Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken. Det skulle kunna vara en beskrivning av Medelhavet, men denna gång handlar det om Svarta havet. Dess stränder har befolkats av sagoväsen ur den grekiska mytologin och mängder av folkslag har korsat dess vatten i jakt på rikedom och lycka. Under vår kryssning stiftar vi bekantskap med detta hav, som trots sin relativa närhet är rätt okänt för de flesta. Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien bjuder in till besök. Som extra bonus, innan vi anländer tillbaka till Atens hamnstad Pireus, får vi även besöka pittoreska Skiathos.

Vi kryssar med Azamaras lyxkryssare Journey som beskrivs som ”intim, smakfull och elegant”. Under 14 dagar reser vi kungligt med det mesta av det bästa. Njut av livet ombord med härliga måltider, mängder av roliga aktiviteter och förstklassig underhållning.

För att sätta upp er på väntelista maila: josefine.stenberg@cluberiks.se


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 11 september 2020
Till 26 september 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
64.900: - FULLBOKAD
Balkonghytt
73.900: - FULLBOKAD
Minisvit
88.900: - FULLBOKAD

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg t/r Stockholm – Aten inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 1 natt på 4* hotell i Aten inkl. frukost
 • Stadsrundtur i Aten med lunch inkl. dryck
 • 14 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Azamara Journey
 • Helpension ombord
 • Öl, vin & sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te & läskedrycker
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning & aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • AzAmazing Evening; en festkväll som ordnas av rederiet i hamn
 • Alla transfers enligt program
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris (Värdebeviset översänds efter hemkomst)

 

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg:
  Balkonghytt: 45 900: –
  Utsideshytt: 36 900: –
 • Avbeställningsskydd genom Gouda-RF:  5 % av beloppet som ni vill skydda
 • ERV:s semesterförsäkring, tillägg till hemförsäkringen: Pris på förfrågan

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
64.900: - FULLBOKAD
Balkonghytt
73.900: - FULLBOKAD
Minisvit
88.900: - FULLBOKAD
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
11 sep
Arlanda - Aten
26 sep
Aten - Arlanda

Flygtider kommer senare!


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
12 sep
Aten (Pireus), Grekland
-
- 17.00
13 sep
Efesos (Kusadasi), Turkiet
- 09.00
- 23.00
14 sep
Kryssa genom Bosporen
-
-
15 sep
Varna, Bulgarien
- 09.30
- 21.00
16 sep
Constanta, Rumänien
- 07.30
- 18.00
17 sep
Odessa, Ukraina
- 09.30
- 20.00
18 sep
Till havs
-
-
19 sep
Sotji, Ryssland
- 08.00
- 20.00
20 sep
Batumi, Georgien
- 08.00
- 20.00
21 sep
Trabzon, Turkiet
- 08.00
- 18.00
22 sep
Till havs
-
-
23 sep
Kryssa genom Bosporen
-
-
24 sep
Kavala, Grekland
- 08.00
- 20.00
25 sep
Skiathos, Grekland
- 08.00
- 16.00
26 sep
Aten (Pireus), Grekland
- 06.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 11 sep
Avresa till Aten

Idag flyger vi till Aten. Vid ankomst möts vi av vår lokala guide och gör en stadstur i staden med lunch, innan vi tar oss till hotellet. Kvällen spenderas på egen hand.

Aten Grekland

Dag 2 - 12 sep
Aten, Grekland

Strax innan lunch checkar vi ut från vårt hotell för att gemensamt ta oss ner till hamnen och vårt lyxiga hem de nästföljande dagarna – Azamara Journey.

Klockan 17 lämnar vi hamn och påbörjar våran två veckor långa kryssning.

Kryssningsfartyget Azamara Journey

Dag 3 - 13 sep
Efesos (Kusadasi), Grekland

Första stoppet på denna kryssning gör vi i Kusadasi, som har vuxit från en sömnig fiskeby till en välbesökt semesterort på Turkiets Egeiska kust. Kusadasi ligger nära den välbevarade antika romerska provinsstaden Efesos. Här grundades en av de viktigaste församlingarna i den kristna urkyrkan och det sägs att både aposteln Johannes och Jesus mor Maria levde i Efesos efter korsfästelsen.

Dag 4 - 14 sep
Till havs

Idag seglar vi genom den berömda Bosporen, det 32 km långa sund som separerar Europa från Asien och delar Istanbul i två delar. Som smalast är sundet endast 500 meter brett.

Bosporen Turkiet

Dag 5 - 15 sep
Varna, Bulgarien

Idag lägger vi till i Varna som är Bulgariens tredje största stad. En av de mest populära platserna i Varna är Sea Garden som är beläget vid stranden av Svarta havet. Här hittar vi attraktionerna som delfincentret, Nicolas Copernicus observatorium och planetarium, Varna Zoo, Naturhistoriska Museum och National Maritime Museum. Leten Theatre som ligger i Sea Garden arrangerar utomhusteater. På utomhusscenen kan man också få uppleva gatumusikanter och musiker.

Sea Garden Varna Bulgarien

Dag 6 - 16 sep
Constanta, Rumänien

Tidig morgon kommer vi fram till Constanta i Rumänien. Denna stad har mycket gamla rötter och den har fått sitt namn av den romerske kejsaren Konstantin den Stores syster. Handelsvägarna över Svarta havet skapade välstånd i staden under medeltiden, då bl.a. rika köpmän från Genua verkade här. Sent 1800-tal blev Constanta en populär badort för Europas kungligheter. Dåvarande kungen, Karol 1, lät uppföra fashionabla hotell längs stranden för att kunna konkurrera med liknande orter vid Medelhavet.

Dag 7 - 17 sep
Odessa, Ukraina

Staden Odessas historia börjar under slutet av 1700-talet när Rysslands kejsarinna, Katarina den Stora, beslöt att skapa ett ”söderns St. Petersburg” vid Svarta havskusten. Stadens äldre delar påminner mer om Italien och Frankrike än om Ryssland och blandningen med arkitektur från Sovjet-tiden och ryska revolutionsmonument blir rätt säregen och intressant. Idag är Odessa Ukrainas femte största stad och soltörstande semesterfirare flockas här om somrarna.

Odessa Ukraina

Dag 8 - 18 sep
Till havs

Idag har vi möjlighet att luta oss tillbaka och njuta av en dag till havs innan vi når ryska Sotji.

Dag 9 - 19 sep
Sotji, Ryssland

Idag välkomnas vi till den ryska Rivieran och Sotji. Staden har ett subtropiskt klimat och är en bad- och turistort med badsäsong från maj till oktober, och antalet soldagar per år är runt trehundra. I området Lazarevskoje hittar vi fina badstränder, vattenland och även Europas tredje högsta pariserhjul, 80 meter högt. Upplev oförstörd natur på en vandring genom de vackra skogbeklädda Alek Mountains för att se Aguarafloden som möter Agurskoye Gorge och skapar ett fantastiskt vattenfall.

Dag 10 - 20 sep
Batumi, Georgien

Idag anländer vi till Batumi som på senare år blivit en stor turistort i Georgien. Flanera längs den 6 kilometer långa berömda boulevarden (Batumis boulevard), belägen vid strandkanten mot Svarta havet. Idag kan vi bland annat besöka det adzjariska stadsmuseet med skatter från antiken, den botaniska trädgården med 3 270 olika sorters dendrologiska trädarter eller det stora akvariet som är hem för över 100 olika fiskarter.

Botaniska trädgården BBatumi Gerogien

Dag 11 - 21 sep
Trabzon, Turkiet

Idag anländer vi till Trabzon, en av Turkiets vackra städer som ligger på den historiska Sidenvägen. Här kan vi besöka byggnaden Hagia Sofia, numera Hagia Sofia museum, som tidigare var en grekisk ortodox kyrka. Byggnaden är en av ett dussin bysantinska platser som fortfarande finns kvar i området och ”anses vara ett av de finaste exemplen på bysantinsk arkitektur”. De bysantinska influenserna i Trabzon kan ses i hela staden, men ingenstans är de utställda på ett så intressant sätt som de är på Trabzon-museet. Det ligger i stadens centrum och erbjuder en komplett historia om regionen. Du får en glimt av en otrolig samling av artefakter som går tillbaka det bysantinska riket.

Dag 12 - 22 sep
Till havs

Idag har vi en dag till havs där vi kan smälta våra upplevelser och njuta av en lugn och skön dag.

Dag 13 - 23 sep
Till havs

Idag seglar vi återigen genom den berömda Bosporen, det 32 km långa sund som separerar Europa från Asien och delar Istanbul i två delar. Som smalast är sundet endast 500 meter brett.

Dag 14 - 24 sep
Kavala, Grekland

Idag besöker vi den grekiska staden Kavala. Trots att staden har en historia som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden är det en modern och livlig stad, med mycket att både se och göra. Tack vare sitt förflutna, som handelsplats och korsväg har Kavala också utvecklat en egen gastronomi som är väl värd att prova, missa inte den färska fisken och skaldjuren som alltid finns på menyn. De äldre delarna av staden ligger på en brant halvö med låga hus och smala gränder. Promenera runt och njut av den svalkande havsbrisen och stanna till på en av alla mysiga tavernor längs vägen och vila lite.

Dag 15 - 25 sep
Skiathos, Grekland

Tidig morgon kommer vi fram till den grekiska ön Skiathos. Efter flera dagars upptäckande kan det vara skönt att bara ta det lugnt. Passa på att äta lunch i land; strosa i sakta mak tills ni hittar er favorittaverna och njut av grekiska delikatesser som Tzatziki, Saganaki, vinbladsdolmar, friterad bläckfisk, Moussaka och mycket mer. Kali Orexi! Njut av solen och havet vid någon av de vita vackra stränderna.

Skiathos Grekland

Dag 16 - 26 sep
Aten (Pireus), Grekland

Tidig morgon anländer fartyget tillbaka till Aten och efter vi avnjutit vår sista frukost ombord är det dags att kliva av fartyget för att gemensamt ta oss till flygplatsen för hemresa till Sverige igen.

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Journey

Azamaras två systerfartyg Quest och Journey är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Azamara är ett helägt dotterbolag till norsk-amerikanska Royal Caribbean och är deras 5-stjärniga premiumprodukt. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

Mat för alla smaker: Här finner du ett urval av sex olika matställen, och även rumsservice. Oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen.

Ombord Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 181 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: 686
Besättning: 408
Renoverad: 2016

Kryssningsfartyget Azamara

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

11 september 2020 - 26 september 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 64.900: - FULLBOKAD
Balkonghytt: 73.900: - FULLBOKAD
Minisvit: 88.900: - FULLBOKAD

 • Enkelhyttstillägg:
  Balkonghytt: 45 900: –
  Utsideshytt: 36 900: –
 • Avbeställningsskydd genom Gouda-RF:  5 % av beloppet som ni vill skydda
 • ERV:s semesterförsäkring, tillägg till hemförsäkringen: Pris på förfrågan

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se