Gles på människor men ofantligt rik på djur och natur – den väldiga USA-delstaten är en fullskalig skönhetsupplevelse. Ta chansen att göra denna ”once-in-a-lifetime-resa under den vackra försommaren då Alaska är som vackrast!  

Följ med på en fantastisk upplevelse i Alaska fylld med njutning och äventyr. Låt er imponeras av den magnifika blandningen av storslagen natur och avslappnande lyx.

Vår upplevelse tar sin början med fyra dagar av guidade turer i det natursköna inlandet, med den magiskt vackra tågresan McKinley Express som en av höjdpunkterna, innan vi kliver ombord på fartyget Holland America Westerdam för en 7-nätters kryssning till Vancouver.

På en av världens mest omtalade kryssningsrutter ser vi majestätiska fjordar, enorma glaciärer, stora mängder valar i glittrande bukter samt frodiga regnskogar med rikt djurliv. Efter att ha upplevt platser som Glacier bay, Ketchikan och Alaskas huvudstad Juneau är det enkelt att förstå varför Alaska även kallas för ”The Last Frontier”.

Som om det inte vore nog så erbjuds vi även läckra måltider och dryck i toppklass ombord på Holland Americas fartyg Westerdam.

Myternas Alaska är människan mot naturen, en kamp för överlevnad. Med Club Eriks är vi människan i naturen, bekväm och trygg, men hänförd och överväldigad av dess skönhet.

Karta Alaska Holland amerca


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 19 maj 2020
Till 2 juni 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt med fönster
69.900:- (På förfrågan)
Balkonghytt
73.900:- (På förfrågan)
Signature Suite
79.900:- (På förfrågan)

Avreseort

 • Stockholm/Arlanda
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm –  Fairbanks // Vancouver – Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 5 nätters rundresa med boende och guidade turer i Alaska
 • Helpension under rundresan
 • 7 nätters kryssning ombord Holland America Westerdam
 • Helpension ombord
 • Dryckespaket med öl, vin och sprit i urval ombord
 • Vatten på flaska, kaffe/te och läskedrycker ombord
 • 24h roomservice ombord
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • 1 natt på hotell i Vancouver inkl. frukost
 • Guidad stadstur i Vancouver med lunch
 • Alla transfers mellan hotell, flygplatser och fartyg enligt program
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

Tillägg

 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: 24.500:-
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: 27.500:-
 • Enkelhyttstillägg Signature Suite: 32.500:-
 • Avbeställningsskydd från Gouda RF, 5 % av beloppet som ska skyddas
 • Uppgradering flyg med SAS Arlanda-Chicago t/r Business Class: 23.000:- per person

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt med fönster
69.900:- (På förfrågan)
Balkonghytt
73.900:- (På förfrågan)
Signature Suite
79.900:- (På förfrågan)
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
19 maj
Stockholm - Chicago
10.20 - 12.20
9h 00
19 maj
Chicago - Fairbanks
15.49 - 19.24
5h 35
1 jun
Vancouver - Chicago
07.00 - 12.59
5h 00
1 jun
Chicago - Stockholm
16.00 - 07.20+1
8h 20


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
24 maj
Seward, Alaska
-
- 18.00
25 maj
Till havs
-
-
26 maj
Glacier Bay, till havs
-
-
27 maj
Haines (Skagway), Alaska
- 09.00
- 17.00
28 maj
Juneau, Alaska
- 06.00
- 16.30
29 maj
Ketchikan, Alaska
- 07.30
- 18.00
30 maj
Inside Passage, till havs
-
-
31 maj
Vancouver, Kanada
- 07.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

19 maj
Avresa till Fairbanks

Vi flyger från Stockholm på förmiddagen och landar på kvällen lokal tid i Alaska. Efter passkontroller och bagageupphämtning tar vi in på ett närbeläget hotell för en natts god sömn.

Den lilla staden Fairbanks i Alaskas inland är belägen på ungefär samma breddgrad som Skellefteå i Sverige. Staden kallas ”The Golden Heart City” och är känd för sin vänlighet och gästfrihet.  Floden Chena River som flyter genom staden har mycket rikt fiskevatten.

Fairbanks Alaska

20 maj
Fairbanks, Alaska

Idag efter hotellets frukost checkar vi ut och tar oss ner ner till floden Chena och kliver på en riktig hjulångare varifrån vi får uppleva den vackra omgivningen. Den lokala guiden tar oss med in i både  djur- och naturlivet samt de ursprungliga befolkningens historia. Ombord får vi avnjuta lättare lunch.

Vi fortsätter på eftermiddagen med buss till den kända nationalparken Denali där vi tar in på hotell.

Alaska

Alaska

21 maj
Denali, Alaska

Njut av en stor frukost på hotellet och förbered er på en heldag med att utforska Denali National Park. Denna skyddade vildmark spänner över en förvånande sex miljoner hektar och i bakgrunden vakar det spektakulära berget Denali, tidigare känt som Mount McKinley, Nordamerikas högsta bergstopp.

Vi tar oss djupt in i vildmarken på en guidad tur som bjuder på parkens mest natursköna utsikter, tillsammans med chansen att upptäcka en mängd olika vilda djur. Leta efter älg, bison, caribou-renar, örnar, björnar och andra djur som trivs i det orörda miljön.

Väl tillbaka på hotellet är kvällen fri för egna aktiviteter.

Denali Alaska

 

 

22 maj
Denali

Tillbringa hela dagen i Denali på egen hand. Gå på en vandring eller bara slappna av på hotellet och ta in den fantastiska naturskönheten som omringar oss.

Alaska

 

 

 

23 maj
Tåg till Anchorage

På förmiddagen kliver vi ombord på tåget McKinley Exlorer som färdas på en järnväg som slingrar sig fram genom Alaskas vilda och vackra landskap.  Tåget tar dig oss till den Anchorage som är Alaskas största stad där vi spenderar natten.

Alaska Wilderness

 

24 maj
Tåg till Seward och ombordstigning

Vi njuter av frukost på hotellet innan vi åker tåg den vidare den vackra vägen ner till hamnen i Seward, där vårt fartyg väntar på oss för att fortsätta resan genom Alaska.
Vi kliver ombord fartyget och vår kryssning kan ta sin början.

25 maj
Till havs

Under natten har vi kommit ut på havet.  Njut av utsikten från översta däck när vi kryssar.

Vi spenderar dagen ombord och tar del av allt som fartyget har att erbjuda.bada bubbelpool, gå på vinprovning eller varför inte koppla av i den moderna spaavdelningen.

 

 

26 may
Glacier Bay

Idag kryssar vi förbi Glacier Bay National park med sina dramatiska klippor där gröna träd möter snöklädda toppar. Det finns inga vägar in till nationalparken utan flyg och båt är de enda sätten att besöka parken.
Spana på fartygets soldäck efter valar och olika sorters sjöfåglar.

27 maj
Haines, Alaska

Vandring, cykling och kajakpaddling är bara några sätt att utforska den robusta bergsutsikten och havslandskapen i detta glacialparadis. Haines är också ett fågelparadis med nästan 400 havsörnar och 260 olika arter. White Pass var under Klondike- och Yukonguldrushen den viktigaste porten till Alaskas inland, dit hundratusentals lycksökare tog sig för att förverkliga sina gulddrömmar

Alaska

Alaska gold

28 maj
juneau, Alaska

Vi lägger till i Alaskas huvudstad Juneau, som grundades av guldgrävare i slutet av 1800-talet. Även här är naturen sagolikt vacker och staden är omgiven av höga berg och glaciärer.

Alaska

29 maj
Ketchikan, Alaska

Idag kommer vi till Ketchikan, en fiskehamn på gränsen mot Kanada. Staden är känd för sin stora samling av totempolar vilka finns i Totem Heritage Center. Ketchikan är också en perfekt promenadstad där du får möjlighet att upptäcka Alaskas historia, en blandning av gammalt och nytt.

Vancouver Kanada

30 may
Till havs genom Inside Passage

Vi fortsätter söderut längs en av världens mest fantastiska kryssningsrutter. Här ser naturen verkligen ut som i en perfekt reklamfilm och vi håller utkik efter valar, delfiner och den vithövdade havsörnen.

31 maj
Vancouver, Kanada

På morgonen anländer vi till Vancouver i Kanada. Vi kliver av fartyget och gör en guidad citytur i staden och avnjuter lunch innan vi fortsätter till vårt hotell.

Vancouver Stanley Park

1 juni
Hemresa

Tidig morgon går flyget tillbaka till Sverige.

2 juni
Åter i Norden

Idag landar vi åter i Norden, utvilade och fulla av nya fantastiska upplevelser och goda bekantskaper.

DELA MED DINA VÄNNER:

Holland America Line

Elegans och tradition i modern tappning

Holland America Line startade som ett holländskt frakt- och passagerarrederi redan på 1800-talet då fartyget Rotterdam avseglade från Holland i riktning mot Amerika för första gången 1873. Idag ägs rederiet av det amerikansk-brittiska rederiet Carnival, som i sin tur är en del av världens största kryssningsoperatör Carnival Corporation & plc.

Holland America Line har gjort sig känt för sina eleganta 5-stjärniga kryssningsfartyg med gott om plats och god service. Rederiets fartyg är i mellanstorlek och har i regel en mer mogen publik.

Kryssningar med kulinariskt fokus

Holland America Line har fjorton fartyg i fem fartygsklasser, som alla är moderna och lyxiga men med känslan från en svunnen tid fortfarande värnad om ombord. Storleken på fartygen är av mellanklass med plats för mellan 800 och 2100 gäster. Samtliga hytter har platt-TV, morgonrockar och fruktkorg som fylls på dagligen på begäran. Gym och spaanläggningarna är välutrustade, pooldäcken väl tilltagna och underhållningen påkostad. 

”Signature of Excellence”

Oavsett om du väljer att resa med det något mindre fartyget Prinsendam eller nyare Nieuw Statendam så kommer du att mötas av konst, antikviteter och färska blommor ombord. Stämningen är sofistikerad och elegant, och utbudet av nöjen och aktiviteter är stort. Holland America Line har stort fokus på god mat och dryck med vin- och champagneprovningar och matlagningskurser, och servicen ombord är förstklassig.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Alaska är USA:s till ytan största delstat, belägen i den nordvästra änden av den nordamerikanska kontinenten med Kanada i öster, Norra ishavet i norr, Stilla havet till väster och söder samt med Ryssland längre västerut över Berings sund.

Alaska upplevs bäst under sommaren, perioden maj – september. Övriga månader under året är det på grund av det arktiska klimatet väldigt kallt. Vintertid kan det bli ner till – 60C

Medeltemperaturen på dagarna i maj är 12-13 grader och på nätterna 4-5 grader. Som jämförelse är medeldagstemperaturen i Stockholm i maj 15 grader.

Fakta om Alaska:

 • Nordamerikas största tidvattenskillnader uppnås precis söder om Anchorage, och ofta är skillnaderna mellan ebb och flod där mer än 10,7 meter.
 • Alaska hyser 3,5 miljoner sjöar över 8 hektar.
 • Enligt en rapport från oktober 1998 ägs ungefär 65 % av Alaska av den amerikanska staten, marken hålls som nationalparker och reservat.
 • Alaskas befolkning var 2017, 739 795 personer.
 • Alaskas urbefolkning är indianer, inuiter (eskimåer) och aleuter

Avreseort*

Stockholm/Arlanda

Resdatum*

19 maj 2020 - 2 juni 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt med fönster: 69.900:- (På förfrågan)
Balkonghytt: 73.900:- (På förfrågan)
Signature Suite: 79.900:- (På förfrågan)

 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: 24.500:-
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: 27.500:-
 • Enkelhyttstillägg Signature Suite: 32.500:-
 • Avbeställningsskydd från Gouda RF, 5 % av beloppet som ska skyddas
 • Uppgradering flyg med SAS Arlanda-Chicago t/r Business Class: 23.000:- per person

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Kryssning från San Diego genom Panamakanalen till Centralamerika & Florida


12 – 29 november 2020 | San Diego – Mexiko – Guatemala – Costa Rica – Panamakanalen – Colombia – Florida

Karibisk värme, spännande regnskog, vita stränder och svalkande blått hav. Denna kryssning genom Panamakanalen har ett paradis för alla smaker och ombord Celebrity Summit njuter vi av fartygets bekvämligheter och fantastiska service.

Drömkryssning med Norwegian Jewel – Upplev Los Angeles, Hawaii & Söderhavet


29 mars - 18 april 2021 | Honolulu - Maui - Kauai - Hilo - Kona - Nuku Hiva - Moorea - Bora Bora - Papeete

Följ med oss på denna fantastiska drömresa där vi besöker Los Angeles med sin stjärnglans, vi kryssar runt bland Hawaiis grönklädda vackra öar med sina majestätiska vattenfall innan fartyget kryssar vidare till paradiset på jorden vi alla drömmer om - Söderhavet! Här gömmer sig några utav världens vackraste stränder.