I regi av Owe Sandström – känd från ”Hur gör djur?”- och en av Sveriges mest meriterade zoologer och djurexperter, genomför Club Eriks även under 2020 två oförglömliga resor i Karen Blixens fotspår.
Äventyret utgår från Kenyas huvudstad Nairobi, vi upplever Aberdare National Park vid Mount Kenyas skogsklädda bergssluttningar och vi tillbringar tid vid Lake Nakurus flamingofyllda stränder. I Great Rift Valley bjuder Lake Naivasha Country Club på avkoppling bland flodhästarna och 350 fågelarter innan det är dags för resans höjdpunkt – Masai Mara National Park.

Med privatflyg anländer vi till lyxiga Governors Camp vid Mara floden, vårt hem på savannen i tre dygn. Tillsammans med Owe och lägrets mycket erfarna guider utforskar vi Masai Mara på nära håll. Här finns cirka 95 däggdjursarter och 450 fågelarter – ett av Afrikas absolut bästa områden för att beskåda vilda djur!


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 17 februari 2020
Till 26 februari 2020
Från 25 februari 2020
Till 5 mars 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Dubbelrum
64.900:- per person

Avreseort

 • Stockholm, Arlanda
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd (Owe Sandström)
 • Flyg Stockholm/Köpenhamn – Nairobi – Stockholm/Nairobi inkl. idag kända skatter och avgifter
 • Privatflyg Naivasha – Governors Camp/Masai Mara – Nairobi
 • 2 nätter på Fairmont Nortfolk Hotel 5* & dayroom sista eftermiddagen och kvällen
 • 1 natt på The Ark Lodge Aberdare Nationalpark 4*
 • 2 nätter på Lake Naivasha Country Club 4*
 • 3 nätter på The Governors Masai Mara Camp 5*
 • Helpension inkl. dryck (vatten, läsk, öl, vin, kaffe, te m.m.) under hela resan
 • Alla transfers enligt program
 • Alla inträden till nationalparker, skatter och avgifter
 • Alla safariturer och utflykter enligt program (Aberdare NP, Nakuru NP, Lake Naivasha & Masai Mara NP)
 • Visum till Kenya (svenska medborgare)
 • Dricks till chaufförer och lokala guider
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris

Tillägg

 • Uppgradering Business Class KLM/Kenya Airways tur/retur 23.900:-
 • Enkelrumstillägg 8.500:-
 • Avbeställningsförsäkring med Gouda RF, 5% av beloppet som ska försäkras

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Dubbelrum
64.900:- per person
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
17 feb / 25 feb
Arlanda - Amsterdam
06.30 - 08.40
2h 10
17 feb / 25 feb
Amsterdam - Nairobi
11.55 - 22.00
8h 05
25 feb / 4 mars
Nairobi - Amsterdam
23.59 - 06.25
8h 26
26 feb / 5 mars
Amsterdam - Arlanda
08.20 - 10.25
2h 05

Vi flyger med KLM via Amsterdam
Uppgradering till Business Class 23.900:- t/r
Avresa från annan ort på förfrågan.DAGSPROGRAM

Dag 1 •
Avresa

Tidig morgon flyger vi från Sverige och efter en mellanlandning i Amsterdam fortsätter vi resan mot Afrika, mer specifikt Nairobi. Vi anländer Nairobi sen kväll och efter en sedvanlig tull- & passkontroll möts vi av vår lokala representant och åker gemensamt till vårt hotell, Fairmont Norfolk Hotel, invigt 1904. Här bodde Karen Blixen vid sin ankomst till Kenya 1914.

Dag 2 •
Nairobi

På morgonen har vi lite fritid för att äta en välsmakande frukost och ett informationsmöte. Efter det är det dags för en tur till det kända ”Karen Blixen Museum” och vi besöker även hennes privata hem. Har man sett ”Mitt Afrika” eller mer känt som ”Out of Africa” så känner man säkerligen till Karen Blixen som tillsammans med sin svenska man drev en kaffefarm mellan 1914 – 1931 i dåvarande Brittiska Östafrika (nuvarande Kenya).

Vi äter en gemensam lunch på Tamambo Karen Blixen Coffee Garden Restuarant innan vi beger oss tillbaka till hotellet där vi har en eftermiddag på egen hand.

På kvällen intar vi en gemensam middag på den brasilianska restaurangen Fogo Gauco.

Dag 3 •
Aberdare National Park

Efter frukost bär det av norrut genom kaffeplantager och små byar. Vi körs av våra chaufförer upp mot foten av Mount Kenya där vi välkomnas till det charmiga Aberdare Country Club, där vi äter lunch. Under eftermiddagen transporteras vi med fyrhjulsdrivna fordon upp till The Ark Lodge som ligger 2 286 meters höjd över havet. The Ark ligger i anslutning till ett vattenhål dit många djur kommer för att dricka vatten under kvällen.

Här bor vi i fina men enkla rum som alla har privat dusch & toalett. Hit får vi endast ta med övernattningskläder samt ett ombyte. Bäst är att ta med en varm pyjamas eftersom det är kyligt här i bergen och nattobservationer sker kontinuerligt vilket gör att alla gäster springer omkring för att se när nya djur anländer till vattenhålet. Det är en mycket speciell känsla att befinna sig så nära djuren i en byggnad som ser ut som Noahs Ark samtidigt som man för viskande samtal vid den sprakande brasan där Afternoon Tea serveras.

Vi kan spana på djuren från generösa terrasser med utsikt över den öppna gläntan. Här finns även en ”bunker” där man kan fotografera t.ex. elefanter mycket, mycket nära.

Kenya Hus Elefanter

Vi äter middag och en del vakar under natten för att se djuren när de kommer fram till den månbelysta gläntan.

Dag 4 •
Lake Naivasha

Efter en tidig frukost och en sista njutbar utsiktsstund åker vi ner igen från de dimhöljda bergens sluttningar till  Aberdare Country Club där våra chaufförer troget väntar på oss. Nu väntar en dag fylld av andra upplevelser.

Vi beger oss mot fågelsjöarna i Lake Nakuru National Park där vi får möjlighet att beundra hur skaror av Flamingos belägrar sjöarna. Efter lunchen har vi möjlighet att promenera längs sjöns indragna vattenbryn för att komma så nära de vackra rosafärgade fåglarna som möjligt. Efter en kort så kallad ”game drive” där vi får möjlighet att se flodhästar, vattenbufflar och olika sorters antiloper och gaseller, kör vi genom den bördiga Rift Valley mot vårt boende för natten, fantastiska  Lake Naivasha Country Club. Detta är också platsen där Karen Blixen firade sin smekmånad.  Vi avslutar kvällen med en gemensam middag på hotellet.

Kenya Buffel Flamingos

Dag 5 •
Lake Naivasha

Efter frukosten på hotellet åker vi på en båttur till Crescent Island för en halvdagstur på ön. Det är en av de få platserna i Rift Valley där du kan promenera bland giraffer, zebror, vattenbockar, antiloper och otaliga fågelarter. De berömda flygscenerna i filmen ”Out of Africa” med Meryl Streep och Robert Redford inspelades just här på Crescent Island.

Vi anländer tillbaka till hotellet lagom till lunch. Eftermiddagen spenderas på egen hand. Kanske en pool-safari  a la Owe? (alltså ligga vid poolen och spana in fåglar)

Dag 6-8 •
Masai Mara National Game Reserve

Efter en tidig frukost är det dags att bege sig mot resans stora höjdpunkt – Masai Mara National Park och lyxiga Governors Camp. Med privatflyg anländer vi till vårt läger strax innan lunch. När alla installationsbestyren är avklarade njuter vi av stillheten & närheten till naturen – vem vet det kanske kommer en elefant genom lägret!

Under eftermiddagen ger vi oss ut på safari med Owe Sandström för att utforska savannens hemligheter i världens största naturreservat – Masai Mara National Park. Här lever närmare 95 olika däggdjursarter och cirka 450 fågelarter. Här kan man se väldiga hjordar av gnu-antiloper, zebror & bufflar. De förflyttar sig i takt med årstiderna för att hitta nytt friskt gräs och i deras fotspår följer rovdjuren.
Ingen annanstans i Afrika är förutsättningarna bättre för den som vill beskåda vilda djur! Här i Masai Mara producerar BBC alltjämt sina fantastiska dokumentärer om den afrikanska savannen.

Vi bor som sagt på Governors Camp, ett brittiskt äventyrsläger i kolonialstil som byggdes 1972. Här bor man bekvämt i lyxigt inredda och golvförsedda stationära canvastält. Sängarna är bäddade med svala och inbjudande lakan. Varje tält har en egen dusch samt toalett.

Första frukosten serveras i form av te eller kaffe samt ingefärsskorpor direkt vid tältet av servicepersonalen en god stund innan de första solstrålarna bryter mörker så att vi hinner smyga ut på ”Early Morning Safari” som ger tillfälle att se giraffernas siluetter mot morgonrodnaden eller se lejonens morgonbestyr.

Våra vakter mot de vilda djuren är de resliga och vackra masaierna som sedan årtusenden har vaktat sina små byar med samma kunnighet & stolthet som de nu vaktar oss.

Kenya Masai Mara Giraffer

Under dessa dagar kommer vi att dels varje morgon före soluppgången åka ut med våra chaufförer på ”Early Morning Safari” i cirka 3 timmar – därefter smakar den engelska frukostbuffén helt underbart. Den intas utomhus vid Mara River och vår utsikt är en oändlig savann där elefanthjordar och giraffer betar samtidigt som zebra- & gnu-hjordar  över formationer inför sin långa marsch mot Tanzania. Efter frukost bär det av iväg på ytterligare en tur fram till lunch cirka 12.30. Därefter vilar (eller solar) vi alla – både djur och människor- tills det är dags för eftermiddagssafari cirka 15.00 som pågår fram till solnedgång.

Kenya Masai Mara Gepard

Förutom detta kan man istället mot tillägg en morgon göra en ”walking safari” eller en luftballongtur. Dessa båda utflykter tar en förmiddag i anspråk och avslutas med en ”bush-breakfast” med champagne!

Dag 9 •
Masai Mara - Nairobi - hemresa till Sverige

Under förmiddagen flyger vi, med privatflyg tillbaka till Nairobi. På flygplatsen möts vi upp av vår lokala representant  innan vi checkar in på The Norfolk Hotel. Alla gäster får en så kallad ”day room” som ni disponerar över till vår avresa till flygplatsen inför hemresan till Sverige senare ikväll.

Under kvällens avslutningsmiddag på hotellets restaurang Tatu summerar och reflekterar vi över alla oförglömliga upplevelser vi har varit med om i fantastiska Kenya.

 

Dag 10 •
Hemresa

Under förmiddagen landar vi på Arlanda fulla med nya upplevelser & minnen för livet!

DELA MED DINA VÄNNER:

Owe Sandström

Owe

Karl Owe Sandström, född 1944, är en svensk kläddesigner och lärare. Han har bland annat
designat samtliga Abbas scenkläder förutom ”Waterloo”-kostymerna i Brighton 1974.

Sandström är även känd från TV då han bland annat medverkade i programmet
Söndagsöppets avdelning ”Hur gör djur” på 1990-talet. Han har i många år undervisat inom
naturbruksprogrammet på Spånga gymnasium i Stockholm, med specialisering på tropiska djur.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:DELA MED DINA VÄNNER:

Hotell i Kenya

Adress
Telefon

Fairmont The Norfolk
Harry Thuku Road, 00200 Nairobi

Klicka här för hotellets hemsida

Fairmont The Norfolk ligger i en tropisk trädgård och erbjuder lyxiga rum i en kolonial byggnad från tidigt 1800-tal.
Hotellet har ett fitnesscenter med bastu, 6 restauranger och en uppvärmd utomhuspool.

De elegant inredda rummen har platt-TV, badrum i marmor och utsikt över den omgivande trädgården.
De rymligare sviterna har en separat sällskapsdel och vissa har även en stor möblerad terrass.

The Norfolk har ett modernt amerikanskt steak house, en restaurang vid poolen och en klassiskt inredd vinbar som serverar smårätter.

Den historiska restaurangen och baren Lord Delamere Terrace erbjuder en internationell à la carte-meny och ett urval av drycker. WiFi är gratis.

Shopping och kulturella utflykter i Nairobi kan ordnas i 24-timmarsreceptionen.

pool Kenya, safari

Norfolk hotell kenya

 


The Ark Lodge
Aberdare National Park, 00100 Nyeri,

Klicka här för hotellets hemsida

Noah Ark ligger i hjärtat av Aberdare nationalpark, i Nyeri. Boendet har utsikt över ett vattenhål
och saltvattendrag som lockar en mängd olika vilda djur. Här finns fyra utsiktsplatser, bland annat en bunker på markplan.

Rummen på Noah Ark är byggda som hytter och har eget badrum med dusch och gratis badprodukter.
WiFi är gratis i de allmänna utrymmena.

Frukost och middag serveras i hotellets restaurang, som antingen erbjuder en buffé eller en fast meny.
Lunch serveras på systerhotellet The Ark. Lunch kan ordnas på Noah Ark efter överenskommelse.
Du kan också njuta av en drink i baren.

Som gäst kan du även besöka biblioteket eller strosa runt i presentbutiken.

Ark Lodge

Hotell The Ark Lodge room safari kenya


Lake Naivasha Country Club
South Lake Road, 00100 Naivasha

Klicka här för hotellets hemsida

Country Club ligger vid Naivashasjön och har en pool och ett spa. Anläggningen ligger 100 km från Nairobi
och organiserar en mängd aktiviteter som rör det omgivande djurlivet.

Lake Naivasha Country Club har elegant inredning med klinkergolv samt möbler i trä.
Alla boendealternativ har egna badrum. Vissa har en balkong med utsikt över trädgården.

Restaurangen serverar à la carte-rätter och bufféer tillagade av egenproducerad frukt och grönsaker.
En generös frukostbuffé serveras varje morgon. Här finns även en bar och grillmöjligheter.

Aktiviteter som anordnas på Club Naivasha Lake är bland annat besök till Crescent Island Private Sanctuary,
som ligger 25 minuter bort med båt. Tre dagliga promenader med fågelskådning arrangeras också.

Lake Navisha Kenya

Pool Lake Navisha


Governors’ Camp
Masai Mara National Reserve, Masai Mara

Klicka här för hotellets hemsida

Omgivningarna är magiskt vackra. Governors Camp ligger inbäddat i växtligheten längs den slingrande floden Mara.
Maraflodens vatten ger er ett rikt fågelliv och flodhästar och krokodiler tätt inpå knuten där ni bor.
Governors Camp ligger i hjärtat av Kenyas Masai Mara National Reserve.

Campen består av 37 tält där vissa har utsikt över floden och vissa över den vidsträckta savannen.
Alla tält har eget badrum med rinnande varmt och kallt vatten och riktiga toaletter.
Governors Camp har ett bartält med utsikt över floden och ett restaurangtält med utsikt över Masai Maras vidsträckta slätt.

När campen först uppfördes 1972 satte den standarden för lyxiga tented camps. Idag är den fortfarande en av Afrikas bästa camper

Goveners Camp Kenya

tält bar safari Kenya

DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm, Arlanda
Köpenhamn

Resdatum*

17 februari 2020 - 26 februari 2020
25 februari 2020 - 5 mars 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Dubbelrum: 64.900:- per person

 • Uppgradering Business Class KLM/Kenya Airways tur/retur 23.900:-
 • Enkelrumstillägg 8.500:-
 • Avbeställningsförsäkring med Gouda RF, 5% av beloppet som ska försäkras

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se