Höga Kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på nästan 300 meter. Landskapet, som har världsarvsstatus sedan år 2000, ger ett säreget och dramatiskt intryck med höga klippor och branta älvfåror och det är ingen slump att Höga Kusten blivit ett av Sveriges idag snabbast växande besöksmål.

Under vår vistelse kommer vi att följa Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten och uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk. Vi bor i vackra omgivningar och på Höga Kustens enda gastrohotell, vi äter fantastiska middagar med lokalt producerade råvaror och vi får uppleva traditioner som är unika för området – allt med personlig omtanke. En riktig premiumupplevelse i Club Eriks regi.

Höga Kusten – 10 000 år av landhöjning och 10 000 år av smaker.

För mer information och bokning – slå oss en signal måndag – torsdag, 09.00 – 13.00 eller kontakta oss per mail: tomas.jonsson@cluberiks.se / ann.ewaldsson@cluberiks.se.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 23 augusti 2021
Till 27 augusti 2021

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
19 900: -

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Tomas Jonsson
tomas.jonsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd Ingela Rönnestrand
 • Tåg, första klass, Stockholm – Härnösand / Kramfors – Stockholm
 • Alla lokala transporter med buss och båt
 • Boende, del i dubbelrum
 • Fyra frukostar
 • Fem luncher
 • Fyra middagar
 • Måltidsdryck, till middagarna vin alt. öl
 • Alla entréer och smakprovningar
 • Lojalitetsbonus 2 % på resans pris

Upplevelsen genomförs med minimum 16 personer och max 22 personer.

Tillägg

 • Enkelrumstillägg: På förfrågan – möjlighet till enkelrum är begränsat under resans första natt
 • Avbeställningsskydd Gouda, 5 % av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
19 900: -
PROJEKTLEDARE
Tomas Jonsson
tomas.jonsson@cluberiks.se
08-20 55 0023/8: Tåg från Stockholm kl. 06.21 – ankomst Härnösand kl. 10.50 (preliminära tider)

27/8: Tåg från Kramfors kl. 15.44 – ankomst Stockholm kl. 20.38 (preliminära tider)DAGSPROGRAM

Dag 1
Måndag 23 augusti

Vi lämnar Stockholm med tåg tidig morgon och ankommer Härnösand kl. 10.50. Vi kliver av och stiger på vår buss som ska ta oss till Hernö Gin, som blir vårt första stopp på denna resa.

Jon Hillgren - grundare av Hernö Gin.

Jon Hillgren – grundare av Hernö Gin

Från Hernö åker vi vidare till Hemsö Fästning, en resa på cirka en timme. Väl framme börjar vi med en kopp välförtjänt kaffe med något gott till, innan vi får en rundvandring i den gamla fästningen som ligger mitt i Ångermanälvens mynning.

Efter vårt besök i den spännande fästningen åker vi vidare med buss till Lotsstugan. Denna anläggning ligger vackert belägen vid havsbandet strax utanför Härnösand. Här kommer vi att spendera vår första natt, samt äta middag i den underbara havsmiljön. Vi har hela Lotsstugan för oss själva där vi utomhus kan njuta av den vackra utsikten och inomhus av den härliga relaxavdelningen med bastu.

Dag 2
Tisdag 24 augusti

Efter en stärkande frukost reser vi vidare till Hotell Höga Kusten där vi gör ett stopp för förmiddagsfika. Här får vi se en film som beskriver bygget av den fantastiska ”Höga Kustenbron”, denna spektakulära hängbro spänner över Ångermanälven mellan kommunerna Kramfors och Härnösand. Bron, som har ett fritt spann på 1 210 meter och segelfri höjd på 40 meter, är ett av Höga Kustens mest kända landmärken.

Höga kustenbron i Ångermanland, Sverige.

Höga kustenbron

Vår resa fortsätter till Höga Kustens andra stora siluett, nämligen Skuleberget.

Här besöker vi Naturum och tar del av allt om den unika landhöjning som skett i området och som har gett detta område utmärkelsen världsarv enligt UNESCO.

Här äter vi en god lunch innan vi åker vidare.

Skuleberget i Ångermanland

Skuleberget

Från Skuleberget beger vi oss till Mannaminne – en unik samling av saker med allt från flygplan till konservöppnare.

Konstnären Anders Åberg och hans fru Barbro Åberg, som skapat Mannaminne, får ofta frågan vad Mannaminne är och vad man som besökare kan förvänta sig, men det är inte helt enkelt att svara på den frågan. Detta myllrande, färgstarka och ständigt växande allkonstverk har en mångsidighet som saknar motstycke. Är det ett museum, en installation, ett konstverk, en samlingspunkt eller kort och gott en frizon?
Förmodligen är det allt och lite till.

Mannaminne i byn Häggvik i Nordingrå

Mannaminne

Mannaminne ligger hisnande vackert i byn Häggvik i Nordingrå och är ett av världsarvet Höga Kustens mest populära besöksmål. Här får vi en guidad tur och vi kommer också att bo på deras hotell.

Middagen denna kväll äter vi på Villa Fraxinus men innan vi sätter oss till bords gör vi en rundvandring i denna makalösa trädgård, som är anpassad efter det klimat som råder här på Höga Kusten. Vår trerätters middag är baserad på mycket lokala råvaror.

Villa Fraxinus Höga Kusten Ångermanlalnd

Villa Fraxinus Höga Kusten

Dag 3
Onsdag 25 augusti

Efter frukost beger vi oss till Nämforsen vid Näsåker. Detta är Sveriges i särklass största enskilda hällristningsplats (näst störst i Europa). Här finns 2595 hällristningar bevarade, de äldsta antas var 6000 år gamla. Efter en guidad rundtur bland dessa unika ristningar äter vi en god lunch.

Nämforsen vid Näsåker

Nämforsen vid Näsåker

Vi fortsätter vidare till High Coast Distillery, som ligger mycket vackert vid Ångermanälvens strand. Tillsammans med en guide får vi en rundvandring av detta världsberömda whiskydestilleri där vi följer råvarornas väg från vår maltsilo fram till lagerhus.

Det blir en spännande och intressant tur där vi tar del av alla steg som bygger på denna prisbelönta whisky. Efter rundvandringen får vi såklart möjlighet att provsmaka tre av sorters whiskey.

High Coast Distillery i Ångermanland

High Coast Distillery

Nästa destination är Ullånger och här kommer vi att gå ombord vår egen chartrade båt som ska ta oss ut till Ulvön.

Ullånger på Ulvön

Ullånger på Ulvön

När vi har kommit fram till Ulvön checker vi in på hotellet som kommer bli vårt hem de kommande två nätterna.  Vi äter en god middag med tillbehör på hotellet.

Dag 4
Torsdag 26 augusti

Ulvöhamn Ångermanland

Ulvöhamn

Lägg datumet på minnet för den här dagen kommer ni inte att glömma i första taget. Det är nämligen idag ni kommer att möta Ruben Madsen!

Han kommer bl.a. att ta med oss på en historisk vandring genom det lilla fiskeläget och på ett mycket inspirerande sätt berätta om det hårda liv som fiskarna levde. Vi besöker även lotsstugan och det lilla kapellet. Vandringen avslutas för de som vill uppe på Lotsberget där vi får en vidunderlig utsikt över Uvön. När vi känner oss nöjda med vyerna går vi ner till hotellet för att avnjuta en härlig lunch. Och vad passar bättre en dag som denna, än en lunch bestående av nyfångad strömming!?

Ruben Madsen Ulvön Ångermanland

Ruben Madsen Ulvön

Nyfångad strömming – Ulvön Ångermanland

Nyfångad strömming

Efter lunchen är det egen tid fram till klockan 16.00 då vi åter igen ska möta Ruben, denna gång i hans salteri. Här kommer vi att få uppleva en ”Surshow” av och med denna mångfacetterade artist, clown och saltör. Få människor kan fånga ens intresse som denna man och vi får en riktig dos av surströmming och surströmmingens historia.

Surströmming i Ångermanland

Ruben Madsen med surströmming

Kvällens middag blir dock en ”vanlig” middag, utan inslag av den lokala strömmingsinläggningen.

Middag – Ullånger Ulvön Ångermanland

Middag på Ullånger, Ulvön

Dag 5
Fredag 27 augusti

Efter frukost tar vi adjö av Ulvön för denna gång. Med vår båt tar vi kurs mot Bönhamn och under resan passerar vi bl.a Högbondens Fyr. I Bönhamn kliver vi ombord på vår buss för att resa vidare mot Kramfors. På vägen kommer vi bl.a. att stanna vid monumentet Ådalen 31 och en lunch på det legendariska Westerlunds Café.

Högbondens fyr Ångermanland

Högbondens fyr

Westerlunds Café i Ångermanland

Westerlunds café

Natursköna Ångermanland

Natursköna Ångermanland

Monumentet Ådalen 31

Monumentet Ådalen 31

Vårt tåg mot Stockholm avgår kl. 15.44. från Höga Kusten – Tack för den här gången!

DELA MED DINA VÄNNER:

Anawrahta

Fartyget Anawrahta är byggt för att likna en engelsk hjulångare från förr. Dess vita, sirliga räcken, vackra träsniderier, glänsande mässing och inbjudande miljöer förflyttar oss till en annan tidsepok, där överdåd från det brittiska imperiet blandas med Indokinas charm & romantik.

Det är byggt år 2015 och mäter 65 m x 14 m x 14 m (längd / bredd / höjd). Det har tre däck plus ett soldäck med en liten pool för svalkande dopp.
Det finns totalt 23 hytter ombord, i fyra olika hyttkategorier: deluxe och deluxe excecutive (totalyta 32 m2), junior-sviter (totalyta 48 m2), excecutive-sviter (totalyta 59 m2) och slutligen två royal-sviter (totalyta 86 m2). Alla hytter har en privat balkong med stolar & bord, de största sviterna har även en privat jacuzzi på balkongen. Hytterna är bekvämt och vackert inredda, med fullt ljusinsläpp från balkongdörrarna helt i glas. Här finns luftkonditionering, mini-safe, hårfön och även kikare, badrock och solhatt.

De allmänna utrymmena är spaciösa och inbjudande. På det översta hyttdäcket hittar vi den eleganta matsalen, Hintha Hall som rymmer alla gäster vid en sittning. Man är stolt över sin mat, som i mångt och mycket speglar det lokala köket och dess spännande mix av influenser från bl a Indien och Thailand. Landet har en lång kustlinje, därför är fisk och skaldjur är vanligt förekommande, precis som färska örter och aromatiska kryddor. Men även internationella favoriter står på menyn.
Intill restaurangen ligger Kipling Bar, inredd i varma kryddtoner och helt öppen ut mot omgivningarna. Mingla, njut av en drink och låt världen glida förbi i sakta mak. På däcket därunder finns fartygets lounge (Mandalay) och receptionsområde, allt bekvämt möblerat. Vill man unna sig en skön spabehandling finns Thazin Spa på main deck, det understa hyttdäcket.

Anawrahta var kung på tusentalet och den som skapade det burmesiska riket och det finns inget bättre sätt att uppleva hans gamla domäner än med flodkryssaren som bär hans namn.

Däckplan Anawrahta


Deluxe-Deluxe Executive-hytt

 

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

23 augusti 2021 - 27 augusti 2021

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 19 900: -

 • Enkelrumstillägg: På förfrågan – möjlighet till enkelrum är begränsat under resans första natt
 • Avbeställningsskydd Gouda, 5 % av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Club Eriks sommarresor – vi smakar på det bästa i Hälsingland


26 – 28 juli 2021 | Hälsingland

Följ med oss till Hälsingland där blånande berg och storslagen natur med stora skogar och brusande älvar möter oss. Vi besöker Orbadens riviera, Järvzoo med inhemska vilda djur och Växbo med landets bäst bevarade miljöer från linberedningens glansdagar. Och förstås, hela Sveriges stolthet, det senaste världsarvet - Hälsingegårdarna! Pia Lindau är vår värd under resan.

Vackra Bohuslän – Skaldjursfest och hummersafari


28 sep - 1 okt 2021 | Skärhamn - Fiskebäckskil - Käringön - Åstol - Marstrand

Upplev magiskt vackra Bohusläns mysiga öar och fantastiska kustsamhällen. Njut av höstens skaldjursfest med hummersafari och goda middagar och luncher vid havet. På med kavajen till supén och glöm inte badbyxorna för avslappning i hotellets spa. En resa för all form av njutning!