I regi av Owe Sandström – känd från ”Hur gör djur?”- och en av Sveriges mest meriterade zoologer och djurexperter, genomför Club Eriks en oförglömlig resa i Karen Blixens fotspår. Äventyret utgår från Kenyas huvudstad Nairobi, vi upplever Aberdare National Park vid Mount Kenyas skogsklädda bergssluttningar och vi tillbringar tid vid Lake Nakurus flamingofyllda stränder. I Great Rift Valley bjuder Lake Naivasha Country Club på bra avkoppling bland flodhästarna och 350 fågelarter innan det är dags för resans höjdpunkt – Masai Mara National Park.

Med privatflyg anländer vi lyxiga Governors Camp vid Mara floden, vårt hem på savannen i tre dygn. Tillsammans med Owe och lägrets mycket erfarna guider utforskar vi Masai Mara på nära håll. Här finns cirka 95 däggdjursarter och 450 fågelarter – ett av Afrikas absolut bästa områden för att beskåda vilda djur!


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 18 februari 2019
Till 27 februari 2019

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Dubbelrum
56 900: - endast 2 platser kvar

Avreseort

 • Stockholm, Arlanda
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd (Owe Sandström)
 • Flyg Stockholm/Köpenhamn – Nairobi – Stockholm/Nairobi inkl. idag kända skatter och avgifter
 • Privatflyg Naivasha – Governors Camp/Masai Mara – Nairobi
 • 3 nätter på Fairmont Nortfolk Hotel 5*
 • 1 natt på The Ark Lodge Aberdare Nationalpark 4*
 • 2 nätter på Lake Naivasha Country Club 4*
 • 3 nätter på The Governors Masai Mara Camp 5*
 • Helpension inkl. dryck (vatten, läsk, öl, vin, kaffe, te m.m.) under hela resan
 • Alla transfers och safariturer enligt program
 • Alla inträden till nationalparker, skatter och avgifter
 • Alla safariturer och utflykter enligt program (Aberdare NP, Nakuru NP, Lake Naivasha & Masai Mara NP)
 • Visum till Kenya (svenska medborgare)
 • Dricks till chaufförer och lokala guider
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris

Tillägg

 • Uppgradering Business Class KLM/Kenya Airways tur/retur 18.900:-
 • Enkelrumstillägg 7500:-
 • Avbeställningsförsäkring med Gouda RF, 5% av beloppet som ska försäkras

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Dubbelrum
56 900: - endast 2 platser kvar
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
18 feb
Arlanda - Amsterdam
06.30 - 08.35
2h 05
18 feb
Amsterdam - Nairobi
11.45 - 21.50
8h 05
27 feb
Nairobi - Amsterdam
08.05 - 14.50
8h 45
27 feb
Amsterdam - Arlanda
17.00 - 19.05
2h 05

Vi flyger med KLM & Kenya Airways.
Avresa från annan ort eller uppgradering till Business Class på förfrågan.DAGSPROGRAM

Dag 1 • 18 februari
Avresa

Tidig morgon flyger vi från Sverige och efter en mellanlandning i Amsterdam fortsätter vi resan mot Afrika, mer specifikt Nairobi. Vi anländer Nairobi sen kväll och efter en sedvanlig tull- & passkontroll möts vi av vår lokala representant och åker gemensamt till vårt hotell, Fairmont Norfolk Hotel.

Dag 2 • 19 februari
Nairobi

På morgonen har vi lite fritid för att äta en välsmakande frukost efter det är det dags för en tur till det kända ”Karen Blixen Museum”. Har man sett ”Mitt Afrika” eller mer känt som ”Out of Africa” så känner man säkerligen till Karen Blixen som tillsammans med sin svenska man drev en kaffefarm mellan 1914 – 1931 i dåvarande Brittiska Östafrika (nuvarande Kenya).

Vi äter en gemensam lunch på Tamambo Karen Blixen Coffee Garden Restuarant innan vi beger oss tillbaka till hotellet där vi har en eftermiddag på egen hand.

På kvällen möts vi upp för att åka till den brasilianska restaurangen Fogo Gauco för en gemensam middag.

Dag 3 • 20 februari
Aberdare National Park

Efter frukost bär det av norrut genom kaffeplantager och små byar. Vi körs av chaufförer upp mot foten av Mount Kenya där vi välkomnas till det charmiga Aberdare Country Club där vi äter lunch. Under eftermiddagen transporteras vi med fyrhjulsdrivna fordon upp till The Ark som ligger 2 286 meters höjd över havet. The Ark är ett så kallat Treetophotel som ligger i anslutning till ett vattenhål dit många djur kommer för att dricka vatten under kvällen.

Här bor vi i enkla rum som alla har privat dusch & toalett. Hit får vi endast ta med övernattningskläder samt ett ombyte. Bäst är att ta med en varm pyjamas eftersom det är kyligt här i bergen och nattobservationer sker kontinuerligt vilket gör att alla gäster springer omkring för att se när nya djur anländer till vattenhålet. Det är en mycket speciell känsla att befinna sig så nära djuren i en byggnad som ser ut som Noahs Ark samtidigt som man för viskande samtal vid den sprakande brasan där Afternoon Tea serveras.

Vi kan spana på djuren från generösa terrasser med utsikt över den öppna gläntan. Här finns även en ”bunker” där man kan fotografera t.ex. elefanter mycket, mycket nära.

Kenya Hus Elefanter

Vi äter middag och en del vakar under natten för att se djuren när de kommer fram till den månbelysta gläntan.

Dag 4 • 21 februari
Lake Naivasha

Efter en tidig frukost och en sista njutbar utsiktsstund åker vi ner igen från de dimhöljda bergens sluttningar till  Aberdare Country Club där våra chaufförer troget väntar på oss. Nu väntar en dag fylld av andra upplevelser.

Vi beger oss mot fågelsjöarna i Lake Nakuru National Park där vi får möjlighet att beundra hur skaror av Flamingos belägrar sjöarna. Efter lunchen i picknickform om vädret tillåter, har vi möjlighet att promenera längs sjöns indragna vattenbryn för att komma så nära de vackra rosafärgade fåglarna som möjligt. Efter en kort så kallad ”game drive” där vi får möjlighet att se flodhästar, vattenbufflar och olika sorters antiloper och gazeller, kör vi genom den bördiga Rift Valley mot vårt boende för natten, fantastiska  Lake Naivasha Country Club. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag på hotellet.

Kenya Buffel Flamingos

Dag 5 • 22 februari
Lake Naivasha

Efter frukosten på hotellet åker vi på en båttur till Crescent Island för en halvdagstur på ön. Det är en av de få platserna i Rift Valley där du kan promenera bland giraffer, zebror, vattenbockar, antiloper och otaliga fågelarter.

Vi anländer tillbaka till hotellet lagom till lunch. Eftermiddagen spenderas på egen hand. Kanske en poolsafari (alltså ligga vid poolen och spana in fåglar)

Dag 6-8 • 23-25 februari
Masai Mara National Game Reserve

Efter en tidig frukost är det dags att bege sig mot resans stora höjdpunkt – Masai Mara National Park och Governors Camp. Med privatflyg anländer vi till vårt läger strax innan lunch. När alla installationsbestyren är avklarade äter vi lunch och njuter av stillheten & närheten till naturen – vem vet det kanske kommer en elefant genom lägret!

Under eftermiddagen ger vi oss ut på safari med Owe Sandström för att utforska savannens hemligheter i världens största naturreservat – Masai Mara National Park. Här lever närmare 95 olika däggdjursarter och cirka 450 fågelarter. Här kan man se väldiga hjordar av gnu-antiloper, zebror & bufflar. De förflyttar sig i takt med årstiderna för att hitta nytt friskt gräs och i deras fotspår följer rovdjuren. Ingen annanstans i Afrika, möjligen med undantag för Tanzania, är förutsättningarna bättre för den som vill beskåda vilda djur!

Vi bor som sagt på Governors Camp, ett brittiskt äventyrsläger i kolonialstil som byggdes 1972. Här bor man bekvämt i lyxigt inredda och golvförsedda stationära canvastält. Sängarna är bäddade med svala och inbjudande lakan. Varje tält har en egen dusch samt toalett. Det finns dock ingen elström, därför lagas all mat över öppen eld och vi använder oss av fotogenlampor.

Första frukosten serveras i form av te eller kaffe samt ingefärsskorpor direkt vid tältet av servicepersonalen en god stund innan de första solstrålarna bryter mörker så att vi hinner smyga ut på ”Early Morning Safari” som ger tillfälle att se giraffernas siluetter mot morgonrodnaden eller se lejonens morgonbestyr.

Våra vakter mot de vilda djuren är de resliga och vackra masaierna som sedan årtusenden har vaktat sina små byar med samma kunnighet & stolthet som de nu vaktar oss.

Kenya Masai Mara Giraffer

Under dessa dagar kommer vi att dels varje morgon före soluppgången åka ut med våra chaufförer på ”Early Morning Safari” i cirka 3 timmar – därefter smakar den engelska frukostbuffén helt underbart. Den intas utomhus vid Mara River och vår utsikt är en oändlig savann där elefanthjordar och giraffer betar samtidigt som zebra- & gnuhjordar  över formationer inför sin långa marsch mot Tanzania. Efter frukost bär det av iväg på ytterligare en tur fram till lunch cirka 12.30. Därefter vilar (eller solar) vi alla – både djur och människor- tills det är dags för eftermiddagssafari cirka 15.00 som pågår fram till solnedgång.

Kenya Masai Mara Gepard

Förutom detta kan man istället mot tillägg en morgon göra en ”walkingsafari” eller en luftballongtur. Dessa båda utflykter tar en förmiddag i anspråk och avslutas med en ”bush-breakfast” med champagne!

Dag 9 • 26 februari
Masai Mara - Nairobi

Under förmiddagen flyger vi, med privatflyg tillbaka till Nairobi. På flygplatsen möts vi upp av vår lokala representant och åker en guidad city-tur innan vi checkar in på The Norfolk Hotel för en natt. Resten av dagen spenderas på egen hand.

På kvällen äter vi en gemensam avslutningsmiddag på Nairobis välkända Carnivore Restaurant.

Dag 10 • 27 februari
Hemresa

Efter en tidig utcheckning åker vi en gemensam transfer till flygplatsen för att flyga hem till Sverige igen. Vi beräknas landa på Arlanda på kvällen fulla med nya upplevelser & minnen för livet!

DELA MED DINA VÄNNER:

Emerald Princess

Som en juvel i Princess-kronan erbjuder Emerald Princess allt du kan förvänta dig av ett modernt, lyxigt skepp.
Liksom för de flesta av våra fartyg handlar det om val. Här kan du välja att äta på flera olika restauranger som
både erbjuder traditionella menyer och specialiteter, som omtyckta Sabatini’s.

Besök Lotus Spa och njut av någon av de många behandlingarna och Lotus gym där du kan bättra på balansen
till det rika måltidsutbudet. Du kommer att njuta av filmer på bion ”Movies under the Stars”
och på det här fartyget finns närmare 900 hytter med balkong.

FAKTA
Byggår: 2007
Renoverat: 2015
Hytter: 1.541
Besättning: 1.200
Passagerare: 3.080
Antal däck: 19
Längd: 290 meter

Några av specifikationerna för Star Princess:

 • 4 Pooler
 • 9 Jacuzzi

 

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm, Arlanda
Köpenhamn

Resdatum*

18 februari 2019 - 27 februari 2019

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Dubbelrum: 56 900: - endast 2 platser kvar

 • Uppgradering Business Class KLM/Kenya Airways tur/retur 18.900:-
 • Enkelrumstillägg 7500:-
 • Avbeställningsförsäkring med Gouda RF, 5% av beloppet som ska försäkras

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se