Förläng sommaren med några av södra Europas pärlor när vi kryssar från Rom till Venedig.

Vi börjar i storslagna Rom och tar oss längs den makalöst vackra Amalfikusten, via romantiska Taormina på Sicilien, till Greklands gröna, sköna Korfu. Vidare besöker vi kulturrika Montenegro, Kroatien och Slovenien på vår väg till Venedig.

Beskåda Kotor, en av de bäst bevarade medeltidsstäderna vid Adriatiska havet, strosa längs kajen i Hvar, med anor långt tillbaka i tiden, och njut av Azamaras AzAmazing Evening i Koper – Sloveniens största hamnstad. Kryssningen avslutas i vackra Venedig, ”staden i havet”.

Club Eriks värd är med under hela resan.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 12 september 2018
Till 21 september 2018

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
38.900:- slutsåld
Balkonghytt slutsåld
Minisvit (N2)
55.900:- slutsåld

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Rom inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • Flyg Venedig – Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • Alla transfers flygplats – hotell – hamn – flygplats
 • 1 natt på 4* hotell i Rom
 • 8 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Azamara Quest
 • Helpension ombord, inkl. dryck
 • Öl, vin och sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te och läskedrycker
 • AzAmazing Evening, en festkväll som anordnas av rederiet
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: 24.000:-
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: 28.000:-
 • Enkelhyttstillägg minisvit: 38.000:-
 • Avbeställningsskydd Gouda, 5 % av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring: 385:-

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
38.900:- slutsåld
Balkonghytt slutsåld
Minisvit (N2)
55.900:- slutsåld
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
12 sep
Stockholm – Rom
13.05-16.15
3h10
21 sep
Venedig - Köpenhamn
14.15 - 16.20
2h05
21 sep
Köpenhamn – Stockholm
17.05 - 18.15
1h10

Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen kontakta oss för tidtabell och prisuppgift.

 


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
13 sept
Rom, Italien
-
- 18.00
14 sept
Amalfi, Italien
- 07.30
- 21.00
15 sept
Giardini Naxos Taormina, Italien
- 12.00
- 18.30
16 sept
Korfu, Grekland
- 13.00
- 22.00
17 sept
Kotor, Montenegro
- 13.00
- 21.00
18 sept
Hvar, Kroatien
- 08.00
- 16.00
19 sept
Koper, Slovenien
- 09.00
- 22.00
20 sept
Venedig, Italien
- 08.00
-
21 sept
Venedig, Italien
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 12 sep
Avresa

Vi lämnar Stockholm för att landa utanför Italiens huvudstad Rom några timmar senare. Idag väntar egen tid i huvudstaden, som har massor att erbjuda. Här finns bland annat amfiteatern Colosseum, spanska trappan vid Piazza di Spagna, den mäktiga fontänen Fontana di Trevi och katolicismens huvudkyrka St. Peterskyrkan i Vatikanstaten.

Dag 2 • 13 sep
Rom, Italien

Efter en god frukost på hotellet beger vi oss till hamnen i Civitavecchia. Vi checkar in på fartyget lagom till lunch och hinner under eftermiddagen bekanta oss med vårt hem för de kommande dagarna. Klockan 18 lämnar fartyget hamnen och åker mot vårt första stopp – Amalfi.

 

Dag 3 • 14 sep
Amalfi, Italien

Amalfikusten är så unik att den i sin helhet har klassats som ett världsarv av Unesco. I motiveringen står att kusten ”är ett enastående exempel på Medelhavslandskap, med exceptionella kulturvärden och naturscenerier till följd av dess dramatiska topografi”.

Vi lägger till i staden Amalfi, som är kustens största. Här finns en pampig katedral från 1200-talet, vars västra fasad ger ett nästan sagolikt intryck med sina mosaiker, guldinläggningar och flätade valvbågar och här finns Spiaggia Grande, en av kustens mest livliga stränder. Lägg även till bra restauranger, mysiga kaféer och italienska modebutiker av rang.

Dag 4 • 15 sep
Giardini Naxos, Taormina, Italien

Välkommen till Sicilien! Den vackra ön beläget i södra Italien. Vi lägger till i Giardini Naxos på öns östra del, en stad omgiven av berg och med panoramautsikt över bukten, som erbjuder vackra stränder, små men livliga fiskehamnar och pittoreska restauranger.

Vill man istället besöka den romantiska staden Taormina ligger den i bergen ovanför Giardini Naxos och man tar sig lätt dit med buss på ca. 15 minuter. Boka gärna in dig på någon av rederiets turer. Här finns bland annat en antik teater och en odeion (byggnad för musikaliska framföranden i det antika Grekland) och på huvudgatan Corso Umberto ligger en mängd butiker, restauranger och barer.

Dag 5 • 16 sep
Korfu, Grekland

Korfu är den nordligaste av de joniska öarna utanför Greklands och Albaniens kust och den västligaste av alla grekiska öar. Ön anses vara den grönaste av alla grekiska öar och många av de 3-4 miljoner olivträden, som utgör en stor del av grönskan, planterades av venetianare för mer än 500 år sedan. Den höga luftfuktigheten och regnet vintertid gör att övrig växtlighet trivs och frodas. Citron- och apelsinträd, bougainvillea och blåregn trängs med oregano och timjan och täcker det böljande landskapet.

Korfu Grekland

Dag 6 • 17 sep
Kotor, Montenegro

Kotor är en stad belägen i Kotorbukten i Montenegro. Området har ett rikt religiöst kulturarv med många kyrkor och kloster, både katolska och ortodoxa, vilket gör området till den största pilgrimsdestinationen i regionen. Gamla stan, som byggdes mellan 1100-talet och 1300-talet, är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna vid Adriatiska havet och finns med på Unescos världsarvslista. Här finns en över fyra kilometer lång stadsmur som leder upp till fortet Saint Ivan.

Dag 7 • 18 sep
Hvar, Kroatien

Hvar är en stad men anor långt tillbaka i tiden och här finns fullt med sevärdheter ur dess rika och skiftande historia, bland annat en av Europas äldsta teatrar och en katedral från 1700-talet. Från den gamla fästningen som vakar högt över staden kan man få milsvid utsikt.

Det är svårt att inte bli förtjust i Hvar stad. Förutom historiska sevärdheter erbjuder staden många utmärkta restauranger, ett sofistikerat uteliv, fräscha stränder och chica Bonj les Bains – ett gammalt badhus som med varsam hand renoverats till något av det mest eleganta som Kroatien har att erbjuda. Följ med rederiet på olika utflykter eller njut av dagen på egen hand. Ett omtyckt nöje är att slå sig ned på något av caféerna längs kajen och bara njuta av folklivet.

Dag 8 • 19 sep
Koper, Slovenien

Koper är Sloveniens största hamnstad med vacker arkitektur från medeltiden, renässansen och barocken. Vårt fartyg ligger i hamn här hela dagen så det finns gott om tid till att utforska staden och dess omgivningar. Här i Koper håller Azamara sin AzAmazing Evening, som går i musikens tecken.

Koper

Dag 9 • 20 sep
Venedig, Italien

Vackra Venedig, staden som är byggd på miljontals träpålar av ek och alm, är vårt sista stopp på kryssningen. Staden klassades som världsarv 1987 och är kanske mest känd för sina många kanaler och trånga gränder. Här tillåts ingen biltrafik utan man går på de ojämna gatorna och över de många trappbroarna, eller tar egen båt, gondol eller båttaxi för att ta sig fram. Fartyget lägger till här på morgonen den 20:e så vi har hela dagen och natten på oss att njuta av omgivningarna.

Dag 10 • 21 sep
Hemresa

Vi checkar ut från fartyget efter frukost och beger oss till flygplatsen för att återvända hem till Sverige.

Tack för denna gång.

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Quest

Azamara är ett helägt dotterbolag till norsk-amerikanska Royal Caribbean och är deras 5-stjärniga premiumprodukt. De två systerfartygen Quest och Journey är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”, och med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

Mat för alla smaker: Här finner du ett urval av sex olika matställen, och även rumsservice. Oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Specialrestaurangerna betalar man en kuvertavgift på.

Ombord Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

På däck på kryssningsfartyget AzamaraFAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

12 september 2018 - 21 september 2018

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 38.900:- slutsåld
Balkonghytt slutsåld:
Minisvit (N2): 55.900:- slutsåld

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt: 24.000:-
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt: 28.000:-
 • Enkelhyttstillägg minisvit: 38.000:-
 • Avbeställningsskydd Gouda, 5 % av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring: 385:-

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se