Det mytomspunna Island är isens, eldens och de klassiska sagornas land med långa arktiska vintrar och ljusa somrar då solen aldrig går ned. Upplev det fascinerande landskapet med enorma, orörda vidder som kryper alldeles inpå de små moderna samhällena.

Under denna expedition runt Island kan du vandra genom lavafält, andas den friska isländska luften, bada i varma källor, besöka något av de många museerna eller promenera runt på egen hand och prata med de gästvänliga islänningarna. Vill du uppleva mer kan du följa med på någon av Hurtigrutens fantastiska utflykter.

Islands historia började redan på den nordiska mytologins tid, och folksagorna är fulla av mystik, älvor och troll inspirerade av öns fantasieggande landskap. Mitt i denna storslagna och inspirerande vildmark ligger pittoreska fiskebyar, kustorter och levande urbana samhällen. Islänningarna håller sitt arv levande än idag – så fort någon ska bygga en väg, ett hus eller anlägga en damm finns det en viktig grupp som först måste rådfrågas: älvorna.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 22 juni 2020
Till 1 juli 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Polar Outside (N2) middle deck
58 900: -
Artic Superior (U2) upper deck
62 900: -

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Josefine Stenberg
  josefine.stenberg@cluberiks.se
  08-20 55 00

  I priset ingår

  • Club Eriks värd
  • Flyg Stockholm – Reykjavik t/r
  • 1 hotellnatt i Reykjavik inkl. frukost
  • Utflykter enligt program
  • Kryssning ombord MS Fram, i vald hyttkategori
  • Helpension ombord inkl. öl, vin & mineralvatten till måltider
  • Vind- och vattenavstötande jacka
  • Landstigningar med småbåtar samt aktiviteter ombord och i land
  • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
  • Alla transfers enligt program
  • Club Eriks lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

  Tillägg

  • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
  • Semesterförsäkring ERV
  • Enkelhytt på förfrågan
  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  Polar Outside (N2) middle deck
  58 900: -
  Artic Superior (U2) upper deck
  62 900: -
  PROJEKTLEDARE
  Josefine Stenberg
  josefine.stenberg@cluberiks.se
  08-20 55 00


  KARTA

  PRELIMINÄRA FLYGTIDER

  DAG
  FLYG
  TIDER
  FLYGTID
  22 jun
  Stockholm - Reykjavik
  1 jul
  Reykjavik - Stockholm

  Flygtider kommer senare!


  KRYSSNINGSSCHEMA

  DAG
  HAMN
  ANKOMST
  AVGÅNG
  23 jun
  Reykjavik
  -
  -
  24 jun
  Stykkishólmur
  -
  -
  25 jun
  Patreksfjörður
  -
  -
  26 jun
  Nordvästra Island
  -
  -
  27 jun
  Akureyri
  -
  -
  28 jun
  Grímsey
  -
  -
  29 jun
  Bakkagerði
  -
  -
  30 jun
  Hemön
  -
  -
  1 jul
  Reykjavik
  -
  -
  DELA MED DINA VÄNNER:

  KARTA

  DAGSPROGRAM

  Dag 1 • 22 jun
  Reykjavik, Island

  Idag flyger vi till Islands huvudstad Reykjavik. När vi kommer fram och har hämtat ut vårt bagage åker vi på en gemensam stadstur som avslutas på hotellet vi ska bo på en natt innan kryssningen börjar.

  Kvällen är fri för egna aktiviteter!

  Dag 2 • 23 jun
  Reykjavik, Island

  Efter en välsmakande frukost checkar vi ut från vårt hotell för att åka på en gemensam The Golden Circle – utflykt. Vi besöker bl.a. Þingvellir, Geysir och Gullfoss samt äter en gemensam lunch innan det är dags att åka till hamnen för att checka in på Hurtigrutens expeditionsfartyg, MS Fram.

  Reykjavik Island

  Reykjavik, Island

  Dag 3 • 24 jun
  Stykkishólmur, Island

  Västra Island kallas ofta ”Sagornas land”. Upplev Stykkishólmurs variationsrika natur med lava- och klippformationer, glaciärer, vulkanisk aktivitet och varma och kalla källor. Här kan du följa med på någon av våra spännande utflykter som kajakpaddling eller vandring.

  Utforska Stykkishólmur på egen hand eller följ med på en valfri utflykt för att utforska mer av halvön Snæfellsnes som sägs vara en miniatyrversion av Island. Förutom den karakteristiska Snæfellsjökull-glaciären finns det svarta sandstränder i Djúpalónssandur och basaltklipporna i Lóndrangar.

  Stykkisholmur Island HGR

  Dag 4 • 25 jun
  Patreksfjörður, Island

  Patreksfjörður är en charmig ort på Islands västkust med cirka 660 invånare. Längs den pittoreska fjorden finns leder där vi kan fotvandra om vädret tillåter. Nära Patreksfjörður ligger också det spektakulära Dynjandi-vattenfallet och Látrabjarg, en välkänd fågelklippa.

  Patreksfjörður Island

  Patreksfjörður, Island

  Dag 5 • 26 juni
  Nordvästra Island

  Hurtigrutens erfarne kapten lägger upp rutten för en upplevelserik dag när vi utforskar de natursköna fjordarna på nordvästra Island. Den exakta resplanen och vilka aktiviteter Hurtigruten erbjuder beror på väderförhållandena. Hurtigruten kanske besöker en liten by, tar dig med på fotvandring eller sjösätter deras kajaker.

  Dag 6 • 27 juni
  Akureyri, Island

  Akureyri är en livlig stad, känd för sin botaniska trädgård och sina originella trafikljus. Staden har landets näst högsta folkmängd efter Reykjavík och är norra Islands centrum för handel, kultur och samhällsservice. Från Akureyri är det nära till några av Islands mest kända naturskatter, som sjön Mývatn och vattenfallen Goðafoss.

  Sjön Mývatn i Akureyri Island

  Sjön Mývatn i Akureyri, Island

  Dag 7 • 28 juni
  Grímsey, Island

  Vi använder våra tenderbåtar för att gå i land på denna gröna och gräsbevuxna ö, som är mest känd för att den korsas av polcirkeln. Passa på att promenera över denna legendariska gräns mellan norr och söder.

  Fågelskådning på Grimsey, Island

  Fågelskådning på Grimsey, Island

  Dag 8 • 29 juni
  Bakkagerði, Island

  Bakkagerði är huvudorten i Borgarfjörður. Området är känt för sin vackra natur och går under namnet ”älvornas land”. Här finns mängder av lunnefågelkolonier vilket gör fjorden till en populär plats för fågelskådare. Bakkagerði ligger bortom de vanliga turiststråken och erbjuder lugn och ro i natursköna omgivningar.

  puffin---summer-island

  Bakkagerði, Island

  Bakkagerði, Island

  Dag 9 • 30 juni
  Hemön, Island

  Hemön utanför Islands sydkust är den största av Västmannaöarna och domineras av storslagna fågelfjäll. Här häckar många olika sjöfåglar, bland annat lunnefåglar och tretåig mås. Området är också perfekt för en valsafari. 1973 överraskades Hemöns invånare av ett enormt vulkanutbrott och hela befolkningen fick evakueras till Islands fastland. Många byggnader begravdes under lava och aska, och flera av dem förstördes helt medan andra senare grävdes fram och restaurerades. Ett helt museum, Eldheimar, har byggts runt resterna av en av bostäderna.

  Hemön, Island

  Hemön, Island

  Dag 10 • 1 jul
  Reykjavik, Island

  Vår upplevelserika resa avslutas idag i Reykjavik. När vi ätit vår sista frukost ombord checkar vi ut från MS Fram för att gemensamt ta en transferbuss till flygplats för att flyg hem till Sverige igen.

  DELA MED DINA VÄNNER:

  MS Fram

  Den första Fram var det mest kända av den tidens expeditionsfartyg. MS Fram bär med sig arvet efter henne, med avancerad teknik som gör henne unikt lämpad för upptäcktsresor i arktiska farvatten.

  Själva namnet Fram bidrar till att skapa de rätta förväntningarna på resan. MS Fram byggdes 2007 med ett enda uppdrag: att föra sina gäster närmare naturen och djurlivet, och ge dem upplevelser de aldrig ska glömma. De stora utomhusdäcken sträcker sig ända fram till fören – ett perfekt ställe för att studera det marina djur- och fågellivet.

  Fartyget är specialbyggt som expeditionsfartyg, med en högre isklass, kartritningsverktyg för att bidra till en crowdsourcad djupsonderingsdatabas, utdragbar framåtriktad sonar, sökljus för isberg, autonomt spårningssystem, extra stort oljelagringssystem för självförsörjning samt ett fullt utrustat däck för expeditionsutrustning, likvärdigt med ett 25 bilars bildäck. Vi tror att du som upptäcktsresande behöver en bekväm ”base camp” – en som kombinerar sjöduglighet i alla typer av farvatten med säkerhet, flexibilitet och miljövänlighet. Det är Fram – helt enkelt det bästa tänkbara expeditionsfartyget.

  Utsiktssalongen överst i fartyget bjuder på enastående utsikt under våra kryssningar, med stora panoramafönster och bekväma sittområden. Det finns kikare installerade för att studera djur- och fågellivet och det ständigt skiftande landskapet.

  I restaurangen på däck 5 kan du njuta av det allra finaste köket. Golvet har olika nivåer, så oavsett var du sitter har du bra utsikt. Restaurangen ligger sig i fartygets akter, och vägen dit går genom en utställning av äkta historiska föremål från Amundsens och Nansens polarexpeditioner. I restaurangens bortre del finns en balkong för fotografering, om spännande djur och fåglar skulle dyka upp under måltiden. Det finns ingen bättre plats för träning än i vårt gym med panoramautsikt över havet! På däck 7 hittar du ett välutrustat gym och trappor upp till en mysig bastu allra överst i fartyget. Eller njut av ett härligt bad i en av våra utomhusjacuzzis. Låt det varma vattnet omsluta dig medan isbergen tyst flyter förbi.

  När man reser med Fram kan man välja mellan ett antal bekväma hytter och sviter. Av de 127 trevliga hytterna finns det ett antal döpta efter olika norska polarhjältar. Vi är mycket stolta över den specialbeställda konsten ombord på MS Fram – fartyget är ett modernt mästerverk tack vare lokala konstnärer från polcirkelsområdet. Efter att ha klätt om för landstigningar och expeditioner träffas vi vid vår ”tendergrop”. Här kan du tryggt och säkert gå i våra stabila Polarcirkel-båtar som ska föra dig i land. MS Fram färdas i de stora upptäcktsresandes fotspår. Den ursprungliga Fram byggdes för att bredda världens förståelse och kunskap – låt den nya MS Fram göra detsamma för dig.

   

  Expeditionsfartyget MS FRAM utsideshytt superior F2-Foto: Øyvind Gronbech

  Utsideshytt Superior F2

   

  Expeditionsfartyget MS Fram- utsideshytt N2 foto: Øyvind Gronbech

  Utsideshytt N2

  Expeditionsfartyget MS Fram utsideshytt U2 foto: Øyvind Gronbech

  Utsideshytt U2

   

  Passagerkapacitet:
  Tonnage:
  Längd:


  DELA MED DINA VÄNNER:
  DELA MED DINA VÄNNER:

   

  Avreseort*

  Inga avreseort angivet


  Resdatum*

  22 juni 2020 - 1 juli 2020

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!



  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  Polar Outside (N2) middle deck: 58 900: -
  Artic Superior (U2) upper deck: 62 900: -

  • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
  • Semesterförsäkring ERV
  • Enkelhytt på förfrågan
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se