Följ med på en rundresa i Namibia – detta oerhört vackra, vilda och vidsträckta land i sydvästra Afrika. Här finns världens äldsta öken med undersköna sanddyner, dramatiska bergsformationer, ett rikt djurliv och vänliga människor. Att Namibia dessutom är ett politiskt stabilt och säkert land gör inte saken sämre.

Namibia slår det mesta i Afrika vad gäller naturskönhet. Under våra dagar här får vi uppleva sanddyner som doppar tårna i Atlantens vatten, gamla rostiga skeppsvrak längs Skelettkusten, guldgrässlätter i Kalahari, Afrikas Matterhorn (berget Spitzkoppe) och Dead Vlei med sina 900 år gamla döda träd, där det förr fanns en flod. Sist men inte minst får vi även besöka en av Afrikas viktigaste nationalparker – Etosha – som har ett rikt djurliv med bl.a. den vackra oryxantilopen – Namibias nationaldjur.

Namibia är ett av världens torraste länder men om det kommer lite regn kan vissa ökenområden genomgå en förvandling. I Swakopmund blir det dessutom lite skön avkoppling i småstadsmiljö.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 18 januari 2019
Till 31 januari 2019

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
49.900:-

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks färdledare, Mathias Buskas
 • Flyg t/r Stockholm – Windhoek inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 1 natt på Hilton Windhoek Hotel i Windhoek
 • 1 natt på Camelthorn Kalahari Lodge i Mariental
 • 2 nätter på Sossus Dune Lodge i Sossusvlei
 • 2 nätter på Strand Hotel i Swakopmund
 • 1 natt på Spitzkoppen Lodge i Spitzkoppe
 • 1 natt på Mount Etjo Safari Lodge
 • 1 natt på Etosha Safari Lodge
 • 1 natt på Mokuti Etosha Lodge
 • 1 natt på Okonjima Plains Camp i Okonjima
 • Alla transfers och utflykter enligt program
 • Alla inträden, skatter och avgifter för safariturer enligt program
 • 6 luncher, 1 brunch och 10 middagar (inkl. viss dryck)
 • Dricks till chaufförer och lokala guider
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris

Tillägg

 • Tillägg enkelrum: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • ERV semesterförsäkring, tillägg till hemförsäkringen 650:- per person

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
49.900:-
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
18 jan
Stockholm - Amsterdam
17.20 - 19.35
2 h 15 min
18 jan
Amsterdam - Windhoek
21.30 - 10.50 (+1)
12 hr 20 min
30 jan
Windhoek - Amsterdam
17.40 - 05.05 (+1)
12 hr 25 min
31 jan
Amsterdam - Stockholm
06.50 - 08.55
2 hr 5 min

Vi flyger med KLM, det holländska bolaget. Om ni önskar flyga från Köpenhamn eller Göteborg, vänligen hör av er för information om tidtabell och prisuppgift.

OBS! Planet gör en teknisk mellanlandning i Luanda, Angola (på ca 1,5 timme), på både ut- och hemresan. Vid stoppet sitter man kvar i planet.DAGSPROGRAM

Dag 1 - 18 jan
Avresa till Namibia

Äntligen börjar äventyret! Vårt flyg avgår från Stockholm, Arlanda, kl. 17:20.

Dag 2 - 19 jan
Windhoek

Ankomst till Namibias huvudstad Windhoek kl. 10.50. Transfer till hotellet.

Windhoek har över 350.000 invånare och är belägen nästan exakt mitt i landet, på ca 1700 m höjd. Staden är grundad på 1800-talet och modern bebyggelse blandas med gammal tysk arkitektur. Under eftermiddagen gör vi en kort sightseeing till fots.

Windhoek, Namibia

Kvällens middag äter vi på institutionen Joe’s Beerhouse – ett steakhouse med massor av atmosfär och den lokala faunan på tallriken.

Dag 3 - 20 jan
Camelthorn Kalahari Lodge

Efter frukost ger vi oss iväg från Windhoek och styr kosan mot Kalahari, i vår ”overland truck” – det bästa sättet att ta sig fram i Namibia.

Overland truck Namibia

Dagens mål är staden Mariental och vår lodge, Camelthorn Kalahari Lodge, där vi får vara med om en safaritur i skymningen. Namibia har trots det torra landskapet ett rikt djurliv och till skillnad mot andra länder kommer vi se många djur även utanför nationalparkerna. Under vår första safaritur i Kalahariöknen kan vi räkna med att få se olika antilopdjur som oryx och springbok. Vi hoppas också få se de fascinerande surikaterna som är som mest aktiva i gryningen och skymningen. Har vi tur så finns här stora rovdjur som gepard, hyena och schakal.

Kalahariöknen

Namibia surikater

Kalahariöknen får egentligen för mycket regn för att klassas som en ”riktig” öken. Här är dynerna ofta täckta av vegetation och i början av året till och med en del blommor. Detta gör djurlivet här rikare än i de torrare områdena och det finns mycket att upptäcka under en safaritur. (Kalahari är en fossil öken, där förändrade klimatförhållanden gjort att dynerna inte längre vandrar, utan hålls på plats av växtlighetens rötter.)

Windhoek – Camelthorn Kalahari Lodge: ca. 4 timmar

Dag 4 - 21 jan
Sossus Dunes Lodge

Vi inleder dagen med en timmes “bushman walk”, för att få veta hur de lokala stammarna jagade och överlevde i öknen. Därefter är det dags att bege sig västerut, mot Namib-Naukluft nationalpark. Parken avgränsas i öster av Naukluft Bergen, som når uppemot 2000 m., men det vi kommer hit för är sanden. Namib-öknen är världens äldsta öken och bilder på de fantastiska, jättelika röda dynerna vid Sossusvlei är välkända.

Under våra två dagar här kommer vi att besöka flera platser i detta jättelika ökenområde – både i soluppgång och solnedgång; Dune 45, Elim’s Dune och Dead Vlei, där “skeletten” av döda och helt uttorkade träd sträcker sina bara grenar mot skyn i det som en gång var en oas, vattnad av en flod som sedan ändrade sitt flöde. Allt är en fröjd för ögat och en fotografs dröm.

Namibia Sossusvlei

Sossusvlei

Vid Sossusvlei bor vi på Sossus Dunes Lodge som, förutom att det är en fin lodge med underbar utsikt över landskapet, är den enda lodgen som ligger inne i naturreservatet. Att vi bor här ger oss den stora fördelen att vi kan åka in till sanddynerna innan solen har gått upp. De som bor utanför naturreservatet får inte åka in förrän solen har gått upp och missar därför en väldigt stor del av upplevelsen.

Camelthorn Kalahari Lodge – Sossus Dunes Lodge: ca. 6-7 timmar

Dag 5 - 22 jan
Sossus Dunes Lodge

Tidig morgon åker vi in till den mest lättillgängliga sanddynen, Dune 45, där de som önskar får chansen att klättra upp en bit för att ta del av solens lek med färger och skuggor i sanden. Att möta solljuset uppe på sanddynen är en oförglömlig upplevelse. Vi åker sedan vidare till Dead Vlei där vi tar en kortare promenad den sista biten för att komma till de bildsköna gamla träden. Även om det är varmt när vi promenerar dit är det en torr värme vilket gör det mycket enklare än den klibbigt fuktiga värmen som finns närmare ekvatorn. Vid Dead Vleis ena sida ser vi också den högsta av alla sanddyner, Big Daddy.

Namibia, Sossusvlei

Namibia, Deadvlei

Dag 6 - 23 jan
Strand Hotel Swakopmund

Färden tar oss idag över vida grusslätter.

Namibia Solitaire

På den klassiska handelsstationen i Solitaire äter vi en bit av deras fantastiska äppelpaj och en dryg halvtimme senare gör vi ett stopp vid stenbockens vändkrets. På vägen ut mot kusten passerar vi Khuisebpasset och når under eftermiddagen kuststaden Walvis Bay. Här finns en lagun och området är ett av södra Afrikas viktigaste våtmarker med en enorm mängd fåglar, framför allt flamingos.

Namibia Walvis Bay

Dagens slutdestination är staden Swakopmund, där vi ska bo i två nätter. Staden sägs ofta vara mer tysk än Tyskland och den grundades sent 1800-tal, som en hamnstad i dåvarande tyska Sydvästafrika. Swakopmund har med tiden förvandlats till en trevlig semesterort där det finns ett rikt utbud av restauranger och affärer.

Sossus Dunes Lodge – Strand Hotel Swakopmund: ca. 6 timmar

Dag 7 - 24 jan
Strand Hotel Swakopmund

Heldag i Swakopmund med en rundvandring och ett besök på det lokala museet. Som ni alla kommer att märka när vi väl är på plats i staden så är det en väldigt säker liten stad. Er värd Mathias kommer att visa er runt bland de mysiga gatorna, för att ni sedan själva ska kunna gå runt på egen hand.

Swakopmund ligger vid Atlantkusten och därför går alltid temperaturen ner en del på kvällar och nätter, så en tunnare tröja eller fleece kan vara bra att ha med sig.

Swakopmund

Swakopmund

Dag 8 - 25 jan
Spitzkoppen Lodge

Efter frukost beger vi oss norrut, längs Skelettkusten – denna vackra men ogästvänliga kuststräcka där gamla fartygsvrak delar sista viloplats med valar, sälar och sjömän.

Namibia Skelettkusten

Strax söder om Henties Bay tittar vi på ett skeppsvrak och fortsätter sedan till Cape Cross, där Afrikas största koloni med Kappälssälar finns.

Namibia Cape Cross

Det var också här som den första europén gick iland i Namibia då portugisen Diego Cao landsteg 1496 och reste ett stenkors till den portugisiska kungens ära. Sedan tog det nästan 400 år innan Namibia blev intressant igen för européer.

Dagens slutdestination är Spitzkoppe, berget som har kallats Afrikas Matterhorn. Bergsformationen, ljusspelet när solen går upp och ner, stillheten, stjärnhimlen – allt detta gör Spitzkoppe till vår färdledare Mathias Buskas absoluta favoritplats i Namibia.

Namibia Spitzkoppe

Här ska vi bo bland enorma granitbumlingar i en fantastisk miljö. Även här finns det vilda djur, där den mest intressanta kanske är Dassie (klippgrävling på svenska).

Strand Hotel Swakopmund – Spitzkoppen Lodge: ca. 4-5 timmar

Dag 9 - 26 jan
Mount Etjo Safari Lodge

Vi unnar oss en lite lugn morgon innan vi åker till den lilla staden Omaruru, vid floden med samma namn. Här besöker vi museet som visar den, för de flesta, helt okända historien om två svenska upptäcktsresande på 1800-talet; Charles-John (Karl-Johan) Andersson och Axel Eriksson.

Namibia Omaruru-museum

Därefter fortsätter vi till en av vingårdarna i området för en provsmakning och lunch. Ja man odlar faktiskt vin i detta ökenland, om ändock i liten skala.

Vi styr sedan kosan mot Okonjati Wildlife Sanctuary och Mount Etjo Safari Lodge, Namibias äldsta safarilodge.  Här utspelades ett viktigt kapitel i Namibias kamp för självständighet. I april 1989 träffades representanter för de olika parterna på lodgen, under överseende av sändebud från USA och Sovjetunionen, för att skriva under The Mt Etjo Declaration som ledde till att landet blev självständigt 21 mars 1990.

Det är dock inte därför vi kommer hit utan för den underbara atmosfären, den vänliga personalen och viltvårdsarbetet som utförs i reservatet. Två lejonflockar har p.g.a skador svårt att jaga all mat de behöver och får därför lite extra kött varje kväll. Det här kan man åka med för att titta på.

Spitzkoppen Lodge – Mount Etjo Safari Lodge: ca. 4 timmar

Dag 10 - 27 jan
Etosha Safari Lodge Gondwana Collection

Dagens mål är Namibias stolthet, Etosha National Park – en av Afrikas viktigaste game reserves. Parken består av vidsträckta gräsland, en massiv saltslätt, vilken är resterna av ett uttorkat floddelta, och en varierande vegetation med allt från stora camel thorn trees (acaciaträd) till buskar och olika gräsarter. Djurlivet i Etosha kretsar kring de många naturliga och konstgjorda vattenhål som finns överallt längs vägarna i den enorma parken och här finns alla de vilda djur vi förknippar med safari i Afrika – lejon, giraffer, zebror, elefanter, noshörningar…

Vi bor den här natten på en väldigt fin lodge som ligger strax utanför den södra ingången till parken. På eftermiddagen åker vi in genom Andersson gate för vår första safari i Etosha.

Etosha National Park

Etosha Nationalpark

Mount Etjo Safari Lodge – Etosha Safari Lodge Gondwana Collection: ca. 4-5 timmar

Dag 11 - 28 jan
Mokuti Etosha Lodge

Etosha National Park är stor och vidsträckt. Det finns enormt mycket att se, både vad gäller flora och fauna och geologiskt intressanta företeelser, och därför viger vi två dagar åt parken.

Den här dagen åker vi igenom en stor del av nationalparken. Vi gör många stopp vid olika vattenhål längs vägen och stannar såklart när vi ser något intressant, som vid Etosha Pan som i tidernas begynnelse var en stor sjö men som så småningom förvandlats till en gigantisk saltslätt. Förutom de stora däggdjuren så finns här även väldigt mycket fågel. Speciellt intressant i Etosha är kanske Koritrappen, den tyngsta fågeln i Afrika, den vackra lilabröstade blåkråkan och de små vävarfåglarna som bygger gigantiska bon över hela Namibia. Vi äter lunch ungefär halvvägs på en lodge som ligger mitt i nationalparken, där vi också kan koppla av ett tag när solen är som varmast.

I Etosha National Park bor vi på två olika lodger för att inte behöva köra fram och tillbaka. Denna natt huserar vi alldeles utanför den östra ingången till parken, Von Lindequist Gate.

Namibia Etosha noshörning

Namibia Etosha springbok

Etosha Safari Lodge Gondwana Collection – Mokuti Etosha Lodge: hela dagen (stopp görs när vi ser något intressant)

Dag 12 - 29 jan
Okonjima Plains Camp

Färden fortsätter söderut, till Okonjima Nature Reserve. Reservatet är omgärdat av 96 km stängsel och där innanför finns Africat, grundat tidigt 90-tal. Denna stiftelse ägnar sig åt rehabilitering av några av Namibias rovdjur, bl.a. kattdjur, och arbetar för att få samspelet mellan människa och rovdjur att fungera så bra det bara är möjligt. På eftermiddagen följer vi med några av Africats jeepar och ger oss ut på en leopard-trackingtur. Dessa vackra kattdjur jagar ensamma och tar sig fram över stora områden och man kan därför aldrig garantera ett möte – men om det är någonstans chanserna är stora, så är det här.

Namibia Okonjima leopard

Mokuti Etosha Lodge – Okonjima Plains Camp: ca. 5 timmar

Dag 13 - 30 jan
Hemresa

Tidigt i gryningen ger vi oss ut på ännu ett äventyr, vårt sista under denna resa. Världens snabbaste däggdjur, den skygga geparden, står på agendan. Geparden är starkt utrotningshotad men en väldigt stor andel av Afrikas geparder finns just i Namibia. Vi får här lära oss mer om detta graciösa kattdjur och om hoten och möjligheterna för dess fortsatta överlevnad.

Vistelsen här i Okonjima avslutas vid vår lodge, med en mättande och smakrik brunch, och därefter är det dags att ta farväl av Namibia och Afrika och bege oss till flygplatsen för flyget tillbaka till Sverige. Avresa från Windhoek kl. 17.40.

Okonjima Plains Camp – Windhoek: ca. 5 timmar

Dag 14 - 31 jan
Ankomst Sverige

Efter planbyte i Amsterdam i arla morgonstund är vi tillbaka i Sverige och Stockholm innan klockan hunnit bli 9.

Tack för denna gång!

DELA MED DINA VÄNNER:

Lüftner Cruises

OM

Lüftner Cruises är ett familjeägt rederi som inriktar sig på flodkryssningar på Europas mest betydelsefulla vattenleder. Alla 15 fartyg i Lüftners moderna flotta tar ca mellan 140 och 170 gäster, vilket skapar en familjär atmosfär. Man lär snabbt känna både medresenärer och personal. Kvalitet, service och klassisk elegans är deras ledord.

Fartygen har alla fyra däck, med hytter på de tre undre. Det översta däcket är ämnat åt uteliv, med solstolar, shuffleboard, en bar etc.
På dessa högklassiga, flytande hotell serveras välsmakande måltider tillagade av regionala råvaror efter säsong. Den fina restaurangen ligger på Strauss Deck (däck 2) och rakt ovanför finns panoramabaren med fin utsikt mot omgivningarna (på Mozart Deck). Varje dag bjuds det på musikunderhållning och andra aktiviteter såsom föreläsningar om aktuella ämnen, matlagningsdemonstrationer etc. För den som vill vara fysiskt aktiv finns det ett fitness room ombord. Vid stoppen har man möjlighet att låna fartygets cyklar för egna upptäckter iland.

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:DELA MED DINA VÄNNER:

Hilton Windhoek Hotel 5*

Adress

Rev Michael Scott Street, Windhoek, Namibia

Telefon +264 61 296 2929

Hilton Windhoek ligger i hjärtat av Namibias huvudstad Windhoek, med närhet till historiska sevärdheter såväl som till turistattraktioner. Här finns en takpool med panoramautsikt över staden, ett spa och ett fitnesscenter med vidsträckt utsikt, de utmärkta restaurangerna Ekipa och D´Vine, samt hela tre barer varav en är en trendig takbar.

Alla de luftkonditionerade rummen är varmt och stilfullt inredda i modern afrikansk stil, med minibar, gratis dagstidning och en arbetsplats. Vissa rum har en egen trädgård, i alla badrum finns en regndusch.

Camelthorn Kalahari Lodge 3*

Adress

Namibia

Telefon +264 63 240 855

Camelthorn Kalahari Lodge ligger belägen mellan två röda dyner fyllda med camelthorn-träd, vilka är ett av de mest ikoniska trädarterna i Namibia, och bjuder på utsikt över The Intu Afrika Kalahari Private Game Reserve. Denna del av Kalahariöknen är 10 000 hektar stor och ligger i den sydvästra delen av öknen.

Lodgen består av 12 rustika San-inspirerade rum med halmtak, med egen veranda och eget badrum, som alla har utsikt över trädgården. San-kulturen är en av de äldsta kulturerna i världen och lodgen återspeglar tydligt både platsen och San-folket. Här finns en inbjudande pool, en bekväm lounge, en restaurang och bar samt en boma där härliga brasor sprakar på kvällarna. Njut av en god middag bland dynerna under den fantastiska stjärnhimlen.

Sossus Dune Lodge

Adress

Sossusvlei, Sesriem, Namibia

Telefon +264 81 886 5788

Sossus Dune Lodge från 2007 är byggt främst av trä, duk och halm i en attraktiv ”afro-by”-stil för att smälta in i omgivningarna. Med sanddyner och låglänta berg som närmsta granne ges gästerna en hisnande utsikt över slätterna. Dess läge i Namib-Naukluft National Park är perfekt för att nå Sossusvlei före soluppgången och stanna fram till efter solnedgången.

Lodgen består av 23 chalets som omger huvudbyggnaden och varje hydda har eget badrum och eget trädäck. Vid huvudbyggnaden kan gästerna njuta av svalkande dopp i utomhuspoolen eller ta en drink i baren i loungen. Här finns ingen tillgång till internet så passa på att njuta av den spektakulära afrikanska himlen, när mörkret faller på kvällen. En garanterat stämningsfull upplevelse!

Strand Hotel Swakopmund 4*

Adress

Swakopmund, Namibia

Telefon +264 64 411 4000

Strand Hotel Swakopmund ligger vackert beläget vid havet, med endast 1 minuts promenad till stranden. Här finns två restauranger, en Deli-restaurang och en skaldjursrestaurang, samt ett litet bryggeri som även specialiserar sig på namibiska och tyska kötträtter. Njut av något litet gott att äta och dricka i Loungebaren eller vid paviljongen på stranden.

Det fyrstjärniga hotellet är byggt i två våningar med sammanlagt 125 rum, vilka är elegant inredda med utsikt över havet eller trädgården. Samtliga rum med eget badrum. Hotellets arkitektoniska inspiration har sina rötter i namibisk tysk kolonialhistoria och detta reflekteras genomgående på ett smakfullt, modernt sätt.

Strand Hotel Swakopmund har ett SPA, som erbjuder mängder av olika massagebehandlingar och en takterrass. Här finns även ett gym, som gästerna kan nyttja gratis.

Spitzkoppen Lodge

Adress

Gross, Hentiesbaai, Namibia

Telefon +264 81 149 0827

Spitzkoppen Lodge ligger i periferin av Spitzkoppe inselberg, mellan stora granitblock som skapades för 150 miljoner år sedan. Här har man utsikt över Brandberg- och Erongobergen. Det eleganta boendet består av 15 rymliga, smakfullt inredda chalets, vardera med eget badrum och uteplats. De allmäna områdena är utformade för avkoppling och komfort med en vänlig atmosfär och gästerna kan njuta av solnedgången bakom berget Brandberg.

Lodgen har byggts för att passa in i omgivningarna med en idé om att tältens konturer liknar de omgivande klippformationerna. Man önskar även göra så liten påverkan på omgivningarna som möjligt. Vatten kommer från borrhål och renas av lodgens egen osmosanläggning. Elektricitet tas från en underjordisk kabel ansluten till det nationella nätet, för att säkerställa en minimal störning av landskapet.

Mount Etjo Safari Lodge 3*

Adress

Okonjati, Namibia, Namibia

Telefon +264 67 290 174

Mount Etjo Safari Lodge ligger i hjärtat av Okonjati Game Reserve – ett av de första privata Game Reserves som grundades i Namibia, av världsberömde viltvårdaren Jan Oelofse. Med enorma palmträd i den stora trädgården, vidsträckta grässlätter och en damm där flamingos samlas, är detta en skön tillflyktsort. Etjo betyder också just tillflyktsort. Här finns ett livligt fågelliv och till vattenhålet som man ser från lodgens pool, kommer många av parkens 8000 djur för att dricka dag som natt.

Lodgen består av 22 unika och trevligt inredda rum i afrikansk stil, alla med eget badrum. Några har utsikt över poolen och vattenhålet medan andra har utsikt över trädgården och dammen med flamingos.

Etosha Safari Lodge Gondwana Collection 4*

Adress

Kunene, Namibia, Etosha, Namibia

Telefon +264 67 333 411

Etosha Safari Lodge Gondwana Collection ligger beläget på en kulle, endast 9 km från ingången Anderson Gate till Etosha National Park. Här bjuds en vacker utsikt över den vidsträckta afrikanska savannen. Lodgen består av 65 stugor, samtliga med eget badrum och egen veranda.

Lodgen har hela tre pooler för gästerna att svalka sig i och från det stora trädäcket har man första parkett när det är dags för solnedgång. Njut sedan av middagen under en kupol av stjärnor med en flammande eld som sprakar härligt bredvid.

Mokuti Etosha Lodge 4*

Adress

C38, Mokuti Lodge, Namibia

Telefon +264 61 207 5360

Mokuti Etosha Lodge ligger endast 5 minuters bilresa från den östra Von Lindequist-entrén till Etosha nationalpark, vilket gör den till den lodge som ligger närmast parken. Här välkomnas gästerna till en tropisk oas av frodiga trädgårdar och skogar, vilket ger trovärdighet till namnet Mokuti som betyder ”i skogen”. De charmiga halmtakshusen och två inbjudande pooler adderar till bilden av en oas.

Samtliga rum är nyligen renoverade och vackert inredda, med eget badrum. På lodgen finns ett spa, gym, biljardbord, upplysta tennisbanor och promenadstråk. Även Ontouka reptilpark. Maten som serveras i restaurangerna är typiska för Namibia och även lokal öl finns att välja på. När himlen är vackert stjärnklar inbjuder den öppna afrikanska boman till fantastiska middagar.

Okonjima Plains Camp 3*

Adress

Okonjima Game Reserve, 200 square kilometres amongst Omboroko Mountains, Namibia

Telefon +264 67 290 174

Det familjedrivna Okonjima Plains Camp i Otjiwarongo, vid foten av Omboroko Mountains, var fram till 1993 en boskapsgård med uppfödning. Då det blev allt svårare att få detta att gå runt, och då intresset för Namibia som en turistdestination växte sig allt större, ändrades dock Okonjima till att istället syssla med bevarande av land och djurliv. Idag är Okonjima Plains Camp en lyxig afrikansk safaridestination i hjärtat av Namibia med primärt fokus på rovdjursbevarande genom The AfriCat Foundation.

Här finns matsal, lounge, bar, pool och en liten butik – alla med utsikt över ett vattenhål och Okonjima-slätten. Designen av huvudbyggnaden och rummen, som alla har en egen liten terrass, hedrar områdets tidigare boskapsuppfödning.

DELA MED DINA VÄNNER:

VÄDER, VÄGAR, TRANSPORT etc

Namibia är ett fantastiskt land att besöka och vi kommer att ha fantastiska minnen med oss hem efter denna resa! Dock behöver vi vara medvetna om att detta är Afrika och här är standarder inte desamma som i Europa eller andra västländer. Även om boendestandarden och mat just i Namibia håller en mycket hög europeisk standard så är det Afrika och många som väljer att resa till Afrika reser hit just av den anledningen, att det är annorlunda än vad vi kanske är vana vid hemma. Är man inte beredd på skillnaderna kan det bli en svår ”kulturkrock”.

Vi kommer att färdas långa sträckor på bitvis skumpiga vägar. Tidsangivelsen för respektive sträcka är därmed en uppskattning och kan förkortas/förlängas beroende på vägstandard och antal stopp. Den ”overland truck” vi färdas i har ingen air-condition utan här står öppna sidofönster för luftkonditioneringen. Av säkerhetsskäl görs inga turer efter solnedgången vilket innebär att de istället ofta startar relativt tidigt på morgonen, för att vi ska hinna få ut så mycket som möjligt av dagarna.

Vi befinner oss i Namibia under vad som räknas som en sommarmånad och det kan bli väldigt varmt under dagtid, med temperaturer på 30+ grader beroende på var i landet vi befinner oss. Den afrikanska solen är väldigt stark så ordentligt skydd i form av solskyddsfaktor och tunna, täckande kläder är att rekommendera. Kvällarna och nätterna blir dock svalare så glöm inte att ta med även något varmare kläder. Det kan också komma regn under denna period, så glöm inte regnskydd. Med det sagt så kommer det väldigt lite regn på de flesta platser vi besöker, det är ändå ökenlandskap vi reser genom. Det lilla regn som ev kommer gör samtidigt landet fantastiskt grönt och vackert och migrerande fåglar anländer!

Har vi möjlighet att ha vår packning i mjuka väskor, som tex. duffelbag, vandringsryggsäckar eller resväskor med mjuk utsida, underlättar det packningen i vår ”overland truck”. Packa gärna med en egen vattenflaska. Ur miljösynpunkt är det bra om vi kan fylla på dessa, snarare än att behöva köpa nya hela tiden.

FÄRDLEDARE

Mathias Buskas är en gotlänning som fastnade för den afrikanska kontinenten vid sin första resa dit. Vacker spektakulär natur, möten med människor och intressant nutidshistoria har ofta varit avgörande för hans egna resor och detta stämmer väl in på många länder i Afrika.

Mathias är i grunden utbildad beteendevetare och efter jobb inom det området och inom reseproduktion bor han nu i Porto. Mathias spenderar ett par månader varje år med att leda resor i Afrika och han har varit färdledare på flera resor i just Namibia.

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

18 januari 2019 - 31 januari 2019

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 49.900:-

 • Tillägg enkelrum: På förfrågan
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • ERV semesterförsäkring, tillägg till hemförsäkringen 650:- per person

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se