Följ med oss på upptäcktsfärd i stjärnornas Los Angeles, kryssa runt i den dramatiskt vackra hawaiianska övärlden och toppa med späckad sightseeing i San Francisco.

Vår resa inleds med  3 dagar i Los Angeles; vi flanerar längs Venice beach, tittar in på Rodeo Drive och låter Kalle (vår färdledare och tillika filmfotograf i Hollywood) och hans vänner ge oss en initierad guidning bakom Hollywoods stjärnbeströdda kulisser. I Honolulu går vi sedan ombord på exklusiva Pride of America, Norweigan Cruiseline, för att under en vecka och all inclusive glida runt i den hawaiianska övärlden – från Waikiki Beach och Pearl Harbour på Oahu till snöpudrade vulkantoppar på Hawaii och storslagna regnskogar på Kauai.  Resan avslutas med innehållsrik sightseeing i San Fransisco.

Resan arrangeras i samarbete med SVD/accent 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 7 oktober 2019
Till 21 oktober 2019

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

del i balkonghytt/dubbelrum
84.500 :-

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Jesper Fästh
  jesper.fasth@cluberiks.se
  08 – 20 55 00

  I priset ingår

  • Färdledare från Club Eriks
  • Flyg Stockholm–Los Angeles / Los Angeles – Honolulu- San Francisco/ San Francisco -Stockholm i ekonomiklass inkl. alla idag kända skatter & avgifter (SAS och United Airlines)
  • 3 nätter på hotel I Santa Monica inkl. frukost
  • I L.A sighsteeing, entréer som beskrivet i programmet
  • 2 nätter på Hotell i Honolulu inkl. frukost
  • I Honolulu sightseeing, entré till Pearl Harbour
  • 7 nätters kryssning , runt Hawaii med Norwegian Cruiseline, del i balkonghytt
  • Helpension ombord fartyget, inkl. dryckespaket
  • 1 natt på hotell i San Francisco inkl frukost
  • 2 middagar samt 2 luncher inkl. dryck
  • Samtliga transfers som beskrivet i programmet

  Tillägg

  • Tillägg Enkelhytt: 38.500 :- (Dubbelrum/Balkonghytt)
  • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
  • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkringen
  • Business Class på flyget på förfrågan

   

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  del i balkonghytt/dubbelrum
  84.500 :-
  PROJEKTLEDARE
  Jesper Fästh
  jesper.fasth@cluberiks.se
  08 – 20 55 00


  PRELIMINÄRA FLYGTIDER

  DAG
  FLYG
  TIDER
  FLYGTID
  7 okt
  Stockholm - Los Angeles
  09:15-12:15
  11 tim 20 min
  10 okt
  Los Angeles - Honolulu
  14:14-16:58
  5 tim 44 min
  19 okt
  Honolulu - San Francisco
  13:00-21:00
  5 tim
  20 okt
  San Francisco - Köpenhamn
  17:35-13:15 (21 okt)
  10 tim 40 min
  21 okt
  Köpenhamn - Stockholm
  14:30-15:40
  1 tim 10 min


  KRYSSNINGSSCHEMA

  DAG
  HAMN
  ANKOMST
  AVGÅNG
  12 okt
  Honolulu, Oahu
  -
  - 19:00
  13 okt
  Kahului, Maui
  - 08:00
  -
  14 okt
  Kahului, Maui
  -
  - 18:00
  15 okt
  Hilo, Hawaii
  - 08:00
  - 18:00
  16 okt
  Kona, Hawaii
  - 07:00
  - 17:30
  17 okt
  Nawiliwili, Kauai
  - 10:00
  -
  18 okt
  Nawiliwili, Kauai
  -
  - 14:00
  19 okt
  Honolulu, Oahu
  - 07:00
  -
  DELA MED DINA VÄNNER:

  DAGSPROGRAM

  7 oktober 2019
  Los Angeles

  Under förmiddagen flyger vi från Stockholm direkt till Los Angeles.

  Enligt talesätt består LA av en mängd förorter som letar efter en stad…
  Sunset Boulevard, Venice Beach, Hollywood, Downtown, Beverly Hills,
  Santa Monica – alla områden har sin speciella karaktär och tillsammans skapar
  de en helt unik plats på jorden. Efter vi har landat åker vi direkt till hotellet i
  Santa Monica för att checka in. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter.

  Los Angeles

  8 oktober 2019
  Los Angeles

  Denna dag börjar vi med en härlig frukost på hotellet. Härefter är det dags att upptäcka vår färdledare Kalles smultronställen. Vi börjar med att köra längs med Pacific Coast Highway till Malibu. Denna strandpärla ligger vid Stilla havet  och är känd för att vara en behaglig plats med fina sandstränder och kallades en gång för amerikanska rivieran. Här bor många skådespelare och andra som arbetar inom filmbranschen. Från Malibu åker vi vidare till Beverly Hills, och den välkända gatan Rodeo Drive. På detta shoppingstråk ligger bland annat flaggskeppsbutikerna för Gucci, Christian Dior, Louis Vuitton, Chanel, Cartier, Bottega Veneta, Versace och många andra lyxmärken.  Rodeo Drive är värt ett besök även om det bara blir fönstershopping.

  Los Angeles

  Dagens lunch intar vi på Farmers Market innan vi åker vidare till Venice Beach.
  Denna stadsdel känd för sina kanaler, bohemiska bostadskvarter och sin              färgglada strandpromenad. Dagens sista stopp blir Marina del Ray där vi tar en             promenad längs med den spektakulära strandpromenaden.
  Här träffar vi Helene som bor i LA sedan 30 år tillbaka. Hon kommer att berätta       sin historia och om hur det är att bo i LA.

   Rodeo Drive Beverly Hills i Los Angleles

   

  9 oktober 2019
  Los Angeles

  Dagen kommer att gå i filmens tecken.

  Vår färdledare Kalle, som har jobbat med film i Hollywood i över 25 år, tar oss med på en tur till Hollywood & Warner Bros Studios – den första stora filmstudion.

  Kalle har varit verksam i över 50 amerikanska långfilmer, flertalet TV serier, reklamfilmer samt musikvideos. Detta i kapacitet som filmfotograf eller assisterande filmfotograf till några av världens bästa fotografer och regissörer, däribland Robert Redford, David Fincher, Warren Beatty, Martin Scorsese, Sam Rami, Tim Burton m.fl.
  Spännande film och TV produktioner han har deltagit på, inkluderar, Spiderman, Free Willy, Panic Room, What Women Want, Under Siege 2, Cat in the Hat, Punch Drunk Love, West Wing, Alias, CSI, Dynastin m.m

  Kalle kommer att prata om hur det är att jobba med stjärnor som Al Pacino, Adam Sandler, Ben Affleck, Jennifer Lopez, Holly Hunter, Halle Berry, Mel Gibson, Jodi Foster m.fl.

  Under dagen kommer ni att få höra många spännande historier från Kalles otroliga karriär i Hollywood.

  På Warner Bros får vi en rundvandring tillsammans med Kalle och hans tidigare filmkollega. Här kommer vi att vandra runt på det 110 tunnland stora studioområde där vi får en avslöjande titt på våra favoritfilmer och TV-program samt upptäcka var underhållningsbranschens största namn gjorde sin historia.

  Från Warner åker vi kringelikrok genom Hollywood Hills till Mulholland Drive för att på nära håll se den berömda Hollywoodskylten.

  Vi hinner också med att besöka ”Walk of fame”, där det idag finns över 2500 stjärnor längs med Hollywood Boulevard. Sex svenskar pryder marken med var sin stjärna. Det är Ingrid Bergman, Greta Garbo, Anna Q. Nilsson, Signe Hasso, Ann-Margret och Mauritz Stiller.

  Sen eftermiddag är vi åter på hotellet och kvällen spenderas på egen hand.

  Los Angeles

   

  10 oktober 2019
  Los Angeles/Honolulu

  Efter frukost lämnar vi hotellet och beger oss till flygplatsen för vidare färd till Hawaii.
  Vi landar i huvudstaden Honolulu under eftermiddagen och tar oss till vårt hotell.
  På kvällen möts vi för en gemensam middag.

  Honolulu

  11 oktober 2019
  Honolulu

  Alla öar i ögruppen Hawaii har sin egen personlighet – men på Oahu finns lite  av allt. Det är inte den största av ögruppens bebodda öar, men här finns både                    delstatshuvudstaden Honolulu, berömda Waikiki Beach och Pearl Harbor.

  Och det är just Pearl Harbor vi ska besöka idag, strax efter frukost åker vi oss till den kända armébasen där vi får en guidad tur. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter.

  Pearl Harbour

  12 oktober 2019
  Honolulu

  Idag efter frukost checkar vi ut från hotellet och gör en sightseeingtur i staden som avslutas i hamnen där vi kliver på vårt hem för den kommande veckan – rederiet Norwegian Cruise Lines kryssningsfartyg Pride of America.

  Fartyget har flera restauranger, barer, spa, gym, och mängder av aktiviteter. På kvällarna bjuds det på underhållning i den stora teatern. Klockan 19.00 lättar vi  ankar och färden runt Hawaii tar sin spännande början.

  13 – 14 oktober
  Kahului, Maui

  Vårt första kryssningstopp gör vi i den lilla staden Kahului på ön Maui.  Mauis världskända stränder lockar mängder med turister varje år för snorkling, surf eller lata dagar vid vattenbrynet.  Öns södra del domineras av Haleakala, den drygt 3 000 meter höga vulkankratern med bilväg hela vägen upp till toppen. Här finns en vidunderlig utsikt samt vandringsleder kors och  tvärs genom månlandskapet. På sluttningarna betar kor och hästar, och har man tur träffar man på en paniolo – en hawaiiansk cowboy.

  Haleakala Maui Hawaii

  15 oktober
  Hilo, Hawaii

  Den största ön i ögruppen heter också Hawaii men kallas för Big Island. Här möts ni av ett dramatiskt landskap med snöpudrade vulkantoppar, tropisk regnskog, grönskande färdglada växter och ljusblått hav vid palmklädda stränder.

  Det fullt aktiva vulkanområdet på södra delen av ön är en nationalpark med        vulkanen Kilauea i centrum. Här kan man gå på vandring i de ökenliknande    lavalandskapen – men det gäller att ta det försiktigt mellan de glödheta                   lavaströmmarna. Den grönskande staden Hilo har flera välbevarade historiska      byggnader och är ett vackert exempel på Hawaiis unika arkitektur.

  Pride NCL

  16 oktober
  Kona, Hawaii

  I Kona på Big Islands soldränkta västkust finns några av Hawaiis mest                   intressanta historiska platser. Det var här som Captain Cook klev iland och senare blev dödad av lokalbefolkningen. Här finns även kända kaffeplantager och vidsträckta fruktträdgårdar med Macadamianötter.

  17 - 18 oktober
  Nawiliwili, Kauai

  Hawaiis nordligaste och äldsta ö har smeknamnet ”The Garden Island” och          förtjänar det verkligen. Är du på jakt efter äventyr i vildmarken är Kaui ön för     dig. Mängder av filmer har spelats in här, bland annat ”Jurassic Park”. Hit åker     lokalbefolkningen själva för att få uppleva det vackra landskapet.

  Nawiliwili har fått sitt namn efter det speciella Wiliwili-trädet som växer här.
  Staden är utgångspunkten för spännande utflykter på ön.

  Nawiliwili Hawaii

  19 oktober
  Honolulu / San Fransisco

  På morgonen är vi åter i Honolulu och när vi har stigit av fartyget beger vi oss till flygplatsen för att flyga till San Francisco. När vi senare på kvällen har landat beger vi oss direkt till hotellet för att checka in.

   

  20 oktober
  San Fransisco

  Efter frukost åker vi på en citysigtseeing i en av Amerikas mest  spännande städer, berömd ifrån både film och musik. Vi upplever bland annat Civic Center, San Francisco Opera House, Lombard Street – världens krokigaste gata, Twin Peaks, Golden Gate Park och Presidio – med utsikt över vackra San Francisco Bay och fängelseön Alcatraz.
  Turen avslutas i stadsdelen Fisherman’s   Wharf, med den kända Pier 39 där sjölejon ofta ses ligga och sola. Här efter beger vi oss till flygplatsen för att flyga tillbaka till Sverige.

  San FranciscoGolden gate 900x600-mall

  21 oktober
  Hemresa

  Under eftermiddagen är vi åter tillbaka till Stockholm efter härliga dagar ”over there”.

  DELA MED DINA VÄNNER:

  Pride of America

  Aloha! Kom ombord på kryssningsfartyget Pride of America för det bästa sättet att kryssa bland Hawaiis öar. Från det ögonblick du kliver in i Capitol Atrium, med sin skyhöga glaskupol i Tiffany-stil och den magnifika trappan, vet du att detta är ett spektakulärt kryssningsfartyg.

  Pride of America har 19 matställen och 10 barer och lounger, rymliga hytter, många med privata balkonger – perfekt för valskådning, se vulkanen Kilauea eller ta in den dramatiska utsikten över Na Pali-kusten.

  Kryssningsfartyget Pride of America Honolulu

  Passagerkapacitet:
  Tonnage:
  Längd:


  DELA MED DINA VÄNNER:
  DELA MED DINA VÄNNER:

  Avreseort*

  Inga avreseort angivet


  Resdatum*

  7 oktober 2019 - 21 oktober 2019

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  del i balkonghytt/dubbelrum: 84.500 :-

  • Tillägg Enkelhytt: 38.500 :- (Dubbelrum/Balkonghytt)
  • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
  • Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkringen
  • Business Class på flyget på förfrågan

   

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se