundvandring av detta världsberömda whiskydestilleri där vi följer råvarornas väg från vår maltsilo fram till lagerhus.

Det blir en spännande och intressant tur där vi tar del av alla steg som bygger på denna prisbelönta whisky. Efter rundvandringen får vi såklart möjlighet att provsmaka tre av sorters whiskey.

High Coast Distillery i Ångermanland

High Coast Distillery

Nästa destination är Ullånger och här kommer vi att gå ombord vår egen chartrade båt som ska ta oss ut till Ulvön.

Ullånger på Ulvön

Ullånger på Ulvön

När vi har kommit fram till Ulvön checker vi in på hotellet som kommer bli vårt hem de kommande två nätterna.  Vi äter en god middag med tillbehör på hotellet.

Dag 4
Torsdag 27 augusti

Ulvöhamn Ångermanland

Ulvöhamn

Lägg datumet på minnet för den här dagen kommer ni inte att glömma i första taget. Det är nämligen idag ni kommer att möta Ruben Madsen!

Han kommer bl.a. att ta med oss på en historisk vandring genom det lilla fiskeläget och på ett mycket inspirerande sätt berätta om det hårda liv som fiskarna levde. Vi besöker även lotsstugan och det lilla kapellet. Vandringen avslutas för de som vill uppe på Lotsberget där vi får en vidunderlig utsikt över Uvön. När vi känner oss nöjda med vyerna går vi ner till hotellet för att avnjuta en härlig lunch. Och vad passar bättre en dag som denna, än en lunch bestående av nyfångad strömming!?

Ruben Madsen Ulvön Ångermanland

Ruben Madsen Ulvön

Nyfångad strömming – Ulvön Ångermanland

Nyfångad strömming

Efter lunchen är det egen tid fram till klockan 16.00 då vi åter igen ska möta Ruben, denna gång i hans salteri. Här kommer vi att få uppleva en ”Surshow” av och med denna mångfacetterade artist, clown och saltör. Få människor kan fånga ens intresse som denna man och vi får en riktig dos av surströmming och surströmmingens historia.

Surströmming i Ångermanland

Ruben Madsen och surströmming

Kvällens middag blir dock en ”vanlig” middag, utan inslag av den lokala strömmingsinläggningen.

Middag – Ullånger Ulvön Ångermanland

Middag på Ullånger, Ulvön

Dag 5
Fredag 28 augusti

Efter frukost tar vi adjö av Ulvön för denna gång. Med vår båt tar vi kurs mot Bönhamn och under resan passerar vi bl.a Högbondens Fyr. I Bönhamn kliver vi ombord på vår buss för att resa vidare mot Kramfors. På vägen kommer vi bl.a. att stanna vid monumentet Ådalen 31 och en lunch på det legendariska Westerlunds Café.

Högbondens fyr Ångermanland

Högbondens fyr

Westerlunds Café i Ångermanland

Westerlunds café

Natursköna Ångermanland

Natursköna Ångermanland

Monumentet Ådalen 31

Monumentet Ådalen 31

Vårt tåg mot Stockholm avgår kl. 15.44. från Höga Kusten – Tack för den här gången!

DELA MED DINA VÄNNER:

Orient Silk Road Express
Private Train

Det privata tåget genomgick en omfattande renovering för några år sedan och erbjuder hög standard för säkerhet, service och komfort. Njut av fräscha, regionala rätter i bekväma restaurangvagnar som erbjuder barservice, perfekt för en kall drink när den torra öknen flyger förbi. Orient Silk Road Express är helt luftkonditionerat när tåget inte står stilla vid en station. Det finns också en läkare ombord hela tiden.

Kategori Sultan
Denna kategori har två bäddar, övre och nedre (80 x 174 cm och 110 x 184 cm). Dessa kupéer erbjuder också bekväma sittplatser, ett större bord och en liten garderob. Varje kupé har privat badrum, komplett med integrerad dusch. Vagnarna i denna kategori består av endast sex kupéer.

Kategori Sultan på Silk Road Express

Kategori Sultan på Silk Road Express

Kategori Kalif
Orient Silk Road Express bästa boende. Kalif-kategorin har två bäddar, övre och nedre (80 x 174 cm och / 112 x 184 cm). Varje kupé har en garderob, ett privat badrum med separat duschkabin. Varje kupé i denna kategori är begränsad till fyra kupéer och tar högst åtta gäster.

Kategori Kalif på Silk Road Express

Kategori Kalif på Silk Road Express

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

24 augusti 2020 - 28 augusti 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 19 900: -

 • Enkelrumstillägg: På förfrågan – möjlighet till enkelrum är begränsat under resans första natt
 • Avbeställningsskydd Gouda, 5 % av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Vi kryssar med Hurtigruten nordgående – världens vackraste sjöresa


8 - 14 maj 2020 | Norge

Följ med Club Eriks på denna klassiska kustresa i nordgående riktning där vi tar dig med på en sju dagar lång sjöresa till några av Norges vackraste kuststäder och till avlägsna byar. Vi börjar i Bergen med en stadsrundtur innan vi går ombord MS Trollford. Sedan fortsätter vi vår resa norrut, långt bortom polcirkeln hela vägen upp till Kirkenes.

Hurtigrutenkryssning sydgående – ”världens vackraste sjöresa”


14 - 19 maj 2020 | Kirkenes till Bergen med Lofoten, Tromsö & Trondheim

Från arktisk vildmark till världsarvslistad storstadscharm – kryssningar längs norska kusten är den ultimata upplevelsen. På vägen mot charmiga Bergen ser du några av världens vackraste öar, höga fjäll, idylliska fiskelägen, hisnande fjordlandskap och unik natur. Denna resa med Hurtigruten ger skäl för sitt namn - "världens vackraste sjöresa".

Kryssning med Celebrity Cruises
– Island & Irland, ”sagornas öar”


30 maj - 13 juni 2020 | Guernsey - Cork - Dublin - Belfast - Reykjavik - Akureyri

Följ med på denna kryssning med Celebrity Silhouette till Island och Irland - "sagornas öar" som bjuder på magiska vyer, härliga kontraster och stor värme och kärlek. Vi njuter av livets goda på gröna, sköna Irland i Cork, Dublin och Belfast. På Island bländas vi av kontrasterna.

Upplev Norges vackra fjordar –
kryssning med Jewel of the Seas


31 maj - 7 juni 2020 | Köpenhamn – Geiranger – Bergen – Stavanger – Kristiansand – Köpenhamn

Kryssning med Jewel of the Seas till magiskt fjordlandskap i Geiranger, småstadskänsla i storstaden Bergen, vackert fjäll i Stavanger och Kristiansands härliga skärgård. Vi blir förförda av naturens färgsprakande skönhet, bjuds ett rikt kulturliv och tas tillbaka i tiden bland smala och mystiska gränder.

Kryssning runt Östersjön med Royal Caribbean – St. Petersburg, Helsingfors, Tallinn och Visby


19 - 26 juli 2020 | Sthlm - St. Petersburg - Helsingfors - Tallinn - Visby - Sthlm

Upplev Östersjöns pärlor på denna kryssning med Jewel of the Seas. Under resan besöker vi storslagna St. Petersburg, trendiga Helsingfors, Tallinn med sin medeltida charm och idylliska Visby! Startar och avslutar kryssningen gör vi i vår vackra huvudstad Stockholm.

Club Eriks sommarresor – Vi smakar på det bästa i Hälsingland


27– 29 juli 2020 | Hälsingland

Hälsingland! Blånande berg, storslagen natur med stora skogar och brusande älvar. Med Orbadens riviera, Järvzoo med inhemska vilda djur, Växbo med landets bäst bevarade miljöer från linberedningens glansdagar. Och så förstås, hela Sveriges stolthet, det senaste världsarvet, Hälsingegårdarna!

En smakrik upplevelse på Höga Kusten med Club Eriks


24 – 28 augusti 2020 | Höga Kusten i Ångermanland

Vår resa tar oss längs Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten för att uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk. Vi bor i vackra omgivningar och på Höga Kustens gastrohotell på Ulvön, äter fantastiska middagar med lokalt producerade råvaror och får uppleva traditioner som är unika för området – allt med personlig omtanke.

Vi smakar på det bästa i Jämtland
– en vacker septemberupplevelse


7 – 10 september 2020 | Jämtland

Jämtland har beskrivits som ett av landets mest genuina och sammanhållna. Mattraditionen har överlevt i generationer och vi smakar på det bästa av Jämtland. Vi besöker en älgpark, en av Jämtlands äldsta gårdar och Sveriges största vattenfall. Vi upplever Storsjöns skärgård och tar oss västerut till Åre, Storulvån och Storlien.