Club Eriks sköna bussresa Vänern runt tar dig till vackra vyer, historiska slott, unika utställningar, sköna parker och trädgårdar, samt bjuder utsökt mat. Lars Lerins Sandgrund bjuder på exklusiv visning av säsongens utställning. Läckö Slott visar upp sin vackra inredning samt underbara trädgård. Skulpturparken i Rottneros och ”Dressed for Success” på Örebro Slott är några andra av höjdpunkterna på denna resa. Dömle Herrgård, Ronnums Herrgård och Katrinelund Gästgiveri och Sjökrog kommer logera oss och bjuda på njutning för smaklökarna.

Cecilia Fraenkel, vår värd, är med oss under hela resan och bidrar med sina kunskaper om de olika platserna. På Sandgrund kommer hon bland annat att berika besöket med flera roliga anekdoter. 

Välkommen att uppleva Sommarsverige tillsammans med oss på Club Eriks!


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 3 augusti 2020
Till 6 augusti 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Del i dubbelrum
11 500:-

Avreseort

  • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Jesper Fästh
jesper.fasth@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

  • Vänern runt i komfortabel buss med mycket utrymme
  • Alla transporter på plats
  • 3 hotellövernattningar
  • Frukost, lunch och middag alla dagar
  • Samtliga utflykter, entréer och upplevelser enligt program
  • Färdledare och värd Cecilia Fraenkel
  • Lojalitetsbonus 2 % av resans pris

Upplevelsen genomförs med max 22 personer.

Tillägg

  • Enkelrumstillägg: 1 050:-

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Del i dubbelrum
11 500:-
PROJEKTLEDARE
Jesper Fästh
jesper.fasth@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA
KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1
Måndag 3 augusti – Sandgrund

Vackra vyer och spännande platser

Bussen avgår från Stockholm Central på morgonen och vårt första stopp blir restaurang Matbruket, som ligger i anslutning till Värmlands museum och drivs av kocken Niklas Pettersson. Här presenteras vi en meny med säsongens råvaror i fokus och avnjuter en trerätters lunch i ”Paviljong Lyktan” med utsikt över Sandgrund, Klarälven och museiparken som en bra start på vår resa.

Efter lunch får vi en ”privat” visning av Lars Lerins konsthall, Sandgrund, som tidigare varit restaurang och danspalats. Vår värd Cecilia beundrar honom mycket och kommer berika besöket med flera roliga anekdoter. Årets utställning har fått tillskott av ej tidigare utställda målningar från Lofoten.

Lars Lerin i sin ateltjé.

Lars Lerin

Tidig kväll kommer vi fram till Dömle Herrgård, som erbjuder boende i lyxig miljö och mat av absolut högsta klass. Herrgården har anor från 1400-talet då den gavs som morgongåva till Katarina Bengtsdotter. I herrgårdens vackra matsal intar vi middagen som lämnar oss mätta och belåtna och redo för en god natts sömn efter en första dag med många intryck.

Dömle Herrgård i Karlstad.

Dömle Herrgård

Dag 2
Tisdag 4 augusti – Rottneros

Skulptur och natur i en perfekt kombination

Efter en härlig hotellfrukost börjar vi med en liten avstickare från Vänern till Rottneros Skulpturpark, där vi får en guidad tur i den fascinerande parken som ligger omgiven av mörk skog och Fryken. Parken är en vacker blandning av skulpturer, blommor och vildmark. De flesta skulpturerna i parken är av konstnären Carl Eldh. Det finns en hel variation av parker i parken med olika uttryck, så finns intresset så finns något för alla.

Vi avnjuter lunchen i parkcaféet där örtagården bidrar med smak och dekoration. Ett trevligt sätt att avsluta denna utflykt på. Efter lunch ges lite egen tid till att kanske köpa en souvenir eller titta mer på något som fångade intresset under rundturen.

En frodigt grön Rottneros Park i Sunne.

Rottneros Park

På eftermiddagen åker vi vidare till Ronnums Herrgård som är med i ”Collection by Ligula”, vilka väljer ut boenden som är lite utöver det vanliga. Herrgården, som daterar tillbaka till 1300-talet, har omsorgsfullt renoverats så att historia och nutid möts på ett vackert sätt. Vi checkar in och gör oss hemmastadda.

Ronnums Herrgård

Ronnums Herrgård

Annika Gerle, kökschef på Ronnums Herrgård, har komponerat en trerätters middag med väl utvalda drycker enkom för oss. Den goda maten i den trevliga atmosfären får bli avslutet på denna dag.

Dag 3
Onsdag 5 augusti – Läckö Slott

Från en sjö till en annan

Bussen tar oss till Läckö slott vid Vänern. Det vackra slottet från 1200-talet i kalksten och barockstil är ett minne från Sveriges stormaktstid och har ägts av skarabiskoparna och släkten De la Gardie med flera, innan det blev statsägt 1935 genom Statens Fastighetsverk. Vi tas med på en guidad tur på slottet, vars interiör till stor del är från Magnus Gabriel de la Gardies tid och visar förvandlingen från biskopsborg till barockslott.

Lunch serveras på Hvita Hjorten, där skörden från den lilla slottsträdgården hamnar direkt på din tallrik.

Drönarvy över Läckö Slott.

Läckö Slott

Efter den härliga lunchen tar vi oss vidare till vår sista övernattning på charmiga Katrinelund Gästgiveri och Sjökrog vid Hjälmaren.

Återvändan, även kallad Cathrinelunds lastageplats, var en hamnanläggning i Stora Mellösa socken i nuvarande Örebro kommun. Hamnen, som användes för både gods- och passagerarfartyg, ägdes av Carl Didrik Hamiltons och Gustaf Philip Wennerstedts ättlingar fram till början av 2000-talet. Sprunget ur hamnverksamheten restaurerades det sedan och byggdes nytt för att 2011 kunna öppna som denna lilla pärla vid Hjälmarens strand.

Incheckade och redo för sista, gemensamma minglet innan vi får en härlig trerätters middag på Sjökrogen. Omgivningarna skapar inspirationen till de rätter som serveras här och med en vacker vy och trevlig atmosfär hoppas vi att det ska bli en minnesvärd avslutningsmiddag.

Katrinelunds Gästgiveri- och Sjökrog

Katrinelunds Gästgiveri- och Sjökrog

Dag 4
Torsdag 6 augusti – Örebro Slott

Drama och en vacker kvarn

Efter en stärkande frukost i de vackra miljöerna ska vi fortsätta till utställningen ”Dressed for Success” på Örebro Slott, som tar oss på en historievandring bland film och tv från 1500-talet till tidigt 1900-tal. Se kostymer från Queen Elizabeth till Downton Abbey, samtidigt som vi får veta om slottets historia under samma tidsperiod.

Från utställningen Dressed for Success på Örebro Slott.

Utställningen Dressed for Success

Örebro Slott i härligt solsken.

Örebro Slott

Vi  tar oss vidare till Falkenbergska kvarnen och i fantastisk miljö precis vid Svartån äter vi lunch, innan vi avslutar och åker vidare till Stockholm Central där vi säger adjö och på återseende. Vi hoppas att denna resa har gett er ro och inspiration, samt varit en smakrik palett med trevliga samkväm.

DELA MED DINA VÄNNER:

Anawrahta

Fartyget Anawrahta är byggt för att likna en engelsk hjulångare från förr. Dess vita, sirliga räcken, vackra träsniderier, glänsande mässing och inbjudande miljöer förflyttar oss till en annan tidsepok, där överdåd från det brittiska imperiet blandas med Indokinas charm & romantik.

Det är byggt år 2015 och mäter 65 m x 14 m x 14 m (längd / bredd / höjd). Det har tre däck plus ett soldäck med en liten pool för svalkande dopp.
Det finns totalt 23 hytter ombord, i fyra olika hyttkategorier: deluxe och deluxe excecutive (totalyta 32 m2), junior-sviter (totalyta 48 m2), excecutive-sviter (totalyta 59 m2) och slutligen två royal-sviter (totalyta 86 m2). Alla hytter har en privat balkong med stolar & bord, de största sviterna har även en privat jacuzzi på balkongen. Hytterna är bekvämt och vackert inredda, med fullt ljusinsläpp från balkongdörrarna helt i glas. Här finns luftkonditionering, mini-safe, hårfön och även kikare, badrock och solhatt.

De allmänna utrymmena är spaciösa och inbjudande. På det översta hyttdäcket hittar vi den eleganta matsalen, Hintha Hall som rymmer alla gäster vid en sittning. Man är stolt över sin mat, som i mångt och mycket speglar det lokala köket och dess spännande mix av influenser från bl a Indien och Thailand. Landet har en lång kustlinje, därför är fisk och skaldjur är vanligt förekommande, precis som färska örter och aromatiska kryddor. Men även internationella favoriter står på menyn.
Intill restaurangen ligger Kipling Bar, inredd i varma kryddtoner och helt öppen ut mot omgivningarna. Mingla, njut av en drink och låt världen glida förbi i sakta mak. På däcket därunder finns fartygets lounge (Mandalay) och receptionsområde, allt bekvämt möblerat. Vill man unna sig en skön spabehandling finns Thazin Spa på main deck, det understa hyttdäcket.

Anawrahta var kung på tusentalet och den som skapade det burmesiska riket och det finns inget bättre sätt att uppleva hans gamla domäner än med flodkryssaren som bär hans namn.

Däckplan Anawrahta


Deluxe-Deluxe Executive-hytt

 

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

3 augusti 2020 - 6 augusti 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Del i dubbelrum: 11 500:-

  • Enkelrumstillägg: 1 050:-

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Club Eriks sommarresor – vi smakar på det bästa i Hälsingland


27 – 29 juli 2020 | Hälsingland

Följ med oss till Hälsingland där blånande berg och storslagen natur med stora skogar och brusande älvar möter oss. Vi besöker Orbadens riviera, Järvzoo med inhemska vilda djur och Växbo med landets bäst bevarade miljöer från linberedningens glansdagar. Och förstås, hela Sveriges stolthet, det senaste världsarvet - Hälsingegårdarna! Pia Lindau är vår värd under resan.

En smakrik upplevelse på Höga Kusten med Club Eriks


24 – 28 augusti 2020 | Höga Kusten i Ångermanland

Vår resa tar oss längs Ångermanälvens dalgång upp mot Höga Kusten för att uppleva allt som gör denna landsända så fantastisk. Vi bor i vackra omgivningar och på Höga Kustens gastrohotell på Ulvön, äter fantastiska middagar med lokalt producerade råvaror och får uppleva traditioner som är unika för området – allt med personlig omtanke.

Vi smakar på det bästa i Jämtland – en vacker septemberupplevelse


7 – 10 september 2020 | Jämtland

På vår resa i Jämtland njuter vi av det bästa som detta landskap har att erbjuda gällande mat, dryck, kultur och värdskap. Vi besöker Moose Garden, en älgpark, och en av Jämtlands äldsta gårdar. Även Sveriges största vattenfall och Storsjöns skärgård, och tar oss västerut till Åre, Storulvån och Storlien. Välkommen att uppleva Republiken Jämtland tillsammans med oss på Club Eriks!