Flyttad till vintern 2022 – datum kommer.

För mer än 100 år sedan tävlade Amundsen och Scott om att komma först till Sydpolen. Sedan dess har det blivit lättare att ta sig till Antarktis, men det är trots allt få människor som besökt denna nästan helt istäckta kontinent. Ta chansen och följ med på en kryssning ner mot 66:e breddgraden syd, till en plats som inte kan liknas vid något annat. Här spelar naturen första fiolen och de levande varelser som bebor kontinenten är till synes helt orädda för människor.

Att is kan vara fantastiskt vacker får vi många bevis för under vår vistelse. Den skiftar i alla möjliga och omöjliga nyanser av vitt och blått, via gula och gröna toner. Isbergen, en del stora som 10-våningshus, tycks vara deltagare i tävlingen ”mest fascinerande och vacker form vinner”. Djurlivet i vattnet, på land och i luften verkar oändligt, här finns frustande valar, hoppande pingviner och glidflygande albatrosser i mängd.

Det här är en expedition som styrs av elementen och vår slutliga resplan avgörs alltid av rådande väder- och vindförhållanden. Säkerheten är högsta prioritet och kaptenen bestämmer den exakta rutten under resans gång. Därför är resplanen bara en indikation på vad du får uppleva men det är också det som gör varje expedition med Hurtigruten så unik.

Kryssningen med Hurtigruten MS Fridtjof Nansen utgår från Ushuaia i Eldslandet, världens sydligaste stad och innan vi kommer hit tillbringar vi några roliga och intensiva dagar i Buenos Aires, Sydamerikas Paris.

Club Eriks värd är med på resan.

Läs gärna mer om Hurtigrutens CSR-arbete här: 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 3 januari 2021
Till 19 januari 2021

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Polar Outside (RR)
103.000:-
Artic Superior (XT)
116.000:-
Expeditionsvit (ME)
129.000:-

Avreseort

 • Stockholm
 • Göteborg
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm alt. Köpenhamn – Buenos Aires t/r
 • Flyg Buenos Aires – Ushuaia t/r, samt transfer till fartyget i Ushuaia
 • 10-nätters kryssning med Hurtigrutens expeditionsfartyg MS Fridtjof Nansen
 • Helpension ombord, inkl. fartygets öl, vin & mineralvatten till måltider
 • Landstigningar med Polarcirkelbåtar, aktiviteter iland & ombord
 • Erfaret expeditionsteam som håller föreläsningar ombord & leder utflykterna
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Kaffe & te ombord
 • 4 nätter på hotell i Buenos Aires 5*, inkl. frukost
 • Transfers & utflykter i Buenos Aires enligt program
 • Engelsktalande lokalguide i Buenos Aires
 • 4 luncher & 1 middag i Buenos Aires, inkl. dryck

Tillägg

 • Diverse utflykter i Antarktis (t ex övernattning i tält), som endast kan bokas ombord
 • Avbeställningsskydd Gouda, 5% av resans pris
 • Reseförsäkring Plus med ERV – hör av er för en prisuppgift

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Polar Outside (RR)
103.000:-
Artic Superior (XT)
116.000:-
Expeditionsvit (ME)
129.000:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
3 jan
Stockholm - Frankfurt
16.40 - 18.45
2 h 05 min
3 jan
Frankfurt - Buenos Aires
22.15 - 08.00
13 h 45 min
18 jan
Buenos Aires - Frankfurt
18.05 - 11.20
13 h 15 min
19 jan
Frankfurt - Stockholm
13.10 - 15.20
2 h 10 min

Vi planerar att flyga med Lufthansa, men flyget går inte att boka ännu.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
7 jan
Buenos Aires/Ushuaia
-
-
8 jan
Drakesundet
-
-
9 jan
Drakesundet
-
-
10 jan
Antarktis
-
-
11 jan
Antarktis
-
-
12 jan
Antarktis
-
-
13 jan
Antarktis
-
-
14 jan
Antarktis
-
-
15 jan
Drakesundet
-
-
16 jan
Drakesundet
-
-
17 jan
Ushuaia/Buenos Aires
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 3 jan
Avresa

Avresa under kvällen och flyg över Atlanten under natten.

Dag 2 • 4 jan
Buenos Aires

Välkommen till Argentina och Sydamerika!

Vår lokalguide möter upp på flygplatsen. Transfer till hotellet. Incheckning och därefter lite tid för vila. Vi äter gemensam lunch på hotellet och under eftermiddagen blir det en orienterande promenad i närområdet runt hotellet.  Resten av dagen & kvällen till eget förfogande.

Buenos Aires Argentina

Dag 3 • 5 jan
Buenos Aires

Denna dag inleds med en rundtur i Buenos Aires, en av Sydamerikas mest eleganta och spännande städer. Vi stiftar bekantskap med delar av den, och dess invånare ”los porteños”, via en sightseeingtur.

Buenos Aires Kongressen

Buenos Aires är en modern och dynamisk stad som ändå lyckats behålla gamla traditioner och charm. Vi får se bl a Casa Rosada, regeringsbyggnaden och Plaza de Mayo i stadens hjärta, för att därefter fortsätta till den bokstavligt talat färgglada stadsdelen La Boca. Slutligen besöker vi glamorösa Recoleta, Buenos Aires Bevery Hills, där ”the rich and famous” bor. Här finns också kyrkogården med samma namn där bl a Evita Peron ligger begravd. Under turen äter vi lunch i Puerto Madero, det gamla hamnområdet som förvandlats till ett fashionabelt område med exklusiva bostadshus etc.

Buenos Aires La Boca

Eftermiddagen och kvällen till eget förfogande.

Dag 4 • 6 jan
Buenos Aires

Denna dag ägnas åt ”gaucho-kulturen”, d.v.s Argentinas motsvarighet till amerikanska cowboys. Vi lämnar stor-staden bakom oss och åker till en estancia (en stor ranch) vid namn Santa Susanna.

Under dagen serveras en asado, en argentinsk BBQ. Den som så önskar kan rida och det blir också uppvisningar i ”gaucho-skills”. 

Egen tid och middag under kvällen.

Gaucho Argentina

Dag 5 • 7 jan
Buenos Aires / Ushuaia

Efter frukost beger vi oss till flygplatsen och flyger söderut, ner till Ushuaia på Eldslandet, Tierra del Fuego. Ushuaia ligger där Anderna möter Södra ishavet och är utgångspunkt för många äventyrares äventyr och bjuder på branta gränder och små hus vid foten av de snöklädda bergen.

Här kliver vi ombord på MS Fridtjof Nansen och styr ut till havs under eftermiddagen/kvällningen.

Ushuaia Argentina

Dag 6 – 7 • 8 - 9 jan
Drakesundet

Drakesundet är känt som det barskaste havsområdet i världen. Här möts två stora världshav. Vi brukar kalla upplevelsen för antingen ”Drake Lake” eller ”Drake Shake”.

På överfarten får vi möjlighet att stifta bekantskap med sjöfågel som följer oss hela vägen över. Det blir också massvis med föredrag om vad vi förväntas uppleva på Antarktiska halvön.

Hurtigruten mat o dryck

Dag 8 – 13 • 10 - 14 jan
Antarktis

Antarktis är den stora vita kontinenten, en ändlös istäckt vildmark som trots detta har ett överväldigande rikt djurliv. Njut av att vara del av en grupp människor som befinner sig ensamma på flera tusen mils omkrets och känslan av att vara en äkta polarfarare.

Vi kommer att gå i land på flera platser och du kan följa med på aktiviteter och utflykter såsom fotvandringar, kajakpaddling och snöskoturer. Kanske får du också möjlighet att övernatta i tält på land. (Vissa av dessa aktiviteter kostar extra.)

Deception Island, Half Moon Island och Yankee Harbour – alla en del av Sydshetlandsöarna – bjuder på varierande landskap, ett rikt djurliv och massor av spännande fotomöjligheter. Cuverville Island ligger vid Erraresundet och har den största kolonin av Åsnepingviner på hela Antarktiska halvön.
När vi går i land i Neko Harbour och Paradise Harbour är vi faktiskt på det antarktiska fastlandet! Båda platserna bjuder på enastående utsikt över fjäll, natur och isklippor. Lemaire Channel är ett av de vackraste sunden i Antarktis och Peterman Island är en suverän plats för att spana efter val och studera isberg.
Wilhelmina Bay är en perfekt kombination av unik natur och stora mängder val. Detta var ett populärt jaktområde för valfångare i gamla dagar och som ett bevis för det ser vi ett gammalt norskt valfångstfartyg som gick på grund här för länge sedan. Vi använder Polarcirkelbåtarna för att ta en närmare titt på vraket.
Antarktiska sundet bjuder på stora mängder isflak och isberg, i tillägg till mer än en halv miljon Adeliepingviner, Ringpingviner och Åsnepingviner samt Sjöleopard och Späckhuggare.

Isberg Antarktis

Antarktis Hurtigruten Val Foto: Dominic Barrington

En klassisk stjärtfena

Närbild på säl som vilar på snön på Antarktis.

Vilar lite..

Dag 14 – 15 • 15 - 16 jan
Drakesundet

Efter våra oförglömliga dagar i Antarktis tar MS Fritjof Nansen oss tryggt tillbaka över Drakesundet mot Sydamerikas kust. Smält alla intryck och koppla av.

MS Midnatsol bastu

HR Midnatsol

Dag 16 • 17 jan
Ushuaia / Buenos Aires

Väl tillbaka i Ushuaia flyger vi ganska omgående tillbaka till Buenos Aires där vi avslutar vistelsen med en Tangokväll – ett härligt ”måste” när man är här.

Dag 17 • 18 jan
Buenos Aires - Hemresa

Efter frukost checkar vi ut och gör en tur till de norra delarna av staden. Först kommer vi till San Isidro, en stadsdel med koloniala och aristokratiska drag. Därefter fortsätter vi till Tigre där många ”porteños” har sommarhus och där yacht-klubbarna avlöser varandra längs vattnet. Vi gör en båttur i deltat som skapas av Parana-floden och äter lunch på en lokal restaurang.

Tigre Paranadeltat

Tidig kväll / sen eftermiddag är det dags för avresa från Buenos Aires.

Dag 18 • 19 jan
Hemma igen

Ankomst till Sverige under eftermiddag/kväll.

DELA MED DINA VÄNNER:

MS Fridtjof Nansen

MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet till Hurtigrutens flotta, ett specialbyggt fartyg och nästa generations expeditionsfartyg. Hon kommer att utforska några av världens mest spektakulära platser. Det nya skeppet använder hållbar hybridteknologi, vilket minskar utsläpp och visar att hybridteknologi på stora fartyg är möjligt, precis som på sitt systerfartyg MS Roald Amundsen. Genom att kombinera toppmodern teknik och Hurtigrutens 125 år av erfarenhet kommer en expeditionsresa med detta fartyg bli en fantastisk upplevelse.

De fantastiska landskapen vi besöker under våra expeditioner kommer att återspeglas i en vacker och bekväm inredning. Skandinaviska material från naturen, som granit, ek, björk och ull kommer att användas för att skapa avslappnade och eleganta hytter och allmänna utrymmen. Kärnan i upplevelsen ombord är Nansens Science Center, en plats där gäster och expeditionsteam kan mötas för att skapa en djupare förståelse för de områden vi utforskar. Nansen Science Center kommer också att vara expeditionsteamets bas. MS Fridtjof Nansens tre restauranger kommer att erbjuda fantastisk mat, med menyer grundade i den rika norska och nordiska mattraditionen samt internationella rätter med lokal inspiration.

Vad som ingår i Hurtigrutens MS Fridtjof Nansen

 • Explorerdäck
 • Barer & restauranger
 • Bibliotek
 • Butik
 • Apotek
 • Pooler
 • Gym & bastu
 • Aktivitetscenter för föredrag & konferenser
 • Hiss

RR – Utsideshytt
Större hytter på mittdäck varav de flesta på 20 m2. Flexibla sänglösningar, några med bäddsoffa, TV. Vänligen observera: Denna hytt bokas automatiskt med dubbelsäng. Kontakta oss för att boka enkelsängar.

XT – Utsideshytt
Hytter på övre däck med balkong. Rymliga, varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har bäddsoffa. TV, korg med toalettartiklar, vattenkokare, kaffe/te. Vänligen observera: Denna hytt bokas automatiskt med dubbelsäng. Kontakta oss för att boka enkelsängar.

ME – Svit Sviter på övre däck med privat balkong. Varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, korg med toalettartiklar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Vänligen observera: Denna hytt bokas automatiskt med dubbelsäng. Kontakta oss för att boka enkelsängar.

MC – Hörnsvit
Hörnsvit akterut med balkong och egen bubbelpool, varierande storlek, stora fönster, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.

FAKTA
Byggd år 2020
Passagerarkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Bilder: Tillberg Design / Hurtigruten

Se Hurtigutens alla kryssningsfartyg här ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Antarktis & Antarktiska halvön

Antarktis
Oavsett vilka andra delar av världen du tidigare har varit på är Antarktis garanterat helt annorlunda. Denna isolerade kontinent är omgiven av ett stort och kallt ishav och här, i detta stora vita geografiska område, är naturen som mest spektakulär och storslagen.

Antarktis Hurtigruten Foto: Martha G Franck

För oss är säkerheten alltid viktigast och kaptenen bestämmer vart vi ska segla efter att ha sett väderförhållandena. Därmed blir också varje tur i Antarktis unik.

Det är den kallaste, torraste och renaste kontinenten på jorden och den är bland annat känd för sina gigantiska isberg som bryter sig loss från ismassorna på fastlandet. Här finns ingen permanent bosättning men här bor miljontals pingviner och sälar. Under sommarhalvåret kommer tusentals valar till södra halvklotet för att äta.

Pingviner Antarktis Hurtigruten Foto: Dominic Barrington

Från däck eller i land får du se stora mängder pingviner simma ut i havet för att fånga krill, torpedliknande leopardsälar som patrullerar kustlinjen med ett skarpt öga på vad som sker i land och höra knölvalarnas frustande blåsljud i fjärran. Expeditioner i dessa krävande miljöer och orörda områden innebär ett stort ansvar både vad gäller sjömanskap och miljöhänsyn. Ett ansvar vi tar på stort allvar.

Val i Antarktis

I Antarktis bor det miljoner av pingviner och tusentals sälar. Många valarter kommer också hit för att livnära sig. Här bedrivs ingen jakt längre och därför är djuren inte rädda för människor. Vi seglar i farvattnen till de historiska polarfararna och får se kontinenten precis så som de gjorde det. Det här är några av platserna du får uppleva i Antarktis.

DECEPTION ISLAND
Denna ringformade ö utgör resterna av en gammal vulkankrater. Bergväggarna runt kratern föll samman och bildade en naturlig hamn. Vi går i land och får uppleva den gamla norska valfångststationen Hektor, resterna efter en brittisk bas och tar oss ett ”varmt bad”.

Deception Island Antarktis

Deception Island Antarktis

HALF MOON ISLAND
För den fotointresserade är Half Moon Island ett paradis. Landskapet bjuder på många variationer. De spruckna klipporna är tillhåll för en stor koloni Ringpingviner samt Antarktisk tärna, Dominikanertrut, Silvertärna, Gulnäbbad slidnäbb och Stormfågel. Ett flertal sälarter besöker också ön regelbundet.

Antarktis Hurtigruten Foto; Friedrich Stucke

 

YANKEE HARBOUR
Några av de första sälfångarna använde Yankee Harbour på ön Greenwich som bas för sin jakt. Du kan fortfarande se spår efter dem men nu är platsen ett tillhåll för Weddellsäl, Krabbätarsäl, Antarktisk pälssäl och Sjöelefanter. Vi besöker också kolonin med 4 000 Åsnepingviner som häckar här.

Sälar i Antarktis

ANTARKTISKA SUNDET
Plötsligt bryter sig enorma isflak loss från ismassorna som täcker Antarktis. De starka strömmarna i Weddellhavet för med sig dessa stora, plana isberg norrut och in i Antarktiska sundet. Att färdas genom sundet är både storslaget, inbjudande och skrämmande på en och samma gång.

Antarktis Hurtigruten Foto: Martha G Franck

BROWN BLUFF
Brown Bluff ligger på spetsen av Antarktiska halvön. Landskapet domineras av den 745 meter höga vulkaniska klippan. På stränderna ligger stora lavaklumpar. Området har ett rikt fågelliv och då och då ser man också säl här.

CUVERVILLE ISLAND
Cuverville Island ligger vid den vackra Errerakanalen och rymmer den största kolonin av Åsnepingviner på hela Antarktiska halvön. Att segla genom det smala sundet är en storslagen upplevelse. Drivande isberg strandar ofta i det grunda vattnet, vilket bjuder på en spektakulär syn på nära håll. Njut av bergen, glaciärväggarna och isbergen i alla storlekar som flyter omkring och bildar ett makalöst skulpturlandskap i ständig förvandling. I bukten finns mycket val och säl, och detta var förr ett jaktområde för många valfångare.

Antarktis med Hurtigruten Foto: Dominic Barrington

AITCHO ISLANDS
Aitcho Islands blev ofta besökt av engelska och amerikanska säljägare i början av 1800- talet som jagade från Clothier Harbor strax intill. När vi går i land får du möta Ringpingviner, Åsnepingviner, Jättestormfågel och Storlabb. Sydlig elefantsäl som finns här är de största djuren på ön, som också har mycket lav och mossa.

HANNAH POINT
Hannah Point är kanske det bästa stället för att se djurlivet på nära håll på Sydshetlandsöarna. De höga fjällen reser sig över långsträckta stränder där vi får uppleva Åsnepingviner, Macaronipingviner, Kelptrut, Sydlig jättestormfågel, Kejsarskarv, Gulnäbbad slidnäbb, Sydlig elefantsäl och Antarktisk pälssäl. Platsen fick sitt namn efter den brittiska segelskutan Hannah som förliste här 1820 då man jagade i området.

YALOUR ISLANDS
Den här lilla ögruppen är uppkallad efter den argentinska löjtnanten Jorge Yalor som räddade medlemmarna i Otto Nordenskiölds svenska Antarktisexpedition 1903. Hela 8 000 par Adeliepingviner häckar här och vi går i land för att hälsa på dem. På de här öarna finner du också vacker flora med orange lav, grön mossa och små grästuvor.

Hurtigruten Yalour Island Foto: Corinna Gamma

Hurtigruten Yalour Island Foto: Corinna Gamma

WILHELMINA BAY
Njut av fjällen, glaciärväggarna och de flytande isbergen som bildar ett fascinerande kulturlandskap i evig förvandling. I bukten finns mycket val och säl, och detta var ett jaktområde för valfångarna i forna dagar.

PORT LOCKROY
Den här gamla brittiska basen ger en inblick i hur en bas på Antarktis fungerade på 1950- talet. Den är bemannad och här finns kontinentens troligen enda souvenirbutik, och det bor pingviner på trappan!

NEKO HARBOUR
Neko är en av de få platser vi besöker på det antarktiska fastlandet. Upplev kolonin med snepingviner längst in i Andvordbukten, omgärdad av fjäll och blåvita isklippor i kanten av glaciären.

Antarktis Hurtigruten Foto: Marcel van Oosten

PARADISE HARBOUR
Paradise Bay bjuder på några av de mest storslagna utsiktspunkterna på Antarktiska halvön. Här finns också två forskningsstationer och talrika pingvinkolonier.

LEMAIRE CHANNEL
Det 11 kilometer långa och 1,6 kilometer breda sundet är en av Antarktis vackraste passager. Att segla genom Lemaire är en hänförande. Upplevelse som bjuder på många unika fotomöjligheter.

Antarktis Hurtigruten Foto: Dominic Barrington

PETERMANN ISLAND
Den här öns natursköna läge gör den till en idealisk utgångspunkt för att spana efter isberg och val och för att uppleva pingviner på nära håll.

Antarktis Hurtigruten Foto: Dominic Barrington

 

Expeditionsteamet
Alla medlemmar i expeditionsteamet är certifierade IAATO-medlemmar (International Association of Antarctica Tour Operators) med omfattande kunskap om ekoturism i polarområdena. De är noga utvalda utifrån deras kunskap om platserna vi besöker och deras expertis i passande fackområden. Men viktigast av allt är deras entusiasm, nyfikenhet och kärlek till områdena vi seglar i. De är våra moderna polarfarare som gärna delar med sig av historier och kunskap och som tar dig med till de mest intressanta platserna och upplevelserna.

På vår Antarktisexpedition seglar vi långt in i områden som är istäckta och oframkomliga under större delen av året. Nästan inga andra kryssningar går så här långt söderut. När det är vinter på södra halvklotet fryser de stora havsområdena runt Antarktis till is och på sommaren smälter mer än 20 miljoner kvadratkilometer av denna havsis – en gigantisk vårsmältning!

Det är just i detta område som vi vistas under några korta sommarveckor. Följ med och upplev hur denna otillgängliga del av Antarktis ser ut och sätt din fot där få har trampat före dig.

I Antarktis bor det miljoner av pingviner och tusentals sälar. Många valarter kommer också hit för att livnära sig. Här bedrivs ingen jakt längre och därför är djuren inte rädda för människor. Vi seglar i farvattnen till de historiska polarfararna och får se kontinenten precis så som de gjorde det. Det här är några av platserna du får uppleva i Antarktis.

Antarktis Hurtigruten Pingviner Foto: Hans Joachim Hedderich

Avreseort*

Stockholm
Göteborg
Köpenhamn

Resdatum*

3 januari 2021 - 19 januari 2021

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Polar Outside (RR): 103.000:-
Artic Superior (XT): 116.000:-
Expeditionsvit (ME): 129.000:-

 • Diverse utflykter i Antarktis (t ex övernattning i tält), som endast kan bokas ombord
 • Avbeställningsskydd Gouda, 5% av resans pris
 • Reseförsäkring Plus med ERV – hör av er för en prisuppgift

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Spektakulär kryssning från Argentina till Antarktis med Celebrity Silhouette vintern 2021


INSTÄLLD | Argentina - Antarktis - Falklandsöarna - Uruguay

Flyttad till vintern 2022. Följ med till världens ände! Ombord på det fantastiska kryssningsfartyget Celebrity Silhouette gör vi en njutbar och spektakulär kryssning ner till spektakulära Antarktis. Vår resa inleds och avslutas i argentinska Buenos Aires, "Sydamerikas Paris", och vi får även uppleva Falklandsöarna och Uruguay.