Följ med oss på denna fantastiska kryssning från pulserande Miami beach till sagolandet Island. Via städernas stad New York, historiska New England, storstäder med småstadscharm i Kanada och drömdestinationen Grönland.

Vårt flytande hotell på den här resan är Oceania Insignia, en mindre lyxkryssare som tar oss lite närmare allt.
Ombord håller allt yppersta klass och måltiderna är ett kapitel för sig. Bättre än så här blir det inte.

Club Eriks egen färdledare är med på resan.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 5 juli 2017
Till 27 juli 2016

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Penthouse Suite
Concierge Veranda

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn – Miami // Reykjavik  – Stockholm/Köpenhamn inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 1 natt på 4* hotell på Miami Beach
 • 20 nätters kryssning ombord Oceania Insignia
 • Helpension ombord inkl. dryck
 • Dryckespaket House Select (dryck till måltiderna)
 • 24 h roomservice och gratis internet ombord
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • 2 nätter på 4* hotell Reykjavik
 • City tur i Reykjavik inkl. lunch
 • Golden Circle-tur med jeep inkl. lunch
 • En middag i Reykjavik
 • Alla transfers mellan hotell, flygplatser och fartyg enligt program

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg:  (Balkonghytt)
 • Enkelhyttstillägg:  (Utsideshytt med fönster)
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV :- per person
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Penthouse Suite
Concierge Veranda
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID

Vi hjälper även till med avresa från Köpenhamn och Göteborg.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
6 jul
Miami, USA
-
- 18.00
7 jul
Port Carnaveral, USA
- 07.00
- 16.00
8 jul
Till havs
-
-
9 jul
Norfolk, USA
- 07.00
- 16.00
10 jul
New York. USA
- 10.00
- 19.00
11 jul
Boston, USA
- 13.00
- 22.00
12 jul
Bar Harbor, Usa
- 12.00
- 21.00
13 jul
Saint John (Bay of Fundy), Kanada
- 08.00
- 15.00
14 jul
Halifax, Kanada
- 10.00
- 20.00
15 jul
Till havs
-
-
16 jul
St. John's, Kanada
- 08.00
- 17.00
17 jul
Till havs
-
-
18 jul
Till havs
-
-
19 jul
Nuuk, Grönland
- 09.00
- 19.00
20 jul
Paamiut, Grönland
- 08.00
- 18.00
21 jul
Qaqortoq, Grönland
- 08.00
- 18.00
22 jul
Till havs
-
-
23 jul
Till havs
-
-
24 jul
Isafjordur, Island
- 08.00
- 18.00
25 jul
Reykjavik, Island
- 08.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 5 jul
Avresa från Stockholm

Idag startar vi denna fantastiska resa och tar flyget över Atlanten till Miami. Vi landar i Miami på eftermiddagen lokal tid där vi möts av vår lokala guide som följer oss till hotellet. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Miami Florida USA

Dag 2 • 6 jul
Miami Beach, Florida

Efter en härlig frukost på hotellet möts vi åter av vår lokala guide och tar oss gemensamt ner till hamnen och vårt lyxiga hem de kommande 20 nätterna – kryssningsfartyget Oceania Insignia.

Ät en god lunch, lär känna fartyget och avnjut en läskande drink vid poolen.

Oceania Insignia

 

Dag 3 • 7 jul
Port Canaveral, Florida

Vi lägger till i hamnen vid Cape Canaveral som är lite av USA:s rymdmecka. Här ligger bland annat John F. Kennedy Space Center, anläggningen där NASA monterar och skjuter upp raketer. Rederiet erbjuder dessutom en utflykt där man får luncha med en riktig astronaut. I närheten av Port Canaveral ligger också populära Cocoa Beach, där en mängd aktiviteter kan hålla er sysselsatta under dagen.

Dag 4 • 8 jul
Till havs

Dagen spenderar vi till havs då vårt fartyg fortsätter sin färd norrut. Insignia är ett mindre, mer gemytligt, elegant och charmigt fartyg som erbjuder all lyx du kan förvänta dig ombord ett av dessa högkvalitativa fartyg. Hon har fyra unika restauranger, gym och spa i världsklass, åtta salonger och barer och ett kasino.

Kryssningsfartyget Oceania Insignia

Dag 5 • 9 jul
Norfolk, USA

I Norfolk finns möjligheten att besöka intressanta museer, en underbar botanisk trädgård eller gå ombord det f.d. krigsfartyget USS Wisconsin. Att ta en tur till Williamsburg, som är en del av den ”historiska triangeln” där man återskapat miljöer från kolonialiseringen, lockar flera miljoner turister varje år. Vill man istället besöka en strand ligger inte Virginia Beach långt borta!

Dag 6 • 10 jul
New York

”The Big Apple”, staden som aldrig sover – kärt barn har många namn. Denna dag spenderar vi i dynamiska New York City. Besök stadens klassiska sevärdheter så som Frihetsgudinnan och Empire State Building.  Prova någon av de hippa restaurangerna i uppstickaren Williamsburg, eller njut av en picknick i den grönskande oasen Central Park.

Skyskrapor i New York

 

Dag 7 • 11 jul
Boston, USA

Välkomna till Boston, hemort åt det framstående baseballaget Red Sox såväl som den anrika Ivy League-skolan Harvard. USAs äldsta stad bjuder på en blandning av kolonialhistoria, höga skyskrapor, rött tegel och kulturell mångfald. Shoppa på exklusiva Newbury Street, strosa runt i den vackra parken Boston Common och passa på att prova klassikern ”Boston Clam Chowder” – en krämig soppa som serveras i en skål av bröd, vid historiska Faneuil Hall.

Boston-shutterstock

Dag 8 • 12 jul
Bar Harbor

Den mysiga sommarstaden Bar Harbor är vackert beläget vid havet och är omgiven av Acadia National Parks höga granitklippor. Omgivningen bjuder på spektakulära vyer och är även känd för valskådning. Kanske var det här den norska vikingen Leif Eriksson och hans mannar landsteg för tusen år sedan innan de blev iväg jagade av Abnakifolket som bodde i området och levde på musselfiske.

Bar-Harbour-shutterstock

Dag 9 • 13 jul
Saint John (Bay of Fundy)

Idag går vi i land på kanadensisk mark. St. John har en intressant modern historia där fransmän, engelsmän, skottar och senare frihetskämpande amerikaner och lojalister har slagits om staden.

Idag är St. John en förtjusande hamnstad med vackra omgivningar som är skyddade av UNESCO. Här har det högsta tidvattnet i världen även skapat unika klippformationer. Trevliga aktiviteter i området innefattar kajakpaddling, fågelskådning och vackra båtturer.

Dag 10 • 14 jul
Halifax, Kanada

Nova Scotias relativt stora huvudstad Halifax ligger vid en av världens största naturliga hamnar. Längs havspromenaden i hamnen är de 250 år gamla husen vackert restaurerade och här finns mängder av restauranger och pubar. Citadellet på kullen mitt i staden som byggdes av britterna är en av Kanadas mest besökta historiska platser.

 

 

Dag 11 • 15 jul
Till havs

Idag får vi njuta i lugn och ro ombord vårt lyxiga fartyg hela dagen.

Kryssningsfartyget Oceania Insignia

Dag 12 • 16 jul
St Johns, Kanada

St John’s är en av Nordamerikas äldsta engelsk-grundade städer. Här finns alla bekvämligheter en storstad kan erbjuda, samtidigt som den genuina småstadscharmen är väl bevarad. Strosa runt bland de färgglada husen som ligger likt ett pärlband längs de smala gatorna. Besök det lilla fiskesamhället Quidi Vidi eller spana in en konstutställning på The Room.

.

Dag 13 & 14 • 17 –18 jul
Till havs

Nu är det dags att vinka adjö till Kanada medan vi sätter kurs mot fascinerande Grönland. Två heldagar till havs innebär ett gyllene tillfälle att verkligen kunna varva ned och göra precis det du känner för. Unna dig en avkopplande behandling i fartygets lyxiga spa, ät en god lunch med nyfunna vänner och låt dig underhållas av någon av de medryckande showerna som hålls ombord.

Kryssningsfartyget Oceania Insignia

Dag 15 • 19 jul
Nuuk, Grönland

Grönland är världens största ö och är till 84 % täckt av ett närmre 3 km tjockt istäcke. Grönlands befolkning består till största delen av inuiter, ett av de två större arktiska folkgrupperna, som det brukar syftas på när man talar om eskimåer. I svenskan har vi lånat ord som igloo, parkas och kajak ifrån inuiternas språk inuit.

Huvudstaden Nuuk är Grönlands största stad och kulturella centrum. Staden är belägen 240 kilometer söder om den norra polcirkeln, intill mynningen av det omfattande fjordsystemet Nuup Kangerlua. Dessa trakter har även ett rikt djurliv och är hem åt både valar, sälar, renar och fjällrävar. Utforska den pittoreska hamnen med dess äldre byggnader, och den moderniserade marknaden där lokala fiskare säljer dagens fångst. För den konstintresserade är även The Nuuk Museum of Art och Katuaq Cultural Centre väl värda ett besök.

Dag 16 • 20 jul
Paamiut, Grönland

Paamiut betyder ”Folket som lever vid munnen”, vilket direkt syftar till stadens läge intill mynningen av vackra Kuannersoq Fjord. Sightseeing i Paamiut handlar om att uppskatta de små sakerna. Lyssna på floden som porlar sig fram under den färgglada bron. Guida er till kyrkan, som är ett konstverk i sig självt, och föreställ er vad som egentligen krävs för att lyckas bygga en sådan träkonstruktion – i ett land utan träd.

Paamiuts 1500 invånare är otroligt gästvänliga och välkomnar alla besökare med öppna armar, så bli inte förvånad om någon snabbt tar dig under sin vinge för att stolt visa upp alla små smultronställen Paamiut har att erbjuda.

 

Dag 17 • 21 jul
Qaqortoq, Grönland

Qaqortoq betyder ”Den vita” på grönländska, men namnet till trots möter vi en färgglad stad och varma leenden.  Staden grundades år 1775 och har idag cirka 3000 invånare. Missa inte utställningen ”Sten och människa”; ett nordiskt konstprojekt som består av ett antal stenskulpturer skapade av nordiska konstnärer, spridda i och kring staden. The Church of Our Savior från 1832 och stadens två musuem är också värda ett besök.

Grönland

Dag 18 & 19 • 22 - 23 jul
Till havs

Våra två sista heldagar ombord vårt flytande hem. Passa på att njuta till fullo av alla lyxiga faciliteter, god mat och fina viner medan vi kryssar vidare mot Island.

Dessa dagar kryssar vi genom Prins Christian sund samt Danmarksund. Hisnande vyer.

Prince Christians Sound

Dag 20 • 24 jul
Isafjordur, Island

Samhället med ca 3.000 invånare ligger beläget fantastiskt fint inne i en fjord och är ett av Islands största fiskecentrum. Det finns här två museer där man bl.a. kan lära sig om fiskets historia. För den vandringssugne är naturen och utsikten slående. Det finns olika utflykter och turer med guider. Se naturen, lär om historien eller kanske beskåda den fantastiska lunnefågeln.

Dag 21 • 25 jul

Dags att säga hej då till Insignia men äventyret fortsätter på Island.Sagolandet Island lämnar ingen oberörd, här varvas imponerande vulkaner och isblå glaciärer, mörka lavafält och gröna betesmarker, varma källor och iskalla floder fulla av lax.

Reykjavik bjuder på matupplevelser i världsklass; vad sägs om dagens fångst av fisk och skaldjur eller perfekt grillat lamm? Kombinationen av utmärkta råvaror och nytänkande kokkonst kommer garanterat att tillfredsställa dina smaklökar. Huvudstaden lockar också med shopping, passa på att ta en titt i någon av de många välsorterade second hand-butikerna.

Vi checkar in på vårt hotell efter en city tur. Kvällen fri för egna aktiviteter.

Island

Geysir Island

Dag 22 • 26 jul
Reykjavik, Island

Idag skall vi förtrollas av det mäktiga vattenfallet Gullfoss, stå redo med kameran när gejsern Strokkur var sjätte minut sprutar en runt 30 meter hög kaskad av hett vatten och ånga mot himlen – en dag av äventyr väntar!

På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 23 • 27 jul
Reykjavik och hemresa

Resan har kommit till sitt slut. Efter att vi ätit frukost så beger vi oss till flygplatsen med bagaget fullt av nya minnen och upplevelser. Vi landar i Stockholm igen under eftermiddagen.

DELA MED DINA VÄNNER:

Oceania Insignia

Kryssningsfartyget Oceania Insignia har genomgått en flera miljoner dollars omvandling för att skapa ett så gott som nytt fartyg som är både elegant och charmigt. Däcket lyser i finaste teak tillsammans med sten och kakel. Fartygets lounger, sviter och hytter är alla lyxiga med neo-klassisk inredning.

Insignia erbjuder all lyx du kan förvänta dig ombord ett av Oceanias fartyg och med bara 684 gäster till en personalstyrka på 400 till antalet, kan du räkna med att bli bortskämd.

Här finns fyra unika restauranger och åtta lounger och barer, ett kasino och 342 påkostade sviter där nästan 70 % har privata verandor. Njut av fartygets gym och spa som båda är i världsklass.

 • Byggår: 1998
 • Renoverat 2014
 • Tonnage: 30,277
 • Längd: 593.7 feet
 • Kryssningshastighet: 18 knop
 • Gästdäck: 9
 • Totalt antal däck: 11
 • Gästkapacitet: 684 
 • Personal: 400
 • Antal gäster per personal: 1.71 to 1

Café på kryssningsfartyget Oceania Insignia

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

5 juli 2017 - 27 juli 2016

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Penthouse Suite:
Concierge Veranda:
:

 • Enkelhyttstillägg:  (Balkonghytt)
 • Enkelhyttstillägg:  (Utsideshytt med fönster)
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV :- per person
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Alaska – Rundresa och
kryssning med Holland America


19 maj - 2 juni 2020 | Fairbanks - Denali - Anchorage - Glacier Bay - Haines - Juneau - Ketchikan - Inside Passage - Vancouver

Följ med en härlig upplevelse i Alaska fylld med njutning och äventyr. Låt er imponeras av den magnifika blandningen av storslagen natur och avslappnande lyx.

Kryssning från San Diego genom Panamakanalen till Centralamerika & Florida


12 – 29 november 2020 | San Diego – Mexiko – Guatemala – Costa Rica – Panamakanalen – Colombia – Florida

Karibisk värme, spännande regnskog, vita stränder och svalkande blått hav. Denna kryssning genom Panamakanalen har ett paradis för alla smaker och ombord Celebrity Summit njuter vi av fartygets bekvämligheter och fantastiska service.