Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken. Det skulle kunna vara en beskrivning av Medelhavet, men denna gång handlar det om Svarta havet. Dess stränder har befolkats av sagoväsen ur den grekiska mytologin och mängder av folkslag har korsat dess vatten i jakt på rikedom och lycka. Under vår kryssning stiftar vi bekantskap med detta hav, som trots sin relativa närhet är rätt okänt för de flesta. Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien bjuder in till besök. Som extra bonus ligger fartyget över natten i Istanbul.

Vi kryssar med Azamaras lyxkryssare Pursuit, som beskrivs som ”intim, smakfull och elegant”. Under 14 dagar reser vi kungligt med det mesta av det bästa. Njut av livet ombord med härliga måltider, mängder av roliga aktiviteter och förstklassig underhållning.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 13 september 2021
Till 28 september 2021

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
75.900:- 2 HYTTER KVAR
Balkonghytt
82.900:- FULLBOKAD
Minisvit
104.900:- FULLBOKAD

Avreseort

 • Stockholm, Arlanda
 • Köpenhamn, Kastrup
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg t/r Stockholm – Aten inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 1 natt på 4* hotell i Aten inkl. frukost
 • Stadsrundtur i Aten med lunch inkl. dryck
 • 14 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Azamara Pursuit
 • Helpension ombord
 • Öl, vin & sprit i urval
 • Vatten på flaska, kaffe/te & läskedrycker
 • 24 timmars roomservice ombord
 • Varierad underhållning & aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • AzAmazing Evening; en festkväll som ordnas av rederiet i hamn
 • Alla transfers enligt program
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris (Värdebeviset översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg:
  Balkonghytt: 51 000: –
  Utsideshytt: 45 500: –
 • Avbeställningsskydd genom Gouda-RF:  5 % av beloppet som ni vill skydda
 • ERV:s semesterförsäkring, tillägg till hemförsäkringen: Pris på förfrågan

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
75.900:- 2 HYTTER KVAR
Balkonghytt
82.900:- FULLBOKAD
Minisvit
104.900:- FULLBOKAD
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
13 sep
Stockholm - Aten
28 sep
Aten - Stockholm

Flygtider kommer senare!


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
14 sep
Aten (Pireus), Grekland
-
- 17.00
15 sep
Kusadasi (Efesos), Turkiet
- 09.00
- 23.00
16 sep
Kryssa genom Bosporen
-
-
17 sep
Varna, Bulgarien
- 09.30
- 21.00
18 sep
Constanta, Rumänien
- 07.00
- 20.00
19 sep
Odessa, Ukraina
- 09.30
- 20.00
20 sep
Till havs
-
-
21 sep
Sotji, Ryssland
- 08.00
- 20.00
22 sep
Batumi, Georgien
- 08.00
- 17.00
23 sep
Sinop, Turkiet
- 13.00
- 20.00
24 sep
Till havs
-
-
25 sep
Istanbul, Turkiet
- 08.00
-
26 sep
Istanbul, Turkiet
-
- 20.00
27 sep
Till havs
-
-
28 sep
Aten (Pireus), Grekland
- 05.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 13 sep
Avresa till Aten

Vi lämnar Sverige för att bege oss till Greklands huvudstad, Aten. Vid ankomst möter vi upp vår lokalguide för att göra en stadstur och äta en gemensam lunch på en äkta grekiska taverna. Efter avslutad lunch tar vi oss till vårt hotell vi ska bo på i en natt.

Kvällen är fri för egna aktiviteter!

Aten, Grekland

Aten, Grekland

Dag 2 • 14 sep
Aten, Grekland

Strax innan lunch checkar vi ut från vårt hotell för att gemensamt ta oss ner till hamnen och vårt lyxiga hem de nästföljande dagarna – Azamara Pursuit.

Klockan 17 lämnar vi hamn och påbörjar vår två veckor långa kryssning.

Dag 3 • 15 sep
Kusadasi (Efesos), Grekland

Första stoppet på denna kryssning gör vi i Kusadasi, som har vuxit från en sömnig fiskeby till en välbesökt semesterort på Turkiets Egeiska kust. Kusadasi ligger nära den välbevarade antika romerska provinsstaden Efesos. Här grundades en av de viktigaste församlingarna i den kristna urkyrkan och det sägs att både aposteln Johannes och Jesus mor Maria levde i Efesos efter korsfästelsen.

Kusadasi Turkiet

Dag 4 • 16 sep
Till havs

Idag seglar vi genom den berömda Bosporen, det 32 km långa sund som separerar Europa från Asien och delar Istanbul i två delar. Som smalast är sundet endast 500 meter brett.

Vacker kvällsbild över Bosporen i Istanbul, Turkiet.

Bosporen, Istanbul

Dag 5 • 17 sep
Varna, Bulgarien

Idag lägger vi till i Varna som är Bulgariens tredje största stad. En av de mest populära platserna i Varna är Sea Garden som är beläget vid stranden av Svarta havet. Här hittar vi attraktionerna som delfincentret, Nicolas Copernicus observatorium och planetarium, Varna Zoo, Naturhistoriska Museum och National Maritime Museum. Leten Theatre som ligger i Sea Garden arrangerar utomhusteater. På utomhusscenen kan man också få uppleva gatumusikanter och musiker.

Parken Sea Garden i Varna, Bulgarien.

Parken Sea Garden i Varna, Bulgarien

Dag 6 • 18 sep
Constanta, Rumänien

Tidig morgon kommer vi fram till Constanta i Rumänien. Denna stad har mycket gamla rötter och den har fått sitt namn av den romerske kejsaren Konstantin den Stores syster. Handelsvägarna över Svarta havet skapade välstånd i staden under medeltiden, då bl.a. rika köpmän från Genua verkade här. Sent 1800-tal blev Constanta en populär badort för Europas kungligheter. Dåvarande kungen, Karol 1, lät uppföra fashionabla hotell längs stranden för att kunna konkurrera med liknande orter vid Medelhavet.

Dag 7 • 19 sep
Odessa, Ukraina

Staden Odessas historia börjar under slutet av 1700-talet när Rysslands kejsarinna, Katarina den Stora, beslöt att skapa ett ”söderns St. Petersburg” vid Svarta havskusten. Stadens äldre delar påminner mer om Italien och Frankrike än om Ryssland och blandningen med arkitektur från Sovjet-tiden och ryska revolutionsmonument blir rätt säregen och intressant. Idag är Odessa Ukrainas femte största stad och soltörstande semesterfirare flockas här om somrarna.

Odessa Ukraina

Dag 8 • 20 sep
Till havs

Idag har vi möjlighet att luta oss tillbaka och njuta av en dag till havs innan vi når ryska Sotji.

Dag 9 • 21 sep
Sotji, Ryssland

Idag välkomnas vi till den ryska Rivieran och Sotji. Staden har ett subtropiskt klimat och är en bad- och turistort med badsäsong från maj till oktober, och antalet soldagar per år är runt trehundra. I området Lazarevskoje hittar vi fina badstränder, vattenland och även Europas tredje högsta pariserhjul, 80 meter högt. Upplev oförstörd natur på en vandring genom de vackra skogbeklädda Alek Mountains för att se Aguarafloden som möter Agurskoye Gorge och skapar ett fantastiskt vattenfall.

Dag 10 • 22 sep
Batumi, Georgien

Idag anländer vi till Batumi som på senare år blivit en stor turistort i Georgien. Flanera längs den 6 kilometer långa berömda boulevarden (Batumis boulevard), belägen vid strandkanten mot Svarta havet. Idag kan vi bland annat besöka det adzjariska stadsmuseet med skatter från antiken, den botaniska trädgården med 3 270 olika sorters dendrologiska trädarter eller det stora akvariet som är hem för över 100 olika fiskarter.

Botaniska trädgården BBatumi Gerogien

Dag 11 • 23 sep
Sinop, Turkiet

Idag lägger vi till i den charmiga stad Sinop, belägen vi Svarta havet. Stadens kustläge erbjuder en spektakulär utsikt och är lagom stor för att utforskas till fots. Promenera längs hamnen och småprata med de lokala fiskarna och sätt er ner på ett av de livliga caféerna och beställ in en kopp turkiskt kaffe. Passa på att prova stadens specialitet Ekmek, ett smakfullt surdegsbröd som du kan köpa på något utav de lokala bagerierna.

För att få en inblick i den lokala historian rekommenderar vi ett besök på Tarihi Sinop Cezaevi, tidigare ett fängelse men som återupptogs till ett museum 1999. Det arkeologiska museet Sinop dokumenterar århundraden av regionens förflutna, medan Sinop Castle fokuserar på stadens medeltida historia. Det finns alltså en hel del att uppleva här.

Dag 12 • 24 sep
Till havs

Innan vi har ett tvådagarsstopp i Istanbul njuter vi av en dag tills havs ombord vårt fina fartyg, Pursuit.

Dag 13-14 • 25-26 sep
Istanbul, Turkiet

Tidig morgon når vi fram till Istanbul och kliver iland efter frukost. Staden där tusen och en nattmystik möter en modern och pulserande metropol. Där öst möter väst.
Två hela dagar i staden ger en underbar möjlighet att på ett avslappnat sätt utforska denna fantastiska stad. På bekvämt avstånd i gamla stan ligger de flesta stora sevärdheterna nära varandra. Spårvagnen till och från gamla stan från fartyget är både enkel, billig och bekväm för er som inte vill ta rederiets utflykter.

Besök den Blå Moskén med sina sex minareter, byggd på 1600-talet och Topkapi-palatset där sultanen bodde fram till mitten av 1800-talet. Under palatsets glansdagar arbetade över 5000 personer här. Den kända moskén Hagia Sofia byggdes som kristen kyrka på 500-talet och inne i den vackra byggnaden finns intressant konst och mäktig arkitektur. I närheten ligger även Yerebatan Sarnici, ”det sjunkna palatset”. Det är en gigantisk vattencistern från 500-talet, byggd av den bysantinske kejsaren Justinianus, med 336 9m höga marmorpelare i 12 rader. I det klara vattnet simmar karp och guldfisk runt. Avsluta med ett besök i Grand Bazar, en av världens största täckta marknader, med vackra målade valv och kakeldekorationer. I de tusentals butikerna säljs allt ifrån kryddor till lädervaror, vattenpipor och guld.

Istanbul Bla Mosken

Istanbul Topkapi

Dag 15 • 27 sep
Till havs

Efter en spännande kryssning har vi nu en dag till havs innan vi når vår slutdestination, Aten. Passa på att njut fullt ut av fartygets faciliteter innan det är dags att kliva av.

Dag 16 • 28 sep
Aten, Grekland

Tidig morgon anländer fartyget tillbaka till Aten och efter vi avnjutit vår sista frukost ombord är det dags att kliva av fartyget för att gemensamt ta oss till flygplatsen för hemresa till Sverige igen.

DELA MED DINA VÄNNER:

Azamara Pursuit

Azamaras tre systerfartyg Pursuit, Quest och Journey är lite mindre och finare kryssningsfartyg, så kallade ”Boutique cruise ships”. Azamara är ett helägt dotterbolag till norsk-amerikanska Royal Caribbean och är deras 5-stjärniga premiumprodukt. Med knappt 700 gäster ombord och nästan en besättningsman på två gäster, är stämningen på deras kryssningar familjär och servicen i världsklass.

Ombord finns flera bra restauranger och caféer, så oavsett om du är ett fan av haute cuisine eller husmanskost kommer du att älska de färska ingredienserna, de noggranna förberedelserna och de olika menyvalen. Här finns även pooler, pianobar och en kabaré-lounge där gästerna bjuds på uppträdanden och intressanta föreläsningar.

På Azamaras fartyg får du All Inclusive – god mat, och obegränsat med dryck

På Azamaras fartyg gäller så kallad All Inclusive, dvs. att förutom all god mat, mineralvatten, specialkaffe och fina middagar så ingår även obegränsat med öl, vin, drinkar och starksprit under seglingen. Vissa premium brands kostar extra men utbudet som ingår är stort och bra.

Unna dig hälsa, skönhet och exotiska massagebehandlingar på spa. Prova akupunktur eller koppla av med yoga i solnedgången. Om du vill komma i form finns många fitness- och nutritionklasser ombord – gratis. På sköna pooldäck finns en joggingbana. För extra kostnad kan du även anlita en personlig tränare.

FAKTA
Längd: 180 m
Bredd: 25 m
Tonnage: 30 277
Hastighet: 18,5 knop
Antal gäster: nästan 700
Besättning: 408
Renoverad: 2018

Kryssningsfartyget Azamara

Läs mer om Azamara Journey ›› | Läs mer om Azamara Quest ››

Mer om rederiet Azamara ››

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm, Arlanda
Köpenhamn, Kastrup

Resdatum*

13 september 2021 - 28 september 2021

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 75.900:- 2 HYTTER KVAR
Balkonghytt: 82.900:- FULLBOKAD
Minisvit: 104.900:- FULLBOKAD

 • Enkelhyttstillägg:
  Balkonghytt: 51 000: –
  Utsideshytt: 45 500: –
 • Avbeställningsskydd genom Gouda-RF:  5 % av beloppet som ni vill skydda
 • ERV:s semesterförsäkring, tillägg till hemförsäkringen: Pris på förfrågan

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Möt våren 2021 med Azamara! Kryssning Lissabon – Barcelona


8 - 17 april 2021 | Lissabon - Portimao - Sevilla - Gibraltar - Malaga - Valencia - Barcelona

Följ med på denna härliga 8-nätters kryssning med det eleganta fartyget Azamara Journey för att möta våren 2021! Njut av nygrillade sardiner i Portimao och hälsa på aporna vid Gibraltars topp. Njut av riktig spansk paella i Valencia och ett glas läskande sangria i Sevillas vårsol.

Kryssning med Azamara Journey – Barcelona, Franska rivieran & Korsika


16 - 24 april 2021 | Barcelona - Marseille - Cannes - Nice - Korsika - St. Tropez - Monte Carlo

Den här kryssningen i Medelhavet har allt! Från metropoler som Barcelona och Marseille till pärlor som Nice och St Tropez på chica Franska rivieran. Dessutom spännande ön Korsika som ligger omgiven av blått, kristallklart vatten samt exklusiva Monte Carlo.

Upptäck Italiens pärlor på denna kryssning med Azamara Journey


23 april - 1 maj 2021 | Monte Carlo – Santa Margerita – Livorno – Portoferraio – Sorrento - Amalfi - Rom (Civitavecchia)

Kryssning från Monte Carlo, med flera av italienns mest glittrande pärlor längs vägen. Magiskt vackra Amalfikusten, lilla pittoreska ön Elba, historiska Florens, förtjusande Sorrento och pittoreska Santa Margherita. Ombord på Azamara Journey, njuter vi av mat, dryck och service i världsklass.

Kryssning med Celebrity Infinity från Venedig till Rom


13 - 20 juni & 27 juni - 4 juni 2021 | Italien - Kroatien - Montenegro - Grekland

Starta sommaren 2021 på bästa tänkbara sätt! Kryssning en vecka från Venedig till Rom med fantastiska stopp i Kroatien, Montenegro och Grekland. Ombord på kryssaren Celebrity Infinity njuter vi av fantastisk service, god mat samt underhållning i världsklass.

Kryssning runt Östersjön med Royal Caribbean – St. Petersburg, Helsingfors, Tallinn och Visby


18-25 juli 2021 | Stockholm - St. Petersburg - Helsingfors - Tallinn - Visby - Stockholm

Vi är glada att återigen kunna presentera en äkta kryssning på Östersjön nästa sommar med Royal Caribbeans Jewel of the Seas. Under denna sjudygnskryssning besöker vi St. Petersburg med övernattning, Helsingfors, Tallinn och sommarpärlan Visby. I vårt fördelaktiga pris ingår det mesta, dessutom en heldagsutflykt i St. Petersburg.