Karta kryssning Sydafrika Azamara

Flyttad till vintern 2022 – datum kommer.

Under denna fantastiska kryssning ombord Azamara Journey kommer vi får uppleva vackra stopp längs Sydafrikas kust, bland annat Port Elizabeth och East London som omges av vacker landsbygd, fina stränder och nationalparker. Vi kommer till Maputo i Moçambique, här blandas skyskrapor med vackra medehavsinspirerade byggnader. Vi besöker porten in till en av Afrikas mest fascinerande inhemska stammar Zulu, Richards Bay, här ges vi också chans till att besöka några utav världens vackraste safariparker. Sista kryssningsstoppet gör vi i en av Sydafrikas äldsta städer, Durban. Vi avslutar äventyret med några dagar i färgstarka Kapstaden, hela kontinentens mest kosmopolitiska metropol.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 5 mars 2021
Till 20 mars 2021

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt med fönster
57 900: -
Balkonghytt
61 900: -

Avreseort

 • Stockholm, Arlanda
 • Köpenhamn, Kastrup
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Kapstaden t/r, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 1 natt på 4* hotell i Kapstaden, inkl. frukost
 • 12-nätters kryssning med Azamara Journey
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • 1 heldagstur inkl. lunch i Sydafrika
 • 2 halvdagsturer i Sydafrika
 • Alla transfers enligt program
 • Club Eriks lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Semesterförsäkring ERV
 • Gouda avbeställningsskydd, 5% av resans pris
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: Paket är under produktion
 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: Paket är under produktion

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt med fönster
57 900: -
Balkonghytt
61 900: -
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
5 mars
Arlanda - Kapstaden
19 mars
Kapstaden - Arlanda
Landar i Sverige 20 mars

OBS! Flygtider kommer senare (för tidigt att boka upp). Det kommer vara möjligt att uppgradera sina säten och att flyga från annan avreseort.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
7 mar
Kapstaden, Sydafrika
-
- 18.00
8 mar
Till havs
-
-
9 mar
Port Elizabeth, Sydafrika
- 07.00
- 20.00
10 mar
East London, Sydafrika
- 07.30
- 18.00
11 mar
Till havs
-
-
12 mar
Maputo, Moçambique
- 08.00
- 15.00
13 mar
Richards Bay, Sydafrika
- 07.00
- 21.00
14 mar
Durban, Sydafrika
- 07.30
- 22.00
15 mar
Till havs
-
-
16 mar
Till havs
-
-
17 mar
Kapstaden, Sydafrika
- 09.00
-
18 mar
Kapstaden, Sydafrika
-
-
19 mar
Kapstaden, Sydafrika
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 5 mar
Vi flyger till Kapstaden

På eftermiddagen / kvällen lämnar vi Sverige och flyger mot Kapstaden i Sydafrika.

Dag 2 • 6 mar
Kapstaden, Sydafrika

Idag landar vi i Kapstaden och när vi har fått ut vårt bagage åker vi en gemensam transferbuss till hotellet vi kommer bo på i en natt innan vår kryssning startar.

Kvällen är fri för egna aktiviteter!

Flygbild över Kapstaden, Sydafrika.

Härliga Kapstaden.

Dag 3 • 7 mar
Kapstaden, Sydafrika

När vi avnjutit en god frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker på en gemensam tur till en marknad i Kapstaden där vår svenska guide tar oss runt bland spännande läckerheter och hantverk,

Efter turen åker vi gemensamt till hamnen för att checka in på vårt hem de kommande 12 dagarna. Efter vi checkat in äter vi en god lunch och gör oss hemmastadda på fartyget.

Klockan 18.00 vinkar vi hejdå till Kapstaden!

Dag 4 • 8 mar
Till havs

Vår första dag ombord på Azamara Journey spenderar vi till havs. Det ger oss ett ypperligt tillfälle att utforska fartygets alla faciliteter som hon erbjuder. Allt från gym och casino till ett härligt poolområde med sköna solsängar där man bara kan ligga och slappna av och njuta av livet.

Pool på Azamaras kryssningsfartyg

Dag 5 • 9 mar
Port Elizabeth, Sydafrika

Vårt första stopp under denna kryssning gör vi i staden som i folkmun kallas efter sina initialer P.E. men också ”The Friendly City”. Här kan vi bara koppla av på vackra Kings Beach om så önskas. Port Elizabeth omges av vacker landsbygd och intressanta nationalparker. Mest känd är elefantparken Addo en timme norr om Port Elizabeth. I nationalparken skyddas förutom de cirka 400 elefanterna även bufflar, antiloper, vårtsvin och zebror.

Elefantparken Addo

Elefantparken Addo

Dag 6 • 10 mar
East London, Sydafrika

Idag besöker vi den lilla charmiga staden East London som är belägen mellan Buffalo – Nahoon-floderna. Staden bjuder på kulturella sevärdheter som exempelvis det naturhistoriska museet där vi kan se det enda existerande dodo-ägget i världen.

Här bjuds också på fantastiskt vackra stränder med varma vindar som drar in från den indiska oceanen.

Vill man åka iväg på safari och få chansen att uppleva ”The Big 5” rekommenderas ett besök på Inkwenkwezi Safari. Här kan vi spana efter vita lejon, elefant, vit noshörning, giraff, zebra, buffel, springbock, antilop, gepard och massor av fler djur.

Zebror som dricker vatten

Zebror som dricker vatten.

Dag 7 • 11 mar
Till havs

Idag njuter vi av en dag till havs medan fartyget sätter fart mot vår nästkommande destination, Maputo i Moçambique.

Dag 8 • 12 mar
Maputo, Moçambique

Dagens stopp blir i Moçambiques huvudstad, Maputo. Här hittar vi både skyskrapor och gamla fina byggnader i medelhavsstil. Vi kan besöka Museum of Revolution där vi kan lära oss mer om tiden då staden hade ett portugisiskt styre.

Tågstation i Maputo

Tågstation i Maputo

Det finns gott om livliga marknader i Maputo där vi kan flanera runt och njuta av färsk frukt och lokala delikatesser eller varför inte sitta ner på en bar och beställa in en Laurentina Clara (en ljus lager) eller en Laurentina Preta (en mörk lager), som är Moçambiques äldsta ölmärke.

Dag 9 • 13 mar
Richards Bay, Sydafrika

Idag anländer vi i Richards Bay som är en hamnstad i provinsen KwaZulu-Natal, i östra Sydafrika längs Indiska Oceanens kust. I närheten finns flera safari-parker av olika inriktningar dit rederiet anordnar turer.

Richards Bay är idag porten in till en av Afrikas med fascinerande inhemska stammar – Zulu. Zulukulturen och Zululand dominerade under 1800-talet stora delar av södra Afrika och är än idag landet Sydafrikas största etniska grupp med ca 11 miljoner individer. Britterna slog ner, kuvade folket och upplöste till slut Zululand under det kända Zulu-kriget i slutet av 1800-talet. Under apartheid ansågs Zulufolket vara en tredje klassens medborgare. Jacob Zuma som var Sydafrikas president fram till 14 februari 2018 tillhör folkgruppen Zulu.

Från Richards Bay kan ni även ta er till några av världens finaste Safariparker t ex. Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve med den största koncentrationen av vita noshörningar. Ett annat populärt besöksmål är St.Lucia Wetlands där ni får chansen att möta utrotningshotade sköldpaddor, flodhästar på nära håll och även den stora nilkrokodilen. Parken som sträcker sig ut till havet är även häckningsplats på 500 olika fågelarter och i havet utanför finns vackra stränder och korallrev.

Vita noshörningar i Hluhluwe-Imfolozi parken

Vita noshörningar i Hluhluwe-Imfolozi parken

Dag 10 • 14 mar
Durban, Sydafrika

Idag besöker vi en av de äldsta städerna i Sydafrika, Durban, även känt som ”Den asiatiska huvudstaden av Sydafrika”. Här blandas zulu, indiska och europeiska kulturer mot en bakgrund av gyllene sandstränder, majestätiska bergskedjor och dalgångar.

I hamnområdet, Durban Waterfront, kan vi besöka Natal Maritime Museum där vi kan lära oss mer om Durbans sjöfartshistoria. Här finns också konstgallerier, butiker och caféer. Men även stadens centrum har en hel del att erbjuda så som vackert restaurerade byggnader, spännande museer och Durban City Hall där vi i botten hittar Natural Science Museeum som bjuder på utställningar med sydafrikanska vilda djur, fåglar, dinosaurier och geologiska samlingar.

Durban Waterfront hav och skyskrapor

Durban Waterfront

Dag 11-12 • 15-16 mar
Till havs

Innan vi kommer tillbaka till Kapstaden har vi 2 dagar till havs där vi kan ta in alla nya intryck vi upplevt under kryssningen. Under dessa 2 dagar erbjuder fartyget ett fullspäckat program med aktiviteter eller så kan vi bara ligga och slappna av på solstolarna vid poolområdet med en spännande bok.

Dag 13 • 17 mar
Kapstaden, Sydafrika

På förmiddagen kommer vi tillbaka till Kapstaden, vi kommer att bo kvar på fartyget i 2 nätter så vi behöver inte checka ut ännu.

Vi gör en gemensam tur till toppen av Taffelberget*. Här får vi en fantastisk chans att njuta av panoramautsikten över den omgivande staden. Vi kommer även göra en stadstur till fots för att upptäcka flera gömda pärlor. Vi äter även en gemensam lunch.

Kapstaden Sydafrika världens vackraste stad

*Exakta tider kan variera beroende på väder & vind.

Dag 14 • 18 mar
Kapstaden, Sydafrika

Idag gör vi en gemensam heldagstur. När vi kliver av fartyget möts vi av vår svenska guide som tar med oss söderut längs Kaphalvön, med stopp bl. a Chapmans Peak, Godahoppsudden och Cape Point. Turen fortsätter därefter till Constantia Winelands för en härlig picknick, vinprovning och en tur i vinkällaren på den fina vingården Groot Constantia Wine Estate.

 

När vi kommer tillbaka till fartyget gör vi oss redo för att äta en avslutningsmiddag tillsammans.

Dag 15 • 19 mar
Kapstaden, Sydafrika

Efter en god frukost är det dags att checka ut och lämna Azamara Journey för den här gången. Vi gör en gemensam utflykt innan det är dags att bege sig till flygplatsen för att återigen flyga hem till Sverige.

 

 

Dag 16 • 20 mar
Åter i Sverige

Idag landar vi återigen i Sverige fyllda med nya fina minnen.

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Journey

Azamaras tre systerfartyg Quest, Pursuit och Journey är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Azamara är ett helägt dotterbolag till norsk-amerikanska Royal Caribbean och är deras 5-stjärniga premiumprodukt. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

Mat för alla smaker: Här finner du ett urval av sex olika matställen, och även rumsservice. Oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

Ombord Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Kryssningsfartyget Azamara

Läs mer om Azamara Quest ›› | Läs mer om Azamara Pursuit ››

Mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm, Arlanda
Köpenhamn, Kastrup

Resdatum*

5 mars 2021 - 20 mars 2021

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt med fönster: 57 900: -
Balkonghytt: 61 900: -

 • Semesterförsäkring ERV
 • Gouda avbeställningsskydd, 5% av resans pris
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: Paket är under produktion
 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: Paket är under produktion

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Unik kryssning med Norwegian!
– Dubai, Abu Dhabi, paradisöar i Indiska oceanen och Sydafrika


INSTÄLLD | U.A.E - Seychellerna - Madagaskar - Mauritius - Reunion - Sydafrika

Flyttad till vintern 2022. Unik kryssning med Norwegian Dawn som ger oss storstadsliv i Dubai och makalöst natur- och djurliv i Sydafrika. Där emellan njuter vi av paradisen Seychellerna, Madagaskar, Mauritius och Reunion. En riktig drömresa som sätter guldkant på 2021.

Kryssning med Azamara Journey
längs Västafrikas kust, från vackra Kapstaden till mysiga Lissabon


INSTÄLLD | Sydafrika - Namibia - Angola - Ghana - Elfenbenskusten - Gambia - Kanarieöarna - Portugal

Flyttad till vintern 2022. Upplevelserik kryssning med högklassiga Azamara Journey. Från vackra Kapstaden, längs Västafrikas färgsprakande kust, till spännande Gran Canaria och Teneriffa. Innan vi når vår slutdestination Lissabon, besöker vi även natursköna och pittoreska Madeira.