Ombord på det fantastiska kryssningsfartyget Celebrity Infinity börjar en njutbar och spektakulär kryssning runt Sydamerikas sydspets och sen får vi uppleva Antarktis unika vyer med natur och djurliv. Vi startar i den kosmopolitiska huvudstaden i Argentina, Buenos Aires. Vi kommer till Ushuaia som är staden med sydligast latitud. Som ett resultat, skiner solen under 18 timmar under varje sommardag, vilket ger stora möjligheter att visa mixen av glaciärer, skogar och hav, allt inramat av Martial Mountains i väster och Mounts Olivia och Cinco Hermanos i öster. Kap Horn som med sina branta klippor och vindpinade stränder är en karg skönhet och skapar en dramatisk inramning där Atlanten och Stilla havet möts.

Du kommer att få fantastiska minnen och bilder när vi kryssar genom Schollart Channel som ligger nära Antarktis. Upplev fascinerande massiva isberg, knölvalar, vaggande pingviner och leopardsälar i deras naturliga element. Dessa vatten är bland de mest planktonrika i världen, vilket lockar hit ett rikt djurliv. Här finns bland annat mängder av valar.

Innan avslutningen i Buenos Aires hinner vi med den moderna huvudstaden Montevideo i Uruguay.

Vår resa inleds och avslutas i Buenos Aires, som av många beskrivs Sydamerikas Paris, en blandning av europeisk elegans och sydamerikansk hetta och puls.

En kryssning ombord på ett av rederiet Celebrity Cruises fartyg är en upplevelse där alla sinnen omhuldas. Miljöerna är vackra och trivsamma, maten är utsökt, underhållningen håller hög klass och målet är att gästerna ska må som kungligheter.

Koppla av och följ med till världens ände.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 17 januari 2018
Till 5 februari 2018

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Minisvit
105.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt
74.900:-
Utsideshytt
69.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks färdledare
 • Flyg t/r Stockholm/Köpenhamn – Buenos Aires inkl. idag kända skatter & avgifter
 • 3 nätter på hotell 5* i Buenos Aires
 • Frukost dagligen
 • Transfers och utflykter enligt program i Buenos Aires
 • Engelsktalande lokalguide i Buenos Aires
 • 3 luncher & 1 middag inkl. dryck i Buenos Aires
 • 14 nätters kryssning ombord på Celebrity Infinity, del i dubbelhytt
 • Helpension ombord, inkl dryck (Classic dryckespaket)
 • Roomservice ombord 06.00 – 23.00
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Tillgång till det förstklassiga fitnesscentret ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • ERV Semesterförsäkring 850:- per person
 • Gouda avbeställningsskydd 5% av resans pris
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Minisvit
105.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt
74.900:-
Utsideshytt
69.900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
17 jan
Stockholm - Frankfurt
16.25 - 18.35
2 h 10 min
17 jan
Frankfurt - Buenos Aires
22.05 - 07.55
13 h 50 min
4 feb
Buenos Aires - Frankfurt
17.55 - 11.10
13 h 15 min
5 feb
Frankfurt - Stockholm
13.05 - 15.10
2 h 5 min

Vi flyger med Lufthansa. Om ni önskar flyga från annan ort (Göteborg eller Köpenhamn), vänligen kontakta oss för prisuppgift och tidtabell. Skulle ni vilja uppgradera till premium economy eller business-klass, hör av er så undersöker vi vad det skulle kosta.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
21 jan
Buenos Aires, Argentina
-
- 17.00
22 jan
Till havs
-
-
23 jan
Till havs
-
-
24 jan
Till havs
-
-
25 jan
Ushuaia, Argentina
- 09.00
- 21.00
26 jan
Kap Horn, Chile
- 06.00
- 08.00
27 jan
Schollart Channel, Antarktis
- 11.00
- 13.00
27 jan
Paradise Bay, Antarktis
- 14.00
- 16.00
27 jan
Gerlache Strait, Antarktis
- 17.00
- 19.00
28 jan
Elephant Island, Antarktis
- 14.00
- 18.00
29 jan
Till havs
-
-
30 jan
Port Stanley, Falklandsöarna
- 08.00
- 17.00
31 jan
Till havs
-
-
01 feb
Puerto Madryn, Argentina
- 07.00
- 16.30
02 feb
Till havs
-
-
03 feb
Montevideo, Uruguay
- 09.00
- 16.30
04 feb
Buenos Aires, Argentina
- 05.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:


KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 17 januari
Avresa

Avresa från Stockholm

Dag 2 - 18 januari
Buenos Aires

Välkommen till Argentina och Sydamerika!
Vår lokalguide möter upp på flygplatsen. Transfer till hotellet. Incheckning och därefter lite tid för vila. Vi äter gemensam lunch på hotellet och under eftermiddagen blir det en orienterande promenad i närområdet runt hotellet.  Resten av dagen & kvällen till eget förfogande.

Buenos Aires Argentina

Dag 3 - 19 januari
Buenos Aires

Denna dag inleds med en rundtur i Buenos Aires, en av Sydamerikas mest eleganta och spännande städer. Vi stiftar bekantskap med delar av den, och dess invånare ”los porteños”, via en sightseeingtur. Buenos Aires är en modern och dynamisk stad som ändå lyckats behålla gamla traditioner och charm. Vi får se bl a Casa Rosada, regeringsbyggnaden och Plaza de Mayo i stadens hjärta, för att därefter fortsätta till den bokstavligt talat färgglada stadsdelen La Boca.

Buenos Aires i Argentina

Tango i Argentina

Slutligen besöker vi glamorösa Recoleta, Buenos Aires Bevery Hills, där ”the rich and famous” bor. Här finns också kyrkogården med samma namn där bl a Evita Peron ligger begravd. Under turen äter vi lunch i Puerto Madero, det gamla hamnområdet som förvandlats till ett fashionabelt område med exklusiva bostadshus etc.

Eftermiddagen till eget förfogande.
Under kvällen blir det middag och tangoshow – ett härligt ”måste” när man är i Buenos Aires.

 

Dag 4 -20 januari
Buenos Aires

Denna dag ägnas åt ”gaucho-kulturen”, d.v.s Argentinas motsvarighet till amerikanska cowboys. Vi lämnar stor-staden bakom oss och åker till en estancia (en stor ranch) vid namn El Ombu de Areco, byggd under 1880-talet. Under dagen serveras en asado, en argentinsk BBQ. Här kan man rida, ta ett dopp i poolen, promenera längs floden Areco och bara njuta av omgivningarna. 

Gaucho – Argentisk cowboy

Egen tid och middag under kvällen.

 

Dag 5 -21 januari
Buenos Aires, Argentina

Varje söndag är det en stor och mycket populär loppmarknad på Plaza Dorrego, i San Telmo och folklivet runt omkring är en upplevelse i sig. Här dansas tango, gatumusikanter uppträder, liksom mimartister. Här trängs Buenos Aires-bor (porteños) med turister och alla trivs.

Vi tillbringar några timmar i folkvimlet här och strosar runt, innan det är dags att bege sig till hamnen för ombordstigning på Celebrity Infinity, som blir vårt hem under de närmsta två veckorna.  Här kan ni äta en sen lunch.
Middag serveras ombord under kvällen och vårt fartyg lämnar kaj kl 17.00

Celebrity Infinity kryssningsfartyg

Dag 6-8 - 22-24 januari
Till havs

Dessa dagar är Infinity ute till havs och det finns tid att bekanta sig med fartyget och alla faciliteter ombord. Koppla av och bara njut, kanske med en god bok vid poolkanten, eller delta i någon av de aktiviteter som ordnas ombord, t ex vinprovning eller ett gympass. (Vissa av dessa aktiviteter kostar extra.)

Kryssningsfartyget Celebrity Infinity

Kryssningsfartyget Celebrity Infinity

Dag 9 - 25 januari
Ushuaia, Argentina

Infinity når under morgontimmarna fram till Eldslandet, Tierra del Fuego och dess huvudstad Ushuaia. Detta är en gammal fångkoloni. Argentina använde Eldslandet precis som Storbritannien använde Australien, nämligen till att skeppa dit sådana som brutit mot lagen så att man slapp de värsta brottslingarna på hemmaplan. Fångarna blev nybyggare och byggde upp staden som är en av världens sydligast belägna städer. Den ligger vackert vid Beagle Channel, omgiven av höga, snöklädda berg.

Ushuaia Argentina

Beaglesound Patagonia Argentina

 

Dag 10 - 26 januari
Kap Horn

I arla morgonstund (ca 06.00 – 08.00) seglar vi förbi Kap Horn i Chile, den sydligaste punkten i Sydamerika. Sundet utanför udden, som förbinder Stilla Havet med södra Atlanten, var förr alla sjömäns skräck.  

Dag 11 - 27 januari
Antarktis

Nu har Infinity nått fram till Antarktis och under förmiddagen (ca 11.00 – 13.00) seglar vi genom Schollaert Channel, som går mellan öarna Brabant och Anvers, utanför the Antarctic Penninsula. Några timmar senare kommer vi till Paradise Bay (ca 14.00 – 16.00). Här är vi omgivna av höga berg och majestätiska glaciärer. Här gäller det att ha kameran redo för det rika djur- och fågellivet, både på land och i vattnet. Lite senare (ca 17.00 – 19.00) går Infinity igenom Gerlache Strait, som löper mellan den antarktiska halvön och ögruppen Palmer Islands. Det vackra sundet har fått sitt namn efter den belgiske kapten som först utforskade det i slutet av 1800-talet. Kalvande isberg, valar, sälar och förstås pingviner är en vanlig syn här.  

Pingviner Antarktis

Dag 12 - 28 januari
Antarktis

Elephant Island är en istäckt, bergig ö, alldeles utanför Antarktis kust. Mellan 14.00 – 18.00 njuter vi  från däck av sceneriet utanför ön. Spektakulära isformationer i kombination med ett rikt djurliv fångas av kameralinsen och blir minnesbilder för livet.

Antarktis Säl

Dag 13 - 29 januari
Till havs

Vi spenderar dagen till havs på vår väg tillbaka norrut. Ta dig tid att smälta alla de intryck som de senaste dagarna bjudit på.

Dag 14 - 30 januari
Port Stanley, Falklandsöarna (Storbrittanien)

Idag får vi fast mark under fötterna igen. Mellan 08.00 – 17.00 besöker vi Port Stanley, huvudstad på Falklandsöarna. Med sina drygt 2000 invånare står staden för mer än 2/3 av hela ögruppens befolkning. Klimatet som är svalt och ganska blåsigt gör att vegetationen på ön är lågväxt och träd förekommer inte naturligt. Öarna landstegs första gången av européer under sent 1500-tal och herraväldet över dem har sedan dess varierat. Än idag strider Storbritannien och Argentina verbalt om ögruppen, men det är fortfarande ett brittiskt själv-styrande territorium.
Här finns gott om pingviner och även sjölejon & sjöelefanter räknar ögruppen som sitt hem.

Port Stanley, Falklandsöarna

 

Dag 15 - 31 januari
Till havs

Infinity är ute till havs igen. Kanske lockar något av de seminarier (Celebrity’s Enrichment Series) som hålls under kryssningen i intressanta och aktuella ämnen. Många är relaterade till just denna rutt och ger kunskap om de områden och platser som besöks.

Dag 16 - 1 februari
Puerto Madryn, Argentina

Puerto Madryn i Patagonien står på programmet idag (07.00 – 16.30). Staden grundades på 1860-talet av immigranter från Wales. Halvön Valdes Penninsula på andra sidan bukten lär vara en fantastisk plats att ägna sig åt penguin watching (”pingvinskådning”). Här finns också sjölejon, sälar och mängder av sjöfågel.

Puerto Madryn

Dag 17 - 2 februari
Till havs

Detta är vår sista dag ute till havs. Ta det lugnt och njut av att bara vara.

Dag 18 -3 februari
Montevideo, Uruguay

Lagom till frukost lägger Infinity till i , Uruguays huvudstad. Staden ligger vid Rio de la Platas mynning och har långa härliga strandstränder längs kuststräckan. Det är en promenadvänlig stad, vars hjärta är den gamla staden Ciudad Vieja, som präglas av den spanska kolonialtiden. Det var spanjorerna som grundade Montevideo under 1700-talet. (Stoppet här varar 09.00 och 16.30.)

Montevideo Uruguay

 

Dag 19 - 4 februari
Buenos Aires, Argentina

Efter frukost tar vi farväl av Celebrity Infinity och stiger iland, nu tillbaka i Buenos Aires. Vi gör en tur till de norra delarna av staden. Först kommer vi till San Isidro, en stadsdel med koloniala och aristokratiska drag. Därefter fortsätter vi till Tigre där många ”porteños” har sommarhus och där yacht-klubbarna avlöser varandra längs vattnet. Vi gör en båttur i deltat som skapas av Parana-floden och äter lunch på en lokal restaurang. Varje söndag är det en frukt och grönsaksmarknad i Tigre där vi strosar runt en stund.

Tidig kväll blir det avresa från Buenos Aires.

 

Dag 20 - 5 februari
Hemresa

Ankomst till Sverige under eftermiddag/kväll.

DELA MED DINA VÄNNER:

Celebrity – Millennium, Constellation, Summit & Infinity

Putsad marmor, vackra träslag och stora glaspartier är utmärkande för fartygen i Milleniumklassen. De är teknologiskt avancerade och har en fantastisk spa-avdelning och ett välutrustat gym. Ett härligt poolområde och solarium ligger på “Resort Deck”.

Det finns barer för alla smaker, champagne eller martini?

Möjligheter till nöjen är oändliga, här finns bio- och teatersalong med varierande underhållning och casino.

Maten ombord är utsökt och vinkällaren välfylld.

Milleniumklassens fyra fartyg har nyligen renoverats för att få fler av Solsticefartygens moderna restauranger och spa-faciliteter.

Hytterna är ca 16 kvm stora och har utsikt mot havet. Balkinghytterna har en balkong på ca 4 kvm med två stolar och ett bord. Dusch, wc, garderob, tv och kassaskåp finns i alla hytter. Fartygen har sviter från 23 kvm upp till 133 kvm.

16 kvm hytt med utsikt mot havet på kryssningsfartygetCelebrity Century

Kryssningsfartyget Celebrity Infinity

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:

Hotel Emperador

Adress

Av. del Libertador 420
C1001 ABR Buenos Aires
Argentina.

Telefon +54 11 4131-4000

Hotellet ligger nära den kända Avenida 9 de Julio i det eleganta området Recoleta, med shoppingmöjligheter, museum och restauranger på gångavstånd. Hotellet har en trevlig trädgård, inomhuspool, gym & restaurang. Klassificering 5*.

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

17 januari 2018 - 5 februari 2018

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Minisvit: 105.900:- PÅ FÖRFRÅGAN
Balkonghytt: 74.900:-
Utsideshytt: 69.900:-

 • Enkelhyttstillägg på förfrågan
 • ERV Semesterförsäkring 850:- per person
 • Gouda avbeställningsskydd 5% av resans pris
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*