Flyttad till vintern 2022 – datum kommer.

Efter en låkarta ncl dawn dubai kapstadenng och mörk vinter ger vi oss iväg på en härlig kryssning och sätter guldkant på 2021. Norwegian Dawn kryssar från världsmetropolen Dubai till natursköna Kapstaden, platsen för riktiga livsnjutare. Under denna unika resrutt besöker vi paradisstränder på vackra Seychellerna, smyger på luriga lemurer på artrika Madagaskar, smakar på det fransk-kreolska köket på Reunion och utforskar Kapstaden i gott sällskap.

När du strosar längs det svalkande vattenbrynet och  funderar på hur du ska berätta om din upplevelse vet du inte vart du ska börja…


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 7 februari 2021
Till 2 mars 2021

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
78.900:-
Balkonghytt
90.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Dubai // Kapstaden – Stockholm, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 1 natt på 4* hotell i Dubai, inkl. frukost
 • Sightseeingtur inklusive lunch i Dubai
 • 21-nätters kryssning med Norwegian Dawn
 • Helpension ombord, inkl. dryck*
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • 1 heldagstur inkl. lunch i Sydafrika
 • 1 halvdagstur inkl. lunch i Sydafrika
 • Alla transfers enligt program
 • Club Eriks lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

*Dryckespaket ”Premium” – vin på glas, öl (både på flaska/draft), cocktails, läsk & juice i alla barer/restauranger. Specialkaffe vid måltiderna. 1 flaska vatten per person/dag i hytten.

Tillägg

 • Semesterförsäkring ERV
 • Gouda avbeställningsskydd, 5% av resans pris
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: 52 500:-
 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: 41 500:-

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
78.900:-
Balkonghytt
90.900:-
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
7 feb
Stockholm - Dubai
1 mar
Kapstaden - Stockholm
landar 2 mars

Paket är under produktion, flygtider kommer senare! Det kommer vara möjligt att göra prisförfrågningar på annan avreseort än Stockholm samt premium- /businessklass.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
8 feb
Dubai, FAE
-
- 23.59
9 feb
Abu Dhabi, FAE
- 06.00
-
10 feb
Abu Dhabi, FAE
-
- 18.00
11 feb
Till havs
-
-
12 feb
Till havs
-
-
13 feb
Till havs
-
-
14 feb
Till havs
-
-
15 feb
Port Victoria, Seychellerna
- 08.00
-
16 feb
Port Victoria, Seychellerna
-
- 18.00
17 feb
Till havs
-
-
18 feb
Nosy Be, Madagaskar
- 07.00
- 15.00
19 feb
Till havs
-
-
20 feb
Port Louis, Mauritius
- 10.00
- 21.00
21 feb
Pointe de Galetes, Reunion
- 07.00
- 16.00
22 feb
Till havs
-
-
23 feb
Till havs
-
-
24 feb
Richard´s Bay, Sydafrika
- 10.00
-
25 feb
Richard´s Bay, Sydafrika
-
- 18.00
26 feb
Port Elizabeth, Sydafrika
- 07.00
- 20.00
27 feb
Mosselbay, Sydafrika
- 08.00
- 16.00
28 feb
Kapstaden, Sydafrika
- 07.00
-
1 mar
Kapstaden, Sydafrika
- 08.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 7 feb
Till Dubai, FAE

Idag flyger vi till världsmetropolen Dubai. Vi lander sent på kvällen och tar oss gemensamt till hotellet där vi kommer att bo en natt.

Dag 2 • 8 feb
Dubai, FAE

Efter att vi avnjutit en god frukost checkar vi ut från hotellet och åker på en gemensam citytur som inkluderar lunch.. Vi besöker bland annat världens högsta byggnad, futuristiska Burj Khalifa med sina 828 meter. Vår citytur avslutas i hamnen där vi checkar in på Norwegien Dawn, vårt hem för de kommande 21 nätterna. Fartyget lämnar hamnen 23.59.

NCL Ship Dawn

Dag 3-4 • 9-10 feb
Abu Dhabi, FAE

Idag besöker vi den 5 000-åriga metropolen Abu Dhabi, världens rikaste stad. Abu Dhabi erbjuder en mix av modern arkitektur och atmosfäriska bakgator. Här kan vi uppleva kultur, historia och häftiga äventyr. Varför inte besöka en souk där vi kan förhandla i en vänlig face-off med köpmännen om bra erbjudanden på hantverk, konstverk och kryddor.

Dag 5-8 • 11-14 feb
Till havs

Under 4 dagar till havs, på vår färd mot semesterparadiset Seychellerna, lär vi känna vårt fartyg utan & innan eller så kopplar vi bara av på en solstol vid poolkanten. Passa på att köra ett utmanande gym-pass på fartygets välutrustade gym.

NCL Ship Dawn Fitness Center

Dag 9-10 • 15-16 feb
Port Victoria, Seychellerna

Med sina yviga palmer, vita mjuka sandstränder, glittrande turkosa vågor och grönskande kullar måste Seychellerna vara självaste visionen av paradiset. Det går knappt att ta in att en plats likt denna faktiskt existerar.

Under två dagar njuter vi av solens härliga strålar, bad och snorkling i det klara vattnet. Ta en avkopplande tupplur på din handduk i skuggan av en vajande palm, semesterkänslan sprider sig ända ut i fingertopparna.

Besök den romantiska ön La Digue och den närmast sagolika stranden Anse Source d´Argent, som även utsetts till världens vackraste strand av National Geographic.

Strand, grönska och hav på Seychellerna.

Härlig strand på Seychellerna.

Dag 11 • 17 feb
Till havs

Idag har vi en dag till havs på vår färd vidare mot Madagaskar. Vi kan unna oss en massage i fartygets spa eller passa på att prova turen i casinot. Passa på att prova en av fartygets populära specialrestauranger, en favorit är mexikanska Los Lobos.

NCL Ship Dawn Los Lobos

Dag 12 • 18 feb
Nosy Be, Madagaskar

Idag kommer vi till vulkanön Nosy Be som ligger precis utanför Madagaskars nordvästra kust. När vi kliver av fartyget slås vi av fantastiskt ljuvliga dofter av Ylang-Ylang, Frangipani och vaniljorkidé. Staden var tidigare känd för sin odling av kakao, socker och vanilj. Missa inte Lokobe Nature Reserve som är hem åt bland annat kameleonter, paradismonarker samt både maki och svarta lemurer.

Madagaskar Lemur Nosy Be

Dag 13 • 19 feb
Till havs

Efter alla häftiga intryck som Madagaskar bjöd på har vi idag en dag till havs där vi kan slappa vid poolen eller prova någon av fartygets olika aktiviteter som står på schemat. Det finns gott om tid att prova en av fartygets andra populära specialrestauranger, asiatiska Teppanyaki erbjuder inte bara fantastiskt god mat utan en rolig show.

NCL Ship Dawn Teppanyaki

Dag 14 • 20 feb
Port Louis, Mauritius

Idag kommer vi till det vackra paradisresemålet Mauritius, närmare bestämt huvudstaden Port Louis, döpt efter den franska kungen Louis XV. Kontrasterna av kulturer, färger och smaker gör ön till en både charmig och spännande plats att besöka. Spektakulära stränder och Indiska oceanens turkosa vatten, vad mer kan man begära!

Rakt öster om Madagaskar i Indiska oceanen ligger lilla vulkanön Mauritius. Kusten på 330 km är omgivet av världens längsta obrutna korallrev och erbjuder ett fantastiskt undervattensliv med sprakande färger. Den frodiga grönskan ramar in de sedan länge sovande vulkanerna i inlandet. Här och var glittrar små sjöar och vilda vattenfall.

Sedan ön ”upptäcktes” på 1500-talet har den befolkats av många olika folkgrupper, idag lever kreoler, afrikaner, kineser, européer och indier sida vid sida. Detta gör ön väldigt mångkulturell och det visar sig inte minst i det mycket spännande köket.

Mauritius Beach

Dag 15 • 21 feb
Pointe des Galetes, Reunion

Idag kommer vi till ön Reunion som kantas av exotiska paradisstränder, klarblått hav, dramatiska vyer och vacker natur. De branta och grönbeklädda sluttningarna, smyckade med vattenfall, karga bergstoppar och den stora vulkanen Piton des Neiges 3.000 meter över havet är talande bilder över öns medryckande vildhet.

Fransk-kreolsk mat och kultur ger en härlig och fängslande kontrast till den sensationsfyllda miljön. Flera restauranger serverar bra fransk, indisk, kinesisk och kreolsk mat. Pointe des Galets är den största hamnen på ön en halvtimme från huvudstaden Port Denis.

Reunion Boucan Canot Beach

Dag 16-17 • 22-23 feb
Till havs

Nu styr vi mot vackra bländande Sydafrika, innan vi når dit har vi 2 dagar till havs. Njut av en spännande show på kvällen i fartygets teater.

NCL Ship Dawn Stardut Theatre

Dag 18-19 • 24-25 feb
Richards Bay, Sydafrika

Richards Bay är en hamnstad i provinsen KwaZulu-Natal som ligger i östra Sydafrika längs Indiska Oceanens kust. I närheten finns även flera safari-parker av olika inriktningar dit rederiet anordnar turer.

Richards Bay är idag porten in till en av Afrikas med fascinerande inhemska stammar – Zulu. Zulukulturen och Zululand dominerade under 1800-talet stora delar av södra Afrika och är än idag landet Sydafrikas största etniska grupp med ca 11 miljoner individer. Britterna slog ner, kuvade folket och upplöste till slut Zululand under det kända Zulu-kriget i slutet av 1800-talet. Under apartheid ansågs Zulufolket vara en tredje klassens medborgare. Jacob Zuma som var Sydafrikas president fram till 14 februari 2018 tillhör folkgruppen Zulu.

Från Richards Bay kan ni även ta er till några av världens finaste Safariparker t ex. Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve med den största koncentrationen av vita noshörningar. Ett annat populärt besöksmål är St.Lucia Wetlands där ni får chansen att möta utrotningshotade sköldpaddor, flodhästar på nära håll och även den stora nilkrokodilen. Parken som sträcker sig ut till havet är även häckningsplats på 500 olika fågelarter och i havet utanför finns vackra stränder och korallrev.

Elefanter som en svart siluett bara mot skymningen.

Elefanter i skymning.

Dag 20 • 26 feb
Port Elizabeth, Sydafrika

Staden, som i folkmun kallas efter sina initialer P.E. men också ”The Friendly City”, omges av vacker landsbygd och intressanta nationalparker. Mest känd är elefantparken Addo en timme norr om Port Elizabeth. I nationalparken skyddas förutom de cirka 400 elefanterna även bufflar, antiloper, vårtsvin och zebror. Man kan också koppla av på vackra King´s Beach.

Zebror som dricker vatten

Zebror som dricker vatten.

Dag 21 • 27 feb
Mossel Bay, Sydafrika

Den lilla hamnstaden till lika semesterorten Mossel Bay ligger i västra Kapprovinsen och är en av världens soligaste platser med ett snitt på 320 soldagar om året. Det är även ett av Sydafrikas populäraste turistmål.

Känn sanden mellan tårna på Santos Beach eller vandra upp till Cape St, Blaize fyr där vi erbjuds en fantastisk utsikt över den vackra viken.

Sydafrika Mosselbay Cape St Blaize

Staden är även känd som den plats i Sydafrika där Europeiska sjöfarare först satte sina fötter år 1488 då portugisen Bartolomeu Diaz med besättning landsteg här på väg till Indien. Besök Bartolomeu Dias Museum Complex som är ett av alla landmärken som finns att upptäcka i Mossel Bay.

Dag 22 • 28 feb
Kapstaden, Sydafrika

På morgonen anländer vi till Kapstaden, som är Sydafrikas näst största storstadsområde. Staden går även under smeknamnet moderstaden (afrikaans: moederstad).

Kapstaden är känt för sin avspända atmosfär och sitt aktiva nattliv. Stadens lokalbefolkning (kallade ”Capetonians”) finner alltid orsaker till att festa och njuta av livet i stort, vilket troligen är huvudorsaken till det rika utbudet på restauranger, barer och nattklubbar. Där Johannesburg är känt för sina kostymklädda karriärister är Kapstaden istället känt för sina konstnärer, kreatörer, artister, surfare, klättrare och folk i stort som valt denna stad för att maximera sin livskvalitet!

När vi kliver av fartyget möts vi av vår svenska guide som tar med oss på en heldagstur söderut längs Kaphalvön, med stopp bl. a Chapmans Peak, Godahoppsudden och Cape Point. Lunch avnjutes på Two Oceans Restaurant som ligger ute på Godahoppsudden och erbjuder en vidunderlig utsikt! Turen fortsätter därefter till Constantia Winelands för en härlig vinprovning och en tur i vinkällaren på den fina vingården Groot Constantia Wine Estate.

På sena eftermiddagen återvänder vi till fartyget för att avnjuta en sista middag ombord Norwegian Dawn.

Dag 23 • 1 mar
Kapstaden, Sydafrika

Efter en sista frukost ombord på Norwegian Dawn checkar vi ut från fartyget för att göra en gemensam tur till toppen av Table Mountain* för panoramautsikt över den omgivande staden och hamnen. Vi avslutar turen med en gemensam lunch innan vi beger oss mot flygplatsen för att flyga hem till Sverige.

*Exakta tider kan variera beroende på väder och vind.

Flygbild över Kapstaden, Sydafrika.

Härliga Kapstaden.

Dag 24 • 2 mar
Sverige

Vi landar i Sverige igen efter en fantastisk kryssning!

DELA MED DINA VÄNNER:

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line startades 1966 under namnet Norwegian Caribbean Line och var pionjärer med de första kryssningarna i Västindien.

Kryssningar för dig som uppskattar god mat och aktiviteter

Rederiet vänder sig till en publik som fokuserar på – förutom mat och god service – aktiviteter ombord. Om du uppskattar ett stort utbud av restauranger, levande musik, många aktiviteter och shower, är NCL ett bra alternativ.

NCL har 16 fartyg (från och med april 2018) i åtta fartygsklasser, antal gäster ombord varierar mellan 880 och 4 300 beroende på vilket fartyg du väljer att resa med.

Vi har ofta kryssningar med Norwegian Cruise Line från Dubai till Sydafrika och till Asiens mytomspunna platser, sagolika tempel och fantastiska paradisöar – exempelvis Thailand, den dolda turistpärlan Myanmar & vackra Malaysia!

Se filmen från vår egen fartygsvisning av Norwegian Getaway

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

7 februari 2021 - 2 mars 2021

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 78.900:-
Balkonghytt: 90.900:-

 • Semesterförsäkring ERV
 • Gouda avbeställningsskydd, 5% av resans pris
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: 52 500:-
 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: 41 500:-

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Sydafrikas kust med Azamara – kryssning med fantastiska natur-, kultur- och safariupplevelser


INSTÄLLD | Kapstaden - Port Elizabeth - East London - Maputo (Moçambique) - Richards Bay - Durban

Flyttad till vintern 2022. Under denna kryssning med Azamara Journey från vackra Kapstaden, erbjuds vi enastående stopp längs Sydafrikas kust - Port Elizabeth, East London, Richards Bay och Durban. Som grädde på moset besöker vi även livliga Maputo i Moçambique.

Kryssning med Azamara Journey
längs Västafrikas kust, från vackra Kapstaden till mysiga Lissabon


INSTÄLLD | Sydafrika - Namibia - Angola - Ghana - Elfenbenskusten - Gambia - Kanarieöarna - Portugal

Flyttad till vintern 2022. Upplevelserik kryssning med högklassiga Azamara Journey. Från vackra Kapstaden, längs Västafrikas färgsprakande kust, till spännande Gran Canaria och Teneriffa. Innan vi når vår slutdestination Lissabon, besöker vi även natursköna och pittoreska Madeira.