Vår kryssning i Medelhavet med lyxiga Celebrity Edge har allt – kulturella Kotor i Montenegro, stämningsfulla Trieste i Italien, kustpärlan Split och vackert bländande Dubrovnik i Kroatien. Vi besöker också den gröna ön Korfu i Grekland med miljoner av olivträd och Maltas huvudstad Valletta med sin gedigna historia. Innan vi beger oss tillbaka till Rom så upplever vi pittoreska Neapel i Italien.

Ombord på fartyget får ni njuta av god mat och dryck i flera restauranger och barer. Det finns även ett välutrustat gym, spaavdelning och stort soldäck med pooler både inomhus och utomhus. Dryckespaketet som ingår i priset ger ett stort utbud att välja på genom hela kryssningen. Börja dagen med nybryggd espresso och färskpressad juice, njut av en iskall öl på soldäck och ett glas vin till lunch på uteserveringen.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 3 maj 2020
Till 15 maj 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt med fönster
46 500: -
Infinite Balkonghytt
50 900: -

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Flyg Stockholm – Rom t/r inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 1 natt på hotell i Rom inkl. frukost
 • 11 nätters kryssning i vald hyttkategori, ombord Edge
 • Helpension ombord inkl. dryckespaket ”Classic”
 • Roomservice mellan kl. 05.00 – 24.00
 • Underhållning & en mängd aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • Alla transfers enligt program
 • Club Eriks lojalitetsbonus på 2%

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt med fönster: Pris på förfrågan
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: Pris på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av beloppet som skyddas
 • Reseförsäkring ERV tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt med fönster
46 500: -
Infinite Balkonghytt
50 900: -
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
3 maj
Stockhom - Rom
07.35 - 10.45
3h10
15 maj
Rom - Stockholm
11.30 - 14.40
3h10

Vi flyger med Norwegian!


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
4 maj
Rom (Civitavecchia), Italien
-
- 17.00
5 maj
Till havs
-
-
6 maj
Kotor, Montenegro
- 07.00
- 16.00
7 maj
Trieste, Italien
- 13.00
-
8 maj
Trieste, Italien
-
- 18.00
9 maj
Split, Kroatien
- 08.00
- 17.00
10 maj
Dubrovnik, Kroatien
- 08.00
- 18.00
11 maj
Korfu, Grekland
- 09.00
- 17.00
12 maj
Valletta, Malta
- 12.00
- 20.00
13 maj
Till havs
-
-
14 maj
Naples, Italien
- 07.00
- 18.30
15 maj
Rom (Civitavecchia), Italien
- 05.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 3 maj
Rom, Italien

På morgonen är det dags för avresa till Italiens pampiga huvudstad Rom, där vi möts av vår lokala guide för en gemensam transfer till hotellet vi ska bo på en natt. När vi checkat in är det fritt fram att ge sig ut på en egen upptäcktsfärd genom Rom – ”den eviga staden”. På varje gata, i varje gathörn, på varje piazza, i varje gränd finns något vackert att se. Passa på att sitta ned på en uteservering och njut av en cappuccino och ljuvligt god italiensk glass. Peterskyrkan, Forum Romanum, Capitolium, Spanska trappan, Piazza Navona, Colosseum och Fontana di Trevi är några av de välkända sevärdheter vi finner i denna stad.

Middag på egen hand. Ät en lyxig pasta, en krämig risotto eller ge dig ut på jakt efter Italiens godaste pizza. I Rom uppskattas mat och dryck, njut med alla sinnen.

Dag 2 • 4 maj
Rom, Italien

Efter en god hotellfrukost så möts vi av vår lokala guide för gemensam transfer till hamnstaden Civitavecchia och vårt nya hem för de kommande dagarna – Celebrity Edge. Njut av den goda lunchbuffén som serveras när vi checkat in och gått ombord, och passa på att lära känna fartyget närmare. Denna flytande resort erbjuder soldäck med pooler, stort välutrustat gym och restauranger & barer med service i toppklass. Kl. 17.00 är det dags att lätta ankar. Skåla in semestern i Sunset Bar samtidigt som ni ser Civitavecchia försvinna inom synhåll.

Dag 3 • 5 maj
Till havs

Vi tillbringar en härlig dag ombord på Celebrity Edge. Spendera tid med nya vänner, njut av den utmärkta servicen och ha det bara skönt. Unna er en behandling på spa eller varför inte prova det välutrustade gymmet.

Dag 4 • 6 maj
Kotor, Montenegro

Kotor är en stad belägen i Kotorbukten i Montenegro. Området har ett rikt religiöst kulturarv med många kyrkor och kloster, både katolska och ortodoxa, vilket gör området till den största pilgrimsdestinationen i regionen. Gamla stan, som byggdes mellan 1100-talet och 1300-talet, är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna vid Adriatiska havet och finns med på Unescos världsarvslista. Här finns en över fyra kilometer lång stadsmur som leder upp till fortet Saint Ivan.

Kotor, Montenegro

Kotor, Montenegro

Dag 5 - 6 • 7 - 8 maj
Trieste, Italien

Trieste kallas också porten till Balkan och är en spännande gammal hamnstad vid gränsen till Slovenien med en lång livlig hamn präglad av fina hus. Historiskt sett har staden haft en enorm betydelse för handel och möte mellan andra kulturer i det översta hörnet av Italien. Den var i århundraden en del av Österrike-Ungern och en av de viktigaste hamnstäderna i detta kejsardöme. Först vid upplösningen av kejsardömet blev staden åter italiensk.

I stadens gamla och stämningsfulla centrum finner man uteslutande gågator med ett stort urval av butiker och restauranger. Från hamnpromenaden har man utsikt mot det vackra slottet Castello di Miramare som ligger längs med strandpromenaden utanför centrum. Här finner man dessutom en härlig park där man lätt får tiden att gå. Triestes läge från klipporna i havet till de gröna kullarna omkring staden gör det naturligt vackert.

slottet Castello di Miramare i Trieste

slottet Castello di Miramare i Trieste

Dag 8 • 9 maj
Split, Kroatien

Kroatiens näst största stad Split är en riktig pärla längs kusten med fem fina stränder och en vacker kustpromenad. När du utforskar den största staden vid Adriatiska havet måste du ta vägen genom den vackert bevarade gamla staden för den är full av spännande sevärdheter. Det diokletianska palatset får du inte heller missa. Det diokletianska palatset är ett av de bäst bevarade romerska kejserliga residensen. Det byggdes vid kusten i Split runt år 295. Strukturen påminner mer om en stad med sexton torn, tre tempel och ett kejsarmausoleum.

Hamnen i Split, Kroatien

Hamnen i Split, Kroatien

Dag 9 • 10 maj
Dubrovnik, Kroatien

Författaren George Bernard Shaw skrev – ”Om du vill se himlen på Jorden, åk till Dubrovnik!”

Dubrovnik ligger längst ned i södra Kroatien och anses vara en av världens vackraste städer. Balkans pärla bjuder på en spännande blandning mellan gammalt och nytt, och här blir du en del av vimlet bland gamla stans medeltida gränder.

Gamla stan i Dubrovnik, Kroatien

Gamla stan i Dubrovnik, Kroatien

Dag 10 • 11 maj
Korfu, Grekland

Korfu är den nordligaste av de joniska öarna utanför Greklands och Albaniens kust och den västligaste av alla grekiska öar. Ön anses vara den grönaste av alla grekiska öar och många av de 3–4 miljoner olivträden, som utgör en stor del av grönskan, planterades av venetianare för mer än 500 år sedan. Den höga luftfuktigheten och regnet vintertid gör att övrig växtlighet trivs och frodas. Citron- och apelsinträd, bougainvillea och blåregn trängs med oregano och timjan och täcker det böljande landskapet.

Korfu, Grekland

Korfu, Grekland

Dag 11 • 12 maj
Valletta, Malta

Maltas huvudstad Valletta med sina 320 monument, alla inom ett område av 55 hektar, gör den till ett av de mest koncentrerade historiska områdena i världen. Trots sin litenhet så önskar du säkert att du skulle ha lite mer tid att se allting staden har att erbjuda. Det finns också mycket att se om man går in på någon av de kullerstensbelagda sidogatorna såsom St. John´s Co-Cathedral som är en pärla i barock konst och arkitektur.

Det finns några lokala delikatesser som är värda att prova som pastizzi (filodeg med ricotta) och ftira (ett välsmakande tunnbröd).

Valletta, Malta

Dag 12 • 13 maj
Till Havs

Slå er ner i en solstol och lapa sol och njut av ett dopp i den svalkande poolen eller varför inte delta i en av alla olika aktiviteter som fartyget erbjuder. Ta en drink i den nya upplevelsen ”Magic Carpet”.

Dag 13 • 14 maj
Naples, Italien

Neapelbukten med mäktiga vulkanen Vesuvius i bakgrunden har med sitt spektakulära landskap lockat konstnärer i århundraden. Närheten till Pompeji ger en unik möjlighet att se detta bevis på naturens överväldigande krafter. Mytomspunna Capri, en andlöst vacker ö strax utanför Neapel har länge varit en populär tillflyktsort för författare, konstnärer, filmstjärnor och celebriteter från hela världen. Det är lätt att hänföras av denna plats som ofta benämns som himmel och paradis. Den kanske mest kände kulturpersonligheten var den svenske författaren och läkaren Axel Munthe som under lång tid levde i sin Villa San Michele på ön. Här lever man gott och Capri erbjuder lyxiga små butiker i pittoreska kvarter.

Naples, Italien med Mount Vesuvio i bakgrunden

Naples, Italien med Mount Vesuvio i bakgrunden

Dag 14 • 15 maj
Civitavecchia (Rom), Italien

Tidig morgon lägger vi till i Civitavecchias hamn igen. Efter en god frukost ombord är det dags att vinka adjö till Edge för denna gång och vi möts av vår lokala agent för transfer till Roms flygplats. Vi flyger hem till Stockholm, rikare på både nya erfarenheter och bekantskaper.

DELA MED DINA VÄNNER:

Celebrity – Edge & Apex

Celebrity Edge-klass är den senaste klassen i Celebrity Cruises flotta och första fartyget, Edge, lanserades vintern 2018. Med banbrytande design och teknologi tar Celebrity Cruises sina gäster närmare havet och de fantastiska destinationer vi besöker. En av de nyheterna ombord är The Magic Carpet, en gigantisk glasveranda som förflyttar sig mellan däck 2 och 16. Funktion och innehåll ändras och anpassas beroende på vilket däck man befinner sig på. På däck 16 blir ”The Magic Carpet” en läcker specialrestaurang med panoramautsikt över havet.

På fartygen introducerar Celebriy Cruises det nya konceptet Resort Deck, ett poolområde där solstolarna istället vetter ut mot havet och relingen är av glas.

Uteområdena pryds av extraordinär design och unika konstverk. Här finner man allt från vackra skulpturer till bubbelbad formade som martiniglas. Designen och teknologin ombord har som avsikt att ge gästerna en känsla av att komma närmare havet och resmålen.

Våren 2020 lanseras fartyg nummer två i klassen, Apex!

 

Deluxe Ocean View Stateroom (ca. 22 m² stor)

CEL Edge deluxe ocean view stateroom

Edge Stateroom with Infinite Veranda (ca. 18,5 m² stor & balkong ca. 4 m² stor)

CEL Edge Infinite Veranda layout

CEL Edge Infinite Veranda

En nyhet i Edge-klassen är Infinite Balkong. Genom att trycka på en knapp görs hela vardagsrummet om till balkong. På så sätt får hytten både fantastisk utsikt och flera funktioner i en.

 

Sky Suite – S2 (ca. 28 m² stor & balkong ca. 8 m² stor)

CEL Edge Sky Suite layout

CEL Edge Sky Suite

Privata och lyxiga ute- och inneområden, exklusivt för våra Suite Class gäster. Njut av sol och avkoppling på The Retreat Sun Deck, vår eleganta och luftiga utelounge med stilrena möbler, pool och bubbelbad.

Som svitgäst har man bland annat följande fördelar:

 • Privat butler service 24h om dygnet
 • Privat Lounge (The Retreat Sun Deck)
 • Privat restaurang (Luminae)
 • En flaska mousserande som välkomstgåva i sviten
 • Prioriterad in- & utcheckning

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

3 maj 2020 - 15 maj 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt med fönster: 46 500: -
Infinite Balkonghytt: 50 900: -

 • Enkelhyttstillägg utsideshytt med fönster: Pris på förfrågan
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: Pris på förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av beloppet som skyddas
 • Reseförsäkring ERV tillägg till hemförsäkring

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se