Vi börjar resan i Fort Lauderdale, Florida och därefter fortsätter vi på lyxkryssaren Celebrity Equinox.

Karta Kryssning i CentralamerikaKryssningen går till Costa Rica med sin fascinerande regnskog och fantastiska djurliv. Vi fortsätter till Colon vid mynnigen av Panamakanalen, mästerverket av ingenjörskonst.

Vi besöker Cartagena i Colombia med sin unika kolonialarkitektur och stannar till i strandparadiset Grand Cayman.

Vi avslutar på den mexikanska ön Cozumel med dess vackra stränder och fängslande Maya-historia.

Njut av elegansen och det stora utbudet av nöjen & bekvämligheter på lyxkryssaren Celebrity Equinox. Bättre blir det inte.

Hotell i Fort Lauderdale samt  flyg och transfers ingår, se mer under PRIS allt som ingår i priset. Club Eriks egen värd följer med på hela resan.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 29 januari 2017
Till 11 februari 2017

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Balkonghytt
29.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Andrea Rosso
andrea.rosso@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg t/r Stockholm-Miami inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • Transfer från Miami flygplats till hotellet i Fort Lauderdale
 • 1 natt på hotell i Fort Lauderdale inkl. frukost
 • Transfer till/från kryssningsfartyget
 • 11 nätters kryssning på Celebrity Equinox, del i balkonghytt
 • Helpension ombord inkl. Classic dryckespaket
 • Högklassig underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord

Tillägg

 • Tillägg Enkelrum: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 650:- per person

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Balkonghytt
29.900:-
PROJEKTLEDARE
Andrea Rosso
andrea.rosso@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
29 jan
Stockholm – Frankfurt
06.50 – 09.05
2h 15
29 jan
Frankfurt – Miami
10.20 – 14.55
10h 35
10 feb
Miami – Frankfurt
17.00 – 07.50
8h 50
11 feb
Frankfurt – Stockholm
10.30 – 12.35
2h 05


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
30 jan
Fort Lauderdale
-
- 16.00
31 jan
Till havs
-
-
1 feb
George Town, Grand Cayman
- 08.00
- 17.00
2 feb
Till havs
-
-
3 feb
Cartagena, Columbia
- 07.00
- 16.00
4 feb
Colon, Panama
- 08.00
- 18.00
5 feb
Puerto Limon, Costa Rica
- 07.00
- 18.00
6 feb
Till havs
-
-
7 feb
Cozumel, Mexico
- 12.00
-
8 feb
Cozumel, Mexico
-
- 17.00
9 feb
Till havs
-
-
10 feb
Fort Lauderdale
- 07.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 29 jan
Till Miami/Fort Lauderdale

Vårt flyg lämnar Stockholm Arlanda på morgonen, för att landa i Miami under eftermiddagen lokal tid. På flygplatsen blir vi mötta av vår lokalguide och vi åker direkt till vårt hotell i Fort Lauderdale.

Eftermiddagen och kvällen har vi till eget förfogande, passa på att sova ikapp lite eller upptäck Fort Lauderdale på egen hand. Staden sägs ha fler än 3 000 soltimmar om året, det är aldrig långt till en härlig kritvit strand med svajande palmer och temperaturen i havet understiger sällan 23 grader.

Med sitt 500 km långa kanalsystem kallas Fort Lauderdale ofta för ”Amerikas Venedig”, och här erbjuds ett flertal utflykter med chans att upptäcka staden med båt.

Från stadens centrum kan man följa Las Olas Boulevard mot havet, och längs gatan hittar vi flera inbjudande butiker och charmiga fisk- och skaldjurrestauranger.

Fort Lauderdale Florida

Dag 2 - 30 jan
Fort Lauderdale

Vi spenderar morgonen på egen hand. Utcheckning från hotellet sker senast klockan 11.00, och det finns möjlighet att förvara ert bagage på hotellet tills transfern kommer.

Ta ett dopp i hotellets pool, en shoppingrunda i Galleria Mall eller njut av en kopp kaffe i skuggan. Efter utcheckning tar vi gemensam transfer till hamnen och fartyget Celebrity Equinox.

Efter ombordstigning kan vi njuta av en läcker lunch ombord och fartyget lämnar hamn klockan 16.30. Packa upp, gör dig hemmastadd och ta dig tid att upptäcka fartyget i lugn och ro.

Kryssningsfartyget Celebrity Equinox

Dag 3 - 31 jan
Till havs

Idag befinner vi oss till havs och vi har chans att till fullo njuta av alla de faciliteter som erbjuds ombord vårt fartyg. Celebrity Equinox glänser ifrån för till akter och kryssningsfartyget fullkomligt andas lyx.

Från de rymliga välplanerade hytterna till den unika gräsmattan på översta däck i Lawn Club, du är här för att njuta och ha en fantastisk semester och Equinox gör dig inte besviken. Skäm bort dig själv ordentligt i underbara AquaSpa, eller beställ ett glas bubblande champagne och dröm dig bort i Sky Observation Lounge där utsikten är lika magnifik vilket håll du än vänder dig.

Goda måltider och utomordentlig service är självklara inslag som bidrar till att göra denna kryssning så fantastisk.

Kryssningsfartyget Celebrity Equinox

Kryssningsfartyget Celebrity Solstice

Dag 4 - 1 feb
George Town, Grand Cayman

Idag anländer vi till Caymanöarnas huvudstad George Town, lokaliserad på den största och mest utvecklade ön Grand Cayman. Ta en promenad längs den vackra hamnen, upptäck de många små butikerna som säljer allt ifrån diamanter och märkeskläder till souvenirer och lagrad fyllig rom.

Passa på att prova den berömda Tortuga Rum Cake, en saftig delikatess som påminner om gyllene sockerkaka bakad med aromatisk rom och krispiga valnötter.

Stingray City är världens kanske mest berömda grunda dykningsplats. Här kan du stå på knä på den mjuka sanden omgiven av vackra stingrockor, och vi får möjlighet att både kela med och mata de vänliga djuren, en fantastisk upplevelse!

Stingray Cayman Islands

 

Dag 5 - 2 feb
Till havs

Idag befinner vi oss till havs med tid att verkligen njuta av Equinox alla faciliteter.

Celebrity Equinox Hammock

Dag 6 - 3 feb
Cartagena, Colombia

Den pittoreska staden Cartagena i Colombia lockar med salsamusik, pirathistoria och en mix av elegans och dekadens. Innanför stadens murar möts vi av typisk pastellfärgad kolonial-arkitektur, vindlande gränder och romantiska katedraler.

Njut av äkta colombiansk kaffe på en av de charmiga uteserveringarna, låt dig förtrollas av smyckebutikernas vackra smaragder eller shoppa gediget läderhantverk.

Den gamla delen av Cartagena utsågs år 1984 till Colombias första världsarv av UNESCO, och en promenad genom staden känns verkligen som en resa genom tid och rum.

Colombia

Dag 7 - 4 feb
Colon, Panama

Panamas andra största stad Colon ligger precis vid Panamakanalen, och här har du möjlighet att upptäcka två av människans mest enastående underverk.

Panamakanalen skär genom Centralamerika och förbinder Atlanten med Stilla Havet, och den ingenjörskonst som utvecklats vid bygget av kanalen är i klass med Egyptens pyramider.

I anslutning till kanalen ligger världens största sjö skapad av människan. Colon har även många trevliga caféer och restauranger, här hittar vi världens näst största frihandelsområde och chansen att göra fynd är stor.

Panamakanalen

Panamakanalen

Dag 8 - 5 feb
Puerto Limon, Costa Rica

Costa Rica har idag en av världens främsta biologiska mångfalder, den lummiga regnskogen är hem åt tusentals djurarter och här finns en chans att verkligen komma naturen nära.

Idag lägger vi till i hamnstaden Puerto Limon, bubblandes av afro-karibisk kultur.

Redan år 1502 e.Kr. landsteg Cristopher Columbus i närheten av denna plats och enligt historien hälsades han av leende indianer med guldringar i både näsa och öron, och detta inspirerade senare den spanske upptäcktsresaren Gil Gónzalez Dávila att döpa landet till Costa Rica – Den rika kusten.

Puerto Limon Costa Rica

 

Dag 9 - 6 feb
Till havs

Idag befinner vi oss till havs. Ta ett svalkande dopp i fartygets pool, beställ en exotisk drink och ta dig tid att smälta alla de inryck som de senaste dagarna bjudit på.

Drink på kryssningsfartyget Celebrity Silhouette

Dag10-11 - 7-8 feb
Cozumel, Mexiko

Idag anländer vi till den mexikanska ön Cozumel. Denna förtjusande ö bjuder på ljuvliga stränder där vi kan njuta av en färsk kokosnöt med fötterna nerborrade i den kritvita sanden, eller testa någon av de många fartfyllda utflykter som erbjuds.

Uppfyll en dröm och simma med delfiner, snorkla bland färgglada fiskar eller ta en ridtur genom den grönskande djungeln.

Här finns också möjlighet att besöka en indianby och lära sig om Mayafolkets sedvänjor. Cozumel är en av Karibiens populäraste tullfria hamnar och det finns gott om möjligheter till shopping.

Passa på att botanisera bland allt från diamanter och ädelstenar till lokalt hantverk och souvenirer.

Cozumel Mexiko

Turtle Cozumel Mexiko

 

Dag 12 - 9 feb
Till havs

Idag styr vi åter kosan mot Fort Lauderdale – njut av din sista dag ombord vår lyxkryssare Equinox.

Kryssningsfartyget Celebrity Solstice

Dag 13 - 10 feb
Fort Lauderdale

Vi ankommer Fort Lauderdales hamn på morgonen och efter en god frukost är det dags att stiga iland.

Klockan 09.00 blir vi hämtade i hamnen och vi reser med buss till Miami där vi gör en stadsrundtur med svensk lokalguide.

Under turen finns tid för shopping och vi äter lunch på egen hand. Tillsammans med vår guide beger vi oss sedan till flygplatsen för att påbörja vår resa hemåt.

Miami Florida

Dag 14 -11 feb
Åter i Norden

Vi landar på morgonen igen. Utvilade och fulla av nya härliga upplevelser och goda bekantskaper.

DELA MED DINA VÄNNER:

Celebrity – Solstice, Eclipse, Equinox, Silhouette & Reflection

Celebritys senaste fartyg är i den trendiga Solsticeklassen. Speciellt för denna klass är till exempel den stora gräsmattan på övre däck, ett modernt SPA samt den höga klassen på restaurangerna och servicen ombord.

På gräsmattan på översta däck kan ni spela bocchia, crocket eller bara njuta av en picknick i solnedgången. Fartyget erbjuder många restauranger. Flertalet ingår i kryssningspriset och vid vissa specialrestauranger bokar man bord för en mindre summa. Exklusivt för Aquaclass ingår restaurang Blu.

Flera pooler, både inom- och utomhus, samt gym med klasser och stor SPA-avdelning förenar nytta med nöje. Har ni Aquaclass har ni fri tillgång till SPA-avdelningen hela kryssningen.

Balkonghytt på kryssningsfartyget Celebrity Solstice

Hytterna är ca 18 kvm stora. Balkonghytterna har en balkong mot havet på ca 4 kvm med ett bord och två stolar.

Sängen kan sättas ihop till en stor eller tas isär till två enkelsängar. Det finns en sitthörna med soffa, skrivbord och stol i hytten. Dusch, toalett, garderober, tv och kassaskåp finns i alla hytter.

Insideshytterna ombord är normalt något mindre, ca 16 kvm. Större sviter finns i storlekarna 23 – 133 kvm.

 

Se en video från kryssningsfartyget Celebrity Eclipse:

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

29 januari 2017 - 11 februari 2017

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Balkonghytt: 29.900:-

 • Tillägg Enkelrum: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 650:- per person

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Kryssning i Karibien & Centralamerika – regnskog, mayakultur & exotiska stränder


9 - 22 februari 2020 | Florida – Grand Cayman – Colombia – Panama – Costa Rica – Mexiko – Florida

Vi beger oss till Karibiens värme med Celebrity Reflection för en njutningsfull kryssning där vi besöker paradis i Karibien och Centralamerika. Upplev härliga stränder på Grand Cayman, frodig regnskog i Costa Rica och spännande mayakultur i Mexiko. Bland mycket annat.

Kryssning Centralamerika – genom Panamakanalen med Princess Cruises


28 feb - 16 mar 2020 | Los Angeles – Mexiko – Nicaragua – Costa Rica – Panama – Colombia – Fort Lauderdale

Följ med på kryssningen i Centralamerika som har något för alla – härliga stränder, unika kolonialstäder och fantastisk regnskog. Vi upplever Mexiko, Nicaragua, Costa Rica och Colombia, och en av höjdpunkterna på vår resa är när vi kryssar genom Panamakanalen.

Kryssning från San Diego genom Panamakanalen till Centralamerika & Florida


12 – 29 november 2020 | San Diego – Mexiko – Guatemala – Costa Rica – Panamakanalen – Colombia – Florida

Karibisk värme, spännande regnskog, vita stränder och svalkande blått hav. Denna kryssning genom Panamakanalen har ett paradis för alla smaker och ombord Celebrity Summit njuter vi av fartygets bekvämligheter och fantastiska service.

Fira jul & nyår Karibien & Centralamerika – kryssning med Celebrity Cruises


22 dec 2020 - 5 jan 2021 | Fort Lauderdale – Mexiko - Grand Cayman - Colombia - Panama - Costa Rica - Honduras

Fira jul & skåla in det nya året i Karibisk värme på en njutningsfull kryssning med Celebrity Reflection. Vi besöker paradis i Karibien & Centralamerika. Upplev härliga stränder på Grand Cayman, frodig regnskog i Costa Rica & spännande mayakultur i Mexiko.

Kryssning med Princess Cruises genom Panamakanalen
Fort Lauderdale – Los Angeles


2 jan - 18 jan 2021 | Fort Lauderdale - Colombia - Panama - Costa Rica - Nicaragua - Mexiko - Los Angeles

Följ med på kryssningen med Island Princess genom Panamakanalen, som har något för alla. Vi får se pastellfärgad kolonialarkitektur i Colombia, fascineras av fantastisk regnskog i Costa Rica och njuta av härliga stränder i södra Mexiko.

Kryssning i södra Karibien med Celebrity Equinox – en resa bland exotiska paradisöar


16 jan - 30 jan 2021 | Florida – St Lucia - St Kitts - Barbados - Grenada - Antigua - Amerikanska Jungfruöarna

Lämna vintermörkret i Sverige för en härlig kryssning med Celebrity Equinox bland södra Karibiens paradisöar. Njut av sol, bad, snorkling och att bara vara på öar som St Lucia, St Kitts, Barbados, Grenada, Antigua m.m. Vi utgår från Fort Lauderdale i Florida, och Club Eriks svenska värd är med på resan.