Rolling Stones London

Följ med till Rolling Stones London! En tidsresa där vi under tre intensiva dagar färdas tillbaka till sextio- och sjuttiotalet och upplever de avgörande ögonblicken i Rolling Stones historia.

Historien om världens största rockband är historien om drömmar, triumfer, katastrofer, myter, sex, droger och rock ’n’ roll, från debutspelningen på 1962 på Marquee Club till gruppens senaste studioalbum ”Blue & Lonesome” från 2016.

Under resan besöker vi platserna i och runt London där bandet förvandlades från skolpojkar till rockgudar. Vi ser gatorna i Dartford där Mick Jagger och Keith Richard växte upp och tågstationen där de pratade med varandra första gången. Vi besöker studior och barer runt Soho där karriären började, adresser där de bott, platser som präglat dem.

Det här är en resa för dig med passion för musik och rockhistoria.

Resan är exklusivt för DN´s medlemmar. Är du inte redan DN-prenumerant tecknar du enkelt en prenumeration på DNs hemsida innan du reser iväg.

  Tours for fans logo


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 27 mars 2020
Till 29 mars 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Pris per person i enkelrum
19.900 :-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Jesper Fästh
jesper.fasth@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

• 3 dagars program under ledning av Fredrik Strage
• Värd som assisterar Fredrik Strage
• Flyg t/r Stockholm – London inkl. alla idag kända skatter och avgifter
• 2 nätter i enkelrum på 4**** hotell i centrala London inkl. frukost
• 3 x lunch exkl. dryck
1 x middagar exkl. dryck
• Transporter samt entréer enligt program

———————————————————————————–

Pris per person del i dubbelrum – 17.000 SEK per person

Tillägg

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Pris per person i enkelrum
19.900 :-
PROJEKTLEDARE
Jesper Fästh
jesper.fasth@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
27 mars
Arlanda - London
07:50 - 09:35
2 tim 45 min
29 mars
London - Arlanda
19:05 - 22:30
2 tim 25 min

Vi flyger med SASHör av er om ni önskar flyga från annan ort (Göteborg eller Köpenhamn),

DAGSPROGRAM

Följ med till Rolling Stones London! En tidsresa där vi under tre intensiva dagar färdas tillbaka till sextio- och sjuttiotalet och upplever de avgörande ögonblicken i Rolling Stones historia.
Det här är en resa för dig med passion för musik och rockhistoria.

27 mars
London


Dartford Railway Station
Stationen där Mick Jagger och Keith Richards träffades

Vi inleder vår resa i Rolling Stones fotspår genom att ta oss bakåt i tiden – till förgrundsfigurernas unga år i Dartford. Vår buss tar oss till denna centralort i Borough of Dartford, 25 kilometer sydost om London. Här finns spår av mänsklig verksamhet sedan stenåldern, långt före våra ”stenar”. Orten har fött många poeter, musiker och framstående personligheter.

Vi tar en promenad i Stones fotspår och får veta mer om Micks och Keiths uppväxt här. Vi besöker deras barndomsadresser och får uppleva miljön och atmosfären som lade grunden till deras kreativitet och enastående karriär.

Vår resa till Dartford inleds med ett stopp vid järnvägsstationen och plattform 2,

Mick och Keith träffades på tåget på väg till London i oktober 1961. Det var utan tvekan här som historien om The Rolling Stones inleddes.

Mick Jaggers hem

39 Denver Road
Mick Jaggers hem 1943 – 1960

Vi stannar på Denver Road, närmare bestämt utanför nummer 39. Det var nämligen i detta hus som Michael Philip Jagger levde tillsammans med sin familj fram till 1960. Familjen Jagger bestod av fadern Basil ”Joe”, modern Eva samt den äldre brodern Christopher.  

Keith Richards hem

33 Chastilian Road
Keith Richards hem 1949 – 1952

I en trerumslägenhet på 33 Chastilian Road, ovanför en butik som på den tiden sålde grönsaker, flyttade Keith Richards in 1949. Familjen som, förutom lille Keith bestod av fadern Herbert William och mamma Doris Maud Lydia, lämnade adressen tre år senare. Idag pryds fastigheten av en plakett med följande text: The home of rock god and now cult film hero Keith Richards.

Keith-Richards-hem-tonår

6 Spielman Road
Keith Richards hem under tonåren

Vi stannar till vid huset på 6 Spielman Road, i området Temple Hill, norr om Dartford. Här flyttade familjen Richards in 1955.
Dartford hade under kriget varit ett populärt mål för Luftwaffes bombplan, vilket resulterade i att det fanns ett skriande behov av bostäder när kriget väl var över.

Livingstone-Hospital

Livingstone Hospital
Sjukhuset där Mick Jagger och Keith Richards föddes
East Hill

Här på Livingston Hospital, invigd 1894, föddes Mick Jagger den 26 juli 1943 och den 18 december samma år var det Keith Richards tur.

Shepherds-Lane

The Mick Jagger Center Shepherds Lane

Vi gör ett stopp vid The Mick Jagger Center – en verksamhet för scenkonst på Dartford Grammar School. Centret invigdes 2000 av Hertigen av Kent tillsammans med Mick Jagger, som själv varit elev på skolan.
Här finns en inspelningsstudio, en replokal, en bar och ett galleri. Centret är också hem för två orkestrar – Dartford Symphony Orchestra samt Orchestra of Thames Gateway

Efter en dag fylld av intryck och upplevelser genom att ha vandrat i Rolling Stones fotspår så beger vi oss till Hard Rock Hotel för att checka in. Nu är det fritt fram för var och en att njuta av hotellet eller att bege sig ut i Londons kvällsvimmel.

Hard Rock Hotel

Hard Rock Hotel London” – Här bor vi
Great Cumberland Place

Efter en dag fylld av intryck och upplevelser genom att ha vandrat i Rolling Stones fotspår så beger vi oss till Hard Rock Hotel för att checka in. Nu är det fritt fram för var och en att njuta av hotellet eller att bege sig ut i Londons kvällsvimmel.

28 mars
London

 

Marquee Club

Klassisk Stones-klubb #1: Marquee Club
90 Wardour Street

Vi inleder vår andra dag i Rolling Stones fotspår i Soho, som är en del av West End.

Här växte det under 1900-talet upp ett stort antal nattklubbar och barer. En av klubbarna på Wardour Street var Marquee Club. Ett ställe som betydde mycket för Rolling Stones.

Det var på Marquee Jazz Club som Stones i juli 1962 hade sitt allra första liveframträdande. Då hade Bill Wyman och Charlie Watts ännu ej tagit plats i bandet. Det året låg klubben på Oxford Street 165 och två år senare flyttade Marquee till Wardour Street och det var på den adressen som klubben upplevde sina verkliga glansdagar.

Här på klubben avslutade Stones sin Englandsturné 1971, strax innan man lämnade England för Frankrike. Byggnaden på Wardour Street finns kvar, även om Marquee Club flyttade ut 1988. Vi försöker få en känsla av hur stämningen var i och runt Marquee Club under 1960- och 1970-talet.

 

The Flamingo Club/O’Neill’s

Klassisk Stones-klubb #2: The Flamingo Club/O’Neill’s
Här spelade hela bandet Rolling Stones för första gången
 33-37 Wardour Street

Musikklubbarna låg tätt i Soho under 1950- och 1960-talet. Den berömda The Flamingo Club grundades 1952 av jazzälskaren Jeffrey Kruger. Här uppträdde tidigt storheter som Ella Fitzgerald och Billie Holiday.

Under 1960-talet kom Flamingo Club att bli ett populärt tillhåll för mods. En lång rad kända artister och band har spelat här – från Beatles till Pink Floyd. I januari 1963 uppträdde ett komplett Rolling Stones här tillsammans för första gången. Då bestående av Mick, Keith, Brian, Bill, Charlie och Stu (Ian Stewart).

Även om Flamingo Club fått ge plats åt en identitetslös pubkedja, så är det lätt att drömma sig tillbaka och föreställa sig hur slamrigt det måste har låtit här för 56 år sedan.

De Hems

Klassisk Stones-klubb #3: De Hems
Puben där Andrew Loog Oldham upptäckte Rolling Stones
11 Macclesfield Street

På en liten gata i Soho, invid Chinatown, ligger De Hems, vilken lär vara Londons enda autentiska ”Dutch pub”. Stället kom att bli en viktig plats för Rolling Stones tidiga karriär.
Det var här som den då 19-årige Andrew Loog Oldham upptäckte det unga R&B-bandet i april 1963. Loog Oldham kom att bli bandets första manager under fyra mycket intensiva år.

 

Ken-Colyer-Jazz-Club

Klassisk Stones-klubb #4: Ken Colyer Jazz Club (Studio 51)
Här gav Lennon och McCartney bort låten som skulle bli Stones första hit 10 Great Newport Street

Vi backar tillbaka till september 1963 – vid Great Newport Street i närheten av Leicester Square i Covent Garden. Stones var i början av karriären regelbundna gäster i källaren på Ken Colyer Jazz Club – även kallad Studio 51.

Det var också utanför denna klubb som Stones manager, Andrew Loog Oldham, en dag sprang in i John Lennon och Paul McCartney, vilka var på väg ut ur en taxi. De båda Beatlarna erbjuder sig att ge bort en av sina låtar ”I Wanna Be Your Man” till Stones. Låten blir gruppens första hit och resten är historia.

 

Regent Sounds Studio

Regent Sounds Studio
Här spelade Rolling Stones in sitt första album
4 Denmark Street

Naturligtvis måste vi göra ett besök på den 100 meter långa gatan Denmark Street.

Gatan kom under 1960-talet att bli ett nav i den brittiska musikindustrin och kallades därför ”Britain’s Tin Pan Alley” efter motsvarigheten i New York. Vi ska bekanta oss lite extra med adressen 4 Denmark Street, där Regent Sound Studios en gång i tiden låg och vi får veta mer om Rolling Stones koppling till denna gata.

Det var i Regent Sound Studios som Stones i början av 1964 spelade in sitt första album, som bär bandets namn. Också stora delar av uppföljaren, ”12×5”, spelades in här. I början av 1980-talet upphörde studion. Här låg under några år bokaffären Helter Skelter, vilken specialiserade sig på musikböcker och noter. Idag finns här gitarrbutiken Regent Sounds of Denmark Street. Vi gör så klart ett stopp vid denna ikoniska lokal.

 

Marlborough-Street-Magistrates-Court

Marlborough Street Magistrates Court
Här har både Mick Jagger och Keith Richards blivit dömda
19 – 21 Great Marlborough Street

I denna vackra byggnad i Soho har många kända personer ställts inför skranket.

Bland andra Oscar Wilde, John Lennon, Johnny Rotten, Keith Richards och Mick Jagger.
Jagger anklagades och fälldes för innehav av cannabis och dömes,1969, till 200 £ i böter. Och 1973 var det dags för Richards att dömas till 205 £ i böter för innehav av marijuana, heroin och mandrax samt olaga innehav av en Smith & Wesson- revolver och ett hagelgevär.

Idag inrymmer den gamla domstolsbyggnaden det femstjärniga hotellet Courthouse Hotel där vi tar en titt på originalinredningen som bevarats, medan vi får veta mer om när Mick och Keith ställdes inför rätta.

 

The Bricklayers Arms

The Bricklayers Arms/The Sound Of The Universe
Här hade Brian Jones sin audition med Mick och Keith
7 Broadwick Street

Vi gör ett stopp i korsningen mellan Broadwick Street och Duck Lane i Soho. Det var här som en av musikhistoriens viktigaste provspelningar ägde rum våren 1962.
Ovanför den dåvarande puben The Bricklayers Arm höll Brian Jones en audition efter att han satt in en annons där hans sökte efter bandmedlemmar. Två unga killar dök upp i ett av rummen ovanför den dåvarande puben – Mick Jagger och Keith Richards. Idag inrymmer den gamla puben skiv- och bokaffären Sound of The Universe.

 

Stones första huvudkontor

Stones första huvudkontor
44/46 Maddox Street

I den exklusiva stadsdelen Mayfair, nära modebutikerna på Bond Street och Regent Street, löper Maddox Street. Det är en liten gata med anor från 1700-talet och som under 1900-talet bland annat blev känd för sina många konstgallerier.

Vi tar oss till nummer 44/46. En adress som kom att bli en viktig mötesplats för Rolling Stones. Här på fjärde våningen hade Stones och bandets manager Andrew Loog Oldham sitt huvudkontor under mitten av 1960-talet.

 

Kensington Gore Hotel

Kensington Gore Hotel
Här hölls releasepartyt för Beggars Banquet
190 Queen’s Gate

Vi tar oss in till centrala London och till stadsdelen Kensington och till vårt hotell Gore Hotel alldeles intill Hyde Park. Hotellet invigdes 1892. Rummen och inredningen förekommer i många filmer, musikvideor och fotoreportage.

Det var här i hotellets bar – Bar 190 – som Rolling Stones höll sitt berömda releaseparty för albumet ”Beggars Banquet” i december 1968. Av bilderna att döma blev det en våt och stökig tillställning.

Vi ger ett besök i Bar 190 och försöker uppleva stämningen från december 1968. Målningarna som klär väggarna med motiv från festen gör denna tidsresa tämligen enkel.

 

Sticky Fingers restaurant

Sticky Fingers Restaurant
Bill Wymans krog
1 Phillimore Gardens

I år firar restaurangen Sticky Fingers 30 år. Som riktiga Stones-fans så intar vi vår middag på Bill Wymans klassiska krog vid Holland Park. Här finns Wymans privata memorabilia utställd så vi har mycket kul att samtala kring medan vi äter.

 

29 mars
London

 

The Rolling Stones Row

The Rolling Stones Row
Keith Richards hem 1968 – 1978
3 Cheyne Walk

I Chelsea, lite utanför de vanliga turiststråken löper gatan Cheyne Walk längs Themsens strand. I de fashionabla husen har många kända personligheter bott. Elizabeth Taylor, Laurence Olivier, Michael Blomberg för att bara nämna några.

Vi tar en promenad längs gatan – som brukar kallas ”Rolling Stones Row” – för att titta närmare på adresserna där Jagger och Richards haft sina bostäder. Keith Richards köpte huset på nummer 3 våren 1968, där han bodde tillsammans med Anita Pallenberg. Huset som de sålde tio år senare har anor från 1717.

Mick-Jaggers-hem-1968

The Rolling Stones Row
Mick Jaggers hem 1968 – 1975
48 Cheyne Walk

Huset på nummer 48 köpte Mick Jagger för 50 000 £ år 1968, samma år som Keith Richards köpte sitt hus på nummer 3. Här levde Mick först med Marianne Faithfull innan hans första fru Bianca Jagger flyttade in. Här bodde Mick, Bianca och dotter Jade fram till 1975.

102 Edith Grove

102 Edith Grove
Här delade Mick Jagger, Keith Richards och Brian Jones lägenhet

Här på 102 Edith Grove låg det som också har kallats ”den ultimata ungkarlslyan”. Och eftersom vi går i Rolling Stones fotspår så tar vi oss förstås till adressen och får höra lite mer om livet i den lilla lyan i Chelsea mellan åren 1962 till 1963.

Mick, Keith and Brian bodde här i drygt ett år. Ingen av hyresgästerna var dock intresserade av städning av den trånga lägenheten som i det närmaste sägs ha liknat en soptipp.

Olympic studios

Olympic Studios
Den klassiska Stones-studion
117 – 123 Church Road

Vår buss tar oss över Themsen till området Barnes i västra London. För den som älskar musik från 1960- och 1970-talens gyllene år har Olympic Studios en central roll. Den ståtliga byggnaden från 1906 har en lång och spännande historia, fylld med artister, inspelningar och anekdoter om artister som Jimi Hendrix, Queen, Led Zeppelin och The Who. Olympic kom att bli något av Stones hemmastudio under åren 1966 till 1970.

Studion stängde 2009 och används idag som biograf. I bottenvåningen finns en restaurang där vi äter söndagslunch.

DELA MED DINA VÄNNER:

Fredrik Strage

Fredrik-Strage

Fredrik Strage har skrivit om popkultur i 30 år. Han är mest känd för sin fredagskrönika i Dagens Nyheter, sin podcast ”Hemma hos Strage” och sina musiktips i TV4 Nyhetsmorgon. Han har också skrivit flera böcker, den senaste med namnet ”242”och samlade hans bästa krönikor.

Följ med och res med Fredrik Strage som guide. Ledsagade av Fredrik kommer vi bokstavligt talat att vandra i Rolling Stones fotspår för att återuppleva några avgörande ögonblick på platserna där allt, och lite till, hände.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:  DELA MED DINA VÄNNER:
  DELA MED DINA VÄNNER:

  Avreseort*

  Stockholm

  Resdatum*

  27 mars 2020 - 29 mars 2020

  Resenär 1

  Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!  Kopiera uppgifter till nästa resenär

  Pris per person

  Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

  Pris per person i enkelrum: 19.900 :-

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
  Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
  Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
  Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se