Följ med oss på denna härliga resa med fantastiska Star Clipper – ett vackert segelfartyg där man får uppleva traditioner från det förflutna  som går hand i hand med dagens bekvämligheter.

Vi startar resan i Phuket, där vi blandar strandliv med sevärdheter. Efter några dagar här kliver vi ombord på stiliga Star Clipper.

När vi seglar vidare bland de thailändska paradisöarna får vi njuta av kristallklart vatten, kritvita stränder och korallrev med färgglada fiskar. I Malaysia får vi uppleva multikulturella Penang och Malacca, där gammalt möter nytt. Resan avslutas med ett par dagar

 

 

 

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 13 februari 2019
Till 25 februari 2019

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Clipper Deck
53 500: -

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Phuket//Singapore – Stockholm inkl. idag kända skatter och avgifter
 • 2 nätter på Beyond Resort Kata Beach 4+* inkl. frukost
 • Utflykt inkl. lunch i Phuket enligt program
 • 7 nätters segelkryssning ombord på Star Clipper
 • Helpension ombord exkl. dryck
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • 2 nätter på 4+* hotell i Singapore inkl. frukost
 • Utflykt inkl. lunch i Singapore enligt program
 • Avslutningsmiddag inkl. dryck i Singapore
 • Alla transfers enligt program
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Club Eriks lojalitetsbonus på 2% (värdecheck erhålles efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg: 23 500: –
 • Tillägg Business Class Qatar Airways 17.900:-
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 610:- per person

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Clipper Deck
53 500: -
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
13 feb
Stockholm, Arlanda - Doha
08.05 - 16.15
6h10
13 feb
Doha - Phuket
19.25 - 06.20+1
6h55
25 feb
Singapore - Doha
10.55 - 14.30
8h
25 feb
Doha - Stockholm, Arlanda
15.35 - 20.05
6h30

Vi flyger med Qatar Airways! Tillägg Business Class 17.900:- per person


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
16 feb
Phuket, Patong Bay, Thailand
-
- 22.00
17 feb
Ko Similan, Similan Island, Thailand
- 12.00
- 18.00
18 feb
Phang Nga Bay, Thailand
- 09.30
- 11.30
18 feb
Ko Hong, Thailand
- 12.00
- 18.00
19 feb
Ko Adang, Butang Group, Thailand
- 10.00
- 18.00
20 feb
Penang, Malaysia
- 08.30
- 19.30
21 feb
Till Havs
-
-
22 feb
Malacca, Malaysia
- 08.00
- 16.00
23 feb
Singapore
- 07.30
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 - 13 feb
Avresa från Sverige

Vi lämnar Sverige tidig morgon för att flyga till Phuket i Thailand.

Dag 2 - 14 feb
Ankomst Phuket

Tidig morgon landar vi i Phuket, Thailand. Efter vi gått igenom passkontroller och hämtat ut vårt bagage möts vi upp av vår lokala guide. Vi åker direkt till vårt vackert belägen hotell, Beyond Resort Kata Beach 4*+, där våra deluxe-rum är redo för incheckning.

Resten av dagen är ledig för strandliv, promenader, shopping m.m.

Dag 3 - 15 feb
Phuket, Thailand

Heldag i Kata Beach för sol, bad och utflykter runt Phuket ön. Konsultera gärna vår lokalguide för tips på aktiviteter & utflykter.

Dag 4 - 16 feb
Phuket, Thailand

Under förmiddagen checkar vi ut från vårt hotell och gör en rundtur på ön med guide och lunch. Vi besöker en gummiplantage där vi får även se hur det går när man tappar latex ur träden för att producera naturgummi. Färden går vidare mot Tong Sai Nationalparken där vi träffar volontärer från Gibbon Rehabilitation Project och lär oss mer om deras arbete med att skydda & rehabilitera den minsta människoapan, Gibbonapan. Efter en gemensam lunch besöker vi en cashewnötfabrik, cashewnöten är en viktigt inkomstkälla i Thailand. Vi avslutar turen med ett besök på Wat Prathong, ett av de äldsta buddhisttemplen i Phuket innan vi tar oss till hamnen för incheckning på segelfartyget, Star Clipper.

Dag 5 - 17 feb
Ko Similan (Similan Island), Thailand

I början av denna resa seglar vi in bland Similanöarna som endast nås sjövägen genom Andamansjön. Dessa öar skyddas numera av ett naturreservat vid namn Mu Ko Similan och myndigheterna försöker bevara det sköra växt- och djursamhället genom att helt förhindra tillträde under monsunsäsongen (maj-oktober). Det unika ekosystemet på de elva öarna i denna arkipelag ger en fantastik möjlighet att varsamt och med respekt skymta ett spännande djurliv både ovan och under vattenytan. Spendera första dagen på kryssningen med vyer som uppfyller era sydostasiatiska drömmar! 

Dag 6 - 18 feb
Phang Nga Bay & Ko Hong, Thailand

Lodräta havsberg kilar abrupt upp ur havet när vi stävar in i Phang Nga Bay, viken mellan Phuket och Krabi där en för ca 10 000 år sedan, innan vattennivåerna nådde dagens höjder, kunde promenera mellan kusterna. Liksom ovannämnda turistmål är viken välkänd för sina vackra, vita stränder och ljuvliga korallrev.

Ta tillfället i akt att göra en heldagsutflykt till James Bond Island, ön som användes under inspelningen av Mannen med den gyllene pistolen. Turen börjar i Phang Nga på förmiddagen och avslutas i Ko Hong på eftermiddagen dit fartytget förflyttat sig, och arrangeras av Star Clipper själva. Alternativt väljer man att stanna kvar på fartyget eller att gå av ett par timmar för att sedan åka med fartyget till Ko Hong.

Karibien Centraamerika Sköldpadda Kryssningar

På Ko Hong möter ni en av de vackraste vikarna i området och som kännetecknas för sin inre lagun som nås via en ca 10 m vid öppning, varefter ön upprättat sitt namn, då hong betyder rum. Ko Hong är del av den thailändska skärgården och kallas inte sällan för Krabihavets smaragd.

Dag 7 - 19 feb
Ko Adang, Butan Group, Thailand

Vi har under natten rört oss från en grönskande ögrupp till en annan i de sydligaste delarna av Thailands övärld, till Ko Adang. Hela ön tillhör Tarutaos Marina Nationalpark så vänta er en nästintill orörd strandfälla som riskerar att få er att inte vilja återvända hem. Förutom några bungalows på stranden och campingområden finns minimalt med liv på ön. Insup den sansade tillvaron och passa verkligen på att vila upp er på de rofulla stränderna.

Dag 8 - 20 feb
Penang, Malaysia

Ett multikulturellt samhälle möter oss i denna hamn där malaysier, kineser, indier & européer alla har satt sin egen prägel på arkitektur, restauranger och levnadssätt tack vare sin långa historia av handel. Tillsammans med vårt nästa stopp, Malacka, utsågs George Town till ett världsarv 2008.

Penang består både av kustlandet i öst och av ön med samma namn där George Town är huvudstad. Besök något av de många unika kinesiska tempel som finns här, de indiska kvarteren ”Little India” eller den botaniska trädgården. Promenera runt i staden för att se den fantastiska gatukonst som Ernest Zacharevic skapat genom att bland annat interagera föremål med väggmålningar, eller hyr en cykel för att hinna se alla 52 stycken. Vi lägger till i sundet fram till halv åtta kvällstid så det finns gott om tid att utforska Penang.

Dag 9 - 21 feb
Till havs

Idag seglar vi genom Malackasundet, längs med Malaysias västkust och passerar bland annat Kuala Lumpur i vår färd mot Malacka.

Dag 10 - 22 feb
Malacka, Malaysia

Här glider vi in i hamnen i Malacka på morgonkvisten. Malacka är både delstat och en stad i västra Malaysia som är enkel att ta sig runt till fots. Som den inofficiella historiska huvudstaden i Malaysia är Malacka en eklektisk blandning av traditioner, sedvänja, mat och livsstil. Staden präglas av  kyrkor, fort och palats från kolonialtiden, sida vid sida med moderna shoppingcentrum och Street Food marknader á la Asien.

Dag 11 - 23 feb
Singapore

Resan fulländas i Singapores hamn tidigt denna morgon. Republiken Singapore är en ö-nation och stadsstat och Sydostasiens minsta land. Här har man en av Asiens högsta levnadsstandarder. Singa (lejon) och pura (stad) blev en brittisk kronkoloni 1867 och fick officiell suveränitet 1965. Staden är belägen en grad norr om ekvatorn och präglas av en kulturell mångfald med kinesiska, malajiska, indiska, eurasiska & arabiska grupper.

Efter en god frukost vinkar vi adjö till fartyget för denna gång och åker på en sightseeingtur i staden, som avslutas med lunch. Efter lunchen checkar vi in på vårt hotell. Kvällen är fri för aktiviteter.

Dag 12 - 24 feb
Singapore

Idag får vi ytterligare en dag där vi kan utforska staden på egen hand i lugn och ro. På kvällen möts vi för en gemensam avslutningsmiddag. 

Dag 13 - 25 feb
Singapore, hemresedag

Efter frukosten checkar vi ut för att gemensamt ta oss till flygplatsen för hemresa tillbaka till Skandinavien där vi landar på kvällen!

DELA MED DINA VÄNNER:

Star Clipper & Star Flyer

Star Clipper och Star Flyer – de sanna Clipperfartygen som speglar sina stolta arv i varje tum av dess polerade mässing och glänsande metall. Stig ombord på ett unikt fartyg och upplev traditioner från det förflutna som går hand i hand med dagens bekvämligheter. Star Clipper och Star Flyer är moderna kryssningsfartyg på alla sätt och de har skapats för passagerare som älskar lyx, men även traditioner och romantik från den legendariska eran av segelfartyg. Clipperfartygen är båda 360 fot långa och för bästa komfort tar de bara 170 gäster.

Sail and deck plan Star ClipperTeknisk data

Tonnage:                            2,298
Längd:                                360 fot
Beam:                                 50 fot
Draft:                                  18.5 fot
Seglingsyta:                       36,000 kvadratfot
Masthöjd:                           226 fot
Personal:                            72
Passagerarkapacitet:        170
Master:                               4 Master, 16 Segel

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

13 februari 2019 - 25 februari 2019

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Clipper Deck: 53 500: -

 • Enkelhyttstillägg: 23 500: –
 • Tillägg Business Class Qatar Airways 17.900:-
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 610:- per person

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se