Vi besöker unika Påskön med sina världskända och mytomspunna statyer och fortsätter till Franska Polynesiens paradisöar. Vi seglar förbi Pitcairn – världens folkfattigaste självstyrande område med färre än 50 invånare. I Polynesien njuter vi av de kritvita stränderna på Fakarava, vackra Rangiroa, och sagolika Bora Bora. Vi besöker även både Raiatea och grönskande Moorea, innan vi når Tahiti.

Oceania Påskön


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 14 januari 2018
Till 6 februari 2018

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Concierge Veranda
96.900:-
Penthouse Suite
109.900:-

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm/Köpenhamn – Lima &  Papeete -Los Angeles – Stockholm/Köpenhamn inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 2 nätter på hotell 4* i Lima, inkl. frukost
 • Guidad dagstur i Lima
 • 1 lunch och 1 middag i Lima
 • 18 nätters kryssning ombord Oceania Marina, del i dubbelhytt i vald kategori
 • Helpension ombord inkl. House Beverage Package (lunch & middag)
 • 24 h room-service ombord
 • gratis internet ombord på Oceania Marina
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • 1 natt på hotell 4* i Papeete, inkl. frukost
 • Guidad tur i Papeete med lunch
 • 1 natt på hotell 4* i Los Angeles inkl. frukost
 • Alla transfers mellan hotell, flygplatser och fartyg enligt program
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans pris

Tillägg

 • Tillägg Enkelhytt: på förfrågan (Concierge Veranda)
 • Tillägg Enkelhytt: på förfrågan (Penthouse Suite)
 • Uppgradering Air France Premium Economy 8.500:- per person
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 1.010:- per person
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Concierge Veranda
96.900:-
Penthouse Suite
109.900:-
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
14 jan
Stockholm – Paris
06.20 – 09.05
2h 45
14 jan
Paris – Lima
10.30 – 16.55
12h 25
4 feb
Papeete - Los Angeles
08.25 - 18.35
8h 10
5 feb
Los Angeles - Paris
15.30 - 11.15+1
10h 45
6 feb
Paris - Stockholm
15.10 - 17.40
2h 30


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
16 jan
Lima/Machu Picchu (Callao), Peru
- Stig ombord
- 18.00
17 jan
Pisco, Peru
- 08.00
- 18.00
18 jan
Till havs
-
-
19 jan
Till havs
-
-
20 jan
Till havs
-
-
21 jan
Till havs
-
-
22 jan
Hanga Roa, Påskön
- 08.00
-
23 jan
Hanga Roa, Påskön
-
- 16.00
24 jan
Till havs
-
-
25 jan
Till havs
-
-
26 jan
Pitcairn Island
-
-
27 jan
Till havs
-
-
28 jan
Till havs
-
-
29 jan
Fakarava, Franska Polynesien
- 08.00
- 17.00
30 jan
Rangiroa, Franska Polynesien
- 08.00
- 16.00
31 jan
Bora Bora, Franska Polynesien
- 09.00
- 23.00
1 feb
Raiatea, Franska Polynesien
- 08.00
- 19.00
2 feb
Moorea, Franska Polynesien
- 08.00
- 15.00
2 feb
Papeete, Franska Polynesien
- 18.00
-
3 feb
Papeete, Franska Polynesien
- Avstigning
-
DELA MED DINA VÄNNER:


KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 14 jan
Avresa till Lima

Vi flyger på morgonen till Lima där vi landar samma kväll lokal tid. Vi möts på flygplatsen och tar oss till vårt hotell för en god natts sömn.

Dag 2 • 15 jan
Lima, Peru

Perus huvudstad grundades av den spanska conquistadoren Francisco Pizarro år 1535. Stadens koloniala centrum är oerhört vackert och utnämndes till världsarv 1991. Plaza Mayor med regeringspalatset, kommunalhuset, katedralen, ärkebiskopens palats och San Francisco klostret vittnar om tiden då Peru var Spaniens rikaste provins.

Vi upptäcker staden under gemensam tur med lunch. På kvällen möts vi åter för gemensam middag.

Lima i Peru

 

Dag 3 • 16 jan
Callao, incheckning

Vi checkar ut från hotellet i Lima och åker till Callao, där Oceanias lyxfartyg Marina väntar på oss.
Efter ombordstigning kan vi njuta av en läcker lunch ombord och fartyget lämnar hamn klockan 18.00.

Packa upp, gör dig hemmastadd och ta dig tid att upptäcka fartyget i lugn och ro.

Kryssningsfartyget Oceania Marina

Dag 4 • 17 jan
Pisco, Peru

Vi anländer Pisco, staden som kanske är mest känd för spritdrycken med samma namn, tidigt på morgonen. Här finns Paracas National Reserve, som är ett naturskyddsområde som sägs ha den största fågelkoncentrationen i världen. Passa på att få se bland annat pelikaner, pingviner och skarvar. Parken har som huvudsyfte att bevara det marina ekosystemet som stoltserar med bland annat sköldpaddor, sjölejon och delfiner, men här finns även historiska lämningar från forntida civilisationer som är värda att se.

Passa på att göra en dagsutflykt till de enorma geoglyfer (Nazca Lines) som finns i Nazca, ett ökenområde nära den peruanska kusten. Hur och varför avbildningarna av bland annat fåglar, en apa och en människoliknande figur producerades är ännu ett mysterium och platsen listades som ett av UNESCOs världsarv 1994. På platsen finns ett utkikstorn varifrån du kan se några av de många hundra linjerna, men du upplever bäst det fascinerande mönstret från luften.

Pisco Peru

Dag 5-8 • 18-21 jan
Till havs

Fyradagar till havs ombord på Oceania Marina. Passa på att bekanta er med fartyget och njut av alla fina faciliteter som erbjuds ombord.

Koppla av på en musikföreställning eller läs en bok i biblioteket, spela bridge med vänner eller prova lyckan i kasinot, lyxa med en spabehandling eller njut av en cocktail i någon av fartygets barer.

Kryssningsfartyget Oceania Insignia

Oceania Marina Riviera

Dag 9-10 • 22-23 jan
Hanga Roa, Påskön

Vi spenderar två dagar på  Påskön!

Vi ankommer Hanga Roa tidigt på morgonen. Hanga Roa är Påsköns kommersiella nav och öns enda by, och här bor cirka 87 % av hela öns befolkning. Centrum utgörs av området kring huvudgatan Avenida Atamu Tekena och Avenida Te Pito O Te Henua. Här finns några historiska byggnader som den katolska kyrkan Iglesia Santa Cruz, de flesta hotell och restauranger, samt öns enda apotek och supermarket. Här finns även öns historiska museum Museo Antropológico Sebastián Englert.

Staden är utgångspunkt för turister som besöker öns mer än 1000 kända moai- stenstatyer. Vad syftet med statyerna var är inte helt känt men de förmodas representera döda förfäder eller anhöriga, och märkte ut grav-platser för dessa. Statyerna är listade som världsarv sedan 1995 och väl värda att se.

 

Påskön

Dag 11-15 • 24-28 jan
Till havs förbi Pitcairn islands

Vi njuter av några dagar till havs igen och passerar bland annat Pitcairn Islands. Pitcairnöarna består av fem öar, där Pitcairn är huvudön och den enda bebodda ön. Med sina 46 invånare (juli 2005) är den världens folkfattigaste självstyrande territorium. Samhällets gemensamma kostnader finansieras helt av öns frimärksförsäljning.

Oceania Marina

Kryssningsfartyget Oceania Insignia

Dag 16 • 29 jan
Fakarava, Franska Polynesien

Så lägger vi till vid Fakarava, som tillhör Tuamotuöarna- den största atollkedjan på jorden med en yta som motsvarar västra Europa. Den lilla Söderhavsatollen klassificeras av UNESCO som ett biosfärområde och vi får en dag här att uppleva orörda och drömlika omgivningar i ett ekosystem som är hem för sällsynta fåglar, växter och kräftdjur. Här finns flera pittoreska byar med välkomnande människor och i huvudbyn Rotoava finner man små caféer och familjerestauranger.

Fakarava Söderhavet

Dag 17 • 30 jan
Rangiroa, Franska Polynesien

Rangiroa betyder oändlig himmel och är Tahitis största atoll. Den har mer än 240 småöar (motu), med mer än hundra små kanaler (hoa), som skiljer dem åt. Rangiroa anses vara en av världens bästa destinationer för dykning och den marina mångfalden saknar motstycke. Som ett pärlband ligger småöarna runt den djupa, turkosa lagunen. Fartygets båtar tar er till piren och väl där kan man strosa längs strandpromenaden, för att sedan ta ett dopp i det kristallklara vattnet. Vi rekommenderar å det varmaste att tillbringa en del av dagen på denna unika och underbara plats.

Moorea Tahiti

Dag 18 • 31 jan
Bora Bora, Franska Polynesien

Välkommen till Bora Bora, ön som anses vara en av världens vackraste. Här kombineras majestätiska berg skulpterade av utslocknade vulkaner, med förtrollande undervattensmiljöer och växtarter som bougainvillea, hibiskus och kokospalmer. Färgerna och det magiska ljuset som upplevs här är något exceptionellt och generationer av resenärer har tjusats av denna ö, som trots allt är relativt orörd av den moderna världen. I byarna Vaitape, Anau och Faanui bor tillsammans endast cirka 4 600 invånare och deras livsstil upplevs som lugn och idyllisk.

Bora Bora är även ett shoppingens paradis som bjuder på ett varierande utbud. Ön är världskänd för sina konstgallerier och fina restauranger och här finns så klart även butiker av traditionell karaktär där man kan köpa tahitiska pärlor, parfymer, oljor och vackert snidade souvenirer i trä.

hilton borabora söderhavet

Dag 19 • 1 feb
Raiatea, Franska Polynesien

Vi ankommer den fantastiska ön Raiatea på morgonen och man märker den rika doften av vanilj i samma ögonblick som man kliver utanför fartyget. Här finns flertalet vaniljplantager utspridda, besök gärna en eller två under dagens stopp.

Raiatea är också ön där templet Marae Taputapuatea är beläget. Här samlades förr kungarna från alla öar för heliga ritualer, och ön är också ett kulturellt och historiskt centrum för hela Polynesien. Utmärkande för ön är dess arkeologiska platser, vackra dalgångar med vattenfall, och Aopomau River som är omgiven av tropisk djungel. Idag har Raiatea den största andelen av befolkningen på Leeward Islands och ett besök i hamnstaden Uturoa bjuder på en livlig och färgstark marknad med konst-och hantverksbutiker längs vattnet.

Fartyget lämnar hamnen klockan 19.00.

Söderhavet

Dag 20 • 2 feb
Moorea, Franska Polynesien

Moorea är ett mycket omtyckt resmål bland tahitierna själva som gärna åker hit på lediga helger eller för semester. Ön beskrivs som en enorm exotisk trädgård och det är de vackra vita stränderna, tropiska dofterna, det fantastiska djurlivet och de vackra floderna och vattenfallen som lockar. Runt ön finns korallrev som gärna besöks av delfiner och Mooreas lagun är perfekt för olika typer av vattenaktiviteter såsom snorkling och dykning.

För den som föredrar vandring finns otroligt vackra vandringsleder att utforska. Upptäck då de inre delarna av ön, antingen genom en rundtur på ön, eller under en ritt över Mount Rotui. Afareaitus vattenfall är ett måste att uppleva.

Fartyget lämnar Moorea på eftermiddagen och når Papeete på Tahiti, senare samma dag.

Cook Bay Moorea Söderhavet

Dag 21 • 3 feb
Papeete, Franska Polynesien

Papeete är Franska Polynesiens huvudstad och centrum utgörs av området kring hamnen, som är Söderhavets största, och hamnesplanaden. Mitt på ön sträcker sig de grönskande bergen högt över trädtopparna.

Idag kliver vi av fartyget och gör en guidad tur  istaden med lunch innan vi tar in en natt på hotell i staden. Kvällen är fri för egna upptåg. Ta en promenad på stadens boulevarder och besök den lokala marknaden eller titta på surfare på longboards. Stränderna här består av mörk, finkornig lavasand.

Söderhavet-tahiti-welcome

Dag 22 • 4 feb
Flyg till Los Angeles

Tidig morgon är dags att lämna Söderhavet för denna gång. Vi flyger till Los Angeles där vi landar på kvällen lokal tid. Vi möts och tar in på hotell för en god natts sömn.

LosAngeels - gata - palmer

Dag 23 • 5 feb
Hemresa

Idag på morgonen har vi några timmar att spendera på egen hand i Los Angeles. Ta en promed i hamnen och strandpremenaden innan vi åker till flygplasten för vidare hemfärd.

Venice Beach Los Angeles

Dag 24 • 6 feb
Åter i Norden

Idag anländer vi åter i Norden. Utvilade och fulla av nya erfarenheter och fantastiska upplevelser.

DELA MED DINA VÄNNER:

Oceania Marina

Kryssningsfartyget Oceania Marina är intimt, elegant och lyxigt med avslappnad och personlig atmosfär. Fartyget har sex stycken restauranger med “öppen sittning”. Den utsökta maten är inspirerad av Master Chef Jacques Pépin. Kulinariska läckerheter är ett signum för Oceania Cruises.

Var med på en vinprovning eller på en matlagningskurs som hålls av mästerkockar.

Du kan träna i gymet och njuta av deras spa som båda är i världsklass. Du finner flertal salonger, barer och kasino. De påkostade sviterna och lyxiga hytterna har alla en hög klass på inredningen. Du kan också koppla av med en god bok i fartygets bibliotek.

Kryssningsfartyget Oceania Marina

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

14 januari 2018 - 6 februari 2018

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!



Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Concierge Veranda: 96.900:-
Penthouse Suite: 109.900:-

 • Tillägg Enkelhytt: på förfrågan (Concierge Veranda)
 • Tillägg Enkelhytt: på förfrågan (Penthouse Suite)
 • Uppgradering Air France Premium Economy 8.500:- per person
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 1.010:- per person
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*