New Orleans är musikens, kulturens och matens stad, mitt i den amerikanska söderns hjärta.
Vid den mäktiga Mississippiflodens mynning hittar vi den historiska porten till Nordamerika, klassiska New Orleans. Till tonerna av jazz, blues och dixieland upptäcker vi en spännande mix av människor och kulturer och vi njuter smakerna av det berömda Kreol- Cajunköket, vars franska, afrikanska, karibiska och spanska kokkonster skapar unika aromer. New Orleans är också känt för sina karaktäristiska byggnader, framförallt i den historiska delen French Quarter, eller Vieux Carré som den också kallas. Längs dess charmiga smala gator flödar jazzmusiken från de mysiga barerna, tillsammans med dofterna av chili, vitlök och färska skaldjur.

Med mytomspunna New Orleans som utgångspunkt gör vi en 9 nätters kryssning i Centralamerikas klarblå vatten. Det är njutning som står på programmet – av sol & bad, spännande litteratur i skuggan, god mat & dryck, allt i trevligt sällskap. Ni bestämmer själva takten som gör just er resa till världens bästa upplevelse.

 

karta-NCL-New-Orleans


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 8 november 2017
Till 21 november 2017

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt
37.900:- SLUTSÅLD
Balkonghytt
39.900:- SLUTSÅLD
Minisvit
41.900:- SLUTSÅLD

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – New Orleans – Stockholm, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 3 nätter på 4* hotell i New Orleans, inkl. frukost
 • Sightseeingtur i New Orleans
 • Tur till Oak Alley, en plantage utanför New Orleans
 • 1 middag inkl. dryck i New Orleans
 • 9-nätters kryssning med Norwegian Pearl
 • Helpension ombord, inkl. dryck*
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • Alla transfers enligt program
 • Club Eriks lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

*Dryckespaket “Premium” – vin på glas, öl (både på flaska/draft), cocktails, läsk & juice i alla barer/restauranger. Specialkaffe vid måltiderna. 1 flaska vatten per person/dag i hytten.

Tillägg

 • Semesterförsäkring ERV, 650:- per person
 • Gouda avbeställningsskydd, 5% av resans pris
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt, 18.000:-
 • Enkelhyttstillägg utsideshytt, 16.000:-
 • Enkelhyttstillägg minisvit, 21.000:-

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt
37.900:- SLUTSÅLD
Balkonghytt
39.900:- SLUTSÅLD
Minisvit
41.900:- SLUTSÅLD
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
8 nov
Stockholm - London
07.25 - 09.20
2h 55
8 nov
London - New Orleans
14.20 - 18.20
10h 00
20 nov
New Orleans - London
20.20 - 11.00
8h 40
21 nov
London - Stockgolm
13.15 - 16.45
2h 30

Vi flyger med British Airways. Om ni önskar flyga från annan ort än Stockholm eller önskar uppgradera till Premium Economy/Business class, vänligen kontakta oss för tidtabell och prisuppgift.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
10 nov
New Orleans, Luisiana
- Stig ombord!
- 16.00
11 nov
Till havs
-
-
12 nov
Cozumel, Mexiko
- 08.00
- 16.00
13 nov
George Town, Grand Cayman
- 10.00
- 17.00
14 nov
Roatan, Bay Islands, Honduras
- 11.00
- 19.00
15 nov
Santo Tomas, Guatemala
- 08.00
- 18.00
16 nov
Harvest Caye, Belize
- 08.00
- 17.00
17 nov
Costa Maya, Mexiko
- 08.00
- 16.00
18 nov
Till havs
-
-
19 nov
New Orleans, Luisiana
- 08.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:


KARTA

DAGSPROGRAM

8 nov
Till New Orleans, Louisiana

Vi lämnar Stockholm på morgonen och åker med British Airways via London till New Orleans.

Välkomna till staden med många smeknamn – ett av dem är “The Crescent City” (Crescent betyder halvmåne och syftar i det här fallet på stadens utbredning längs Mississippifloden som just här går i en stor båge, en “halvmåne”.)

New Orleans

9 nov
New Orleans, Louisiana

Efter frukost på hotellet ska vi ut på en förmiddagstur med lokalguide för att upptäcka New Orleans. Ett annat av New Orleans smeknamn är ”The Big Easy”, som speglar livsstilen här – vänlig, utan alltför mycket stress & lättsam.Grundad av fransmän, övertagen av spanjorer och slutligen amerikansk – denna del av Louisiana såldes till USA 1803. Här finns en härlig blandning av kulturer och smaker. Stadens kanske mest kända område är de franska kvarteren, French Quarter, med sin klassiska arkitektur.

New Orleans Louisiana

Många av byggnaderna har snirkliga järnbalkonger, eller gallerier som de kallas när de stöttas från marken av pelare. Här uppifrån har New Orleans-borna bra utsikt över festligheterna under karnevalen, Mardi Gras.  Stadsdelen vimlar av jazzbarer och restauranger och den är perfekt att upptäcka till fots.

Eftermiddagen är fri för egna upptåg och sightseeing. Ett måste när man är i New Orleans är att besöka en kyrkogård, där alla gravar är ovan jord eftersom grundvattnet ligger så nära ytan. Ett annat måste är att hoppa på spårvagnen längs St Charles Avenue för en tur till Garden District, där ljuvliga gamla villor i lika ljuvliga trädgårdar trängs om utrymmet.

New Orleans

Spårvagnen är världens äldsta, fortfarande fungerande. Intill Garden District ligger Tulane University, ett typisk amerikanskt universitet med ett stort campus-område, många pampiga byggnader och en vacker park med stora gamla ”live oak” träd.

Middag på egenhand. Därefter kanske Preservation Hall eller the House of Blues lockar.

10 nov
New Orleans, Louisiana - Ombordstigning

Innan vi beger oss till hamnen finns det tid för några strövtåg på egen hand.
Transfer till hamnen och ombordstigning. Njut av lunch ombord och börja bekanta er med fartyget. Vi lämnar kaj kl. 16.00.

11 nov
Till havs

Första dagen till havs ger en utmärkt chans att lära känna fartyget. Vi kryssar stilla genom den Mexikanska golfen mot Yucatán halvön. Fartyget har flera pooler och bubbelpooler samt restauranger och barer som bjuder på högklassig mat och dryck.

12 nov
Cozumel, Mexiko

Idag anländer vi till den mexikanska ön Cozumel. Denna förtjusande ö bjuder på ljuvliga stränder där vi kan njuta av en färsk kokosnöt med fötterna nerborrade i den härliga sanden, eller testa någon av de många fartfyllda utflykter som erbjuds.  Här finns också möjlighet att åka över till fastlandet och lära sig om Mayafolkets sedvänjor. Cozumel är en av Karibiens populäraste tullfria hamnar och det finns gott om möjligheter till shopping. Passa på att botanisera bland allt från diamanter och ädelstenar till lokalt hantverk och souvenirer.

Strand på Cozumel Mexiko

13 nov
George Town, Grand Cayman

Idag anländer vi till Caymanöarnas huvudstad George Town, lokaliserad på den största och mest utvecklade ön Grand Cayman. Ta en promenad längs  hamnen, upptäck de många små butikerna som säljer allt ifrån diamanter och märkeskläder till souvenirer och lagrad fyllig rom.

Stingray City är världens kanske mest berömda grunda dykningsplats. Här kan du stå på knä på den mjuka sanden omgiven av vackra stingrockor, och vi får möjlighet att både kela med och mata de vänliga djuren, en fantastisk upplevelse!

Stingray Cayman Islands

14 nov
Roatan, Honduras

Roatan är den största av Bahiaöarna, vilka alla är en del av Honduras, och ön är känd i hela världen för sin fantastiska dykning. Det inbjudande turkosblå vattnet håller en behaglig temperatur och den som vågar ge sig ner på djupet belönas rikligt. Tropiska fiskar i regnbågens alla färger, nyfikna delfiner och sköldpaddor, spännande skeppsvrak och korallrevens enastående färgprakt – denna svindlande undervattensvärld känns som en vacker saga!

Självklart kan vi även här välja att njuta av att bara vara, med en läskande drink i handen och en utsikt bestående av turkosa vågor och kritvit strand är livet ganska underbart.Roatán, Honduras

15 nov
Santo Tomas de Castilla, Guatemala

Guatemala har en liten kustremsa på sin västkust, inklämd mellan Belize och Honduras. Kryssningsterminalen i Santo Tomas öppnade 2004 för att kunna ta in fler turister att ta del av Guatemalas Mayahistoria med sina fascinerande tempel och statyer. Ni kan även ta en vacker båttur på floden Dulce till sjön Izabal och uppleva genuina byar, grönskade djungel och det historiska spanska kolonialfortet San Felipe.

16 nov
Harvest Caye, Belize

Harvest Caye ligger i södra Belize och är Norwegian Cruise Lines egna lilla paradisö. Här finns härliga stränder, laguner, pooler, barer och restauranger.  Härifrån utgår utflykter in till Belize eller ut till det fantastiska revet.

17 nov
Costa Maya, Mexiko

Costa Maya på Yacatanhalvön är den perfekta utgångspunkten för utflykter till områdets mayaruiner och historiska lämningar. Här ges även chansen till total avkoppling på stranden.

Costa Maya Mexiko

18 nov
Till havs

Kryssningen börja lida mot sitt slut. Efter några händelserika dagar iland är det skönt att bara vara ute till havs. Luta dig tillbaka i sällskapet av en god bok, kör gruppträning på gymmet eller unna dig en avkopplande behandling i spaavdelningen.

19 nov
New Orleans, Usa

Tidig morgon anländer vi till New Orleans igen. Efter frukost ombord på fartyget möts vi av vår lokala guide.

Landsbygden utanför New Orleans är full av gamla plantager och efter att ångbåtstrafiken utvecklats, vilket möjliggjorde effektivare transporter av bomullen på Mississippifloden, var denna del av USA oerhört rik. Mer än två tredjedelar av landets miljonärer levde och verkade här.

Vi gör en tur ut till den vackra plantagen Oak Alley. Namnet har den fått på senare år för sin vackra allé av ekar som leder fram till det stora huset. Vi blir rundvisade och känner historiens vingslag i det ståtliga huset och den fina trädgården innan vi återvänder till staden för incheckning på vårt hotell.

New Orleans

På kvällen har vi en gemensam avskedsmiddag.

20 nov
New Orleans, Usa

Sista dagen har vi egentid innan det är dags att bege sig till flygplatsen.

21 nov
Åter i Norden

Efter en mellanlandning i London är vi tillbaka i Sverige – utvilade och fulla av oförglömliga minnen, erfarenheter och med nya vänner.

DELA MED DINA VÄNNER:

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line startade 1966 och var pionjärer med de första kryssningarna i Karibien.

Rederiet vänder sig till en publik som fokuserar på – förutom på mat och god service – aktiviteter ombord. Om du uppskattar ett stort och fritt urval av restauranger, levande musik, många aktiviteter, shower och lekar är NCL bra alternativ.

NCL har fjorton fartyg i åtta fartygsklasser. Antalet gäster ombord varierar mellan 880 och 4300 beroende på fartyg.

 

NCL Norwegian Cruise Line

 

Se filmen från vår egen fartygsvisning av Norwegian Getaway

 

Läs mer om alla fartyg här! (öppnas i nytt fönster)

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

8 november 2017 - 21 november 2017

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt: 37.900:- SLUTSÅLD
Balkonghytt: 39.900:- SLUTSÅLD
Minisvit: 41.900:- SLUTSÅLD

 • Semesterförsäkring ERV, 650:- per person
 • Gouda avbeställningsskydd, 5% av resans pris
 • Enkelhyttstillägg balkonghytt, 18.000:-
 • Enkelhyttstillägg utsideshytt, 16.000:-
 • Enkelhyttstillägg minisvit, 21.000:-

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*