Äventyret börjar i Santiago, Chiles huvudstad, som har den majestätiska bergskedjan Anderna som en glimrande, fantasieggande kuliss i bakgrunden. Vi tillbringar några dagar här och får en rejäl smakbit av huvudstadsregionen i detta långsmala land. Chile är som minst bara 44 km brett, men hela 4300 km långt, inklämt som det är mellan bergen och Stilla Havet.

Efter tre dagar i Santiago med omnejd stiger vi ombord på det fantastiska kryssningsfartyget Celebrity Infinity och börjar en oändligt njutbar 15 nätters kryssning med flera stopp i Chile och även i Peru, Ecuador, Panama och Cayman Island innan avslutningen i Florida. En av resans höjdpunkter är slussen genom Panamakanalen, ett mästerverk av ingenjörskonst.

Karta Valparaiso panamakanalen


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 14 mars 2018
Till 3 april 2018

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt med fönster
49.900:-
Balkonghytt
53.900:-
Sky Suite
70.900:- SLUTSÅLD

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08 – 22 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks färdledare
 • Flyg Stockholm – Santiago//Miami – Stockholm, inkl. idag kända skatter & avgifter
 • Inkvartering i Santiago, inkl. frukost (3 nätter innan kryssningen)
 • Utflykter enligt program i Santiago
 • Engelsktalande lokalguide i Santiago
 • Måltider, 4 luncher, inkl. dryck i Santiago
 • 15 nätters kryssning ombord på Celebrity Infinity, del i dubbelhytt
 • Helpension ombord exkl. dryck.
 • Room service ombord kl. 06.00 – 23.00
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Transfer och guidad tur i Miami
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomst.)

Tillägg

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

 • Enkelhyttstillägg: Utsides: 22.000:- / Balkonghytt: 25.000:- / Sky Suite: 37.000:-
 • Avbeställningsskydd genom Gouda RF: 5 % av beloppet som ni önskar skydda
 • Tilläggsförsäkring semesterförsäkring till hemförsäkringen genom ERV: 930:-
 • Tilläggsprogram Machu Picchu 9 – 15 mars: 27.900:- per person

 

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt med fönster
49.900:-
Balkonghytt
53.900:-
Sky Suite
70.900:- SLUTSÅLD
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08 – 22 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
14 mar
Stockholm - Paris
18.35 - 21.15
2h50
14 mar
Paris - Santiago
23.40 - 10.05+1
14h25
2 apr
Miami - Amsterdam
17.45 - 08.45
9h00
3 apr
Amsterdam - Stockholm
10.50 - 12.50
2h00

För flyg från Köpenhamn, Göteborg, annan ort eller om ni önckar uppgradera flyget vänligen kontakat oss så hjälper vi er gladeligen!


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
18 mar
Valparaiso, Chile
-
- 18.00
19 mar
Till havs
-
-
20 mar
Till havs
-
-
21 mar
Arica, Chile
- 08.00
- 17.00
22 mar
Till havs
-
-
23 mar
Pisco, San Martin, Peru
- 08.00
- 18.00
24 mar
Lima, Peru
- 08.00
-
25 mar
Lima, Peru
-
- 17.00
26 mar
Till havs
-
-
27 mar
Manta, Ecuador
- 11.00
- 18.00
28 mar
Till havs
-
-
29 mar
Panamakanalen (till havs)
- 06.00
- 18.00
30 mar
Til lhavs
-
-
31 mar
GeorgeTown, Grand Cayman
- 08.00
- 17.00
01 apr
Til lhavs
-
-
02 apr
Fort Lauderdale, Florida
- 06.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:


KARTA

DAGSPROGRAM

14 mars
Avresa

Vi flyger från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg och gör en kort mellanlandning i Europa innan vi flyger över Atlanten.

15 mars
Ankomst Santiago de Chile

Efter frukost ombord landar vi i Santiago, Chiles huvudstad.

Transfer till hotellet med vår engelsktalande lokalguide. Incheckning och därefter några timmars avkoppling på hotellet. Vi avnjuter en gemensam lunch och under eftermiddagen blir det en kortare orienteringspromenad i området nära hotellet.

16 mars
Santiago, Chile

Santiago är en stad full av kontraster, från sitt koloniala förflutna till dagens ultramoderna skyskrapor i finanskvarteren. Detta får vi inblick i under en sightseeingtur, tillsammans med vår engelsktalande lokalguide. Vi åker buss till presidentpalatset där vi kliver av för en promenad till Plaza de Armas, Santiagos hjärta. Torget myllrar av liv och här ligger bl a Santiagos katedral och vackra gamla posthus.

santiago-plazadelasarmas-90

Bussen följer sen Santiagos huvudgata Alameda och vi ser universitetet, San Francisco-kyrkan och Santa Lucia-kullen, där Santiago grundades år 1541. Vi korsar Mapocho-floden och kommer till den bohemiska stadsdelen Bellavista, på väg till San Cristóbal-kullen. Härifrån har man en spektakulär utsikt över staden och Anderna. Vi avslutar turen av huvudstaden med att åka igenom de mer moderna bostadsområdena, samt shopping-gatorna i Providencia. Under turen äts en gemensam lunch.

Linbana – Santiago de Chile

Egen tid under resten av eftermiddagen och kvällen.

17 mars
Santiago, Chile

Denna dag gör vi en heldagstur ut på landsbygden, till Aconcagua-dalen för att besöka Viña San Esteban. Här provsmakar vi viner ur gårdens produktion och får information om vinodling i området. Lunch serveras under turen.

San Esteban Chile

Egen tid under kvällen.

18 mars
Ombordstigning på Celebrity Infinity

 

Vi checkar ut från vårt hotell och beger oss ut mot kusten där vi inleder med att besöka Viña del Mar, en fashionabel beachresort. Hit kom den förmögna eliten från Santiago under sent 1800-tal, för att få en paus från storstadslivet. Förutom en fantastisk, lång sandstrand finns här också gott om vackra trädgårdar vilket gett staden smeknamnet ”The Garden City”.

Chiles största hamnstad, Valparaiso, står sen på tur. Vi äter lunch och får se delar av denna koloniala stad, med sitt geometriska gatunät i den nedre, platta delen av staden och de vindlande gränderna på kullarna. Här finns spår av en tidig industriell infrastruktur, bl a många ”hissar”/bergbanor, som tar folk upp och nerför de branta sluttningarna. Vi besöker Pablo Nerudas hus och äter lunch.

Valparaiso Chile

Blått hus i Valparaiso Chile
Turen avslutas i hamnen och så är det dags att kliva ombord på Celebrity Infinity.
Fartyget lägger ut under kvällen.

Celebrity Millenium utomhuscafé

19–20 mars
Till havs

Under kryssningen två första dagar är vi ute till havs och det finns tid att bekanta sig med kryssaren och alla faciliteter ombord. Koppla av och bara njut, kanske med en god bok vid poolkanten, eller delta i någon av de aktiviteter som ordnas ombord, t ex ett gym-pass eller en vinprovning. (Vissa av dessa aktiviteter kostar extra)

Pool på kryssningsfartyget Celebrity

Restaurang på Celebrity Silhouette

21 mars
Arica, Chile

Tidigt på morgonen anländer vi till Arica som grundades år 1570 som exporthamn för guld, silver och järn som utvinns i området. Arica är Chiles nordligaste stad. Staden liksom regionen erövrades av Chile från Peru under Stillahavskrigen 1880. Arica fungerar också som Bolivias hamn, eftersom landet inte har någon egen hamnstad.  Kanske lockar Aricas stränder eller så följer ni med på utflykt till Chiles Altiplano (högplatå) där man utforskar Chamaca Lake och Lauca Nationalpark.

Chile, fjord

22 mars
Till havs

Idag Infinity är ute på havet. Kanske lockar något av de mini-seminarier som hålls under kryssningen, i intressanta och aktuella ämnen.

23 mars
Pisco, San Martin, Peru

En av områdets största attraktioner i provinsen är Paracas National Reservation, där 216 fågelarter har registrerats, det här är en bas för att se det rika djurlivet. Området är också av historiskt och arkeologiskt intresse efter att ha haft ett av de mest utvecklade civilisationerna före Inka, Paracaskulturen från 900 f.Kr. till 200 e.Kr.

Pisco är också hem till en konjak med samma namn, som producerats i den här regionen sedan slutet av 1500-talet.

Pisco Peru

24-25 mars
Lima. Peru

Vi lägger till i Callao/Lima, Perus huvudstad som grundades av den spanska conquistadoren Francisco Pizarro år 1535.  Stadens koloniala centrum är oerhört vackert och utnämndes till världsarv 1991. Plaza Mayor med regeringspalatset, kommunalhuset, katedralen, ärkebiskopen palats och San Francisco klostret vittnar om tiden då Peru var Spaniens rikaste provins.

Vi ligger i Lima i två dagar.

Lima Peru

Lima Peru

26 mars
Till havs

Vi fortsätter norrut till havs.

Kryssningsfartyget Celebrity Infinity

27 mars
Manta, Ecuador

Vi befinner oss nu i Manta, Ecuadors viktigaste hamn. Staden ligger strax söder om ekvatorn och är en perfekt utgångspunkt för utflykter till Machalilla National Park eller till Pachoce Tropical Cloud Forest. Under kvällen passerar vi ekvatorn och befinner oss nu på den nordliga sidan av jordklotet igen.

Ni kommer väl och skålar ”The Crossing of the Line” med ett glas champagne, som sig bör enligt traditionen när vi seglar över ekvatorn!

Champagne på däck

28 mars
Till havs

Vi fortsätter vidare till havs mot Panamakanalen.

29 mars
Kryssning genom Panamakanalen

Tidig morgon ger vi oss in i Panamakanalen. Konstruktionen är bland de största och svåraste ingenjörsprojekt som någonsin genomförts. Kanalen har ett mycket stort inflytande på sjöfarten, eftersom fartyg inte längre behöver fara den långa och vådliga resan via Kap Horn, Sydamerikas sydspets. De första idéerna till en kanal i Panama framfördes i mitten av 1500-talet, men det första försöket att konstruera en kanal skedde 1880 under franskt ledarskap. Efter att försöket fullständigt kollapsat, blev arbetet fullbordat av USA och kanalen kunde öppnas år 1914. Den 77 kilometer långa kanalen består av två konstgjorda sjöar, flera konstgjorda kanaler och tre grupper av slussar. Efter 12 timmars passage genom mästerverket har vi bytt ut Stilla Havet med Atlanten, närmare bestämt Karibiska havet.

Genom Panamakanalen

30 mars
Till havs

Idag seglar vi ut i det klarblå karibiska havet.

Strand Karibien Kryssning

31 mars
George Town, Grand Cayman

Idag anländer vi till Caymanöarnas huvudstad George Town, lokaliserad på den största och mest utvecklade ön Grand Cayman. Ta en promenad längs den vackra hamnen, upptäck de många små butikerna som säljer allt ifrån diamanter och märkeskläder till souvenirer och lagrad fyllig rom.

Passa på att prova den berömda Tortuga Rum Cake, en saftig delikatess som påminner om gyllene sockerkaka bakad med aromatisk rom och krispiga valnötter.

Stingray City är världens kanske mest berömda grunda dykningsplats. Här kan du stå på knä på den mjuka sanden omgiven av vackra stingrockor, och vi får möjlighet att både kela med och mata de vänliga djuren, en fantastisk upplevelse!

Stingray Karibien

1 april
Til havs

Sista dagen ombord spenderar vi till havs. Passa på att luta er tillbaka på pooldäck med en läskande drink i handen.

En drink på Celebritys kryssningsfartyg

2 april
Fort Lauderdale

Idag anländer vi vill Fort Lauderdale och kliver av fartyget för denna gång. Vi möts av vår lokala representant och gör en dagstur i Miami innan vi åker till flygplatsen för hemfärd

 

 

3 april
Åter i Norden

Vi landar åter i Norden. Utvilade och fulla spännande resminnen av nya trevliga bekantskaper.

DELA MED DINA VÄNNER:

Celebrity – Millennium, Constellation, Summit & Infinity

Putsad marmor, vackra träslag och stora glaspartier är utmärkande för fartygen i Milleniumklassen. De är teknologiskt avancerade och har en fantastisk spa-avdelning och ett välutrustat gym. Ett härligt poolområde och solarium ligger på “Resort Deck”.

Det finns barer för alla smaker, champagne eller martini?

Möjligheter till nöjen är oändliga, här finns bio- och teatersalong med varierande underhållning och casino.

Maten ombord är utsökt och vinkällaren välfylld.

Milleniumklassens fyra fartyg har nyligen renoverats för att få fler av Solsticefartygens moderna restauranger och spa-faciliteter.

Hytterna är ca 16 kvm stora och har utsikt mot havet. Balkinghytterna har en balkong på ca 4 kvm med två stolar och ett bord. Dusch, wc, garderob, tv och kassaskåp finns i alla hytter. Fartygen har sviter från 23 kvm upp till 133 kvm.

16 kvm hytt med utsikt mot havet på kryssningsfartygetCelebrity Century

Kryssningsfartyget Celebrity Infinity

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Sydamerika är en kontinent full av skatter. Vi hjälper er gladeligen om ni vill förlänga er resa. Börja resan med några dagar till värdlsarvet Machu Picchu, kryssning runt Galapagos eller ett besök till vattenfallen i Foz do Iguazu. Kanske vill ni stanna en vecka i Florida efter kryssningen och koppla av? Hör av er till oss så hjälper vi er.

Rio de Janeiro Brasilien

Machu Picchu Peru

Tilläggsprogram Machu Picchu innan kryssningen

Dag 1 – Lima, Peru
Lima, Perus huvudstad som grundades av den spanska conquistadoren Francisco Pizarro år 1535.  Stadens koloniala centrum är oerhört vackert och utnämndes till världsarv 1991. Plaza Mayor med regeringspalatset, kommunalhuset, katedralen, ärkebiskopen palats och San Francisco klostret vittnar om tiden då Peru var Spaniens rikaste provins.

Ni landar sent på kvällen efter en lång resdag och tar in en natt på hotell.

Dag 2 – Cusco
Idag efter frukost i lugn och ro checkar ni ut beger er till flygplatsen för avfärd till den gamla inkastaden Cusco som är belägen 3.400 meter över havet uppe i Anderna.  Cusco var huvudstad och religiöst centrum för Inkariket och i området kring staden finns mängder av tempel, byar och städer från tiden då riket blomstrade.

Ni landar och tar er till ert hotell i Sacred Valley för check in. På kvällen serveras middag på hotellet och ger er några timmar att acklimatisera er till höjdskillnaden.

Dag 3 – Ollantaytambo & Urumbamba
Idag fortsätter ni med en heldag i inkafolkets fotspår. Ni besöker en lokal marknad och staden Ollantaytambo – ett monumentalt arkitektoniskt verk från inkatiden där stadens gårdar och gränder fortfarande har sin ursprungliga form och den enda staden från inkatiden som fortfarande är bebodd. Även idag serveras lunch och middag.

Dag 4 – Heldag till Aguas Calientes och Machu Picchu
Tidig morgon hoppar ni på tåget till byn Aguas Calientes i dalen nedanför Machu Picchu åtta mil norr on Cusco. Tågresan är mycket vacker genom dalarna kantade av de mäktiga bergen. Väl framme fortsätter vi med buss upp till Machu Picchu där vi får en guidad tur.

Machu Picchu byggd på en brant bergstopp upptäcktes aldrig av de spanska kolonisatörerna och övergavs snart även av Inka-folket. Staden upptäcktes först 1911 när en brand avtäckt grönskan som skymt husen och byggnaderna. Den lilla staden tros ha varit en typ av semesterställe för de mäktigaste delarna av Inka-folket då staden inte var självförsörjande.

Vi äter lunch under turen och på kvällen tar vi tåget tillbaka till Cusco.

Dag 5 – Sacred Valley, Saksaywaman & Pisaq Market
Idag gör ni en guidad heldagstur i Sacred Valley med omnejd. Ni avnjuter lunch och middag tillsammans.

Dag 6 – Cusco – Lima – Santiago
Idag efter frukost är det dags att checka ut från vårt hotell. Idag gör ni en guidad tur i Cusco med lunch innan det dags att bege er till flygplasten för färd vidare till Chile.

Vida ankomst till Santiago har ni transfer till hotellet dit Club Eriks grupp anländer samma morgon.

 

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn
Göteborg

Resdatum*

14 mars 2018 - 3 april 2018

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt med fönster: 49.900:-
Balkonghytt: 53.900:-
Sky Suite: 70.900:- SLUTSÅLD

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

 • Enkelhyttstillägg: Utsides: 22.000:- / Balkonghytt: 25.000:- / Sky Suite: 37.000:-
 • Avbeställningsskydd genom Gouda RF: 5 % av beloppet som ni önskar skydda
 • Tilläggsförsäkring semesterförsäkring till hemförsäkringen genom ERV: 930:-
 • Tilläggsprogram Machu Picchu 9 – 15 mars: 27.900:- per person

 

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*