Att resa i Charles Darwins fotspår och utforska Galapagosöarna står högst upp på mångas önskelista. Det bästa sättet att se och uppleva detta paradis är definitivt genom en kryssning. Ingen ö är den andra lik och djur- och växtlivet är verkligen makalöst vackert med stora mängder endemiska och unika arter som dessutom är orädda för människor på grund av öns evolutionshistoria.

Ombord på Celebrity Cruises exklusiva fartyg Xpedition, som endast tar 100 gäster, njuter vi av service och matlagning i toppklass. Under sju dagar seglar vi genom ö-gruppen via ”Outer Loop”. I små grupper gör vi mängder av landstigningar, vandringar, båtturer och snorkelutflykter som anordnas av rederiets mycket erfarna och kunniga guider.

På det ecuadorianska fastlandet utforskar vi under några dagar världskulturarvet Quito, indiankulturer i Otavaloområdet och Andernas majestätiska skönhet.

Galapagosöarna plus Ecuador – en fantastisk kombination!


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 1 februari 2019
Till 16 februari 2019

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt däck 3
85 900:- slutsåld
Premium Utsides däck 4
88 900:- slutsåld

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm/Köpenhamn – Quito – Stockholm/Köpenhamn inkl. idag alla kända skatter & avgifter
 • Inrikesflyg Quito – Baltra (Galapagos) – Quito
 • 7 nätters kryssning ”Outer Loop” ombord Celebrity Xpedition
 • Helpension ombord inkl. dryckespaket Classic
 • Alla utflykter, landstigningar & föreläsningar (biologer, ornitologer m.m.) under kryssningen
 • Snorkelutrustning samt våtdräkt
 • Hamnavgifter, skatter & dricks till personalen under hela resan
 • 5 nätter på hotell JW Mariott 5* i Quito inkl. frukost
 • 2 nätter på hotell Cabanas del Lago 4* i Otavalo inkl. frukost
 • Helpension inkl. dryck i Quito & Otavalo
 • Alla transfers och inträden i Ecuador enligt program
 • Stadsrundtur Quito, hantverksmarknad Otavalo, Kondorparken, Peguche vattenfall m.m.
 • Lojalitetsbonus på 2% av resans totala pris

Tillägg

 • Tillägg enkelhytt: på förfrågan
 • Tillägg Business Class KLM t/r 31.500:- p.p.
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV

OBS
För Galapagoskryssningen har Celebrity Cruises mycket strikta betalnings- och avbokningsvillkor.

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt däck 3
85 900:- slutsåld
Premium Utsides däck 4
88 900:- slutsåld
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
01 feb
Stockholm - Amsterdam
06.30 - 08.35
2h 05
01 feb
Amsterdam - Quito
10.15 - 16.15
12h
15 feb
Quito - Amsterdam
17.35 - 13.35+1
14h
16 feb
Amsterdam - Stockholm
14.35 - 16.35
2h

Vi flyger med KLM.
Önskemål om att flyga från annan ort alternativt uppgradera till Business Class går bra.
Tillägg för Business Class t/r är 31.500:- p.p.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
3 feb
Baltra, Galapagos
-
- 14.30
3 feb
Daphne Island, Galapagos
- 17.00
- 18.00
4 feb
Gardner Bay (Española), Galapagos
- 07.00
- 14.00
4 feb
Punta Suarez, Galapagos
- 15.00
- 19.00
5 feb
Cormorant Point, Galapagos
- 07.00
- 13.00
5 feb
Post Office, Galapagos
- 13.30
- 20.00
6 feb
Punta Moreno, Isabela
- 07.00
- 12.00
6 feb
Urvina Bay, Isabela
- 14.00
- 19.00
7 feb
Punta Espinoza, Galapagos
- 07.00
- 12.00
7 feb
Punta Vicente Roca, Isabela
- 14.00
- 19.00
8 feb
South Plaza, Santa Cruz
- 07.00
- 11.00
8 feb
Dragon Hill, Galapagos
- 15.00
- 21.00
9 feb
Puerto Ayora, Galapagos
- 07.00
- 19.00
10 feb
Baltra (Galapagos)
- 07.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 1 feb
Ankomst till Quito

När vi ankommer till flygplatsen i Quito hälsas vi välkomna av en Celebrity Cruises-representant och åker en gemensam transfer till hotellet vi ska bo på i två nätter innan kryssningen – JW Marriott som ligger centralt beläget i Quito. Slappna av och njut av lite fritid!

Quito

Dag 2 • 2 feb
Quito

Efter frukosten gör vi en gemensam guidad heldagstur i den historiska huvudstaden Quito. Vi kommer bland annat besöka ”Middle of the World Park and Museum” där man kan stå mitt på ekvatorlinjen, Monastery of San Francisco och la Compañia Church.

Gemensamt idag kommer vi även äta en lunch med en spektakulär utsikt över staden och vi njuter av en välsmakande middag på en lokal gourmetrestaurang.

Dag 3 • 3 feb
Baltra Island (Galapagos) & Daphne Island

Efter frukosten idag åker vi en gemensam transfer till flygplatsen för att flyga till Baltra, Galapagos, där kryssningen med Celebrity Xpedition startar.

Under andra världskriget fungerade Baltra som en amerikansk militärbas som skydd åt Panamakanalen från fiendens attacker. Nu är de kaktusströdda landskapen i Baltra hem till regionens största flygplats.

Vi kryssar mot Daphne som ligger norr om Santa Cruz Island. Denna ö är känd för den vetenskapliga undersökningen som leddes av Peter och Rosemary Grant på ”Darwin finkarna”, en av de viktigaste studierna på fältet som stöder Charles Darwins teori.

Dag 4 • 4 feb
Española Island (Gardner Bay & Suarez Point)

Española är den äldsta ön i Galapagos och är hem för ett överflöd av vilda djur.

Först anländer vi Gardner Bay som är hem till en av de viktigaste kolonierna av sjölejon och det är också en plats för de vackra havssköldpaddorna. Stranden i Gardner Bay med sin gnistrande vita sand, erbjuder en av de bästa ställena att koppla av och simma i Galapagos. Tre arter av Darwins finches och Española Mockingbirds kan också ses här.

Celebrity Xpedition Turtle

Vid Suarez Point, hälsas man välkommen av en koloni av sjölejon. Detta område är också hem för den kända Galápagosalbatrossen – även om de är graciösa i luften, är deras klumpiga beteende på land en syn att se.

Dag 5 • 5 feb
Floreana Island (Cormorant Point & Bahia Post Office)

Floreana var Galapagos första huvudstad, och där Charles Darwin träffade öns guvernör.

Vid Cormorant Point finns en lagun som är hem för Flamingos, Styltlöpare och Bahamaand. En av dess stränder är även en populär kläckningsplats för havssköldpaddor.

Post Office Bay är en speciell plats på denna ö, hit kan du ta med dig dina vykort. Det är en historisk plats där en valfiskebesättning placerade en trätunna på 1800-talet som turister än idag använder som postkontor.

Dag 6 • 6 feb
Isabela Island (Moreno Point & Urvina Bay)

Isabela består av fem sammanslagna vulkaner och är den största ön i Galapagos. Här kommer vi att kunna se stora leguaner, finkar och om vi har tur, stora landsköldpaddor.

Längs den vackra svarta steniga lavastranden i Moreno Point hittar man små grunda pooler som är hem till Vadare och Flamingos. Här finns chans till att se sjömarina leguaner, havssköldpaddor, stingrockor, hajar, pingviner och Galápagosskarv som är en fågel som inte kan flyga.

Dag 7 • 7 feb
Fernandina Island (Espinoza Point) & Isabela Island (Vicente Roca Point)

Här på Isla Fernandina kan gästerna gå på de senaste lavaflödena från La Cumbre-vulkanen och observera Galápagosskarv – ett av öarnas bästa evolutionsexemplar.

De halvkollapsade resterna av en gammal vulkan på Isabela Island utgör en spektakulär miljö på denna sida. Wow-inspirerande klippor, blått vatten och vilda djur skapar en zodiaktur att komma ihåg när vi söker efter havssköldpaddor, pingviner, pälssälar, Galápagosskarv, leguaner, marina däggdjur och den märkligt formade Solfisken (även kallad klumpfisk).

Dag 8 • 8 feb
Santa Cruz Island (South Plaza & Dragon Hill)

Öns låglänta landskap är täckt med färgglada fetmållor, buskskog och stora fikonkaktusar. En underart av landleguaner finns på ön i rikligt överflöd och ibland kan man se den småäta på kaktusar. De sydliga klipporna är branta och steniga och hem till många sjöfåglar samt en ungkarlskoloni av sjölejon.

Kollar man ner i det klarblå vattnet simmar kirurgfiskar omkring samtidigt som fåglar flyger in och ut ur hålen i klipporna. En kort vandring och Zodiaktur ger stora möjligheter att upptäcka skönheten och djurlivet på ön.

Dragon Hill, eller ”Cerro Dragon”, är uppkallad efter landleguanerna. Platsen bjuder på en vacker utsikt över landskapet och två små laguner där flamingos och vadare äter ibland.

Längs spåret korsar vi en vacker ”vit skog” av Palo Santo-träd och Galapagos bomullsplantor. Utflyktsmålen som finns erbjuder bland annat en intensivvandring med simning/snorkling på stranden, högintensiv snorkling från en zodiak följt av en kort promenad och en lågintensiv Zodiaktur längs kusten med valfri landstigning för djurobservation.

Dag 9 • 9 feb
Santa Cruz Island (Puerto Ayora)

Detta är öarnas största befolkningscentrum och hem till National Park Service Havssköldpaddsuppfödningscenter och Charles Darwin Research Station. Du kommer att kunna besöka Havssköldpaddsuppfödningscentret och gå genom Charles Darwin Research Station.

Dag 10 • 10 feb
Baltra Island (Galapagos) & Quito

Vi kommer tillbaka till Baltra och stiger av Celebrity Xpedition.

Vi tar flyget från Galapagos tillbaka till Quito. Vid ankomst till Quito väntar en transferbuss som gemensamt tar oss tillbaka till vårt hotell JW Marriot. När vi checkat in på hotellet finns det lite tid att utforska Quito på egen hand. På kvällen träffas vi igen för en gemensam middag.

Quito Marriot

Dag 11 • 11 feb
Quito

Vi tar det lite lugnt och anpassar oss till den höga höjden Quito ligger på, 2.850 m.ö.h. Efter frukost tar vi oss med kabinbana upp på vulkanberget Pichincha, tillika namnet på provinsen där huvudstaden Quito ligger. Vid fint väder får vi en fantastisk utsikt över staden och flera snöklädda vulkaner.

Quito Kabinbana

Efter besöket på vulkanen Pichincha åker vi till chokladmuseet och butiken Aroma Ecuador. Här kommer vi få prova på chokladprovning, så kallad ”Cata de Chocolate”. Den ecuadorianska kakoasorten Fino de Aroma, anses vara en av världens bästa och Ecuador kallas ofta för La Republica de Cacao, dvs. kakaorepubliken.

Quito Chokladprovning

Efter besöket på Aroma Ecuador tar vi oss vidare till restaurangen och butiken Galerina Ecuador. Vi äter gemensam lunch och därefter får vi tid till att strosa runt i butiken som i princip bara säljer produkter tillverkade i Ecuador. Här kan man köpa det mesta som tillverkas i landet; kaffe, kläder, marmelad, hantverk, tvålar, konstverk och naturligtvis de klassiska panamahattarna som faktiskt trots namnet tillverkas i Ecuador. Vi avslutar dagen med en middag med provning av ecuadorianska viner.

Dag 12 • 12 feb
Quito & Otavalo

Efter ett par dagar i Quito, är det dags att besöka staden Otavalo, världsberömd för sin traditionellt klädda indianbefolkning och naturligtvis för den stora hantverksmarknaden på torget Plaza de Ponchos. Vi kommer att stanna i Otavalo ett par dagar för att njuta av Andernas magiska skönhet och bekanta oss mer med de olika indiankulturer som lever här. Vi börjar med att besöka marknaden och därefter äter vi lunch inte långt ifrån Plaza de Ponchos.

Otavalo hantverksmarknad

Efter lunchen tar vi oss vidare till vårt hotel Cabañas del Lago som drivs av lokalbefolkningen, Los Otavaleños. Efter incheckning tar vi det lugnt ett tag och njuter av omgivningen innan vi åter samlas för gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 13 • 13 feb
Otavalo

Efter frukost reser vi genom en del av Otavalo som är reserverat endast för Otavaloindianerna. Vi får möjlighet att komma nära deras dagliga verksamhet. Efter cirka en halvtimme kommer vi till stiftelsen ”El Parque del Condor” (Kondorparken) som tar hand om rovfåglar som på något sätt farit illa. Här får vi lära oss mer om några av Ecuadors största rovfåglar och har vi tur kanske vi får se en livs levande kondor på riktigt nära håll.

Otavalo Kondorparken

Efter detta besök tar vi oss vidare för något mycket unikt. Vi är inbjudna till en indianfamilj som bjuder på dagens lunch med råvaror som indianerna själva äter här i Anderna. Vi får se hur de bor, vad de odlar och naturligtvis ta del av deras traditionella kokkonst. Efter en lång spännande dag tar vi oss åter tillbaka till vårt hotell för lite vila, egna aktiviteter och gemensam middag.

Otavalo matlagning

Dag 14 • 14 feb
Otavalo & Quito

Efter frukost tar vi oss till det för Otavalo indianerna, heliga vattenfallet Peguche.

Därefter åker tillbaka mot Quito och på vägen dit stannar vi till i den pittoreska “Läderstaden” Cotacatchi, världsberömd för sina skinnprodukter av hög kvalité.

cotacatchi laderstaden

Här födde spanjorerna upp djur för skinnproduktion. Cotacachi var centrum för den spanska skinnproduktionen i Ecuador under kolonialtiden och när spanjorerna lämnade landet fortsatte lokalbefolkningen med produktionen. Här hittar vi högkvalitativa skinnprodukter till mycket låga priser. Vi äter lunch och därefter får vi några timmar ledigt för att strosa runt, shoppa eller bara sitta ner och ta det lugnt på byns torg. Vi fortsätter vår resa mot Quito och vårt hotell. Väl framme får vi lite ledig tid. Senare på kvällen träffas vi åter för en gemensam avskedsmiddag. Det är dags att ta adjö av Quito och Ecuador.

Quito middag

Dag 15 • 15 feb
Quito

Idag får vi en ledig dag fram tills vår avfärd till Quitos flygplats. Vi samlas endast för att äta en gemensam lunch. Transfer till flygplatsen och flyg hem tillbaka till Sverige.

Dag 16 • 16 feb
Åter i Sverige

Landar i Sverige efter många äventyrliga dagar!

DELA MED DINA VÄNNER:

Celebrity – Xpedition

Med det mindre fartyget Xpedition ( 100 gäster) kan du på ett varsamt sätt upptäcka det spännande djur- och naturriket Galapagosöarna. Få mer nära upplevelser på en unik kryssning.

Njut av vällagade måltider ombord samt dryckespaket Classic.  Restaurang Darwin serverar lokalt inköpt frukt och grönsaker och nyfångad fisk. I Beagle Grill äter du på utomhusterrassen med utsikt över havet. I Discovery Lounge kan du koppla av efter en innehållsrik dag, med levande musik och en drink från baren, här finns också ett dansgolv.

Ombord finns ett mindre gym och en härlig solterrass med bubbelpool på översta däck. Det finns också möjlighet att boka massage.

https://www.celebritycruises.com/galapagos/ships/celebrity-xpedition/

Ocean View Premium Stateroom Däck 4 (ca. 15 m² stor)

Xpedition-cabin-outside-premium

Xpedition-cabin.outside-premium-layout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

1 februari 2019 - 16 februari 2019

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt däck 3: 85 900:- slutsåld
Premium Utsides däck 4: 88 900:- slutsåld

 • Tillägg enkelhytt: på förfrågan
 • Tillägg Business Class KLM t/r 31.500:- p.p.
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV

OBS
För Galapagoskryssningen har Celebrity Cruises mycket strikta betalnings- och avbokningsvillkor.

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se