Böljande kullar med vinodlingar och olivlundar, små medeltida städer med ringmurar, tinnar, torn och smala gränder. Det för tanken till Toscana – men denna gång är det regionen Marche som bjuder in. Allt som storasyster Toscana stoltserar med finns även här, men i mindre skala och med mindre trängsel. Marche omfamnas i öster av Adriatiska havets turkosblå vatten och i väster sträcker sig Apenninerna upp, med toppar som lägger Kebnekaise långt bakom sig.
Regionens kök är otroligt rikt och varierat med pinfärsk fisk och skaldjur längs kusten, vilt och tryffel uppemot bergen och alltid gott om färska grönsaker och frukt som säljs på byarnas marknader året runt.

Låt några dagar i maj gå i njutningens tecken och följ med oss till Marche. Det blir mycket god & genuin mat, fantastiska viner, naturupplevelser, strandpromenader och kultur – allt i gott sällskap.

OBS! Under denna resa kommer vi att bo på hotell och besöka platser som kräver en relativt god rörlighet. Detta för att du som gäst ska kunna tillgodogöra dig resans alla trevliga moment och att du inte ska begränsa medresenärernas möjlighet att göra detsamma.

Marche i Italien
Italienkarta med Marche


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 8 maj 2020
Till 13 maj 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
19.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Svensktalande lokalguide & ciceron, Agneta Nordin
 • Flyg Stockholm – Rom tur/retur, inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 3 nätter på Hotel Imperial i Porto d’Ascoli
 • 2 nätter på Hotel Monti Azzurri i Montemonaco
 • Alla transporter enligt programmet
 • All sightseeing enligt programmet
 • 3 luncher, inkl. dryck
 • 4 middagar, inkl. dryck
 • 1 vinprovning, inkl. tilltugg
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris (Värdebevis översänds efter hemkomst.)

Tillägg

 • Avbeställningsskydd (Gouda Försäkringar) – 5% av resans pris
 • Reseförsäkring Plus (ERV) – hör av er för prisinformation

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
19.900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
8 maj
Stockholm - Rom
08.25 - 11.35
3 h 10 min
13 maj
Rom - Stockholm
14.30 - 17.40
3 h 10 min

Vi flyger med SAS. Om ni önskar flyga från annan ort, vänligen kontakta oss för prisuppgift och tidtabell.DAGSPROGRAM

Dag 1 - 8 maj
Avresa

Dagen inleds med ett flyg till Rom, där vi landar kl 11.35.
Med buss fortsätter vi sen över de vackra bergen Apenninerna, mot Adriatiska havet och Italiens östra kust.

Marche vårlandskap

Marche vårlandskap

Bussresan tar ca tre timmar och det blir en enklare lunch under färden. Vårt mål är ”Palm Rivieran” och staden San Benedetto del Tronto, en populär semesterort bland italienarna själva – men så här års är det fortfarande rätt lugnt. Vårt trevliga hotell, Imperial, ligger i Porto d’Ascoli, några stenkast från böljorna.

San Benedetto del Tronto

Längs Adriatiska havet går en vacker strandpromenad, Lungomare. Om det finns tid tar vi kanske en promenad under sena eftermiddagen, förbi palmer, vackra planteringar och fina sandstränder.

Gemensam middag under kvällen.

Dag 2 - 9 maj
San Benedetto del Tronto & Offida

Efter en god natts sömn och frukost, blir vi hämtade av vår buss som tar oss till den lilla pittoreska, medeltida staden Offida, uppe på en kulle. Det är backigt och kullerstensgator och rätt så långt mellan turisterna. Denna muromgärdade stad är bland annat känd för en vacker triangelformad piazza och sina knypplande damer. Supermodellen Naomi Campbell bar en av deras kreationer på modeveckan i London sent 90-tal.

Offida Marche

Vår fantastiska Italienciceron Agneta, som sedan 2007 bor och arbetar i Marche, tar oss runt och visar denna vackra lilla stad. Agneta älskar verkligen sitt nya hemland och delar gärna med sig av den lokala historien och egna upplevelser i trakten.

Blommor balkong

Vingården Tenuta Cocci Grifoni, som ligger några stenkast utanför Offida, drivs av systrarna Paola och Marilena. De är fjärde generationen av familjen Cocci Grifoni som sköter om den 95 hektar stora egendomen, där druvor typiska för Marche, som Pecorino, Passerina och Montepulciano odlas. Här går vi en promenad bland vinstockarna, får en guidning av produktionen och därefter en vinprovning med goda tilltugg – som på Marchesiskt vis är som en hel lunch.

På kvällen äter vi middag på en underbar  fisk- och skaldjursrestaurang, Danubio, som ligger på gångavstånd från hotellet.

Grillad fisk

Grillad fisk

Dag 3 - 10 maj
Ascoli Piceno

På agendan idag står en utflykt till Ascoli Piceno, som både är namnet på en provins i Marche och samma provins’ huvudstad, nära gränsen till Abruzzo. Det är en arkitektonisk juvel – inbjudande torg, palats, kyrkor, höga & smala torn samsas om utrymmet – allt i en mjölk och honungsfärgad travertin – en sorts sandsten. Vi vandrar runt och insuper atmosfären i den medeltida stadskärnan, innan det är dags för en kaffepaus på Cafè Meletti, inrymt i det gamla postkontoret i jugend-stil från sent 1800-tal. De är berömda för sin anislikör.

Ascoli Piceno

Vi äter även lunch här i Ascoli – kanske provar vi på den lokala specialiteten olive all’ascolana, den traditionella typen är färsfyllda oliver, men nuförtiden finns det även med grönsaker, fisk eller ost.

Resten av dagen och kvällen till eget förfogande.

Dag 4 - 11 maj
Montemonaco

Nu har det blivit dags att lämna kusten, men innan vi beger oss inåt landet gör vi ett stopp vid veckomarknaden i San Benedetto del Tronto som dignar av lokala produkter – ostar, grönsaker & blommor, salami och skinkor och även skor, kläder och husgeråd. Här gör San Benedetto-borna sin inköp.

Marknad

Tid för lunch på egen hand. Det är bara att välja av utbudet på marknadens alla matstånd.

Vårt mål idag är annars den lilla byn Montemonaco som ligger i hjärtat av nationalparken Monti Sibillini på dryga 1000 m höjd över havet. Det är en genuin medeltida by med mycket karaktär, ett charmigt historiskt centrum och fantastiska naturomgivningar och utsikt ut över de högsta bergen i Sibillini nationalpark.  Detta blir vår bas under ett par nätter med fokus på vad den vackra naturen har att erbjuda under våren.

På kvällen äter vi middag på vårt trivsamma men enkla hotell, där det lagas fantastisk mat. Hit vallfärdar italienarna på helgerna för att njuta av maten och vinet.

Dag 5 - 12 maj
Montemonaco & Amandola

På våren fylls fjällängarna i området av mängder av blommor, det är allt ifrån liljor, olika sorters klöver, blåa och gula violer, till kungsängsliljor och prästkragar. Praktfullast av allt är alla orkidéer. Vi går en promenad ute i naturen och njuter av all blomsterprakt. Vad som blommar är avhängigt av hur vädret varit tidigare, men har vi tur är det som att vandra i en botanisk trädgård.

Vilda orkidéer

Vilda orkidéer

Vår ledsagare är Alberto Mandozzi, en lokal orkidèexpert. Han är även ordförande i tryffel-ägarnas förening i Amandola – en aktivitet som sysselsätter honom under framför allt hösten. Tryffel har ätits i tusentals år, men det var inte förrän på 1700-talet som en italiensk botaniker kom fram till att det rörde sig om fruktkroppar till svampar som lever i symbios med olika träd.

När vi arbetat upp lite aptit beger vi oss till Rifugio Citta di Amandola, uppe på en platå med bedårande utsikt över landskapet. En refugio är som ett litet värdshus uppe i bergen, där man kan sova över och äta mat. Inte alla refugios bjuder dock på oförglömliga matupplevelser som denna. Här bjuds vi in till en rustik måltid baserad på säsongens råvaror och vad regionen producerar. Det är traditionell, genuin, underbar mat helt utan genvägar, lagad utav familjen som driver stället. Smaklökarna kommer att tro att de anlänt till paradiset! Och om tryffelskörden var god under hösten så bjuds det kanske på denna godsak.

Lunch Refugio

Senare under kvällen blir det en en enklare middag bestående av lite ”småplock” från trakten i en liten bottega mitt emot hotellet.

Antipasti Marche

Dag 6 - 13 maj
Hemresa

Efter frukost är det dags att styra kosan västerut igen och åka tillbaka till Roms flygplats. Arrivederci Italia!

DELA MED DINA VÄNNER:

Orient Silk Road Express
Private Train

Det privata tåget genomgick en omfattande renovering för några år sedan och erbjuder hög standard för säkerhet, service och komfort. Njut av fräscha, regionala rätter i bekväma restaurangvagnar som erbjuder barservice, perfekt för en kall drink när den torra öknen flyger förbi. Orient Silk Road Express är helt luftkonditionerat när tåget inte står stilla vid en station. Det finns också en läkare ombord hela tiden.

Kategori Sultan
Denna kategori har två bäddar, övre och nedre (80 x 174 cm och 110 x 184 cm). Dessa kupéer erbjuder också bekväma sittplatser, ett större bord och en liten garderob. Varje kupé har privat badrum, komplett med integrerad dusch. Vagnarna i denna kategori består av endast sex kupéer.

Kategori Sultan på Silk Road Express

Kategori Sultan på Silk Road Express

Kategori Kalif
Orient Silk Road Express bästa boende. Kalif-kategorin har två bäddar, övre och nedre (80 x 174 cm och / 112 x 184 cm). Varje kupé har en garderob, ett privat badrum med separat duschkabin. Varje kupé i denna kategori är begränsad till fyra kupéer och tar högst åtta gäster.

Kategori Kalif på Silk Road Express

Kategori Kalif på Silk Road Express

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:

Hotel Imperial

Adress

Via Indipendenza 25
63074 San Benedetto del Tronto, Italien

Telefon +39 0735 751158

Hotel Imperial är ett mindre familjeägt, välskött och nyligen renoverat hotell, ca 150 meter från stranden i Porto d’Ascoli. Hotellet är öppet året runt och klassificeras som 4*. Familjens engagemang i sin verksamhet är påtaglig och servicen är av högsta klass, med en personlig touch.
Det har modern inredning i ljusa toner och alla rum har en balkong. Wifi ingår, liksom ett minisafe på rummet.

Monti Azzurri Hotel

Adress

Via Roma 18
Montemonaco, Ascoli Piceno
Italien

Telefon +39 0736 856127

Ett familjeägt – mycket enkelt hotell – mitt inne i den medeltida byn Montemonaco.
Här finns lounge, en liten bar och en restaurang. Alla rum har eget badrum och hotellet erbjuder gratis wifi. Många av rummen har utsikt över de majestätiska Sibillinibergen.
Hotellet är välkänt och välbesökt av både italienska och utländska turister, särskilt på sommaren då många flyr hettan i storstäderna som Rom och Neapel. Året om är restaurangen ett dragplåster, då ägarfamiljen Grilli är kända för sin kokkonst. Maten som serveras följer årets säsonger och  bjuder på mycket som naturen ger; svamp, tryffel, vilt, kastanjer, öring etc. Vinkällaren är herr Grillis skötebarn och erbjuder ett fint urval viner, både lokala och från övriga delar av Italien.  Fina dagar kan man njuta av solnedgången över bergen från den stora terrassen.  Tvärs över gatan har familjen dessutom en trevlig liten bodega, där man gärna slår sej ner och smakar på  lokalt producerade charkuterierna och ostarna tillsammans med ett gott vin.

 

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

8 maj 2020 - 13 maj 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 19.900:-

 • Avbeställningsskydd (Gouda Försäkringar) – 5% av resans pris
 • Reseförsäkring Plus (ERV) – hör av er för prisinformation

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Rolling Stones i London med Fredrik Strage för dig som är DN-prenumerant


27-29 mars 2020 | Rolling Stones London med Fredrik Strage för dig som är DN-prenumerant

Följ med till Rolling Stones London! En tidsresa där vi under tre intensiva dagar färdas tillbaka till sextio- och sjuttiotalet och upplever de avgörande ögonblicken i Rolling Stones historia. Det här är en resa för dig med passion för musik och rockhistoria.

Elegant flodkryssning på Rhen, med Lüftner Cruises


15 - 22 april 2020 | Nederländerna, Tyskland, Frankrike & Schweiz

Flodkryssning på "fader Rhen", från vackra Amsterdam till schweiziska Basel, i skön vårtid. Längs denna Västeuropas längsta flod besöks kulturstäder som Köln och Strasbourg, och vi gör en avstickare in i Moseldalen. Känn historiens vingslag i borgar och katedraler, och njut av vacker natur. Amadeus Silver III från Lüftner Cruises blir vårt hem under resan.

Spännande Abruzzo – ett Italien bortom allfarvägarna


17 - 22 april | Italien: Abruzzo

Följ med till Abruzzo och upplev ett Italien bortom allfarvägarna, i ljuvlig vårtid. Under vår resa i april står besök i vackra bergsbyar med traditionsbundet vardagsliv, och pittoreska kuststäder, på agendan. Många spännande aktiviteter väntar. Njut av den fantastiska maten och vinerna, naturen med sitt blommande landskap och den värmande vårsolens strålar. Abruzzo har allt!

Härlig vårresa full av guldskatter
– kryssning genom Suezkanalen med Azamara Journey


25 april - 13 maj 2020 | Förenade Arbemiraten – Oman – Egypten – Jordanien – Suezkanalen – Grekland

Denna kryssning med Azamara Journey tar oss till de fantastiska guldskatterna i Luxor, världsarvet Petra i Jordanien, stränderna i Oman och det glasklara vattnet i Röda havet. Mästerverket Suezkanalen, som förenar Europa med Asien, är en av höjdpunkterna.

Flodkryssning på Seine med eleganta Lüftner Cruises
Njut av våren i norra Frankrike!


29 april - 6 maj 2020 | Seine – Paris – Rouen – Normandie – Le Havre

Härlig flodkryssning på Seine, med Lüftner Cruises fina fartyg Amadeus Diamond. En skön resa i behaglig takt genom det franska flodlandskapet. Från Paris till Le Havre, med kulturstaden Rouen, landsbygden i Normandie, Van Goghs grav i Auvers-sur-Oise och Monets vackra trädgård i Giverny.

Förgyll några dagar i vår – rundresa i vackra Marche, Italien


8 - 13 maj 2020 | San Benedetto del Tronto – Offida – Ascoli Piceno – Montemonaco – Sibillinibergen

Regionen Marche kallas ibland "det nya Toscana" med sina böljande kullar täckta av vinodlingar och olivlundar, och små medeltida städer. Vår rundresa tar oss bland annat till pittoreska Offida, arkitektoniska juvelen Ascoli Piceno och Sibillinibergen. Njut av fantastisk mat och goda italienska viner!

Vi kryssar med Hurtigruten nordgående – världens vackraste sjöresa


8 - 14 maj 2020 | Norge

Följ med Club Eriks på denna klassiska kustresa i nordgående riktning där vi tar dig med på en sju dagar lång sjöresa till några av Norges vackraste kuststäder och till avlägsna byar. Vi börjar i Bergen med en stadsrundtur innan vi går ombord MS Trollford. Sedan fortsätter vi vår resa norrut, långt bortom polcirkeln hela vägen upp till Kirkenes.

Kryssning med Azamara Quest i
östra Medelhavet, Venedig – Nice


8 - 19 maj 2020 | Italien – Kroatien – Montenegro – Korsika – Frankrike

Möt våren med några av södra Europas pärlor när vi kryssar från Venedig till Nice med Azamara Quest. Skönhetens ö Korsika, makalösa Amalfikusten i Italien, ett pärlband av intressanta stopp längs kroatiska kusten, kulturrika Kotorbukten i Montenegro, vackra Venedig och härliga Nice - på denna kryssning ryms det mesta av det bästa.

Hurtigrutenkryssning sydgående – ”världens vackraste sjöresa”


14 - 19 maj 2020 | Kirkenes till Bergen med Lofoten, Tromsö & Trondheim

Från arktisk vildmark till världsarvslistad storstadscharm – kryssningar längs norska kusten är den ultimata upplevelsen. På vägen mot charmiga Bergen ser du några av världens vackraste öar, höga fjäll, idylliska fiskelägen, hisnande fjordlandskap och unik natur. Denna resa med Hurtigruten ger skäl för sitt namn - "världens vackraste sjöresa".

Kryssning med Celebrity Cruises
– Island & Irland, ”sagornas öar”


30 maj - 13 juni 2020 | Guernsey - Cork - Dublin - Belfast - Reykjavik - Akureyri

Följ med på denna kryssning med Celebrity Silhouette till Island och Irland - "sagornas öar" som bjuder på magiska vyer, härliga kontraster och stor värme och kärlek. Vi njuter av livets goda på gröna, sköna Irland i Cork, Dublin och Belfast. På Island bländas vi av kontrasterna.

Upplev Norges vackra fjordar –
kryssning med Jewel of the Seas


31 maj - 7 juni 2020 | Köpenhamn – Geiranger – Bergen – Stavanger – Kristiansand – Köpenhamn

Kryssning med Jewel of the Seas till magiskt fjordlandskap i Geiranger, småstadskänsla i storstaden Bergen, vackert fjäll i Stavanger och Kristiansands härliga skärgård. Vi blir förförda av naturens färgsprakande skönhet, bjuds ett rikt kulturliv och tas tillbaka i tiden bland smala och mystiska gränder.

Upptäck Italiens pärlor på denna kryssning med Azamara Journey


3 - 11 juni 2020 | Rom (Civitavecchia) – Porto Torres – Portoferraio – Livorno – Santa Margherita – Monte Carlo

Kryssning från Rom till Monte Carlo, med flera italienska pärlor längs vägen. Vackra Sardinien, lilla pittoreska ön Elba, historiska Florens, förtjusande Portovenere och pittoreska Santa Margherita. Ombord på vårt fantastiska fartyg Azamara Journey njuter vi av mat, dryck och service i världsklass. Med Club Eriks värd.

Kryssning runt Östersjön med Royal Caribbean – St. Petersburg, Helsingfors, Tallinn och Visby


19 - 26 juli 2020 | Sthlm - St. Petersburg - Helsingfors - Tallinn - Visby - Sthlm

Upplev Östersjöns pärlor på denna kryssning med Jewel of the Seas. Under resan besöker vi storslagna St. Petersburg, trendiga Helsingfors, Tallinn med sin medeltida charm och idylliska Visby! Startar och avslutar kryssningen gör vi i vår vackra huvudstad Stockholm.

Club Eriks sommarresor – Vi smakar på det bästa i Hälsingland


27– 29 juli 2020 | Hälsingland

Hälsingland! Blånande berg, storslagen natur med stora skogar och brusande älvar. Med Orbadens riviera, Järvzoo med inhemska vilda djur, Växbo med landets bäst bevarade miljöer från linberedningens glansdagar. Och så förstås, hela Sveriges stolthet, det senaste världsarvet, Hälsingegårdarna!

Kryssning med Azamara Quest runt mytomspunna Skottland


18 - 29 augusti 2020 | Skottland runt: Amsterdam till Dublin med Edinburgh, Aberdeen, Lerwick & Oban

Whisky, kiltar och Lochs - välkommen till Skottland! På denna kryssning med Azamara Quest upplever vid det bästa Skottland har att erbjuda. Vi kommer bland annat till Skottlands huvudstad, Edinburgh, och får under kryssningen chans att besöka några utav landets främsta whiskydestillerier.

En smakrik upplevelse på Höga Kusten med Club Eriks


24 – 28 augusti 2020 | Höga Kusten i Ångermanland

Vår resa tar oss längs Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten för att uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk. Vi bor i vackra omgivningar och på Höga Kustens gastrohotell på Ulvön, äter fantastiska middagar med lokalt producerade råvaror och får uppleva traditioner som är unika för området – allt med personlig omtanke.

Vi smakar på det bästa i Jämtland
– en vacker septemberupplevelse


7 – 10 september 2020 | Jämtland

Jämtland har beskrivits som ett av landets mest genuina och sammanhållna. Mattraditionen har överlevt i generationer och vi smakar på det bästa av Jämtland. Vi besöker en älgpark, en av Jämtlands äldsta gårdar och Sveriges största vattenfall. Vi upplever Storsjöns skärgård och tar oss västerut till Åre, Storulvån och Storlien.

Kryssning i Svarta havet med Azamara Journey


11 - 26 sept 2020 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken. Det skulle kunna vara en beskrivning av Medelhavet, men denna gång handlar det om Svarta havet. Vår kryssning med Azamara går från Grekland till Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien.

Vi upplever Italiens pärlor – kryssning med Azamara Pursuit


25 september - 3 oktober 2020 | Nice - Santa Margherita - Portovenere - Livorno - Portoferraio - Olbia - Rom

Njut av hösten i Medelhavet med populära Azamara Pursuit. Vi upplever den vackert bländande Italienska rivieran med Santa Margherita, Portovenere och Livorno. Innan vi når vår slutdestination, fantastiska Rom, besöker vi även pittoreska Elba och kulturella Olbia på sköna Sardinien.

Kryssning med Celebrity Infinity från Lissabon till Barcelona


29 sep - 9 okt 2020 | Lissabon - Porto - La Coruna -Gibraltar - Malaga - Alicante - Valencia - Barcelona

Förläng sommaren och följ med på denna 10 nätters kryssning från Lissabon till Barcelona. Följ med på vår guidade citytur i Lissabon och Barcelona, njut av ett glas portvin i Porto, hälsa på aporna vid Gibraltars topp och i Valencia kan ni njuta av en äkta Paella. Club Eriks värd är med under hela resan.

Kryssning Aten till Venedig med Azamara, via Adriatiska havet


2 - 10 okt 2020 | Aten - Katakolon - Korfu - Dubrovnik - Zadar - Koper - Venedig

Underbar kryssning med Azamara Journey från antikens Aten till vackra Venedig, som bjuder på vindlande kanaler och romantiska gondoler. Vi upplever ett flertal av Adriatiska havets vackra pärlor under vår resa norrut, som exempelvis grekiska Korfu, Dubrovnik och Zadar i Kroatien, samt en av Sloveniens äldsta städer - Koper.

Club Eriks gastronomiresor: Kulinariska Baskien – mat & vin med kunnig svensk guidning


13 - 17 oktober 2020 | Baskien i norra Spanien: Bilbao & San Sebastian

Följ med på Club Eriks mat- och vinresa till vackra Baskien i norra Spanien, hösten 2020. Vi går på museum, äter tapas, dricker cava och besöker en vingård. I San Sebastián äter vi på en av världens bästa restauranger, legendariska Restaurante Arzak, som har 3 stjärnor i Guide Michelin.

Flodkryssning på Rhône & Saône med högklassiga Lüftner Cruises


28 oktober - 5 november 2020 | Franska Rhonedalen - Lyon - Bourgogne - Provence med Avignon & Arles

Härlig kryssning med Lüftner Cruises från Lyon, på floderna Rhône och Saône. Med spännande stopp i Macon i Bourgogne, samt de urgamla städerna Avignon och Arles i Provence, får vi se Frankrike i höstfärger. De vackra våtmarkerna i Camargue och "Europas Grand Canyon" kan också upplevas.

Club Eriks gastronomiresor – kulinarisk weekend – Piemonte Italien


28 oktober - 1 november 2020 | Norra Italien: Piemonte

I Piemonte i norra Italien upplever vi en kulinarisk weekend. Regionen är en av Italiens stora vinregioner och här finns den åtråvärda vita tryffeln. Staden Turin bjuder på strosvänliga kvarter, vacker arkitektur, kultur och fantastiska restauranger.

Med Azamara Pursuit i Svarta havet – en annorlunda kryssning!


13 - 28 sept 2021 | Grekland - Turkiet - Bulgarien - Rumänien - Ukraina - Ryssland - Georgien - Turkiet - Grekland

Följ med på en härlig höstkryssning med fina Azamara Pursuit i Svarta havet och upplev spännande resmål i Grekland, Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland och Georgien. Antik kultur, turkosblå böljor, gröna kullar och fina stränder – allt i ett värmande solsken.