Ge dig något att se fram emot!

Vi är glada att äntligen kunna presentera en äkta kryssning på Östersjön nästa sommar med Royal Caribbeans Jewel of the Seas. Under denna sjudygnskryssning besöker vi St. Petersburg med övernattning, Visby, Helsingfors och Tallinn.  I vårt fördelaktiga pris ingår det mesta, dessutom en heldagsutflykt i St Petersburg. Försäkra dig om en plats redan nu. Skulle hälsoläget i Norden förändras till det sämre så kan du avboka utan några som helst kostnader innan den 30 april nästa år.

Under denna kryssning med Jewel of the Seas kommer vi tillsammans att utforska Östersjöns pärlor. Vi kliver ombord på fartyget i Stockholm och kryssar därefter vidare mot St. Petersburg för två hela dagar att uppleva enastående palats, vackra katedraler och intressanta monument. För den kulturelle finns världsberömda balettkompanier och makalösa teatrar. Vi besöker den moderna kulturstaden Helsingfors där vi kan gå på konstutställningar, museum och teaterföreställningar. Staden rymmer drygt 70 olika museum så det är bara att välja och vraka beroende på intresse. Med sin medeltida charm erbjuder Tallinn vackra kyrkor, livfulla torg och världens äldsta apotek som fortfarande är i drift. Sist men inte minst besöker vi idylliska Visby på Gotland som även kallas ”rosornas och ruinernas stad”.

Ombord på Jewel of the Seas får vi utsökt mat, fantastisk service och uppträdanden i toppklass. Vi slappnar av och njuter av livet helt enkelt!

Vi hoppas att få nöjet att hälsa er välkommen ombord söndagen den 18 juli nästa sommar!


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 18 juli 2021
Till 25 juli 2021

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Insideshytt
11.900:-
Utsideshytt
14.900:-
Balkonghytt
15.900:-

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08 – 20 55 00

  I priset ingår

  • Club Eriks värd
  • 7 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Jewelof the Seas
  • Heldagsutflykt i St Petersburg
  • Helpension
  • Vatten, juice, kaffe & te
  • Roomservice*
  • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
  • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
  • CO2-kompensation på 551:- enligt ZeroMissions beräkningsmodell
  • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

  *Rumsservice erbjuds dygnet runt. Kontinental frukost serveras vid förbeställning till hytten mellan kl. 07.00-10.00 och ingår i kryssningens pris. För övriga beställningar för rumsservice tillkommer en serviceavgift på ca 8 USD/beställning.

  OBS! I Ryssland krävs det visum för svenska medborgare. Om man väljer att köpa någon utav rederiets utflykter ingår det gruppvisum men vill man upptäcka St Petersburg på egen hand får man i förväg ansöka om visum på egen hand!

  Tillägg

  • Enkelhyttstillägg balkonghytt:   7.700:-
  • Enkelhyttstillägg utsideshytt:    6.700:-
  • Enkelhyttstillägg insideshytt:    5.700:-
  • Avbeställningsskydd Gouda, 5 % av resans pris
  • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  Insideshytt
  11.900:-
  Utsideshytt
  14.900:-
  Balkonghytt
  15.900:-
  PROJEKTLEDARE
  Ann Ewaldsson
  ann.ewaldsson@cluberiks.se
  08 – 20 55 00


  KARTA  KRYSSNINGSSCHEMA

  DAG
  HAMN
  ANKOMST
  AVGÅNG
  18 jul
  Stockholm, Sverige
  -
  - 18.00
  19 jul
  Till havs
  -
  -
  20 jul
  St Petersburg, Ryssland
  - 07.00
  -
  21 jul
  St Petersburg, Ryssland
  -
  - 18.00
  22 jul
  Helsingfors, Finland
  - 07.00
  - 17.00
  23 jul
  Tallinn, Estland
  - 08.00
  - 17.00
  24 jul
  Visby, Sverige
  - 08.00
  - 17.00
  25 jul
  Stockholm, Sverige
  - 07.00
  -
  DELA MED DINA VÄNNER:

  KARTA

  DAGSPROGRAM

  Dag 1 • 18 jul
  Stockholm, Sverige

  Vid lunchtid är det dags att checka in och kliva ombord på vårt hem för den kommande veckan, Jewel of the Seas. Vi äter en god lunch och gör oss hemmastadda på fartyget. Klockan 18.00 lämnar Jewel of the Seas hamnen och vi vinkar hejdå till Stockholm!

  Dag 2 • 19 jul
  Till havs

  Innan vi når en av resans höjdpunkter, St Petersburg så har vi en dag till havs och kan njuta av fartygets alla faciliteter. Kör ett pass i det välutrustade gymmet, njut av ett dopp i poolen eller testa turen i casinot.

  Drink vid poolen på Royal Caribbeans kryssningsfartyg

  Dag 3-4 • 20-21 jul
  St Petersburg, Ryssland

  Tidig morgon anländer vi till Rysslands näst största stad, St Petersburg, och här spenderar vi två hela dagar. Staden kan tävla med de flesta platser i världen vad gäller prakt och överdåd. Den västinspirerade tsaren Peter den Store grundlade St Petersburg vid floden Nevas mynning tidigt 1700-tal och här finns kanaler med inspiration från Holland och pampiga kyrkor och palats i byggnadsstilar som påminner om den tidens europeiska kulturella metropoler. Här skrev en gång i tiden författaren Dostojevskij sina minnesvärda verk, Tjajkovskij komponerade musikaliska underverk och Pavlov drillade sina hundar. Idag samsas det historiska med den ryska vardagen och det finns enormt mycket att se och göra.

  Uppståndelsekyrkan i St. Petersburg, Ryssland.

  Uppståndelsekyrkan, St. Petersburg

  Ett besök till det världsberömda museet Ermitaget, som ligger i anslutning till det vackra Vinterpalatset, är definitivt att rekommendera om ni är intresserade av konst.

  Vi gör en gemensam heldagsutflykt den 20 juli.

  Om man väljer att köpa någon utav rederiets utflykter  den 21 juli ingår det gruppvisum men vill man upptäcka St Petersburg på egen hand får man i förväg ansöka om visum på egen hand! Sen oktober 2019 finns det ett e-visum för besök i St Petersburg. Detta är gratis.

  Dag 5 • 22 jul
  Helsingfors, Finland

  Kulturstaden, Helsingfors står näst på tur. Staden influeras av både Sverige och Ryssland men också den hetare kontinenten. Den som är intresserad av design och arkitektur har mycket att glädja sig åt här. Byggnadsstilar som nationalromantisk, jugend och funkis samsas om utrymmet och år 2012, då staden var ”design capital of the world” färdigställdes bl a det lilla Tystnadens Kapell, helt i trä, mitt i centrum. Kontrasten till den enorma, vackra och vita Domkyrkan på Salutorget är stor. Torget i sig är en populär plats för både lokalbor och besökare och här finns en uppskattad marknad. För den som vill få en smakbit av finsk mat är stadens tre saluhallar ett givet utflyktsmål. Strosa runt och upptäck staden på egen hand eller följ med på någon av rederiets utflykter.

  Hamn med båtar i Helsingfors

  Hamn i Helsingfors

  Dag 6 • 23 jul
  Tallinn, Estland

  Idag besöker vi Tallinn, den bäst bevarade medeltidsstaden i norra Europa. Staden finns med på UNESCO:s berömda världsarvslista och den med tinnar och torn försedda stadsmuren är en sevärdhet i sig. Innanför den trängs smala kullerstensgränder och pastellfärgade stenhus med lökkupolförsedda kyrkor det gamla rådhuset från 1400-talet. Här finns också världens äldsta apotek som fortfarande är i drift. Tallinn är perfekt att besöka under en kryssning då staden är lagom liten och promenadvänlig – det är lätt att hinna få en god överblick på bara några timmar.

  Gamla stan i Tallinn

  Gamla stan i Tallinn

  Dag 7 • 24 jul
  Visby, Gotland

  Visby, vår egen Östersjöpärla med sin fantasieggande ringmur, kyrkoruiner och rosdoftande gränder är värd för det sista strandhugget under kryssningen. Stadens storhetstid inträffade på 1200-talet, då den mäktiga Hansan styrde och ställde här och ön var en viktig länk i handeln mellan öst och väst. Kyrkan hade förstås stor makt och det medeltida Visby hade fler kyrkor än någon annan svensk stad. Innanför murarna finns ett otal ruiner som minner om detta, av både kloster och kyrkobyggnader. Nu är danske kungen Valdemar Atterdags brandskattning av Visby och anfallande härar från Lübeck ett minne blott.
  Stadens charm är smittande och det är svårt att inte falla för den. Njut av  sommar-Visby med sina otaliga små kaféer, restauranger och butiker specialiserade på olika hantverk, alltmedan du omges av historiens vingslag.

  Visby S:ta Maria domkyrka på Gotland, Sverige.

  Visby S:ta Maria domkyrka

  Dag 8 • 25 jul
  Stockholm, Sverige

  Efter en helt fantastiskt vecka fylld med härliga besöksmål kommer vi idag tillbaka till Stockholm för att avsluta vår kryssning.

  DELA MED DINA VÄNNER:

  Royal Caribbean

  Caribbean Cruises Ltd. är världens näst största kryssningsrederi och driver även Celebrity Cruises och Azamara Club Cruises.

  Royal Caribbean är familjen och barnens favorit. I flottan finns världens tre största kryssningsfartyg som verkligen är något utöver det vanliga – ”Allure of the Seas”, ”Oasis of the Seas” och sedan maj 2016 även ”Harmony of the Seas”.  Stor vikt läggs på underhållning och fartfyllda aktiviteter som klättervägg, minigolf och surfpooler.

  Mängder av caféer, glassbarer och restauranger finns för alla smaker och ombord på de största fartygen hittar vi även en stor grönskande park.

  RCCL har totalt 24 fartyg uppdelade i sju fartygsklasser. Antalet gäster ombord varierar mellan 2000 och 5400 beroende på fartyg.

  Passagerkapacitet:
  Tonnage:
  Längd:


  DELA MED DINA VÄNNER:
  DELA MED DINA VÄNNER:

  Avreseort*

  Inga avreseort angivet


  Resdatum*

  18 juli 2021 - 25 juli 2021

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  Insideshytt: 11.900:-
  Utsideshytt: 14.900:-
  Balkonghytt: 15.900:-

  • Enkelhyttstillägg balkonghytt:   7.700:-
  • Enkelhyttstillägg utsideshytt:    6.700:-
  • Enkelhyttstillägg insideshytt:    5.700:-
  • Avbeställningsskydd Gouda, 5 % av resans pris
  • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

  Liknande kryssningar

  Kryssning med Azamara Journey – Barcelona, Franska rivieran & Korsika


  INSTÄLLD | Barcelona - Marseille - Cannes - Nice - Korsika - St. Tropez - Monte Carlo

  Den här kryssningen i Medelhavet har allt! Från metropoler som Barcelona och Marseille till pärlor som Nice och St Tropez på chica Franska rivieran. Dessutom spännande ön Korsika som ligger omgiven av blått, kristallklart vatten samt exklusiva Monte Carlo.

  Upptäck Italiens pärlor på denna kryssning med Azamara Journey


  INSTÄLLD | Monte Carlo - Santa Margerita - Livorno - Portoferraio - Sorrento - Amalfi - Rom (Civitavecchia)

  Kryssning från Monte Carlo, med flera av italienns mest glittrande pärlor längs vägen. Magiskt vackra Amalfikusten, lilla pittoreska ön Elba, historiska Florens, förtjusande Sorrento och pittoreska Santa Margherita. Ombord på Azamara Journey, njuter vi av mat, dryck och service i världsklass.

  Möt våren 2021 med Azamara! Kryssning Lissabon – Barcelona


  INSTÄLLD | Lissabon - Portimao - Sevilla - Gibraltar - Malaga - Valencia - Barcelona

  Följ med på denna härliga 8-nätters kryssning med det eleganta fartyget Azamara Journey för att möta våren 2021! Njut av nygrillade sardiner i Portimao och hälsa på aporna vid Gibraltars topp. Njut av riktig spansk paella i Valencia och ett glas läskande sangria i Sevillas vårsol.

  Kryssning med Celebrity Infinity från Venedig till Rom


  13 - 20 juni & 27 juni - 4 juni 2021 | Italien - Kroatien - Montenegro - Grekland

  Starta sommaren 2021 på bästa tänkbara sätt! Kryssning en vecka från Venedig till Rom med fantastiska stopp i Kroatien, Montenegro och Grekland. Ombord på kryssaren Celebrity Infinity njuter vi av fantastisk service, god mat samt underhållning i världsklass.

  Med Azamara Pursuit i Svarta havet – en annorlunda kryssning!


  13 - 28 sept 2021 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

  Följ med på en härlig höstkryssning med fina Azamara Pursuit i Svarta havet och upplev spännande resmål i Grekland, Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien. Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken.